Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Treneris: "Ļoti var ciest tie KHL klubi, kuri būtiski atkarīgi no leģionāriem"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Treneris: "Ļoti var ciest tie KHL klubi, kuri būtiski atkarīgi no leģionāriem"
Sergejs Svetlovs. Foto: hcadmiral.ru

Aizvadītās sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Vladivostokas "Admiral" galvenais treneris Sergejs Svetlovs tagad ir bez darba. Krievu speciālists norāda, ka var ciest no leģionāriem atkarīgie KHL klubi, ja situācija ar koronavīrusu attīstīsies nelabvēlīgi.

Sergejs Svetlovs: "Šajā situācijā ir nenoteiktības faktors - leģionāru faktors. Neviens nezina, vai būs pandēmijas otrais vilnis un kad tiks atvērtas robežas. Ja situācijas attīstība izrādīsies negatīva, tad ļoti var ciest tie klubi, kuri būtiski ir atkarīgi no leģionāriem - gan spēlētājiem, gan treneriem. Piemēram, Omskas "Avangard" pēdējos gados visādi palīdz treneru korpusam, klubā tiek komplektēts spēcīgs sastāvs, galvenais treneris Bobs Hārtlijs strādā vislielākās labvēlības režīmā. Bet kur ir garantija, ka vasarā no viena kontinenta varēs tikt uz otru? Te ir riski arī Jekaterinburgas "Avtomobilist", kur tāpat ir ļoti kvalitatīvs leģionāru sastāvs."

Tātad pastāv iespēja, ka KHL klubi kādu sezonas daļu varētu spēlēt bez ārzemniekiem? "Mēs visi redzam, kas notiek pasaulē, tāpēc droši vien tā nebūs liela sensācija, ja atkārtosies 2018.-2019. gada "Admiral" situācija, kad liela daļa sezonas tika aizvadīta bez leģionāriem. Bez tam jāsaprot, kādi riski dažiem klubiem var būt jau jūlijā, kad sāksies treniņnometnes. Jābūt gataviem arī negatīvam scenārijam," norāda hokeja speciālists.

"Admiral" rezultatīvais zviedru uzbrucējs Markuss Jungs sūdzējās, ka Vladivostokas komandā bija grūti spēlēt. "KHL ir grūta līga, kas atšķiras no Šveices un Zviedrijas "autobusu čempionātiem". KHL pret spēlētājiem un treneriem ir īpašas prasības, maiga rakstura cilvēki pie mums "neizdzīvo"," saka šīs vienības pagājušās sezonas galvenais treneris.

Atgādinām, ka Vladivostokas "Admiral" izlēma nepiedalīties KHL jaunajā sezonā, jo kluba finansēšanai paredzētā nauda tiek novirzīta cīņai pret koronavīrusa izplatīšanos.

Izmantotie resursi:
russia-hockey.ru

     [+] [-]

, 2020-05-05 20:29, pirms 4 gadiem
krievi izlidinās pāris ļopenes pa pasauli, savāks visus leģionārus un nogādās pa vietām, kur cepiens?

     [+] [-]

, 2020-05-05 21:50, pirms 4 gadiem
Šito svetjiku mūsu łońa nokoda