Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Atlantique

Dinamo. Leģionāri vai "bāzes klubs".

Dinamo. Leģionāri vai "bāzes klubs".
Miks Indrašis un Oskars Bārtulis. Foto: Raimonds Volonts, dinamoriga.lv

Noslēgusies kārtējā KHL sezona, un Rīgas "Dinamo" komanda nav spējusi iekļūt izslēgšanas spēlēs. Šī bija jau sestā sezona pēc kārtas, kad "Dinamo" paliek ārpus labāko astotnieka. Neskaitot 2018./19. gada sezonu, "Dinamo" šajās sezonās nebija pat pietuvojies izslēgšanas spēlēm, visās paliekot tuvu pēdējai vietai visā līgā. Iemesli? Kāds sūdzas par mazo budžetu, kāds sūdzas par Arti Ābolu, Raganu Jurčiku un Armandu Puči, kāds par trenera sistēmu un shēmu nesaprašanu. Bet te runa būs par ko citu. "Dinamo" sevi pozicionē kā izlases bāzes klubu. Bet vai vajag, lai "Dinamo" būtu izlases bāzes klubs?

Dinamo vadība vēl salīdzinoši nesen paziņoja, ka "Dinamo" ir izlases bāzes klubs. Par spīti tam, pēdējos gados tikai 5-6 Rīgas "Dinamo" vietējie spēlētāji rāda tādu sniegumu, lai galvenais treneris viņus iekļautu Latvijas izlases galīgajā sastāvā Pasaules čempionātos. Manuprāt, tas pat ir ļoti labi, ka tikai 5-6 "Dinamo" spēlētāji beigās tiek izlasē uz Pasaules čempionātu, jo tas nozīmē vienu - mums ir ļoti kvalitatīvi spēlētāji Ziemeļamerikā, Eiropas spēcīgākajos čempionātos un citos KHL klubos.

Ārzemēs, tomēr, jācīnās par vietu sastāvā, un tas vienmēr nāk par labu sportista personīgajai izaugsmei. Tas ir viens no iemesliem, kādēļ mums pašlaik ir pietiekami spēcīga izlase, lai Pasaules čempionātos mūsu hokejisti cīnītos par ceturtdaļfinālu, nevis 12. vietu.

Bet tad sākas runas par pašu Rīgas "Dinamo". Šeit gan nebūs runa par patiku vai nepatiku pret Savicki, pašu klubu vai dalību KHL. Kāds pārmet, ka "Dinamo" ir pārāk daudz leģionāru. Kāds uzskata, ka vajadzētu vēl vairāk. Kāds pat uzskata, ka vajag visus latviešus no citiem Eiropas un KHL klubiem pārvilināt uz "Dinamo".

Nesen "tvnet" uzrāvos uz J. Matuļa rakstu par Dinamo, kurā viņš skaidro, ka nākotnē "Dinamo" domājot pāriet uz citu sastāva komplektēšanas veidu - "30%+30%+30%". Respektīvi, trešdaļa no sastāva būtu vietējie spēlētāji, trešdaļa VHL jaunie krievi, kuri pagaidām netiek savu lielo klubu sastāvos (Kā Biļalovs, Sļepets, Protapovičs, u.t.t.) un trešdaļa pārējo ārvalstnieku.

Savickis visu laiku teic: "Dinamo bija, ir un būs". Pieņemot, ka "Dinamo" komanda "būs" vienmēr, vai, vismaz, nākamās pāris sezonas, ir jautājums - kāds, Jūsuprāt, (dārgie "sportacentra" komentātāji, eksperti un troļļi), būtu labākais risinājums priekš Rīgas "Dinamo"?

1) "Bāzes klubs" - Salasīt visus labākos latviešu spēlētājus no citiem KHL un Eiropas līgu klubiem vienkopus, lai spēlē šeit, mājās, siltumā, parakstot vēl 5-6 spēcīgus leģionārus;

2) Pieņemt J. Matuļa rakstā minēto 30%+30%+30% sistēmu;

3) Atstāt visu, kā bija iepriekšējās sezonās - spēcīgi un ne tik spēcīgi vietējie, 7 līdz 10 leģionāri.


, 2020-03-05 16:02, pirms 4 gadiem
Pirmā punkta daļu ko minēji būtu par traku. Tad Dinamo būtu jāatrod sponsors kad iedotu vismaz 8 ļamus uz sezonu, kas droši vien būtu lies brīnums. Bet varētu mēģināt salasīt vairāk jaunos spēlētājus iekš sastāva no Eiropas kas pēc tam varētu atrast labākus līgumus. Un atrast pa vienam leģionāram no katras hokejvalstis. Lai būtu vismaz katrā maiņā kāds leģionārs kas dotu praksi jaunajiem spēlētājiem un kas būtu piederoši vēlāk lielajai lzlasei.
, 2020-03-05 21:10, pirms 4 gadiem
Vecus murgus atreferējis un nevis Matulis tos 30 reiz trīs izdomāja,bet pats čekas juris to vienā intervijā buldurēja.
, 2020-03-06 00:16, pirms 4 gadiem
coffijs rakstīja: Vecus murgus atreferējis un nevis Matulis tos 30 reiz trīs izdomāja,bet pats čekas juris to vienā intervijā buldurēja.
Nevienā brīdī neteicu, ka Matulis ir šīs ieceres autors. Man šķiet, tas ir vairāk nekā pašsaprotami, ka ne jau Matulis tagad noteiks sastāva komplektācijas politiku Dinamo.

Ar šo topiku es vienkārši vēlējos uzzināt, kā citi vērtē šādu sastāva komplektēšanas politiku un kādu uzskata par normālu.
, 2020-03-06 00:50, pirms 4 gadiem
Ja Dinamo pēkšņi rastos vēlme ne tikai atsist numuru bet veidot kaut kādu izaugsmi ja ne Latvijas hokejā kopumā, tad vismaz savā sistēmā, tad jāatgriežās pie pirmo sezonu modeļa - 5-6 laba līmeņa leģionāri, pāris pieredzējuši top latvieši, pāris jaunie perspektīvie ar pieredzi pro hoķī un atlikušo komandu veido labākie no pārējās masas/kapļi + ferma baltkrievijā (ideāli būtu VHL) un jauniešu klubs - tad no kluba ir jēga ne tikai naudas atmazgāšanā un maigajā varā, bet arī no sporta viedokļa. Ja Savicka mērķis ir turp-ināt iesākto - tad visticamākais arī sekos ar vien lielāks krievu īpatsvars uz latviešu īpatsvara samazināšanās rēķina.
, 2020-03-06 01:40, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Ja Dinamo pēkšņi rastos vēlme ne tikai atsist numuru bet veidot kaut kādu izaugsmi ja ne Latvijas hokejā kopumā, tad vismaz savā sistēmā, tad jāatgriežās pie pirmo sezonu modeļa - 5-6 laba līmeņa leģionāri, pāris pieredzējuši top latvieši, pāris jaunie perspektīvie ar pieredzi pro hoķī un atlikušo komandu veido labākie no pārējās masas/kapļi + ferma baltkrievijā (ideāli būtu VHL) un jauniešu klubs - tad no kluba ir jēga ne tikai naudas atmazgāšanā un maigajā varā, bet arī no sporta viedokļa. Ja Savicka mērķis ir turp-ināt iesākto - tad visticamākais arī sekos ar vien lielāks krievu īpatsvars uz latviešu īpatsvara samazināšanās rēķina.
Jā, normāla fārmkluba trūkums ir būtiska problēma Dinamo nepilnīgajā sistēmā. Ja agrāk bija BAČ, kur Metalurgs spēlēja, tad tagad atliek tik OHL. Jā, VHL fārms būtu ideāls variants, kur pēc HK Rīga jaunajam spēlētājam pilnveidoties un krāt pieredzi, taču realitāte ir tāda, ka VHL klubam reāli būtu vajadzīgs gandrīz tāds pats budžets kā pašam Dinamo. Par Baltkrieviem - cik es sapratu, tuvākajā laikā nekādu kopējo čempionātu tomēr nebūs.
, 2020-03-06 07:26, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Jā, normāla fārmkluba trūkums ir būtiska problēma Dinamo nepilnīgajā sistēmā. Ja agrāk bija BAČ, kur Metalurgs spēlēja, tad tagad atliek tik OHL. Jā, VHL fārms būtu ideāls variants, kur pēc HK Rīga jaunajam spēlētājam pilnveidoties un krāt pieredzi, taču realitāte ir tāda, ka VHL klubam reāli būtu vajadzīgs gandrīz tāds pats budžets kā pašam Dinamo. Par Baltkrieviem - cik es sapratu, tuvākajā laikā nekādu kopējo čempionātu tomēr nebūs.
lielākā un iespējams vienīgā problēma ir savickijs un pārējais jau paliek mazsvarīgi uz viņa fona...
nu nav nekādas jēgas kaut ko prognozē, analizēt un gaidīt kaut ko pozitīvu, kamēr tāds hokeja cirvis turpinās apgūt kremļa naudu ko atmet ģinamkai...
tagad pat bijušo spēlētāju intervijās ģinamka tiek nolikta kā pilnīga bedre kolhozā uz kuru nevienam neiesaka iet spēlēt...
, 2020-03-06 12:47, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Par Baltkrieviem - cik es sapratu, tuvākajā laikā nekādu kopējo čempionātu tomēr nebūs.
Kopēja čempionāta nebūs arī tālākā laikā.
ģinamo valde uzskata ka ir gudrāki par jebkuru treneri vai GM, ok vienīgi psrs laikos dzīvojošais Pastēte šos piekonsultē. Tā bode ir jāklapē ciet, bet nu ok, es zinu ka to nelems Rīgā, bet gan Maskavā
, 2020-03-06 13:12, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: lielākā un iespējams vienīgā problēma ir savickijs un pārējais jau paliek mazsvarīgi uz viņa fona...
nu nav nekādas jēgas kaut ko prognozē, analizēt un gaidīt kaut ko pozitīvu, kamēr tāds hokeja cirvis turpinās apgūt kremļa naudu ko atmet ģinamkai...
tagad pat bijušo spēlētāju intervijās ģinamka tiek nolikta kā pilnīga bedre kolhozā uz kuru nevienam neiesaka iet spēlēt...
Nē, nu tas jau ir vairāk nekā skaidrs. Turklāt, zinot, kas par projektu ir Dinamo, nekad nebūs tāda opcija - aizvākt Savicki no valdes. Tur vai nu Savickis ir vai Dinamo vispār nav

Žēl, ka zviedri ar somiem nekad negribēs izveidot kaut kādu kopēju Ziemeļeiropas hokeja čempionātu, klāt piemetot kaut kādus dāņus un norvēģus. Kāda Latvijas komanda ar adekvātu valdi varētu šiem pievienoties un spēlēt. Bet šāda iecere jau ir no sapņu pasaules.
, 2020-03-06 13:36, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Nē, nu tas jau ir vairāk nekā skaidrs. Turklāt, zinot, kas par projektu ir Dinamo, nekad nebūs tāda opcija - aizvākt Savicki no valdes. Tur vai nu Savickis ir vai Dinamo vispār nav

Žēl, ka zviedri ar somiem nekad negribēs izveidot kaut kādu kopēju Ziemeļeiropas hokeja čempionātu, klāt piemetot kaut kādus dāņus un norvēģus. Kāda Latvijas komanda ar adekvātu valdi varētu šiem pievienoties un spēlēt. Bet šāda iecere jau ir no sapņu pasaules.
uz šo varu atbildēt liriski...
ātrāk krievi novāks savickiju un citu iecels viņa vietā kremļa naudu apgrozīt nekā kāds Latvijas klubs sāks spēlēt Ziemeļeiropas čempī...
, 2020-03-06 14:50, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: psrs laikos dzīvojošais P
Drīzāk kādā 1992.-1993. dzīvojošais
, 2020-03-06 15:07, pirms 4 gadiem
Bāzes leģionāri
, 2020-03-06 15:30, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Žēl, ka zviedri ar somiem nekad negribēs izveidot kaut kādu kopēju Ziemeļeiropas hokeja čempionātu, klāt piemetot kaut kādus dāņus un norvēģus. Kāda Latvijas komanda ar adekvātu valdi varētu šiem pievienoties un spēlēt. Bet šāda iecere jau ir no sapņu pasaules.
un par šo nevajag lolot nekādas ilūzijas. atbilde jau sniegta sen, viņiem tas nav vajadzīgs.
dāņi un norges ar tika atšūti no iekļaušanās Zviedrijas līgās.
tās runas par Zviedriju vai Somiju ir ļoti smieklīgas...un nav nekāda pamata.
p.s. jādomā pašiem kā pareizi un mūsdienīgi attīstīt hokeju, nevis cerēt uz citiem. agri vai vēlu ģinamas laiks beigsies...
, 2020-03-06 15:43, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: un par šo nevajag lolot nekādas ilūzijas. atbilde jau sniegta sen, viņiem tas nav vajadzīgs.
dāņi un norges ar tika atšūti no iekļaušanās Zviedrijas līgās.
tās runas par Zviedriju vai Somiju ir ļoti smieklīgas...un nav nekāda pamata.
p.s. jādomā pašiem kā pareizi un mūsdienīgi attīstīt hokeju, nevis cerēt uz citiem. agri vai vēlu ģinamas laiks beigsies...
Tā arī ir. Zviedriem un Somiem viņu hokeja līgas ir kaut kas līdzīgs Eiropas futbola līgām - savstarpējie derbiji, tradīcijas, vēsture u.t.t., tāpēc teicu, ka tas jau ir no sapņu pasaules.

Realitāte ir tāda, ka OHL nu nekad nebūs augsta līmeņa čempionāts. Pa taisno no Latvijas čempja neviena komanda netiks aicināta uz Čempionu līgu. Nav Latvija tik apdzīvota valsts, lai šeit būtu čempis, kurš varētu pat pietuvoties līmeņa ziņā Slovākijai, EBEL vai pat Baltkrievijai. Par atkārtotu apvienošanos ar Baltkrievijas čempi cik ir runāts, jēgas nekādas. Interesanti, ka, palasot pašus baltkrievus viņu "sportacentra" analogos, var redzēt, ka laiku palaikam tur arī kāds pasapņo par Austrumeiropas hokeja līgas atjaunošanu ar BLR, LAT, UKR un POL klubiem

Bet, kā jau runājām, tas viss pieder pie sapņu pasaules. Skarbajā realitātē mums ir dots Dinamo ar visu Savicki komplektā
, 2020-03-06 16:25, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Tā arī ir. Zviedriem un Somiem viņu hokeja līgas ir kaut kas līdzīgs Eiropas futbola līgām - savstarpējie derbiji, tradīcijas, vēsture u.t.t., tāpēc teicu, ka tas jau ir no sapņu pasaules.

Realitāte ir tāda, ka OHL nu nekad nebūs augsta līmeņa čempionāts. Pa taisno no Latvijas čempja neviena komanda netiks aicināta uz Čempionu līgu. Nav Latvija tik apdzīvota valsts, lai šeit būtu čempis, kurš varētu pat pietuvoties līmeņa ziņā Slovākijai, EBEL vai pat Baltkrievijai. Par atkārtotu apvienošanos ar Baltkrievijas čempi cik ir runāts, jēgas nekādas. Interesanti, ka, palasot pašus baltkrievus viņu "sportacentra" analogos, var redzēt, ka laiku palaikam tur arī kāds pasapņo par Austrumeiropas hokeja līgas atjaunošanu ar BLR, LAT, UKR un POL klubiem

Bet, kā jau runājām, tas viss pieder pie sapņu pasaules. Skarbajā realitātē mums ir dots Dinamo ar visu Savicki komplektā
realitāte ir tāda, ka visi Latvijas hokejisti sākuši Latvijā spēlēt. neskatoties uz visām problēmām. hokejs attīstās. halles tiek celtas, hokejistu paliek vairāk, naudas vecākiem arī daudz vairāk, par treneriem strādā bijušie izlases spēlētāji, ir skaidri redzamas tendences uz augšujpeju vai vismaz līmeņa turēšanu pasaules kontekstā...
un tam nav nekāda sakara ar ģinamu, kas ir tikai darbavieta dažiem hokejistiem! jo viņiem nekādas sistēmas nav...
, 2020-03-06 16:38, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: nteresanti, ka, palasot pašus baltkrievus viņu "sportacentra" analogos, var redzēt, ka laiku palaikam tur arī kāds pasapņo par Austrumeiropas hokeja līgas atjaunošanu ar BLR, LAT, UKR un POL klubiem
Protams, te kāds sapņo, tur kāds sapņo, bet ir reālā pasaule un izmaksas. Zemgale brauc uz pirmssezonas turnīru Ukrainā, bet Tu spēj iedomāties viņus visu sezonu vazājamies pa ukrainām, baltkrievijām un polijām?
, 2020-03-06 17:05, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Protams, te kāds sapņo, tur kāds sapņo, bet ir reālā pasaule un izmaksas. Zemgale brauc uz pirmssezonas turnīru Ukrainā, bet Tu spēj iedomāties viņus visu sezonu vazājamies pa ukrainām, baltkrievijām un polijām?
Ar tagadējo OHL klubu budžetu, kad ne visi spēlētāji līgā saņem algu? Nē.
, 2020-03-06 17:09, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Protams, te kāds sapņo, tur kāds sapņo, bet ir reālā pasaule un izmaksas. Zemgale brauc uz pirmssezonas turnīru Ukrainā, bet Tu spēj iedomāties viņus visu sezonu vazājamies pa ukrainām, baltkrievijām un polijām?
paskaiti,kā tas palielinātu komandu uzturēšanas izmaksas!tas ir nereāli!naudas valstī nav un klubiem tāds pasākums būtu krietni par dārgu!skatītāji varbūt nāktu nedaudz vairāk,bet pat pie pilnām hallēm tas nenosegtu izmaksas...nu ,vismaz es tā domāju...
, 2020-03-06 17:13, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Ar tagadējo OHL klubu budžetu, kad ne visi spēlētāji līgā saņem algu? Nē.
Nekas jau arī baigi nemainīsies, mūsu realitāte ir piramīdas ar pusprofesionāliem klubiem augšā un izlasi vāksim no hokeja TOP valstīs izaudzinātiem kadriem.
, 2020-03-06 17:14, pirms 4 gadiem
leonids_leo_115875843154099 rakstīja: paskaiti,kā tas palielinātu komandu uzturēšanas izmaksas!tas ir nereāli!naudas valstī nav un klubiem tāds pasākums būtu krietni par dārgu!skatītāji varbūt nāktu nedaudz vairāk,bet pat pie pilnām hallēm tas nenosegtu izmaksas...nu ,vismaz es tā domāju...
Tāpec jau es saku ka ir sapņi un ir realitāte Latvijas hokejā džeki atprasās no darba, lai uz KK 1x gadā aizbrauktu Kad Latvijas klubu izlase spēlēja tais turnīros, pāris kadri dēl darba neaizbrauca.
, 2020-03-06 17:24, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Nekas jau arī baigi nemainīsies, mūsu realitāte ir piramīdas ar pusprofesionāliem klubiem augšā un izlasi vāksim no hokeja TOP valstīs izaudzinātiem kadriem.
galvenais, ka bērniem Latvijā ir kur uzsākt un vecākiem nauda par to samaksāt...
viss būs labi, tendences ir tikai progresējošas hokeja sakarā.
jebkuram hokejistam Eiropas TOP līgās un ZA izaugušam pamati likti šeit.
protams mūsdienu pasaulē ar globalizāciju ,būs arvien vairāk tādu kā Semjonovi Zviedrijā, kur senči spēlējuši, bet nu tas nav nekas neparasts mūsdienu hokejā.
Barkovs spēlē par Somiju, Jaškins par Čehiju un Štastnijs par ASV....
, 2020-03-06 17:29, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: galvenais, ka bērniem Latvijā ir kur uzsākt un vecākiem nauda par to samaksāt...
viss būs labi, tendences ir tikai progresējošas hokeja sakarā.
jebkuram hokejistam Eiropas TOP līgās un ZA izaugušam pamati likti šeit.
protams mūsdienu pasaulē ar globalizāciju ,būs arvien vairāk tādu kā Semjonovi Zviedrijā, kur senči spēlējuši, bet nu tas nav nekas neparasts mūsdienu hokejā.
Barkovs spēlē par Somiju, Jaškins par Čehiju un Štastnijs par ASV....
Gaļčeņuks, Komarovs...
bet jā, galvenais saglabāt bērnu treneru kvalitātes, tautas mīlestību uz hokeju un lai nauda naski ripo latviešu kontos. Bus ok.
mums laikam tādu top špīleru nav
, 2020-03-06 17:30, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: galvenais, ka bērniem Latvijā ir kur uzsākt un vecākiem nauda par to samaksāt...
viss būs labi, tendences ir tikai progresējošas hokeja sakarā.
jebkuram hokejistam Eiropas TOP līgās un ZA izaugušam pamati likti šeit.
protams mūsdienu pasaulē ar globalizāciju ,būs arvien vairāk tādu kā Semjonovi Zviedrijā, kur senči spēlējuši, bet nu tas nav nekas neparasts mūsdienu hokejā.
Barkovs spēlē par Somiju, Jaškins par Čehiju un Štastnijs par ASV....
Par spēlētājiem nav šaubu. Par spīti visam, hokeja skolas tomēr mums ir diezgan augstā līmenī. Un šeit vienmēr augs ļoti labi jaunie spēlētāji.

Bet problēma ir tā, ka OHL nebūs tik augsta līmeņa čempis. Un iemesls tam ir viens - nauda. Neesam mēs tik bagāta valsts, lai tagad lielie uzņēmumi katru gadu gāztu savu naudu iekšā hokeja klubos un hokeja līgā. Tas vienkārši nenotiks. Tikai krievi un, varbūt, ķīnieši ir tik traki, ka gatavi liet savu naudu iekšā visur, nedomājot par peļņu. Mūsu uzņēmēji māk naudu skaitīt. Dažkārt, pat pārāk labi māk Tieši tāpēc mūsu hokejisti, kuri nebūs izsitušies līdz ļoti augstam līmenim, bet gribēs kaut kur spēlēt, spēlēs Francijas, Kazahstānas, Ungārijas līgās. Tikai tāpēc, ka tur labāk maksā, kamēr šeit maksā maz vai nemaksā neko. Bet tieši šie spēlētāji varētu šeit spēlēt un celt OHL līmeni augšā.
, 2020-03-06 17:33, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Tieši tāpēc mūsu hokejisti, kuri nebūs izsitušies līdz ļoti augstam līmenim, bet gribēs kaut kur spēlēt, spēlēs Francijas, Kazahstānas, Ungārijas līgās. Tikai tāpēc, ka tur labāk maksā, kamēr šeit maksā maz vai nemaksā neko. Bet tieši šie spēlētāji varētu šeit spēlēt un celt OHL līmeni augšā.
Bet paskaties tendences, ja agrāk OHL bija puikas un penši, tad tagad arvien biezāks ir vidusslānis, spēlētāji spēka gados kas nesēž minoros. Akcents uz vārdu "tendence".
, 2020-03-06 17:39, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Par spēlētājiem nav šaubu. Par spīti visam, hokeja skolas tomēr mums ir diezgan augstā līmenī. Un šeit vienmēr augs ļoti labi jaunie spēlētāji.

Bet problēma ir tā, ka OHL nebūs tik augsta līmeņa čempis. Un iemesls tam ir viens - nauda. Neesam mēs tik bagāta valsts, lai tagad lielie uzņēmumi katru gadu gāztu savu naudu iekšā hokeja klubos un hokeja līgā. Tas vienkārši nenotiks. Tikai krievi un, varbūt, ķīnieši ir tik traki, ka gatavi liet savu naudu iekšā visur, nedomājot par peļņu. Mūsu uzņēmēji māk naudu skaitīt. Dažkārt, pat pārāk labi māk Tieši tāpēc mūsu hokejisti, kuri nebūs izsitušies līdz ļoti augstam līmenim, bet gribēs kaut kur spēlēt, spēlēs Francijas, Kazahstānas, Ungārijas līgās. Tikai tāpēc, ka tur labāk maksā, kamēr šeit maksā maz vai nemaksā neko. Bet tieši šie spēlētāji varētu šeit spēlēt un celt OHL līmeni augšā.
Tu esi pārāk liels pesimists attiecībā uz hokeju...
, 2020-03-06 17:41, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Bet paskaties tendences, ja agrāk OHL bija puikas un penši, tad tagad arvien biezāks ir vidusslānis, spēlētāji spēka gados kas nesēž minoros. Akcents uz vārdu "tendence".
Tā ir, jā. Bet, interesanti, ka vēl Tevis pieminētajos "puiku un penšu" laikos Virslīgas klubi līdz Kontinentālā kausa fināla kārtai spēja tikt. Ja nemaldos, pat bija kaut kāds gads, kad Rīga 2000 apspēlēja Cīrihes "Lions"
, 2020-03-06 17:42, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Gaļčeņuks, Komarovs...
bet jā, galvenais saglabāt bērnu treneru kvalitātes, tautas mīlestību uz hokeju un lai nauda naski ripo latviešu kontos. Bus ok.
mums laikam tādu top špīleru nav
jā nav, bet nav izslēgts ka tādu nebūs nākotnē.
kaut vai Sējēji Šveicē kas spridzina viņu junioru līgās, bet U20 izlasēs nebija.
, 2020-03-06 17:45, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: Tu esi pārāk liels pesimists attiecībā uz hokeju...
Attiecībā uz jauniešu hokeju - nē. Es ticu, ka šeit viss būs kārtībā. Attiecībā uz OHL - iespējams.
, 2020-03-06 17:46, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Bet paskaties tendences, ja agrāk OHL bija puikas un penši, tad tagad arvien biezāks ir vidusslānis, spēlētāji spēka gados kas nesēž minoros. Akcents uz vārdu "tendence".
kā tu to skaidro?
netur konkurenci joberos, jo hoķis attīstās visur
vai arī te sāk maksāt normālu piķi

man jau šķiet, ka pēdējā laikā ir izveidojusies ( ak, šausmas, kas to kādreiz varēja iedomāties)) zināma vidējā līmeņa vietējo hokejistu pārprodukcija
, 2020-03-06 17:46, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Tā ir, jā. Bet, interesanti, ka vēl Tevis pieminētajos "puiku un penšu" laikos Virslīgas klubi līdz Kontinentālā kausa fināla kārtai spēja tikt. Ja nemaldos, pat bija kaut kāds gads, kad Rīga 2000 apspēlēja Cīrihes "Lions"
tajos laikos tas arī bija mūsu hokeja pamats, ar spēlētājiem izlasē.
nu tak nevajag pagātnē rakties, skatamies mūsdienā...
, 2020-03-06 17:47, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Attiecībā uz jauniešu hokeju - nē. Es ticu, ka šeit viss būs kārtībā. Attiecībā uz OHL - iespējams.
es uz OHL neloloju lielas izredzes. nav pamata. galvenais lai skolas attīstās un ražo hokejistus....
, 2020-03-06 17:48, pirms 4 gadiem
purva_velns rakstīja: man jau šķiet, ka pēdējā laikā ir izveidojusies ( ak, šausmas, kas to kādreiz varēja iedomāties)) zināma vidējā līmeņa vietējo hokejistu pārprodukcija
tas ir tas par ko rakstu visu laiku, sastāva dziļums aug...
, 2020-03-06 17:56, pirms 4 gadiem
ir jāsaprot, ka hokejs Latvijā pastāv tikai un vienīgi pateicoties spēles fanātiķiem un vecākiem kas tos bērnus ved uz hokeju un maksā par to. pa šiem 30 neatkarības fanātiskajiem hokeja gadiem Latvijā ir saceltas halles, bērni tiek vesti uz hokeju...
un tam nav nekādas sakarības ar citiem sporta veidiem vai citu ko.

pārējie vienkārši nobāl hokeja fenomena priekšā!
jā nobāl! jo pārējiem sporta veidiem bija 90.gados lielākas starta pozīcijas....tas kā atskaites punkts, ar vienu spirta pili, daugavas pūsli un talsu ledus pleķi hokejam!
, 2020-03-06 18:12, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Tāpec jau es saku ka ir sapņi un ir realitāte Latvijas hokejā džeki atprasās no darba, lai uz KK 1x gadā aizbrauktu Kad Latvijas klubu izlase spēlēja tais turnīros, pāris kadri dēl darba neaizbrauca.
tie apvienoto līgu piesaucēji jau ik pa laikam parādās..tas nav reāli,jo naudas LV ekonomikā paliek arvien mazāk un mazāk..varbūt tādi leiši un igauņi..bet tad jāprasa LV klubu pārstāvjiem-ko viņi par to saka..ja var pacelt klubi,ja ir nopietni varianti tiem leišiem vai estiem...nav vajadzīgi tādi dimanti,kas jau novembrī bankrotē,vai eneģija,kas 12 spēlētāju sastāvā uz spēlēm ierodas...
, 2020-03-06 18:15, pirms 4 gadiem
purva_velns rakstīja: kā tu to skaidro?
netur konkurenci joberos, jo hoķis attīstās visur
vai arī te sāk maksāt normālu piķi

man jau šķiet, ka pēdējā laikā ir izveidojusies ( ak, šausmas, kas to kādreiz varēja iedomāties)) zināma vidējā līmeņa vietējo hokejistu pārprodukcija
Ar to ka šeit vairāk naudas, un ir iespēja realizēties (pelnīt naudu) blakus hokejam + piepelnīties hokejā, ir kas tikai pelna ar hokeju. Joberos nav nekāda medusmaize, var iztikt, bet ne vairāk. Tagad arvien vairāk šī iespēja parādās arī Latvijā + esi mājās.
, 2020-03-06 18:16, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: tajos laikos tas arī bija mūsu hokeja pamats, ar spēlētājiem izlasē.
nu tak nevajag pagātnē rakties, skatamies mūsdienā...
jā jā,un tas pamats rūdījās BAČ vai AEHL...to gan aizmirsi pieminēt...nerunājot par to,ka daļa bija vēl PSRS bērnu un jaunatnes sporta sistēmu izgājuši
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.