Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

KHL: ""Spartak" un SKA spēles tiesneša rīcība nav attaisnojama, viņš saņems sodu"

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

KHL: ""Spartak" un SKA spēles tiesneša rīcība nav attaisnojama, viņš saņems sodu"
Foto: Aleksandrs Safonovs, www.championat.com

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) galvenais tiesnesis Aleksejs Aņisimovs paziņojis, ka spēlē starp Maskavas "Spartak" un Sanktpēterburgas SKA komandām pirms pagarinājumā gūtajiem vārtiem bija noteikumu pārkāpums. Tāpat Aņisimovs atklāja, ka spēles soģis saņems sodu par savu uzvedību.

Jau ziņojām, ka SKA vienība viesos pagarinājumā ar 3:2 pārspēja Maskavas "Spartak" komandu. Pēc zaudētajiem vārtiem ļoti neapmierināts bija "Spartak" vārtsargs Jūliuss Hudāčeks, kurš ļoti aktīvi protestēja par šiem gūtajiem vārtiem, uzskatot, ka SKA hokejists Jarno Koskiranta izsita nūju no rokām Jaroslavam Dibļenko. Tiesnesis Nikolajs Akuzovskijs tā neuzskatīja un ieskaitīja šo vārtu guvumu, kas tādējādi ļāva uzvaru svinēt SKA, kuri sērijā panāca 2:2.

''Mēs pēc spēles pārskatījām šo momentu starp SKA hokejistu Koskirantu un "Spartak" spēlētāju Dibļenko, kur redzējām nefiksētu divu minūšu pārkāpumu. Bija svarīgi izskatīt šo epizodi no tiesneša redzespunkta, kurš atradās uz ledus. Tiesnesis lēma, ka uzbrucējs Koskiranta savu nūju liek virsū pretinieka nūjai, bet Dibļenko to atlaiž. Ņemot vērā visus faktorus, tai skaitā kopējo tiesāšanas līniju, tajā sekundē tika pieņemts tāds lēmums,'' tā saka KHL galvenais tiesnesis Aleksejs Aņisimovs.

Atgādināsim, ka pēc zaudētajiem vārtiem "Spartak" vārtsargs Hudāčeks devās protestēt pie tiesneša Nikolaja Akuzovskija, kurš "Spartak" vārtsargu pasūtīja trīs mājas tālāk. Par šo atgadījumu skarbus vārdus 35 gadus vecajam tiesnesim veltīja pazīstamais krievu hokeja tiesnesis Aleksandrs Zaicevs.

Vēlāk noskaidrojās, ka Akuzovskijam tiks piešķirts sods. ''Saskaņā ar hokeja sporta noteikumiem Jūliusam Hudāčekam nebija tiesības vērsties pie tiesnešiem, tai skaitā tādā manierē, par ko viņš pāris reizes tika brīdināts. Pie tiesnešiem var doties komandas kapteinis vai kapteiņa asistents. Tiesneši lojāli attiecās pret vārtsarga uzvedību. Neskatoties uz to, galvenā tiesneša Nikolaja Akuzovskija rīcība spēles beigās nav attaisnojama. Šim tiesnesim tiks piemēroti mēri, saskaņā ar KHL tiesnešiem piemērojamo disciplināro sankciju noteikumiem,'' tā Aņisimovs.

Izmantotie resursi:
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат

  +8 [+] [-]

, 2019-03-05 19:54, pirms 5 gadiem
vesels balagāns, kura beigās finālā spēlēs krievu armijas vārdā nosauktās komandas

  +1 [+] [-]

, 2019-03-05 20:25, pirms 5 gadiem
Kolhozs ir un paliek kolhozs. Bidlu gēns sit pāri visām normām.

  -2 [+] [-]

, 2019-03-05 20:37, pirms 5 gadiem
als rakstīja: Kolhozs ir un paliek kolhozs. Bidlu gēns sit pāri visām normām.
Pozitīvs ir fakts ka līga atzina kļūdu ,tas ir labs sākums

  +5 [+] [-]

, 2019-03-05 20:45, pirms 5 gadiem
SteveDavis rakstīja: Pozitīvs ir fakts ka līga atzina kļūdu ,tas ir labs sākums
Kāds sākums?
Diez gan regulāri SKA velk. Jau kurā reize, kad ķip atzīst kļūdu. Bet nekas reāli jau nemainās.

  +4 [+] [-]

, 2019-03-05 20:46, pirms 5 gadiem
SteveDavis rakstīja: Pozitīvs ir fakts ka līga atzina kļūdu ,tas ir labs sākums
Kāda tam ir nozīme? Līga velk aiz ausīm savu SKA - krievijas lepnumu. Kļūdas atzinums tīri kā formalitāte. - bez nekādas tālākas jēgas

     [+] [-]

, 2019-03-05 21:18, pirms 5 gadiem
Es ar to biju domājis ka agrāk pat runāja tā nevisai,tagad tiesnesim sods
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-03-05 21:31, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: vesels balagāns, kura beigās finālā spēlēs krievu armijas vārdā nosauktās komandas
Balagāns, protams. Tikai finālā tās abas nekādi nevar tikties, jo atrodas vienā konferencē.

  +3 [+] [-]

, 2019-03-05 21:38, pirms 5 gadiem
Tas ir apmēram, kā 1937.g pakausī lodi saņēmušam 50to gadu reabilitācija. Nu, paldies tev partija, bet kaut kā rūgtums palika.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-05 22:22, pirms 5 gadiem
Tā jau tas arī bija paredzēts, izvilka niecību no VHL, lai piepalīdz SKA, un pēc tam viņu atalgo un izvada ''pensijā'', atpakaļ uz VHL. Bet to, ka SKA negodīgi tiek pie uzvaras nevienu, izņemot Spartaku un tā fanus, neinteresē.Čekisti rullē tik tālāk.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-05 22:40, pirms 5 gadiem
SteveDavis rakstīja: Es ar to biju domājis ka agrāk pat runāja tā nevisai,tagad tiesnesim sods
Arī pēc kļūdām rīdzinieku mačos ir bijusi kļūdas atzīšana un sods. Tapat arī citām komandām. Faktu tas nemaina - CSKA un SKA tiek vilkti, jo īpaši SKA. Nozīmēs uz nākamo maču tiesnesi, kas pratīs gudrak pavilkt - ne tik acīmredzami.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-05 23:23, pirms 5 gadiem
Tie kas spēli skatījās līdz galam tad redzēja ka 3 mājas tālāk Hudačeku pasūtīja jau tad kad tika pieņemts lēmums ieskaitīt SKA vārtus. Tas notika pēc spēles kad ar tiesnešiem runā visi komandas spēlētāji un arī apkalpojošais personāls.

     [+] [-]

, 2019-03-05 23:24, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: vesels balagāns, kura beigās finālā spēlēs krievu armijas vārdā nosauktās komandas
Tā nevar sanākt. Austrumos nav nevienas armijas sponsorētas komandas.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-06 02:03, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Tie kas spēli skatījās līdz galam tad redzēja ka 3 mājas tālāk Hudačeku pasūtīja jau tad kad tika pieņemts lēmums ieskaitīt SKA vārtus. Tas notika pēc spēles kad ar tiesnešiem runā visi komandas spēlētāji un arī apkalpojošais personāls.
To, ka tiesnesis bija pieļavis kļūdaini lēmumu - ignorējis 2 minūsu noraidījuma cienīgu epizodi, kuras ignorēšana izraisīja vārtu guvumu tas nemaina.