Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Daugaviņa komandas biedram piecu spēļu diskvalifikācija Gagarina kausā

Daugaviņa komandas biedram piecu spēļu diskvalifikācija Gagarina kausā
Stepans Zaharčuks
Foto: hctorpedo.ru

Kontinentālās hokeja līgas Disciplinārā komiteja paziņojusi lēmumu uz trīs plus divām spēlēm diskvalificēt Pētera Skudras vadītā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" aizsargu Stepanu Zaharčuku.

Ņižņijnovgorodas "Torpedo" Gagarina kausa izcīņu izbraukumā sākusi ar diviem zaudējumiem ar rezultātu 1:2 pret Jaroslavļas "Lokomotiv", bet nu sērija priekšlaicīgi noslēgusies pirmā pāra aizsargam Stepanam Zaharčukam. Viņš tika sodīts par epizodi otrās spēles 15. minūtē, kad izpildīja pārāk agresīvu spēka paņēmienu. Zaharčuks pie rezultāta 1:1 tika noraidīts uz 5+20 minūtēm, taču "Torpedo" ilgo mazākumu izturēja.

Kontinentālās hokeja līgas Disciplinārā komiteja lēma, ka tiesnešu lēmums līdz spēles beigām diskvalificēt Zaharčuku bija pareizs, tādējādi atstājot to spēkā. Saskaņā ar reglamentu par to automātiski pienākas trīs spēļu diskvalifikācija un naudas sods. Savukārt gadījumā, ja spēles sodu hokejists sezonas laikā nopelna atkārtoti, par to viņš saņem vēl divu spēļu diskvalifikāciju un individuālu sodu. Zaharčukam tas bija jau trešais spēles sods šosezon, kas nozīmē, ka kopumā viņam piespriesta piecu maču diskvalifikācija.

Sezonu Zaharčuks sāka Kazaņas "Ak Bars", kur pavadīja astoņus gadus, taču decembra izskaņā pārcēlās uz Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuras sastāvā regulārajā sezonā aizvadīja četrus mačus. Kopumā regulārajā sezonā Zaharčuks 15 spēlēs izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, nopelnīja 56 soda minūtes un pozitīvu lietderību +4. Pirmajā izslēgšanas spēlē Zaharčuks laukumā pavadīja 17 minūtes un 27 sekundes, bet otrajā mačā pirms noraidījuma paguva tikt pie negatīvas lietderības -1. Abās izslēgšanas spēlēs Zaharčuks darbojās pirmajā aizsargu pārī kopā ar Juriju Sergijenko.

Pārkāpuma video iespējams noskatīties ŠEIT.

Gagarina kausa 1. kārta

RietumiSērijāAustrumiSērijā
SKA – Severstal1-0Ak Bars - Amur1-0
CSKA – Spartak1-0Salavat Yulaev – Avangard1-0
Jokerit – Sochi1-1Traktor – Neftekhimik1-0
Lokomotiv – Torpedo2-0Avtomobilist – Metallurg Mg0-1

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/news/2018/03/05/...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.