Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Neftekhimik" rindas papildina NHL pirmajā kārtā draftēts uzbrucējs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Neftekhimik" rindas papildina NHL pirmajā kārtā draftēts uzbrucējs
Kērbijs Raikls. Foto: nhl.com

Kontinentālās hokeja līgas klubs Ņižņekamskas "Neftekhimik" noslēdzis viena gada līgumu ar uzbrucēju Kērbiju Raiklu, kurš savulaik tika draftēts Nacionālās hokeja līgas pirmajā kārtā.

Amerikā dzimušo Raiklu 2013. gada drafta pirmajā kārtā ar 19. numuru izraudzījās Kolumbusas "Blue Jackets", tomēr šīs komandas rindās viņš divu sezonu laikā aizvadīja tikai 37 spēles, kurās guva divus vārtus un pievienoja desmit rezultatīvas piespēles. Sezonā pēc drafta Raikls tika iekļauts Kanādas U20 izlases sastāvā dalībai pasaules čempionātā un kļuva par Ontario Hokeja līgas čempionu, būdams izslēgšanas spēļu rezultatīvākais hokejists.

Tomēr pāreja uz lielo hokeju neizdevās. Pēcāk viņš nonāca Toronto "Maple Leafs" organizācijā, bet spēlēja tikai fārmklubā, līdz tika aizmainīts uz Monreālas "Canadiens". Tur tika aizvadītas četras spēles, vēl divas pievienojot Kalgari "Flames" kreklā, bet abās sistēmās viņš vairāk laika pavadīja fārmkluba rindās. Pagājušajā sezonā AHL viņš 57 mačos guva 23 vārtus un sakrāja 43 punktus.

Vakar Raikls parakstīja viena gada līgumu ar "Neftekhimik", kas jauno sezonu sāka ar 4:2 uzvaru viesos pret Minskas "Dinamo". Viņš kļuvis par ceturto ziemeļamerikāni komandā – vēl ir aizsargs Raiens Mērfijs, kā arī uzbrucēji Zaks Mičels un Mets Vaits. Tikai Vaits līdz šim bija spēlējis ārpus Ziemeļamerikas – viņš pēdējās divas sezonas pavadīja Vācijā.

Izmantotie resursi:
https://hcnh.ru/news/club-life/neft...

     [+] [-]

, 2019-09-04 12:41, pirms 5 gadiem
KHL būs pirmā līmeņa zvaigzne ar atrāvienu