Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

"Dinamo" pirmais nopietns pārbaudījums – pret Indraši un Šipačovu

"Dinamo" pirmais nopietns pārbaudījums – pret Indraši un Šipačovu
Rīdzinieki atzīmē vārtu guvumu mačā pret "Toros"
Foto: www.dinamoriga.eu

Šodien plkst. 12:00 Rīgas „Dinamo” aizvadīs pirmo cīņu Ņižņijnovgorodā notiekošajā pārbaudes turnīrā „Gubernatora kauss”, kurā pretī stāsies Mika Indraša pārstāvētā komanda - Maskavas „Dynamo”.

Pirmo pārbaudes spēli rīdzinieki aizvadījuši 30. jūlija Piņķos, pēcspēles metienu sērijā pārspējot Krievijas Augstākās līgas (VHL) komandu „Toros” ar 4:3, ar vārtu guvumiem atzīmējoties Uvim Balinskim, Kevinam Klārkam un Līnusam Videlam, arī izšķirošo soda metienu realizēja kanādietis Klarks. Vēl pirms spēles „Dinamo” galvenais treneris Ģirts Ankipāns bija apsolijis, ka tajā mačā komanda spēlēs ar iespējami labāko sastāvu, bet Ņižņijnovgorodā lielākas iespējas tiks dotas hokejistiem ar pārbaudes līgumiem.

Uz turnīru "Dinamo" ieradusies 32 cilvēku sastāvā. Ņižņijnovgorodā Ankipāna rīcība būs trīs vārtsargi, desmit aizsargi un 19 uzbrucēji. Pagaidām līgumi uz nākamo sezonu ir noslēgti ar 22 hokejistiem, kamēr ar pārbaudes līgumiem ir desmit spēlētāji. Mačā pret „Toros” no šī saraksta piedalījās Egīls Kalns un Vitālijs Pavlovs, par kura spējam treneri zina daudz, jo pēdējās trīs sezonas uzbrucējs aizvadījis tieši Rīgā. Tas pats attiecināms arī Gunāru Skvorcovu (sešas sezonas „Dinamo”), arī aizsargs Nerijus Ališausks un Roberts Lipsbergs bija redzami rīdzinieku formā pagājušajā sezonā. Liepājnieks Egīls Kalns bija izgājis gandrīz visu pārbaudes ciklu ar Latvijas izlasi, viņa komandas biedrs, aizsargs Roberts Mamčics bijis otrais rezultatīvākais aizsargs „Optibet” hokeja līgas (OHL) regulārajā sezonā (10 vārti un 16 piespēles). Kaspars Saulietis pārstāvējis „Dinamo” no 2014. līdz 2017. gadam, 132 mačos iekrājot 22 (12+10) punktus, Rihards Marenis četrus gadus pavadījis NCAA III līgā, bet Lauris Rancevs palīdzējis „Zemgalei/LLU” kļūt par Latvijas vicečempioni.

Rīgas „Dinamo” sastāvs dalībai „Gubernatora kausā”

Vārtsargi: Kristers Gudļevskis, Timurs Biļalovs, Maksims Tretjaks (p.l.)
Aizsargi: Uvis Balinskis, Keds Fēirčailds, Roberts Kaļķis, Metjū Majone, Kristaps Sotnieks, Dmitrijs Šuļeņins, Marks Dzaneti, Kristaps Zīle, Nerijus Ališausks (p.l.), Roberts Mamčics (p.l.)
Uzbrucēji: Oskars Batņa, Daniels Bērziņš, Kevins Klārks, Lauris Dārziņš, Andris Džeriņš, Emīls Ģēģeris, Brendons Makmilans, Ģints Meija, Matiass Mitinens, Frenks Razgals, Miķelis Rēdlihs, Līnuss Videls, Egīls Kalns (p.l.), Kaspars Saulietis (p.l.), Gunārs Skvorcovs (p.l.), Roberts Lipsbergs (p.l.), Vitālijs Pavlovs (p.l.), Rihards Marenis (p.l.), Lauris Rancevs (p.l.).

Pirmajā mačā rīdzinieki spēlēs pret Mika Indraša pārstāvēto Maskavas „Dynamo”. Iepriekšējā sezonā Miks kļuva par pārliecinoši rezultatīvāko spēlētāju Rīgas „Dinamo” rindās, gūstot 21 vārtus un 21 reizi piespēlējot partneriem. „Dynamo” iepriekšējā sezonā palika ārpus „play-off” zonas, ieņemot devīto vietu Rietumu konferencē. Neskatoties uz to, galvenais treneris Vladimirs Vorobjovs saglabāja amatu, bet komanda visvairāk pastiprināja tieši uzbrukuma līniju – kopā ar Indraši tika piesaistīts Čerepovecas „Severstal” vērtīgākais spēlētājs Dmitrijs Kagarļickis (21+29 punkti 60 spēlēs), viens no pazīstamākajiem krievu centra uzbrucējiem Vadims Šipačovs, kuram iepriekšējā sezona gan nebija tik veiksmīga, bet no „Sibir” tika pārvilināts zviedrs Patriks Zakrisons (13+29 punkti 56 mačos).

Starpsezonā „Dynamo” atstājuši vairāki hokejisti, viens no viņiem – Mārtiņš Karsums, kurš pēc piecām sezonām komandā karjeru turpinās citā Krievijas galvaspilsētas klubā – „Spartak”, kas arī piedalīsies „Gubernatora kausā”. Vēl Ņižņijnovgorodā būs iespējams redzēt mājinieci „Torpedo”, Minskas „Dinamo” un Jekaterinburgas „Avtomobilist”. Turnīrs norisināsies no 5. līdz 10. augustam.

Rīgas „Dinamo” kalendārs „Gubernatora kausā”

DatumsLaiksSpēle
5/0812:00Dinamo – Dynamo (Maskava)
6/0819:00Dinamo – Dinamo (Minska)
7/0819:00Dinamo – Torpedo
9/0815:00Dinamo – Avtomobilist
10/0812:00Dinamo - Spartak

Pēc „Gubernatora” kausa „Dinamo” turpinās trenēties, bet par pēdējo sagatavošanas posmu kļūs tradicionāls „Latvijas Dzelzceļa kauss”, kurā rīdzinieki no 21. līdz 26. augustam izmēģinās spēkus pret Minskas „Dinamo”, Kazaņas „Ak Bars”, Jaroslavļas „Lokomotiv” un Šveices „Davos”. Savu 11. sezonu Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) rīdzinieki uzsāks izbraukumā, 2. septembrī cīnoties pret „Avtomobilist”, 4. septembrī – pret Magņitogorskas „Metallurg”, bet pirmā mājas spēle notiks 8. septembrī, kad viesos atbrauks Novosibirskas „Sibir”.

Izmantotie avoti:
Spēles ievadlapa — Hokeja kluba Dinamo Rīga...


, 2018-08-05 08:33, pirms 6 gadiem
Jocīgi skan pret Indraši kaut kā nepierasti. Bet nu noteikti zaudēsim.
, 2018-08-05 09:09, pirms 6 gadiem
Kur varēs redzēt?
, 2018-08-05 09:17, pirms 6 gadiem
sandris789 rakstīja: Kur varēs redzēt?
onhockey.tv
, 2018-08-05 09:33, pirms 6 gadiem
Nu,pa NTV+ izskatās,ka neviens kanāls nerādīs. No kurienes tad onhockey.tv strīmos?! No kaut kāda vietējā akmens laikmeta analogā kanāla vai webkameras hallē? :-)
, 2018-08-05 09:41, pirms 6 gadiem
Drīz pamodīsies Permambucano un pēc tam IPS ar savu - "ute, panāc priekšā"!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-08-05 10:10, pirms 6 gadiem
Kāda Nižnijnovgoradas reģionālā TV nerādīs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-08-05 10:19, pirms 6 gadiem
Turnīrā redzēsim uz ko spējīgi hokejisti ar try-out ligumiem. Tikai vai redzēsim?
, 2018-08-05 10:20, pirms 6 gadiem
Kurš to dzelteno bērnu (laikam no dzeltenās rases-ķīnietis vai mongolis) ar nolaistām biksēm (droši vien mūžīgi tiek pērts) aizvedīs uz bērnudārzu.
, 2018-08-05 10:21, pirms 6 gadiem
Par smagu rižkoje ģinamo zāģi,lai jau tagad pierod,visa sezona tāda būs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-08-05 10:29, pirms 6 gadiem
Un sovs var sakties- visi, kam nepatik RD, nak un komente pie RD rakstiem!
, 2018-08-05 10:32, pirms 6 gadiem
Ja par temu, nedomaju, ka par katru cenu jauzvar tagad sis turnirs. Galvenais ir parbaudit un saprast, kas ir kas. It ipasi tas attiecas, kam ir tryouti.Ceru, ka tas ari izdosies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-08-05 11:09, pirms 6 gadiem
, 2018-08-05 11:10, pirms 6 gadiem
Kur permaks ar oriģinālo paziņojumu par ģēri ?
, 2018-08-05 11:13, pirms 6 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Kur permaks ar oriģinālo paziņojumu par ģēri ?
Guļ ar ķengarga bomžiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-08-05 11:21, pirms 6 gadiem
Patīkami ka pret DR ir tāda lieliska kompānija-narkomāns, pelavs, samagons un bērns ar nolaistām biksēm. Lieliski! Tādiem vienmēr jābūt pret DR.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-08-05 11:34, pirms 6 gadiem
Kolhoza Pelavs!!! rakstīja: Funarik, es sak ka Pelavs atkal buus Kolhoza tablicas dibanaa un no visiem nems aiz vaiga!!! ko saki tu, kaa neatkarigais Kolhoza Eksperts??? Vari garanteet ka nebuus pedejaa vieta Kolhoza tablicas dibanaa???
Tik ļoti noliek krievus/kolhohzu, bet savos komentāros bez krievu žargona iztikt neproti. Ne ar ko neesi labāks par permu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.