Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

SKA aizmaina aizsargu Aleksandrovu, "Medveščak" pievienojas divi leģionāri

SKA aizmaina aizsargu Aleksandrovu, "Medveščak" pievienojas divi leģionāri
Jurijs Aleksandrovs (pa labi)
Foto: TASS/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Omskas "Avangard" pievienojies aizsargs Jurijs Aleksandrovs, kurš iepriekšējās sezonās pārstāvēja Sanktpēterburgas SKA un bija Krievijas izlases kandidātu lokā.

27 gadus vecais aizsargs Jurijs Aleksandrovs hokeja prasmes apguva Čerepovecas "Severstal" sistēmā, izpelnoties arī izsaukumu uz Krievijas jauniešu izlasēm. Sanktpēterburgas SKA rīcībā aizsargs nonāca 2011./12. gada sezonā, bet šogad palīdzēja komandai izcīnīt Gagarina kausu. Aizvadītajā sezonā Aleksandrovs guva septiņus (3+4) punktus 52 spēlēs un nopelnīja koeficientu +14.

Aleksandrovs pēdējos gados ir bijis tuvu Krievijas izlases sastāvam. 2012.-14. gadā viņš aizvadīja deviņas spēles Eirotūres ietvaros (1+0), tomēr pasaules čempionātos vai olimpiskajās spēlēs nav piedalījies.

Maiņas darījuma rezultātā Aleksandrovs ir nokļuvis Omskas "Avangard" sastāvā, kur spēlēja arī 2011./12. gada sezonas beigās. SKA ieguva tiesības uz 21 gadu veco uzbrucēju Aleksandru Hohlačovu, kurš pēdējās sezonas pavadīja Ziemeļamerikā (2014./15. gadā – 43 (15+28) punkti 61 spēlē).

2006. gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā viņš tika izvēlēts otrajā kārtā ar 37. numuru, bet Ziemeļamerikā ir pavadījis vienu sezonu. 2010./11. gadā Aleksandrovs pārstāvēja Bostonas "Bruins" fārmklubu Providensā (turpat, kur šobrīd spēlē Hohlačovs), kur 66 spēlēs guva 19 (6+13) punktus.

Tikmēr Zagrebas "Medveščak" rindas papildinājuši divi viesspēlētāji – 28 gadus vecais kanādiešu aizsargs Simons Gisberss un 32 gadus vecais zviedru uzbrucējs Andreass Jemtins. Gisberss pagājušo sezonu noslēdza zviedru "Djurgårdens" (10 spēlēs 2+4), bet Jemtins spēlēja HV71 (50 spēlēs 7+6). Jemtina rēķinā ir divi pasaules čempionāti Zviedrijas izlases sastāvā (2011 un 2013).

Izmantotie resursi:
Континентальная хоккейная лига : Чемпионат...


, 2015-08-04 10:03, pirms 9 gadiem
Mjeģvjeģjaks laikam beidzot saprata, ka tikai ar Z-amerikāņiem tālu netiks....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.