Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Kunlun" piesaista ECHL vēsturē soda minūtēm bagātāko spēlētāju Hantu

"Kunlun" piesaista ECHL vēsturē soda minūtēm bagātāko spēlētāju Hantu
Garets Hants. Foto: Zuma Press/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas klubs Pekinas "Kunlun Red Star" turpina būvēt sastāvu jaunajai sezonai – komanda parakstījusi līgumus ar kanādiešiem Adamu Kraknelu un Garetu Hantu.

Uzbrucējs Kraknels karjeras laikā pārstāvējis Sentluisas "Blues", Kolumbusas "Blue Jackets", Vankūveras "Canucks", Edmontonas "Oilers", Dalasas "Stars", Ņujorkas "Rangers", bet viņa pēdējā pietura pagājušajā sezonā bija Anaheimas "Ducks".

Lai gan pasaulē spēcīgākajā līgā 33 gadus vecais hokejists pārstāvējis septiņas komandas, viņš kopā aizvadījis tikai 210 spēles, kurās nopelnījis 43 punktus. Aizvadītajā sezonā Kraknels "Ducks" rindās piedalījās vien divos mačos, pārējo laiku pavadot fārmklubā Sandjego "Gulls", kur 32 spēlēs iekrāti 28 punkti.

Viņa jaunais komandas biedrs Hants, kurš spēlē uzbrukuma kreisajā malā, aizvadījis vien desmit mačus Amerikas Hokeja līgā, NHL tuvāk netiekot. Karjeras pārliecinoši lielākā daļa pavadīta ECHL, un tur uzbrucēja galvenais uzdevums nebija punktu krāšana – tā vietā viņš lielāko uzmanību veltīja soda minūtēm. Gan 2012./13., gan 2015./16. gada sezonā Hants kļuva par ECHL soda minūtēm bagātāko hokejistu. Kopā ECHL aizvadītajās 702 spēlēs viņš ticis pie 244 punktiem un 2666 soda minūtēm.

Interesanti, ka Hants ar 2666 soda minūtēm ir ECHL visu laiku līderis. Pirmās 18 vietas šajā sarakstā aizņem tikai kanādieši, bet 19. vietā ir amerikānis Džejs Mērfijs.

Starp "Kunlun" spēlētājiem nākamajā sezonā būs arī Rīgas "Dinamo" publikas mīlulis no pagājušās sezonas Metjū Majone. Pēc Kraknela un Hanta pievienošanās Pekinas vienībā ir jau 13 kanādieši. Tāpat ir četri amerikāņi, divi čehi un soms.


, 2019-07-05 00:03, pirms 5 gadiem
https://www.youtube.com/watch?v=imB...
Colton Gilis! Dinamo Rigai pretim ir ko likt!
, 2019-07-05 00:43, pirms 5 gadiem
nja
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.