Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Krievu uzbrucējs Kuļomins pēc desmit gadiem NHL atgriežas dzimtajā Magņitogorskā

Krievu uzbrucējs Kuļomins pēc desmit gadiem NHL atgriežas dzimtajā Magņitogorskā
Nikolajs Kuļomins
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Krievu hokejists Nikolajs Kuļomins savā Instagram profilā paziņojis par atgriešanos dzimtajā pilsētā un savā pirmajā profesionālajā komandā – Magņitogorskas "Metallurg". Vienošanās panākta uz trim sezonām, un Kuļomina gada alga būs 200 miljoni rubļu jeb 2,7 miljoni eiro.

"Beidzot varu apstiprināt visas baumas par manu pāreju uz KHL komandu Magņitogorskas "Metallurg"," raksta Nikolajs Kuļomins. "Tajā pašā laikā vēlētos izteikt milzīgu pateicību NHL kopumā un arī tādām organizācijām kā Toronto "Maple Leafs" un Ņujorkas "Islanders", kurās pavadīju desmit sezonas. Tas ir ilgs laika posms, un man un manai ģimenei bija grūti pieņemt lēmumu. Taču to izdarīju par labu savai dzimtajai komandai un esmu gatavs to vest pretī uzvarām."

Kuļomins iepriekšējā sezonā Ņujorkas "Islanders" rindās savainojuma dēļ aizvadīja vien 13 spēles, sakrājot trīs (1+2) punktus. Krievu uzbrucējs savainojumā iedzīvojās 7. novembrī pēc Edmontonas "Oilers" spēlētāja Erika Graibas pārkāpuma. Kuļominam tika veikta pleca operācija, un laukumā viņš šajā sezonā vairs neatgriezās.

Pēc sezonas beigām Kuļominam beidzās četru gadu ilgais un 16,75 miljonus ASV dolāru vērtais līgums ar "Islanders", un viņš kļuva par neierobežoti brīvo aģentu. Pirms tam sešas sezonas Kuļomins pavadīja "Maple Leafs", kas viņu 2006. gadā draftēja ar 44. numuru. Nacionālās hokeja līgas regulārajā sezonā Kuļomins aizvadīja 669 spēles, tiekot pie 274 (121+153) punktiem, bet Stenlija kausā viņam 25 spēlēs septiņi (2+5) punkti.

Izmantotie resursi:
https://www.instagram.com/p/BkyGVWR...


, 2018-07-04 22:33, pirms 6 gadiem
Labi stati
, 2018-07-04 23:11, pirms 6 gadiem
Nekā laba tur nav. Pēdējās divās pilnajās sezonas 22 un 23 punkti.
Švaki.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-07-05 02:16, pirms 6 gadiem
Nespēj vairs vilkt līmeni, atgriežas kolhozā. Viss loģiski.
, 2018-07-05 08:12, pirms 6 gadiem
Dolārus ar lāpstu sarausis, tagad grib nedaudz uzspēlēt arī lielo hokeju! Viss loģiski!
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.