Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Znaroks un Vītoliņš paliek "Spartak" klubā, kas iztiks bez Latvijas spēlētājiem

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Znaroks un Vītoliņš paliek "Spartak" klubā, kas iztiks bez Latvijas spēlētājiem
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks uz "Spartak" komandtiltiņa. Foto: Spartak.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas "Spartak" galvenais treneris Oļegs Znaroks un viņa asistents Harijs Vītoliņš paliek arī uz nākamo sezonu. Vēl šopavasar tur spēlēja mūsu uzbrucēji Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums, taču nākamsezon krievu vienība iztiks bez Latvijas hokejistiem. Krievijas galvaspilsētas kluba ģenerālmenedžeris Aleksejs Žamnovs atklāj, ka mērķis ir cīņa par Gagarina kausu.

Kā vērtējat "Spartak" pirmo sezonu galvenā trenera Znaroka vadībā?
- Ja paskatāmies statistiku, tad Znaroka komandas vienmēr sāk mazliet smagnēji. Vasaras smagajos treniņos notiek gatavošanās visam čempionātam. Bez tam Znaroks ieradās ar savām idejām un spēles redzējumu. Saprotams, ka spēlētājiem sanāca tāda "aklimatizācija", pie visa bija jāpierod. Nekas briesmīgs nenotika. Vienkārši atceros, ka sezona sākumā presē rakstīja, ka Znaroks netiek galā. Mums, kā saka, vienmēr pietiek labvēļu. Tādējādi man ir mierīga attieksme pret to visu.

Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Znaroks zaudēja klubam [2-4 pret Maskavas "Dynamo"], ar kuru savulaik divas reizes ieguva Gagarina kausu.
- Ja sestais mačs notiktu skatītāju klātbūtnē, tad mēs nonāktu līdz septītajai spēlei, kur tiktu noskaidrots sērijas uzvarētājs. Notika cīņa par tikšanu otrajā kārtā, bet bija jāspēlē pie tukšām tribīnēm... Savu līdzjutēju atbalsts spēlētājiem dod papildu motivāciju. Atkārtošu - nevis domāju, bet esmu pārliecināts - ja mēs spēlētu līdzjutēju klātbūtnē, tiktu līdz septītajam mačam.

Kādas izmaiņas notiks treneru korpusā?
- Paliek Oļegs Znaroks, Harijs Vītoliņš un Maksims Solovjovs, bet asistenta Igora Ulanova vietā būs Vladimirs Fedosovs. Vārtsargu treneris paliek Stefans Pērsons, fiziskās sagatavotības treneris - Hasans Saīds. Attiecīgie kontrakti tiks pagarināti, tas ir tīri tehnisks jautājums.

Znarokam tiek aktivizēta otrā gada opcija vai parakstīts kontrakts ar jauniem noteikumiem?
- Viņam viss normāli, tur ir kontrakts pēc shēmas "1+1". Znaroks noteikti turpinās darbu, viņš viennozīmīgi paliek, bet tehniskos momentus vēl neesam atrisinājuši pašizolācijas režīma dēļ. Mēs gaidām, kad beigsies epidēmija. Oļegs Znaroks vēlas palikt, arī mēs gribam, lai viņš paliek.

Tāda sajūta, ka "Spartak" virzās uz to, lai spēlētāju sastāvu komplektētu no veterāniem.
- Kāpēc no veterāniem? Mums ir arī jauni puiši. Un, protams, arī pieredzējušie. Tagad ir uzdevums ne tikai iekļūt "play-off", tas pat netiek apspriests. Uzdevums - tikt pēc iespējas tālāk un cīnīties par Gagarina kausu. Izslēgšanas spēlēs vajadzīga pieredze. Mēs gribam lai mums būtu garš soliņš un rotācija. Sezona smaga, valsts liela, pārlidojumu daudz. Tam visam ir ietekme, tāpēc esam izrēķinājuši, kas mums nepieciešams.

Komandu pametuši Kokarevs, Višņevskis, Malihins, Daugaviņš, Karsums, Viklunds un Hērslijs.
- Liels paldies puišiem, kuri pie mums spēlēja. Visi viņi paveica lielu darbu, palīdzēja klubam. Neko sliktu nevaru pateikt. Taču mēs skatāmies nākotnē un komplektējam komandu, kas, mūsuprāt, nākamajā sezonā būs kaujas spējīgāka.

Cik lielā mērā komandas sastāvs jau ir nokomplektēts?
- Tas ir gandrīz pilnībā nokomplektēts sezonas sākumam. Varbūt parādīsies viens vai divi spēlētāji, bet šobrīd jau esam gatavi.

Kādi būs leģionāri jaunajā sezonā?
- Esam vienojušies par kontraktiem ar uzbrucējiem Martinu Bakošu, Lukāšu Radilu un Jori Lehteri. No pagājušās sezonas paliek uzbrucējs Robins Hanzls un vārtsargs Jūliuss Hudāčeks. Sestais leģionārs būs aizsargs Emīls Djuse no Floridas "Panthers" sistēmas. Arī pagājušajā sezonā mums bija seši leģionāri.

Esat tikuši skaidrībā ar pirmssezonas gatavošanās plānu?
- Jā, mums ir sākotnējais plāns. Gatavosimies Maskavā, neplānojam ārzemju treniņnometnes. Iecerēti divi turnīri - Rīgā un Maskavā. Ja ielaidīs Latvijā, protams.

Izmantotie resursi:
championat.com
rsport.ria.ru