Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Kalniņa pārstāvētajai "Jokerit" pievienojas somu veterāni Kontiola un Savinainens

Kalniņa pārstāvētajai "Jokerit" pievienojas somu veterāni Kontiola un Savinainens
Petri Kontiola Phjončhanas olimpiskajās spēlēs pret Kārlu Stoleriju. Foto: AP/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Helsinku "Jokerit" pavēstījis par vienošanās panākšanu ar somu uzbrucējiem Petri Kontiolu un Veli Mati Savinainenu.

" Petri Kontiola ir viens no labākajiem somu uzbrucējiem, un viņš "Jokerit" pievienojas ar milzīgu motivāciju," kluba mājaslapā citēts ģenerālmenedžeris Jari Kurri. Ar 34 gadus veco Kontiolu noslēgts līgums uz vienu sezonu, un viņš dzimtenē atgriezīsies pēc 12 gadu pārtraukuma, karjeru sākot "Tappara". Kontiolas rēķinā ir 12 spēles un piecas rezultatīvas piespēles Nacionālajā hokeja līgā, tomēr lielāko daļu karjeras viņš ir pavadījis tieši KHL.

Nepilnas piecas sezonas Kontiola pārstāvēja Jaroslavļas "Lokomotiv", un iepriekšējā sezonā viņš 41 spēlē sakrāja 21 (9+12) punktus. Tāpat Kontinentālajā hokeja līgā viņš ir spēlējis arī Čeļabinskas "Traktor" un Magņitogorskas "Metallurg", bet 2014. gada vasarā Kontiola mēģināja atgriezties Nacionālajā hokeja līgā, parakstot līgumu ar Toronto "Maple Leafs". Galvenajā komandā viņš gan tā arī netika pie vārda, bet fārmklubā 11 spēlēs palika bez punktiem un tika atbrīvots. Kontiola ir spēlējis sešos pasaules čempionātos, kā arī Soču un Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Savukārt ar 33 gadus veco Veli Mati Savinainenu ir parakstīts līgums uz divām sezonām. No 2015. līdz 2017. gadam Savinainens atgriezās Somijā, spēlējot "Tappara", bet pēc tam atgriezās KHL vienībā Hantimansijskas "Yugra". Iepriekšējā sezonā Savinainens bija Krišjāņa Rēdliha komandas biedrs Pekinas "Kunlun Red Star", 37 spēlēs tiekot pie 18 (9+9) punktiem. Viņš ir spēlējis arī Ņižņijnovgorodas "Torpedo", Zviedrijas "Leksand" un Somijas "Assat". Savinainens ir piedalījies piecos pasaules čempionātos un Phjončhanas olimpiskajās spēles.

Helsinku "Jokerit" ar 80 punktiem 62 spēlēs Rietumu konferencē ieņēma ceturto vietu un Gagarina kausa pirmajā kārtā ar 2-4 piekāpās Mika Indraša pārstāvētajam Maskavas "Dynamo". Debijas sezonu Helsinkos aizvadīja latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš, kurš regulārajā sezonā 37 spēlēs atvairīja 91,4% metienu un ielaida vidēji 2,40 ripas, bet Gagarina kausā viņš atvairīja 89,5% metienu un ielaida 2,52 ripas. Decembrī līgums ar Kalniņu tika pagarināts.

Izmantotie resursi:
https://www.jokerit.com/petri-konti...
https://www.jokerit.com/maajoukkueh...


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.