Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Mironovs: "Kur KHL Spēlētāju arodbiedrība tērē mūsu naudu? Neesmu redzējis nevienu dokumentu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Mironovs: "Kur KHL Spēlētāju arodbiedrība tērē mūsu naudu? Neesmu redzējis nevienu dokumentu"
Andrejs Mironovs. Foto: Tass/Scanpix

Pirms mēneša vairāki aktīvie un bijušie hokejisti ar vēstuli vērsās Krievijas ģenerālprokuratūrā, lai noskaidrotu, kam un kā naudu tērē Kontinentālās hokeja līgas Spēlētāju arodbiedrība. Viens no viņiem bija Maskavas "Dynamo" aizsargs Andrejs Mironovs, kuram joprojām jautājumu ir vairāk nekā atbilžu.

"Pagaidām nav nekādas informācijas – turpinām gaidīšanas režīmā. Tagad visiem ir karantīna. Kad kompetentie orgāni atsāks savu darbu, noteikti sekos atbilde. Mēs Spēlētāju arodbiedrībā iemaksājam naudu, tāpēc būtu interesanti uzzināt, kur tā tiek tērēta. Redzēt konkrētus dokumentus, finansu atskaites – kur aiziet nauda, kam tā paredzēta. Un mūsu prasība ir pavisam normāla. Ja reiz dodam naudu, mūsu priekšā vajadzētu atskaitīties," uzskata Andrejs Mironovs.

"Nevaru runāt visu hokejistu vārdā, bet es neesmu redzējis nevienu dokumentu par iztērēto naudu. Runāju ar citiem "Dynamo" spēlētājiem, arī viņi neko nav redzējuši. Mani šīs problēmas skar mazākā mērā, bet zinu spēlētājus, kuri regulāri maksāja naudu arodbiedrībai un pēc tam beidza karjeru. Un līdz pat šim brīdim viņi nav saņēmuši to pensijas summu, kas viņiem pienāktos. Nav saņēmuši nevienu kapeiku," teica Mironovs.

Intervijas laikā Mironovam tika pavēstītas baumas par to, ka pensiju nav saņēmis arī Aleksejs Morozovs, kurš šogad kļuva par Kontinentālās hokeja līgas prezidentu, bet pirms tam vadīja Jaunatnes hokeja līgu. "Pat nezinu, kā to komentēt. Man vienkārši nav vārdu," pauda Mironovs. Viņš nav viens no daudziem jo daudziem spēlētājiem, kuri izlēmuši izstāties no arodbiedrības.

"Es esmu palicis, nekur neesmu aizgājis. Tāpēc uzskatu, ka man ir visas tiesības redzēt atskaites par iztērēto naudu. Kur Kovaļenko [arodbiedrības prezidents] un viņa padotie tērē mūsu naudu? Jautājumu ir daudz. Tāpēc arī uzrakstīju vēstuli ģenerālprokuratūrai. Pagaidām nezinu, kur šī situācija novedīs."

Izmantotie resursi:
https://allhockey.ru/article/show/3...