Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš: "Esmu gatavs palīdzēt Znarokam, kamēr vien būšu vajadzīgs"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Vītoliņš: "Esmu gatavs palīdzēt Znarokam, kamēr vien būšu vajadzīgs"
Oļegs Znaroks (priekšplānā no kreisās), Harijs Vītoliņš un Jurijs Ždanovs ar pasaules zeltu
Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Maskavas "Dynamo" galvenais treneris un Krievijas izlases galvena trenera asistents Harijs Vītoliņš atzīst, ka ir gatavs strādāt darbu apvienošanas kārtībā, bet par palikšanu maskaviešu klubā viņš uzzināja vienlaicīgi ar žurnālistiem.

Latvietis šogad atkal asistē pasaules čempionvienības galvenajam trenerim Oļegam Znarokam. "Es viņam teicu, ka esmu gatavs palīdzēt, kamēr vien būšu viņam vajadzīgs," norāda ilggadējais kolēģis. "Mēs ļoti labi viens otru saprotam. Bet izšķirošais lēmums vienmēr ir galvenajam trenerim. Ja viņš izlems, ka vajadzīgs cits asistents, tad es to pieņemšu."

Kā jau ziņots, 2014. gada pasaules čempionātā Znaroka un Vītoliņa vadītā Krievijas izlase uzvarēja visās desmit spēlēs uz izcīnīja pasaules čempionu titulu. Pēc pusfināla izlases galvenais treneris Znaroks tika diskvalificēts par sliktu uzvedību, līdz ar to finālmačā pret somu vienību Krievijas izlasi vadīja Harijs Vītoliņš, un viņam tā bija debijā galvenā trenera postenī. 2015. gada pasaules čempionātā Znaroks un Vītoliņš centīsies aizstāvēt pērno titulu.

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā sezonā Vītoliņa trenētais Maskavas "Dynamo" šogad izcīnīja trešo vietu un saņems Krievijas čempionāta bronzas medaļas. Rietumu konferences pusfināla sērijā dinamieši ar 1-4 piekāpās Sanktpēterburgas SKA.

2. aprīlī Maskavas kluba vadība apstiprināja latvieša palikšanu kluba galvenā trenera postenī. "Par to, ka palieku savā amatā, uzzināju vienlaicīgi ar žurnālistiem. Pirms tam neviens ar mani pārrunas neveda," atklāj Harijs Vītoliņš. "Neapšaubāmi esmu ļoti priecīgs, ka turpināšu darbu ar Maskavas "Dynamo". Pagājušajā sezonā mēs ar Oļegu Znaroku [dinamiešu iepriekšējais galvenais treneris] pastāvīgi tikām salīdzināti, bet domāju, ka nākamajā sezonai tas vairs nenotiks vai notiks mazāk."

Kā zināms, Harija Vītoliņa un Viktora Ignatjeva trenētajā Maskavas "Dynamo" šosezon bija nodarbināti ne tikai divi latviešu uzbrucēji (Mārtiņš Karsums, Kaspars Daugaviņš), bet arī vēl trīs mūsu pilsoņi (Jurijs Ždanovs, Boriss Lavrenovs, Aleksandrs Šiškovičs) un kādreizējais Latvijas izlases kapteinis Oļegs Znaroks.

Izmantotie resursi:
www.izvestia.ru

  -4 [+] [-]

, 2015-04-04 15:18, pirms 9 gadiem
Tikai palīgs,vairāk nav iekšā!

  +1 [+] [-]

, 2015-04-04 15:21, pirms 9 gadiem
Tas ir labi, ka Olegs ar Hari tik labi saprotas. Savstarpejai kimijai starp treneri un vina paligu ir jabut ne mazakai, ka speletajiem laukuma.
Specigs treneru tandems, neko pielikt ne atnemt. Par to liecina gan 2 Gagarina kausi, gan pirms gada iegutais pasaules cempionu tituls. Protams, protams, ne velti saka, ka titulu nosargat ir grutak, neka to iegut - konteksta ar sa gada PC, bet nu lai veicas un izdodas titulu aizstavet!

  +5 [+] [-]

, 2015-04-04 15:22, pirms 9 gadiem
Palīgam būt ir labi. Palīgs reāli kruķī štelles, bet ja sūdi, tad pie zvana kar priekšnieku.

  +1 [+] [-]

, 2015-04-04 15:25, pirms 9 gadiem
Vīrs un vārds!
Stingrs rokraksts un stingra apņemšanās!!!

  +6 [+] [-]

, 2015-04-04 15:27, pirms 9 gadiem
aizermans rakstīja: Tikai palīgs,vairāk nav iekšā!
Katram ir jādara tas, kas vislabāk sanāk. Un nav jau arī tā, ka kā palīgs viņš sevi nebūtu realizējis - 2x KHL čempions, Pasaules čempions. Jau tagad viņa kā trenera CV ir gana OK.

  -1 [+] [-]

, 2015-04-04 15:29, pirms 9 gadiem
Palīgs raksta scenāriju,galvenais akceptē.

  +1 [+] [-]

, 2015-04-04 15:55, pirms 9 gadiem
Brinumaini, ka vel neviens nav pacenties nolikt Hari par ienistas Krievijas izlases trenesanu... PS. Ceru ka musu duetam atkal viss ies no rokas un panems otro zeltu pec kartas, skiet ka neviens no vietejiem treneriem ar Krievijas izlasi to nav izdarijis, maybe baigi sen.

  -2 [+] [-]

, 2015-04-04 16:19, pirms 9 gadiem
Izjūtas ir neviennozīmīgas. No vienas puses ir prieks, ka mūsējie (Značoks gan daļēji, jo ir Krievijas krievs ar vācu pasi) vada visvareno Krievijas (!) izlasi. No otras - jūs jau paši saprotiet - Putin - huilo. Un nevajag tikai teikt, ka nevajag politiku jaukt ar sportu... Viss šajā pasaulē ir saistīts.

  +1 [+] [-]

, 2015-04-04 17:28, pirms 9 gadiem
Politika vai ne politika,nav tik būtiski. Harim ir prestižs darbs vienā no KHL līderkomandām plus joprojām šķiet dīvaini,ka latvietis ir viens no Krievijas izlases treneriem. Saprotot to,cik ambicioza tā kaimiņvalsts hokeja vide ir,kāda konkurence utt. Džeks no mazās Latvijas vada Rus izlasi,forši. Lai veicas Harim!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: coffijs

     [+] [-]

, 2015-04-04 19:03, pirms 9 gadiem
Nu gribēšu redzēt kā šogad Značokam ies, jo izskatās, ka ierastie līderi PČ nebūs dēļ NHL PO.
Vienīgi Bobrovskis no Kolumbusas tāds labākais špīleris.
Vēl jau var individuālistu Sjominu ņemt, tad zelts garentēts.

     [+] [-]

, 2015-04-04 22:57, pirms 9 gadiem
Year End Team Awards - 2014/15 - Formstack balsojiet ar keninu !

  -1 [+] [-]

, 2015-04-05 11:17, pirms 9 gadiem
coffijs rakstīja: Sovjetu dziesma veltīta Harim.Pāri jaunībai tavai un mainai slavas vīti karogi plīv,ne mums tēvu ne vectēvu slavā nav ne brīdi sildīties brīv .Visu mūžu lai darbā ikvienā ejam tēvzemei slavu gūt.Tie ir vārdi no komunistu jaunatnes dziesmas vārdiem .Novēlu Harim ar raša izlasi atkārtot Bikova un Bilelidinova zāģus Olimpiādē.
Mazais kretīnelis atkal pārdzēries kafiju.

     [+] [-]

, 2015-04-05 12:38, pirms 9 gadiem
Būtībā sekojot līdzi krievu mēdiju ziņām par viņu izlasi un treneriem, var saprast vienu,ka gan Haris,gan Oļegs viens otru aizstāvēs un palīdzēs līdz galam,kamēr būs draugi.Pirmkārt šobrīd abi iekarojuši būtībā pašu augstāko,ko šeit var sasniegt.Viens ir izlases treneris,otrs Krievijas TOP kluba treneris.Safronovs tīšām vai netīšām mģināja šo situāciju jaukt,cerot atgriezt Oļegu par galveno treneri arī Dinamo, uz ko Oļegs asi atbildēja nē.Vēlāk gan mīkstinot presē savu teikto.Var jau saprast Safronovu,jo būtībā netikšana konferences finālā ir uzskatāma par daļēju neveiksmi.Tomēr izskatās ,ka kopsaucēju būs atraduši un šobrīd šis jautājums nav aktuāls.Toties Haris ar šo interviju it kā pateicās Oļegam par uzticību.Ne jau Harim krievu izlase ir galvenā,bet gan darbs kopā ar Oļegu.Vismaz es tā izprotu šo situāciju.Tiesa nedaudz žēl viņu,jo grūtos laikos ir jātrenē Krievijas izlasi,kurus tagad domāju neieredzēs vēl vairāk Eiropas hokeja laukumos.Nu, bet tāds jau agresoru valstu liktenis.