Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

"Avangard" Morinju klātbūtnē pārspēj SKA, Kalniņam ceturtā sausā spēle

"Avangard" Morinju klātbūtnē pārspēj SKA, Kalniņam ceturtā sausā spēle
Jānis Kalniņš. Foto: HC Jokerit

Latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš atvairīja visus 17 metienus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē, palīdzot „Jokerit” izbraukumā uzvarēt „Traktor” ar 1:0, savukārt, Boba Hārtlija "Avangard" ar 2:0 pieveica Sanktpēterburgas SKA.

Dienas galvenā spēle norisinājās Balašihā, kur Boba Hārtlija „Avangard” uzņēma Sanktpēterburgas SKA, kas iepriekšējā mača cieta sakāvi pret Novosibirskas „Sibir” ar 0:1. Spēli klātienē vēroja pazīstamais portugāļu futbola treneris Žuzē Morinju, kurš ne tikai nofotografējās ar „Avangard” hokejistiem un treneri, bet arī veica starta iemetienu, pēc kura paslīdēja un nokrita.

Titulētā trenera klātbūtne nāca par labu mājiniekiem, kuri atklāja rezultātu 17. minūtē, kad divi „Avangard” hokejisti izslidoja pret vienu aizsargu, bet Sergejs Širokovs bija pirmais pie vārtsarga atvairītas ripas – 1:0. Statistika liecina, ka pirmā periodā laikā SKA izdarīja vien divus metienus pa „Avangard” vārtiem. Otrajā trešdaļā Teilors Beks vairākumā savāca ripu vārtu tuvumā un ieraidīja to tuvajā stūrī – 2:0.

Lai gan abām vienībām bija vairākas vārtu gūšanas iespējas, taču „Avangard” noturēja uzvaru, un ar 77 punktiem 58 mačs ieņem trešo vietu Rietumos.

Tikmēr Jānis Kalniņš aizvadīja sauso maču, palīdzto "Jokerit" tikt pie uzvaras Čeļabinskā ar 1:0. Iepriekšējā spēle sanāca ļoti neveiksmīga Kalniņam, kurš atvairīja 21 metienu, ielaida sešus vārtus un tika nomainīts trešajā periodā mačā pret Astanas „Barys”. Par spīti šādam sniegumam, arī šodien „Jokerit” vārtu drošība tika uzticēta latvietim, kurš attaisnoja uz sevi liktas cerības, atvairot visus 17 metienus, līdz ar ko Somijas komandai pietika ar vienu ripu, lai apspēlētu „Traktor” – 1:0.

Kalniņam tā bija 33. spēle šosezon, iepriekšējās 32 cīņās vārtsargs atvairījis 92,1% metienu, ka arī vidēji ielaidis 2,29 vārtus. Latvietim tā bija ceturtā sausā spēle „Jokerit” formā. „Dinamo” rindās Kalniņam vajadzēja divas sezonas, lai aizvadītu četrus mačus bez ielaistiem vārtiem.

Tikmēr Novosibirskas „Sibir” ar 3:2 apspēlēja Krišjāņa Rēdliha „Kunlun”, un atpaliek no Austrumu „play-off” zonas par diviem punktiem. Latviešu aizsargs Ķīnas komandas rindās laukumā pavadīja 16:15 minūtes, bloķēja divus metienus un pielietoja vienu spēka paņēmienu.

Bez „play-off” izredzēm palikusi Artūra Kuldas „Severstal” sagrāva Habarovskas „Amur” ar 5:0. Latvijas aizsargam 14:20 minūtes laukumā, piespēle pirmajā vārtu guvumā, ka arī četri spēka paņēmieni un viens metiens pa vārtiem. Tagad Kuldam ir septiņi (2+5) punkti 56 spēlēs.

Turpina zaudēt Rīgas „Dinamo” konkurentes par vietu „play-off” – vakar otro neveiksmi pēc kārtas piedzīvoja „Sochi”, bet šodien „Vityaz” cieta sagrāvi pret Vladivostokas „Admiral” – 0:4. „Vityaz” turpina ieņemt septīto vietu Rietumos ar 60 punktiem 56 mačos, bet „Sochi” kontā par četriem punktiem mazāk tikpat spēlēs.

Magņitogorskas „Metallurg” pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, apspēlējot Austrumu līderi „Avtomobilist” ar 3:2. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Nikolajs Kuļomins. Tomēr „Metallurg” palika ceturtajā vietā ar 76 punktiem 57 mačos.

KHL spēles, 4. februāris

SpēleRezultātsSpēleRezultāts
Sibir – Kunlun3:2Salavat Yulaev – Barys2:3 PL
Traktor – Jokerit0:1Avtomobilist – Metallurg2:3
Severstal – Amur5:0Avangard – SKA2:0
Dynamo (Minska) – CSKA0:3Vityaz – Admiral0:4
Slovan – Dinamo (Rīga)

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...


, 2019-02-04 19:06, pirms 5 gadiem
Lai nu cik mums tie vārtsargi ir spēlējuši KHL, bet Kalniņš ir sasniedzis labāko rezultātu sauso spēļu skaita ziņā vienas sezonas laikā starp Latvijas vārtsargiem KHL, pārspējot Masaļska 3 sausās spēles 16.-17. gada sezonā Toljati Lada komandas rindās.
, 2019-02-04 19:13, pirms 5 gadiem
Kalniņš ātri spēja atgūties pēc iepriekšējās spēles. Tas priecē.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.