Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

"Avangard" pārspēj "Admiral", "Torpedo" tiek galā ar "Salavat Yulaev", Minskai 19. zaudējums

"Avangard" pārspēj "Admiral", "Torpedo" tiek galā ar "Salavat Yulaev", Minskai 19. zaudējums
Omskas "Avangard" galvenais treneris Bobs Hārtlijs. Foto: Sputnik/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vicelīdere „Avangard” savā laukumā tika galā ar „Admiral” – 3:1, „Torpedo” ar identisku rezultātu apspēlēja „Salavat Yulaev”, bet Minskas „Dynamo” zaudēja 19. maču šosezon.

Boba Hārtlija „Avangard” izcīnīja 18. uzvaru šosezon, ar 3:1 pārspējot Vladivostokas „Admiral”. Jau ierasti spēlēm ar Balašihas komandas dalību, „Avangard” piederēja pārliecinošs pārsvars metienos – 19:5 pēc pirmā perioda, 11:2 – pēc otrā, bet visa spēle – 36:16. Rezultāts bija atklāts trešajā minūtē, vārtus gūstot Kirilam Semjonovam, turpinājumā Maksims Berjozins no tuvās distances panāca 2:0, bet mača vidū mājiniekiem izdevās pretuzbrukums divatā pret vienu aizsargu, kuru Iļja Mihejevs noslēdza ar precīzu metienu – 3:0. Vienīgos vārtus „Admiral” labā guva Konstantīns Glazačevs. Ar 38 punktiem 25 spēlēs „Avangard” ieņem otro vietu Austrumos, atpaliekot no „Avtomobilist” par desmit punktiem.

Ņižņijnovgorodā „Torpedo” pārspēja „Salavat Yulaev” ar 3:1, sagādājot Ufas vienībai trešo zaudējumu pēc kārtas. Uzvaras pamati tika ielikti pirmā perioda vidū, kad mājinieki guva divus vārtus vienas minūtes laika. Vēl līdz pārtraukumam „Salavat Yulaev” spēlētājs Vladimirs Žarkovs panāca 2:1. Trešajā periodā viņš saņēma 2+10 minūšu sodu par uzbrukumu galvas un kakla rajonā, un jau no ģērbtuves noskatījās „Torpedo” trešo vārtu guvumu – 3:1.

Minskas „Dynamo” cieta 19. neveiksmi čempionātā, ar 2:3 zaudējot Astanas „Barys”. Mača gaitā komanda no Baltkrievijas nonāca iedzinējos ar 0:3, trešajā periodā pateicoties Ivanam Drozdovam un Kvintonam Haudenam samazināja deficītu līdz minimumam, tomēr pēc otrā vārtu guvuma komandas rīcībā bija tikai 52 sekundes, ar ko bija par maz, lai panāktu izlīdzinājumu.

KHL spēles, 3. novembris

SpēleRezultāts
Avangard – Admiral3:1
Neftekhimik – Ak Bars3:2 PM
Torpedo – Salavat Yulaev3:1
Vityaz – Kunlun1:2
Dynamo (Minska) – Barys2:3
Slovan – Lokomotiv

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.