Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

A. Kulda: "Domas par NHL neesmu atmetis, vēl šo to vēlos pierādīt"

A. Kulda: "Domas par NHL neesmu atmetis, vēl šo to vēlos pierādīt"
Artūrs Kulda
Foto: TASS/Scanpix

26 gadus vecais Latvijas hokejists Artūrs Kulda sarunā ar Krievijas mediju "Business-gazeta.ru" izskaidrojis pavasara jukas savas traumas dēļ, atklājis, ka joprojām vēl domā par NHL, un izteica ticību par Latvijas izlases spējām nākamajā pasaules čempionātā parādīt daudz labāku sniegumu. Sportacentrs.com piedāvā šīs intervijas fragmentus.

Izlases treneris Aleksandrs Beļavskis pavasarī izteicās, ka Jūs varētu noslēgt savu karjeru, un šāds izteikums daudzos radīja satraukumu.
Pirmkārt jau manī pašā. Pirms čempionāta ar viņu parunājos, teicu, izlasei nevarēšu palīdzēt traumas dēļ, taču, kad atgriezos mājās, sāka visi zvanīties, gribēja uzzināt, kas tad ar mani noticis. Patiesībā nekas. Mūsu treneris vai nu neprecīzi izteicās vai arī tika saprasts nepareizi, taču nekas traks ar mani nav noticis. Veselības problēmas - jā, tas gan, bija visu sezonu, taču spēles centos neizlaist. Bija vajadzīga pēc tam operācija, lai nākamajā sezonā būtu mierīgāk.

Zem skalpeļa gulties var arī pēc čempionāta.
Nevarēja vis. Vienkārši rehabilitācijas process ir pārāk ilgs. Šobrīd jūtos lieliski, taču tāpat vēl esmu atlabšanas procesā un pastiprināji strādāju treniņzālē. Jūlijā vēl būs jābrauc uz apskatēm pie ārstiem, bet uz ledus plānoju iziet augusta sākumā.

Tas tad laikam ir iemesls, kāpēc "Salavat Yulaev" tik uzmanīgi runā par Jūsu perspektīvām.
Esmu gatavs strādāt, vienkārši šobrīd ir ierobežojumi. Man ar Ufu ir līgums uz vēl vienu sezonu, lidošu uz turieni un kopā ar komandu gatavošos sezonai.

Cik ilgi pagājušajā sezonā aizkavējās algas?
Ilgākais bija pāris nedēļas. Nedomāju, ka kāds īpaši to izjuta kā problēma. Vismaz es noteikti nepārdzīvoju. Savukārt situācija ap klubu - es jau to nekā nevaru ietekmēt. Komandā apspriedām tikai to, ko izlasījām medijos vai kut kur dzirdējām, neko vairāk.

Runā, ka atmosfēra komandā bijusi visai nokaitēta.
Tiešām?
Daži hokejisti neesot runājuši viens ar otru.
Varbūt kāds kaut ko teica, bet uzrunātais vienkārši nedzirdēja. Tā gadās, it sevišķi, ja visu laiku klausies mūziku savās austiņās. Ja godīgi, es nekādas kolektīva problēmas nesaskatīju. Mums bija lieliska komanda.

Taču rezultāta nebija.
Daudzi faktori to ietekmēja. Taču neteikšu, ka tas bija kaut kādu kolektīva problēmu dēļ. Gadās taču, ka ar vienu hokejistu runā mazāk, bet ar otru - vairāk. Bet par komandas rezultātiem vispār nav nekādas vēlmes runāt šobrīd.

Šogad no KHL uz NHL aizbraukuši vairāki hokejisti. Jūs par tādu variantu nedomājāt?
Pats es NHL lappusi vēl neesmu aizvēris. Tāpat vēl vēlos kaut ko pierādīt, piemēram, vārtus NHL mačā vēl neesmu guvis (15 spēlēs 0+2 - aut.p.). Tā ka par tādu iespēju vēl domāju.

Pēdējā sezonā pirms ierašanās KHL gan ne pārāk izdevās.
Vinipegā mani toreiz paņēma tikai, kad komandā bija vairāki traumēti hokejisti. Kā viņi izveseļojās, tā mani aizsūtīja uz AHL. Praktiski nekādas iespējas man netika dotas, tas pats bija arī otrā reizē, kad pēc sezonas "Sibir" parakstīju vienvirziena līgumu ar "Jets", aizbraucu uz Ziemeļameriku, taču laukumā mani tā arī neizlaida. Kāpēc tad izsauca? Tas, lūk, ir labs jautājums.

Latvijas izlase gandrīz vai šopavasar izkrita no A grupas. Nebaidieties, ka nākamgad Maskavā tomēr izkritīsiet?
Nē. Šoreiz uz Čehiju mēs atbraucām ne tuvu labākajā sastāvā. Atceraties, kā Latvija nospēlēja olimpiādē, kad visi bija ierindā? Šogad gluži vienkārši tā gadījās. Daudziem bija savainojumi, un viņi nevarēja tikt. Taču nemotivētu atteikumu nebija.

Sanāk, ka izlasei trūkst rezervju.
Mēs neslikti nospēlējām Minskā, parādījām labu hokeju Sočos. Velti jūs pārdzīvojat. Esmu pārliecināts, ka nākamajā PČ visi atbrauks un būs motivēti parādīt labāko sniegumu.

Izlase tagad palikusi bez trenera.
Ar Aleksandru Beļavski man tā arī nesanāca sastrādāties, taču ar Tedu Nolanu kā treneri jutos komfortabli. Taču šobrīd neko par nākamo galveno treneri pateikt nevaru, gluži vienkārši nezinu.

Krievijas klubos Jūs esat kā leģionārs. Neliekas netaisnīgi?
Ko lai dara? Ar savu pasi esmu apmierināts. Nav nekādu problēmu ar iebraukšanu Eiropā un Ziemeļamerikā, un netaisos saņemt Krievijas dokumentus. Protams, gribētos, lai mēs neskaitāmies leģionāri, taču ar to ir jāsamierinās.

Intervija pilnā apjomā (krievu valodā) pieejama šeit.


, 2015-07-03 12:33, pirms 9 gadiem
Es arī neesmu atmetis domas, ka Kulda vel varētu uzspēlēt, kas zina, parādīs lielisku sniegumu Ufā, un tad jau redzēs, uz tās NHL robežas viņa spējas ir!
, 2015-07-03 12:43, pirms 9 gadiem
"Domas par Latviešu valodas apguvi neesmu atmetis..." - Kulda.
, 2015-07-03 12:43, pirms 9 gadiem
Daži jautājumi liekas provocējoši. Arī pēdējais tāds so so, bet Kulda labi atbildēja!
, 2015-07-03 12:52, pirms 9 gadiem
Karsums un Dagaviņš jau arī vel varētu...
, 2015-07-03 13:03, pirms 9 gadiem
Onslovs rakstīja: "Domas par Latviešu valodas apguvi neesmu atmetis..." - Kulda.
nju nav tik traki, kādreiz viņš tīri normāli runāja, tagad droši ka sliktāk, par cik LV uzturās reti un ar valodu jau ir ka ja nerunā tad biku aizmirstās,
no otras puses, kaut jeevrītā runā, ja viņš pārstāv un labi pārstāv mūsu valsti kāpēc ne.
, 2015-07-03 13:39, pirms 9 gadiem
Onslovs rakstīja: "Domas par Latviešu valodas apguvi neesmu atmetis..." - Kulda.
beidz zosi dzīt - nekā tāda šajā intervijā nebija
, 2015-07-03 15:12, pirms 9 gadiem
Paldis par interveju, bet mani vairuok interesei taida līta, kū dareis Ufa, jū komanda iz dūtu breidi ir 6 legionāri un vysim 6 ir leigumi ar Ufu...
, 2015-07-03 18:16, pirms 9 gadiem
Vai SC mobilajā versijā obligāti ir jāizvieto tās videoreklāmas, kuras automātiski ielādējas??? Kaitina. Nerada nopietnas lapas iespaidu.
, 2015-07-03 18:18, pirms 9 gadiem
Par Kuldu runājot ticu, ka viņš vēl uzspēlēs NHL, augstas klases aizsargs.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.