Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Kanādietis Dics atzīts par Kazahstānas labāko hokejistu

Kanādietis Dics atzīts par Kazahstānas labāko hokejistu
Darens Dics. Foto: hcbarys.kz

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) aizvadītās sezonas labākais aizsargs Darens Dics atzīts arī par Kazahstānas labāko hokejistu. Šis spēlētājs kļuvis par trešo ziemeļamerikāni, kurš izpelnījies šādu atzinību minētajā valstī.

Konkurss "Kazahstānas labākais hokejists" risinājās jau 28. reizi. Aizvadītās sezonas labākos hokejistus šoreiz noteica 29 žurnālisti. Nursultanas "Barys" aizsargs Darens Dics ieguva 51 punktu, sekoja kluba biedrs Ņikita Mihailis (42) un Leonīda Tambijeva trenētā Karagandas "Saryarka" hokejists Leonīds Metaļnikovs (23), kurš tika atzīts arī par VHL sezonas labāko aizsargu.

KHL aizvadītajā regulārajā sezonā Dics savāca 53 (15+38) punktus 62 spēlēs un finišēja kā līgas rezultatīvākais aizsargs. Sezonas noslēguma pasākumā saņēma KHL labākā aizsarga balvu un teica pateicības runu krievu valodā [video].

Kazahstānas hokeja izlase šopavasar triumfēja pasaules čempionāta otrajā spēcīgākajā divīzijā un izcīnīja ceļazīmi uz eliti. Šīs valsts pilsonību ieguvušais kanādietis Dics sakrāja 5 (1+4) punktus piecos mačos un bija turnīra rezultatīvākais aizsargs.

Interesanti, ka 2017/2018 KHL regulārās sezonas labākais snaiperis Naidžels Douss pērnā gada konkursā izpelnījās tikai ceturto vietu, bet pirms tam viņš divas reizes pēc kārtas bija otrais. Kevins Dālmens un Brendons Bočenskis savulaik tika atzīti par Kazahstānas labākajiem hokejistiem neilgi pirms kazahu pases saņemšanas.

Šī konkursa vēsturē līderis ir Jevgeņijs Koreškovs ar trijām balvām (1994, 2003, 2006). Aizvadītajā sezonā Koreškovs bija mūsu Sergeja Naumova kolēģis KHL čempionvienības Maskavas CSKA treneru korpusā.

Kazahstānas labākie hokejisti pēdējos gados

GadsSpēlētājs
2006Jevgeņijs Koreškovs
2007Talgats Žailauovs
2008Andrejs Gavriļins
2009Kevins Dālmens (Kanāda)
2010Dmitrijs Dudarevs
2011Vitālijs Jeremejevs
2012Vitālijs Jeremejevs
2013Romāns Starčenko
2014Brendons Bočenskis (ASV)
2015Romāns Starčenko
2016Romāns Savčenko
2017Ņikita Mihailis
2018Jevgeņijs Rimarevs
2019Darens Dics (Kanāda/Kazahstāna)

Izmantotie resursi:
sports.kz


, 2019-06-03 16:33, pirms 5 gadiem
Tā naturalizēšana ir baigais sviests, man, piemēram, riebtos, ja LV izlasē spēlētu kāds kanādietis, vienalga pat, cik labs, jāspēlē savējiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.