Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Bārtulis: "Komandā runājam par notiekošo, taču nebaidāmies lidot uz Ukrainu"

Bārtulis: "Komandā runājam par notiekošo, taču nebaidāmies lidot uz Ukrainu"
Oskars Bārtulis olimpiskajās spēlēs Sočos piecos mačos guva vienus vārtus un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -3
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas izlases aizsargs Oskars Bārtulis, kurš ikdienā pārstāv Kontinentālās hokeja līgas klubu Doņeckas "Donbass", sarunā ar laikrakstu "Latvijas Avīze" pastāstīja par sajūtām un noskaņojumu, ņemot vērā Ukrainā notiekošo.

"Sekojam līdzi ziņām, situācija nav tā patīkamākā," teica Oskars Bārtulis. "Spēlētājiem Doņeckā ir ģimenes, viņi sazvanās un saka, ka viss esot mierīgi. Redzēsim, kā tas viss beigsies. Ceru, ka varēsim izslēgšanas spēles aizvadīt Doņeckā, jo fani to ir pelnījuši. Divus gadus esam gājuši uz to, lai viņi redzētu play-off mačus. Jau rītdienas spēle būs kā play off – abas komandas cīnīsies, lai varētu sākt sēriju mājās. Savi fani ļoti palīdz."

"Pēc olimpiādes Doņeckā pabiju pāris dienas un lidojām izbraukumā. Tāpēc no visiem notikumiem esmu attālinājies, bet nekādas barikādes, protestu tur nav," Bārtulis turpināja. "Rīt pēc spēles lidosim, un tad vairāk varēšu pateikt. Šobrīd esmu mierīgs, galvenais ir uzvarēt rītdienas spēli. Nav tā, ka mēs baidītos lidot uz Ukrainu. Bet komandā runājam par notiekošo. Kluba īpašnieks vairākas reizes nāca pie mums, kad viss sākās un bija neomulīgi, bet viņš teica, lai esam mierīgi, ka sports nesaistās ar to, kas šobrīd notiek valstī. Ka ar komandu viss būs labi, galvenais mums ir domāt par sportu un labiem rezultātiem."

"Krievijas karaspēka ievešanu negribu komentēt. Nepārzinu situāciju tik labi, lai varētu par to izteikties. Politika un sports ir dažādas lietas. Jāsaka – kā nu ir, tā ir. Mēs to lietu nekontrolējam un nevaram izmainīt, ir jāsamierinās. Domas ir tikai par hokeju, jo nāk play off. Komandas vadība, līga un Rīgas “Dinamo” pieņems pareizo lēmumu, lai spēlētāji varētu koncentrēties tikai uz hokeju, lai nebūtu jāsatraucas un varētu parādīt labāko sniegumu," uzskata Bārtulis.

Oskars Bārtulis, atgriezies no Ziemeļamerikas, Doņeckas "Donbass" rindās aizvada otro sezonu un šosezon 49 spēlēs ir guvis divus vārtus un izdarījis sešas rezultatīvas piespēles. Tāpat Bārtuļa kontā arī pozitīvs lietderības koeficienta +6. Bārtulim, kuram janvārī apritēja 27 gadi, vēl ir spēkā līgums ar "Donbass" arī uz nākamo sezonu.

Izmantotie resursi:
LA | Latvijas avīze


, 2014-03-03 19:58, pirms 10 gadiem
publiski jau nevar teikt visu, ko domā...
, 2014-03-03 20:00, pirms 10 gadiem
file rakstīja: publiski jau nevar teikt visu, ko domā...
a ko tu gribēji? Tu domā ukraiņi sameta tam klubam un dalībai Putina līgai naudu? Tāds pats Dinamo jau ir, zīmīgi, ka austrumukrainā.
, 2014-03-03 20:08, pirms 10 gadiem
Mūsu sportisti un piemēram Prāta vētra un Pauls ,pat tad ,ja Krievija iebruktu Latvijā teiktu ,ka nevajag sportu un mākslu jaukt ar politiku ...diemžēl.
, 2014-03-03 21:17, pirms 10 gadiem
Cik cilvēku, tik viedokļu. Atkarīgs no saprašanas līmeņa un vēlmes izteikties.
, 2014-03-04 09:22, pirms 10 gadiem
ļegionāru blici var uzbliezt da jebkur ārpus krievijas
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.