Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Arī šoreiz septembris veiksmi nenes

Arī šoreiz septembris veiksmi nenes
Miķelis Rēdlihs un Lauris Dārziņš - šobrīd rezultatīvākā ''Dinamo'' saikne
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Aizvadīts pirmais otrās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas mēnesis. Rīgas ''Dinamo'' pēc uzvarēto spēļu maratona pārbaudes mačos tagad pelna zaudējumus, atrodoties pēdējā vietā rietumu konferencē, taču arī aizvadītās sezonas sākums nebija daudz veiksmīgāks, taču atcerēsimies, ar ko tas beidzās...

Pirmā KHL sezona uzsākās jau otrajā septembra dienā, un tieši rīdzinieki bija pirmie, kas uzvarēja kādā no mačiem. Šī sezona uzsākās nedēļu vēlāk, bet Rīgas ''Dinamo'' sezonu sāka vēl divas dienas vēlāk, zaudējot, un aizsākot trīs zaudēto spēļu sēriju, ko izdevās pārtraukt vien izbraukumā. Uz ASV dodoties komandas kapteinim Sandim Ozoliņam, atkal aizsākās zaudējumu sērija, kas septembrī netika pārtraukta, lai gan uz pēdējo maču ierindā bija arī Ozoliņš. Par pirmo vārtu autoru kļuva aizsargs Lī Svets, kurš var lepoties ar vislielāko spēles laiku komandā. Tieši Lī ir komandas rezultatīvākais aizsargs, taču abus punktus viņš savāca jau pirmajās divās spēlēs.

Pirms sezonas daudzi sūkstījās, ka Pruseku nevajag, Masaļskis ar visu tikšot galā. Pagaidām realitātē viss izskatās citādi, jo Edgars nerāda tādus brīnumus kā pagājušās sezonas startā, turklāt visas trīs spēles, ko viņš uzsācis ''Dinamo'' vārtos, ticis nomainīts. Tāds brīnumdaris kā aizvadītajā sezonā nav arī Martins Pruseks, tomēr ir pietiekami stabils, bet atvairīto metienu procents, redzot, kāda brīžam izskatās rīdzinieku aizsardzība, ir pat vairāk kā solīds.

Starp aizsargiem septembra laikā pozitīvu lietderības koeficientu paspējis nopelnīt vien Krišjānis Rēdlihs, taču pēdējā spēle pret Sanktpēterburgas ''SKA'' izlaista. Arī Ozo var lepoties ar lielu spēles laiku [Svetam 22:44, Ozoliņam 21:22, Hosam 19:46 - aut.], taču sešu spēļu laikā tikai vieni vārti - nešaubos, ka daudzi gaidīja ko vairāk. Tiesa, Sandis vairs neaizraujas ar skriešanu uzbrukumā, allaž pamanās būt īstajā vietā un īstajā laikā.

Pēc pirmajām trim spēlēm viņš bija sakrājis negatīvu lietderības koeficientu -3, bet, dodoties uz Ameriku, tas bija tikai -1. Pa vārtiem joprojām nebaidās mest Rodrigo Laviņš, starp aizsargiem dalot pirmo vietu ar Svetu, tomēr realizācija pieklibo - pat neviens rezultivitātes punkts. Vissliktākais lietderības koeficients komandā Oļegam Sorokinam -3. Ja pēc pirmajām spēlēm daudzi Svetu steidza iecelt Dievu kārtā, tad šobrīd var saskatīt arī mīnusus viņa sniegumā - kaut vai pēdējā spēle pret ''SKA'', kad tieši Svetu aiz vārtiem apspēlēja līgas rezultatīvākais spēlētājs Aleksejs Jašins, piespēlējot tālāk, un rezultāts kļuva 0:1.

Spēlējot vienā pārī ar vienīgo latvieti, kura vārds iegravēts uz Stenlija kausa, šķiet, nedrošāks palicis aizvadītās sezonas lielākais atklājums Kristaps Sotnieks, taču, spēlējot vienā maiņā ar Ozo, jābūt uzmanīgākam, varbūt tādēļ Kristaps palicis nemanāmāks? Avantūriskais Guntis Galviņš visspilgtāk atmiņā palicis ar epizodi, kad trīs mūsējie vienatnē izgāja pret vārtsargu, taču Galviņš šo momentu izšķērdēja. Kā arī ''CSKA'' otro vārtu guvums, kad Guntis tika apspēlēts kā pēc notīm.

Rezultatīvākais komandas spēlētājs ir uzbrucējs Lauris Dārziņš (2+5), bet viņam seko pagājušās sezonas ''Dinamo'' uzbrukuma līderis Marsels Hosa, kas, pavisam nemanot, jau pamanījies savākt sešus punktus - trīs vārti un trīs rezultatīvas piespēles. Daudz lielāku pienesumu bijām gaidījuši no pārbaudes spēļu rezultatīvākā spēlētāja Aleksandra Ņiživija, taču tikai 1+1, neveicas arī Mārtiņam Cipulim, kura kontā tikai divas rezultatīvas piespēles. Par lielāko pozitīvo pārsteigumu parūpējies Ronalds Cinks, nepazūdot arī leģionāru maiņā. Uz ledus pavadītais laiks gan minimāls, taču pamanījies sapelnīt tieši tik pat, cik Cipulis.

Tiesa, spēlē pret ''SKA'' abi vārti tika zaudēti brīdī, kad laukumā bija gan Cinks, gan Hosa, gan Maiks Iguldens, tomēr jaunajam uzbrucējam koeficients neitrāls - 0. Ja uzbrucējs ar ceturto lielāko spēles laiku komandā astoņu spēļu laikā pa vārtiem uzmet četras reizes... Jā, tieši tik reizes pretinieku vārtus apdraudējis centrs Jānis Sprukts, bet, ja iemestas divas ripas un metienu realizācija ir 50%, pa vārtiem būtu jāmet biežāk! Šķiet, labākais uzbrucēju trijnieks ''Dinamo'' rindās līdz spēlei pret ''Spartak'' bija Dārziņš, Miķelis Rēdlihs un Martins Karija, taču lielisko saikni starp šiem uzbrucējiem izjauca Karijas smadzeņu satricinājums, tādēļ reaktīvo kanādieti, kuru brīžam ir grūti atšķirt no Rēdliha jaunākā, uz ledus neredzēsim vēl aptuveni divas nedēļas.

Taču no fārmkluba izsauktais Armands Bērziņš maiņas spēli negrauj, turklāt spēlē pret '''Vityaz'' nodemonstrēja savu meistarību, uz ledus noguldot vārtsargu un ripu viegli ieslidinot vārtos. Pirmajās spēlēs šķita, ka Iguldens, kurš pieradis spēlēt kā malējais uzbrucējs, bet nu spēlē kā centrs, ir tukšs kadrs, taču pietika ar spēlēm pret ''Spartak'' un ''Vityaz'', lai visi pesimisti vēlreiz palūkotos uz raženo spēlētāju - 4+1, jeb visvairāk gūto vārtu komandā. Veiksmīgi spēlē Ģirts Ankipāns, kuram aizvadītajā sezonā bija jādara melnais darbs leģionāru maiņā - šogad savākta teju trešdaļa no pagājušās sezonas punktu bagāžas.

Savainojumā iedzīvojies cits centra uzbrucējs Andris Džeriņš, kurš sev atvēlētajā laikā spēlēja atzīstami, sezonu sākot pat pirmās maiņas centrā. Pie liela spēles laika nav tikuši citi jaunie Roberts Bukarts, Gints Meija un Toms Hartmanis, taču, laukumā esot viņiem, brīžiem pat pretinieki tiek iespiesti viņu zonā, vispamanāmāk tas bija sezonas sākumā. Šķiet, spēlē pret Ufu labākais uzbrucēju trijnieks bija tieši ceturtais.

Pagājušās sezonas pirmajā mēnesī ''Dinamo'' aizvadīja 11 spēles, sapelnot 19 punktus. Šogad astoņas spēles un seši punkti. Atcerēsimies, ar ko beidzās iepriekšējā sezona - nevajag zaudēt optimismu, un jācer, ka arī šogad izdosies iekļūt play off. Jo aizvadīts tikai septembris, vēl priekšā 48 spēles!

Izmantotie resursi:
khl.ru


, 2009-10-02 13:19, pirms 15 gadiem
Nu pāgajušogad mūsējie sezonas sākumā labāk izskatijās,nu točna!!!
, 2009-10-02 13:19, pirms 15 gadiem
varbut vienkarsi nevajadzeja piedalities taja modes skate? baksetbolisti piedalijas modes skate un izgazas, ari hokejisti piedalijas modes skate un sobrid diezko labi neiet.
, 2009-10-02 13:19, pirms 15 gadiem
Biju iedomajies, ka Ozo ir kadi -5, tad jau nav tik traki!
Nu shodien uzvares musejie bez variantiem!
, 2009-10-02 13:20, pirms 15 gadiem
Šodien daudz kas izšķirsies. Domāju, ka ja zaudējums, sekos skaļi paziņojumi no kluba vadības puses. Nepietiks ar Šuplera standarta atrunu, ka, ko nu mēs - mums mazs budžets, spēlētāji tādi, kādi ir...
, 2009-10-02 13:21, pirms 15 gadiem
5 no 8 pretiniekiem bija ļoti augstas klases komandas, tāpēc 6 punkti ir normāli
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-10-02 13:25, pirms 15 gadiem
Shadow_92 rakstīja: 5 no 8 pretiniekiem bija ļoti augstas klases komandas, tāpēc 6 punkti ir normāli
Paturpini - un nākāmie 5 no 8 pretiniekiem ir zemas klases komandas, tāpēc 15 punkti ir jau rokā...
, 2009-10-02 13:29, pirms 15 gadiem
Shadow_92 rakstīja: 5 no 8 pretiniekiem bija ļoti augstas klases komandas, tāpēc 6 punkti ir normāli
pilnigi piekritu! vienigas speles kas tiesham bija nospeletas slikti bija pret torpedo un baris. lai kaa arii negribetos to atziit bet cska, salavats, ska, avangard jau pashas par sevi ir specigakas komandas par RD, jaa protams pie zinamas apstaklju sakritibas un veiksmes vareja kadu speli pret shim komandaam uzvaret, bet ta nenotika. Nekas traks tak nav noticis no play off zonas mus shkir 5 punkti. jauzvar nakama spele jatgust parlieciba un jaspele.

PS. laikam tochna visi bija sadomajushies pec parbaudes spelem ka tulit no RD visi kritiis.
, 2009-10-02 13:30, pirms 15 gadiem
Futbolā laikam Septembris un okt. bijuši labakie meneši
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-10-02 13:48, pirms 15 gadiem
"šķiet, nedrošāks palicis aizvadītās sezonas lielākais atklājums Kristaps Sotnieks, taču, spēlējot vienā maiņā ar Ozo, jābūt uzmanīgākam, varbūt tādēļ Kristaps palicis nemanāmāks?"

un kur tad vecā patiesība - aizsargu pamana tikai tad, kad tas uztaisa kļūdu?

neredz tevi laukumā - tātad viss ir OK, izdari savu darbu un vārtus turi drošībā

uzbrucējiem jāgūst vārti, ne aizsargam (vismaz vienādos sastāvos)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-10-02 16:03, pirms 15 gadiem
Martijs Maksorlijs rakstīja: pilnigi piekritu! vienigas speles kas tiesham bija nospeletas slikti bija pret torpedo un baris. lai kaa arii negribetos to atziit bet cska, salavats, ska, avangard jau pashas par sevi ir specigakas komandas par RD
Es gan teiktu, ka vienīgā spēle, kur bija nu riktīgi bez variantiem, jo pretinieks vienkārši bija 3x ātrāks bija pret Torpedo. Tāpat sevišķu variantu nebija pret Ufu (kaut līdz liktenīgajai minūtei spēle bija ar zināmām cerībām) un tāpat arī pret SKA (kaut, protams, ja Hosa noa Cinka un Ozo piespēlēm ieliktu, visādi varētu sanākt, kaut SKA momentu arī netrūka).

Visvairāk ir žēl par spēlēm pret CSKA, jo viņi reāli iemeta uz individuālo, kamēr mums 100% momentu netrūka... tāpat žēl par spēli ar Omsku. Nu neko tādu Avangard neizdarīja, veinkārši 1p. RD sāka izdomāt jaunu riteni un ļāva Omskai samest kā treniņos + protams, arī Jagra veiksme, kad 2 domātās piespēles iekrita no rikosetiem vārtos.. Tāpat žēl arī pret Baris, jo tā komanda neko neparādīja, bet aizveda 3p.

Kā redzam, tad uz vienu un to pašu lietu var stipri atšķirīgi apskatīties. Un gan jau, ka katram sava taisnība, jo sava perspektīva.
, 2009-10-02 17:24, pirms 15 gadiem
Tik naivi raksti. Cik tad speles vinji veel domaa zaudeet ?
Ja nemainiis aizsardziibu ,tad nekas tur nebuus shogad!
, 2009-10-02 18:17, pirms 15 gadiem
Ne tikai aizsardziibu! Jamaina Daudz kas.. 1. uzbrukums.. 2. Masalam jasaak kjert ripas kaa pienaakas.. 3. aizsardziiba .. Savadaak viena vieniiga zhopa nu ir un nekas vairaak !
, 2009-10-02 18:46, pirms 15 gadiem
girtssss rakstīja: Biju iedomajies, ka Ozo ir kadi -5, tad jau nav tik traki!
Nu shodien uzvares musejie bez variantiem!
Iesaku vairāk skatīties uz ko citu. Piemēram "aizsargs" Svets ielaidis 14 (!) ripas, kamēr Ozoliņš, šķiet, tikai 4. Jā, Svets ir arī bieži laukumā, kad mūsējie iemet, bet tāds daudzums ielaisto ripu ir katastrofa. Nevajag pārfanoties par viņu, jo spēle aizsardzībā tiešām ir švaka.. Dinamo ir viena no vājākajām aizsardzībām līga un domājams tur arī jāmeklē problēmas saknes, lai gan arī uzbrukumā kāds uzlabojums prasītos.
, 2009-10-02 18:51, pirms 15 gadiem
Mr.Burns rakstīja: Nu pāgajušogad mūsējie sezonas sākumā labāk izskatijās,nu točna!!!
Kā tu zini kā izskatījās, pagājušo gadu sākām ar sešām vai pat septiņām izbraukuma spēlēm, no kurām nevienu netranslēja TV. Vēl tikai atgādīnāšu, ka tikai vienā no tām uzvarējām un secinājumus par to kā tas ivarēja izskatīties izdari pats
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.