Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

''Dinamo'' un ''Liepājas Metalurgam'' pēdējā pārbaude pirms sezonas

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

''Dinamo'' un ''Liepājas Metalurgam'' pēdējā pārbaude pirms sezonas
Sandim Ozoliņam un viņa kolēģiem pēdējā pārbaudes spēle pirms jaunās sezonas
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar Liepājā pēdējo pārbaudes spēli pirms jaunās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas aizvadīs Rīgas ''Dinamo'', tiekoties ar jauno fārmklubu ''Liepājas Metalurgs''. Arī liepājniekiem pēdējā pārbaude pirms sezonas. Mača sākums pulksten 18:30.

Šovakar gatavošanās ciklu jaunajai sezonai beigs Rīgas ''Dinamo'', Liepājā tiekoties ar Baltkrievijas Atklātā čempionāta (BAČ) komandu ''Liepājas Metalurgs'', kas vienlaicīgi ir arī rīdzinieku fārmklubs, tiesa, tikai kopš jaunās sezonas sākuma. Spēles sākums 18:30, spēli diemžēl iespējams noskatīties tikai klātienē.

Gatavošanās ciklu trešajai KHL sezonai rīdzinieki sāka vairāk kā mēnesi atpakaļ, ''Volvo Sporta centrā'' uzvarot Ņižņekamskas ''Neftekhimik''. Laukumā tika parādīta pārliecinoša spēle, dzēšot iespaidus, ka komanda tikai gatavojas sezonas sākumam, vēl vairāk -, ka šī ir tikai pirmā pārbaudes spēle. Spoži uzmirdzēja Oskara Cibuļska zvaigzne, - divi vārti vairākumā, taču jāsaka, ka šie viņam pagaidām bijuši vienīgie vārti. Tiesa, sniegums joprojām pārliecina, tādēļ viņš saglabājis stabilu vietu kluba pamatsastāvā.

Sekoja debija Tukumā, kura gan neizrādījās veiksmīga - zaudējums pēcspēles metienos Habarovskas ''Amur'' ar Mārtiņu Cipuli un Alekseju Širokovu ierindā (2:3). Labā ziņa, - labākie spēki bullīšu izpildīšanā tika pietaupīti, un to labi apliecināja Kazahstānas prezidenta kausa izcīņa. Divās pēcspēles metienu sērijās zaudējuma rūgtums netika izbaudīts, un abas reizēs cieta Mitišču ''Atlant''. Rīdziniekiem nepaveicās ar citu spēļu iznākumiem, tādēļ bija jāsamierinās ar trešo vietu četru komandu konkurencē.

Pēdējais atskaites punkts bija Latvijas Dzelzceļa kauss Rīgā. Pēc trim spēlēm grupas turnīrā ''dinamieši'' ieņēma pirmo vietu. Īpaši jāizceļ uzvara pār Jaroslavļas ''Lokomotiv'' cīņā par finālu - 5:1. Divas dienas pēc kārtas sagraut pretinieku ir ļoti grūti, un tas precīzi pierādījās - analogs 5:1, taču šoreiz viesu labā. Otrajā gadā kauss ceļoja uz Jaroslavļu.

Visbeidzot šodien duelis pret jauno fārmklubu ''Liepājas Metalurgs''. Šodienas laukuma saimniekiem šī būs septītā pārbaudes spēle. Ar Kazahstānas ''Beibarys'' apmainīšanās uzvarām (2:0; 2:4), ar 2:4 zaudēts arī Čehijas klubam "Ocelari" no Triņecas. Pēcāk 5:2 pret Polijas klubu Sosnovecas "Zaglebie", un 2:1 pret Polijas izlasi. Pirms šiem mačiem ar 3:5 zaudēts citai KHL komandai Maskavas ''CSKA'', kam nācās mainīt gatavošanās plānu jaunajai sezonai sakarā ar plašajiem ugunsgrēkiem.

''Dinamo'' šī būs 11. spēle pirms sezonas. Aizvadītajās 10 spēlēs seši panākumi (trīs pamatlaikā, trīs - papildlaikā vai pēcspēles metienos), kā arī četri zaudējumi. Rīdzinieki sezonu sāks 9. septembrī, viesos pret Sanktpēterburgas ''SKA'', bet liepājnieki - dienu agrāk, savā laukumā uzņemot Mogiļevas ''Himvolokno''.

''Dinamo'' pārbaudes spēļu kalendārs

DatumsLaiksSpēleRezultātsVārtu guvēji
02.0818:00Rīgas ''Dinamo'' - Ņižņekamskas ''Neftekhimik''5:2Cibuļskis(2); Hartigans; Dārziņš; Surovijs
06.0819:00Rīgas ''Dinamo'' - Habarovskas ''Amur''2:3 PMŅiživijs; Hartigans
10.0812:00Rīgas ''Dinamo'' - Minskas ''Dinamo''3:2 PHartigans; Dārziņš; Reķis
11.0816:00Astanas ''Barys'' - Rīgas ''Dinamo''4:2Džeriņš; Dārziņš
13.0812:00Mitišču ''Atlant'' - Rīgas ''Dinamo''2:3 PMSurovijs; Karamnovs; Ņiživijs (p.m.)
14.0810:00Rīgas ''Dinamo'' - Mitišču ''Atlant''2:1 PMŅiživijs (2)
24.0819:30Rīgas ''Dinamo'' - OHK ''Dinamo''4:2K.Rēdlihs; Surovijs; Laviņš; Ozoliņš
25.0819:30Rīgas ''Dinamo'' - Mitišču ''Atlant''3:5Hartigans; Bukarts; Karsums
27.0819:30Rīgas ''Dinamo'' - Jaroslavļas ''Lokomotiv''5:1Ņiživijs; Sprukts; Karsums; Troters; M.Rēdlihs
28.0819:30Rīgas ''Dinamo'' - Jaroslavļas ''Lokomotiv''1:5Surovijs
03.0918:30''Liepājas Metalurgs'' - Rīgas ''Dinamo''
1 2 3 4 120 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-09-03 09:05, pirms 14 gadiem
Laikam vieniga reize, kad pret Rigas Dinamo =)

     [+] [-]

, 2010-09-03 09:07, pirms 14 gadiem
neradis itka
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

 +18 [+] [-]

, 2010-09-03 09:09, pirms 14 gadiem
agents slieka rakstīja: LTV raadiss?
Izlasi otrās rindkopas pēdējo teikumu.

 +18 [+] [-]

, 2010-09-03 09:21, pirms 14 gadiem
elinjo, nerunā tik sarežģīti ja jau rakstā ievietoto informāciju (ka nerādīs pa TV) nevar uztvert, tad ko Tu tur ar rindkopām ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2010-09-03 09:24, pirms 14 gadiem
Interesanti, vai LM jau būs papildināts ar RD rezervistiem, vai arī tiem tiks dota vēl pēdējā pirmssezonas iespēja sevi parādīt RD sastāvā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-09-03 09:28, pirms 14 gadiem
lkrnpk_2 rakstīja: man arī tā šķiet... Vispār besī tas, ka stiprās komandas vnk negrib graut... es nez kāpēc. Tipa tādam Blackpool EPL būs daudz iespēju spēlēt pret tik zema līmeņa pretinieku kā Jelgava... vai RD pret tādu blici kā LM. Tak izklaidētos kā nākas, pie reizes paņirgātos par pretinieku...

Vakar pat Blackpool pirmajās 20 minūtēs vajadzēja nokārtot 3:0 un parādīt Indriksonam un Co kādā dziļā d**** ir mūsu futbols... Tā vietā notika prasta Virslīgas līmeņa bumbošana pēc kuras mūsu vietējā futbola vadība varēja viens otram pa muguru plaukšķināt par to kāds mums līmenis, ka ĒPēeL klubu vinnējām... nožēlojami

Man patīk tādas spēles kur vai nu spēlē divu līdzvērtīgi sāncenši vai arī, ja nav līdzvērtīgi, tad stiprākā kome vnk paņirgājas par pretinieku... citādi, ja spēle ir līdzīga, tad abu komandu parādītais līmenis laukumā ir vājākās komes līmenī un spēle nav tik skatāma... atceros kā Barcelona vienreiz k-kādus rumāņus ČL sagrāva ar 5:0 vai 6:0... lūk tas ir kā būtu jāspēlē spēcīgākajām komēm šādi mači, bet jau paredzu, ka šite būs prasta BAČ līmeņa mačošanās, kur Telkvists kā aizmidzis vārtos stāvēs, Katulis vai Skvorcovs iemetīs golu a la vakar Kozlovs Jelgavai pirmos un tad visi kopā ar 99namejieti varēs sūtīt šos uz NHL (Kaut īstenībā viņi tālāk par BAČ nekad netiks, jo viens ir leitis, kas galīgi nekotējas pasaules hokejā un otrs LM audzēknis palicis vēl virs juniora vecuma) un d**** uz RD.......
Nezinu,vai RD varētu LM sagraut, bet zinu to,ka RD spēlētāji ļoti labi saprot,ka LM spēlētāji neļaus sev darīt pāŗi. Un tad viens otrs RD spēlētājs var ielidot bortā vai vel kā ciestu, un tad rodas jautājums-vai abu komandu spēlētājiem ir nepieciešamas traumas pirms pašas sezonas sākuma? Es domāju,ka viņiem to nevajag, un tāpēc par kaut kādām graušanām šādos mačos nevar būt ne runas.
P.S.Un,vispār, nevajag pārspīlēt to RD augstāko līmeni par LM. Augstāks tas ir nenoliedzami,bet ne tik augsts,ka nu tik graus un nu tik būs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-09-03 09:44, pirms 14 gadiem
lkrnpk_2 rakstīja: par traumām- kāpēc tad LDz kausā sitās RD uz visu... vai LM tajā Polijas turnīrā. Neticu, ka LM Polijā ar tikai slidinājās... Vai šī spēle būtu kaut kādā ziņā savādāka?

''nevajag pārspīlēt to RD augstāko līmeni par LM''

Pagājušogad jau mēs LAČ finālā redzējām kāds ir tas līmenis, ja salīdzina RD 4. maiņu ar LM 4. maiņu... kamēr tāds Bukarts vai Meija vēl aug, Fiļimonovs, Mamonovs un Feldmanis jaunāki vairs nepaliek... un RD 4.maiņa kā redzējām pagājušogad bez problēmām lika golus iekšā LM...
to līmeni jau labi var redzēt arī tv ekrānā, vai tad nē? Nav man tagad pieejami LAČ ieraksti, bet tak ātrumus, fizisko spēli, piespēļu kvalitāti, metienu kvalitāti, stiprumu var novērtēt arī zilajos ekrānos... Loģisks rezultāts RD-LM spēlē būtu 5:1, bet ticami, ka būs k-kāds 3:2 uz vienu vai varbūt pat otru pusi...
Nesalīdzini turnīru ar vienkāršu pārbaudes spēli. Turnīrā jau mazliet citi spēles noteikumi. Itsevišķi,ja šis turnīrs notiek mājās savu skatītāju priekšā. Un tad arī līdz sezonas sākumam vel mazliet laika bija,kurā varēja brūces aplaizīt,bet šobrīd jau laika vispār nav.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2010-09-03 09:55, pirms 14 gadiem
diez kurš šodien dabus pa knābi no gubina
Slēpts komentārs: kasrim

     [+] [-]

, 2010-09-03 10:16, pirms 14 gadiem
priekšnieks rakstīja: diez kurš šodien dabus pa knābi no gubina
Es par to pašu nodomāju, jo Gubins droši vien atkal būs savā elementā.

     [+] [-]

, 2010-09-03 10:16, pirms 14 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Rezultāts,visticamāk, būs neizšķirts,vai arī ar viena gola starpību.
Ko tik pieticīgi? Es jau domāju, ka Tev būtu jāsaka - LM vinnēs ar pāris vārtu pārsvaru!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-09-03 10:21, pirms 14 gadiem
Volx rakstīja: Neesi bišķi jau ierāvis no rīta?
Beidz te pīt futbolu iekšā un šī ir pārbaudes spēle kur noteikti spēlēs Karamnovs,Džeriņs utt.
Ja tu gribi "paņirgāties" tad šovakar tev jāiet uz Volvo kur mūsējie spelēs ar Dāņiem.
Vai arī uz Skonto stadionu, kur horvāti, visdrīzākais, šodien mazliet paņirgāsies par mūsu starkoviešiem....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-09-03 10:27, pirms 14 gadiem
als rakstīja: Ko tik pieticīgi? Es jau domāju, ka Tev būtu jāsaka - LM vinnēs ar pāris vārtu pārsvaru!
Domā,ka es esmu fatālists??
Tik traki jau ar mani nav,jo es ļoti labi saprotu,kas šobrīd ir kas.

  -1 [+] [-]

, 2010-09-03 10:38, pirms 14 gadiem
arhivs X rakstīja: Ivar, uz spēli būsi?
Tavs jautājums man palīdzēja pieņemt galīgo lēmumu. Paldies.Iešu.
Pazvaniju uz LOLH, un pajautāju par biļetēm. Esot vel gana daudz. Stāvietas vispār esot galīgi tukšas.

     [+] [-]

, 2010-09-03 10:40, pirms 14 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tavs jautājums man palīdzēja pieņemt galīgo lēmumu. Paldies.Iešu.
Pazvaniju uz LOLH, un pajautāju par biļetēm. Esot vel gana daudz. Stāvietas vispār esot galīgi tukšas.
tad jau var gadīties, ka šodien Volvo hallē būs vairāk skatītāju kā Liepājas hallē...

  +2 [+] [-]

, 2010-09-03 10:58, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: tad jau var gadīties, ka šodien Volvo hallē būs vairāk skatītāju kā Liepājas hallē...
Tu un Volx būsiet tie "vairāk"?

  +1 [+] [-]

, 2010-09-03 11:03, pirms 14 gadiem
als rakstīja: Tu un Volx būsiet tie "vairāk"?
vakar Volvo halle bija pilna! pieļauju, kādi 1.000 kakli bij atvilkušies...

  -3 [+] [-]

, 2010-09-03 11:03, pirms 14 gadiem
Vai vareetu kaads ,kas pieraksta speeles protokolu. Piesleegt Web KAMERU un pagriezt uz speeles laukumu pusi LUDZU !!!!!!!

  -1 [+] [-]

, 2010-09-03 11:14, pirms 14 gadiem
Janus rakstīja: Vai vareetu kaads ,kas pieraksta speeles protokolu. Piesleegt Web KAMERU un pagriezt uz speeles laukumu pusi LUDZU !!!!!!!
Vai tiesām domā,ka kāds maksās naudu par to,lai kāds uz šaru varētu noskatīties spēli??

     [+] [-]

, 2010-09-03 11:18, pirms 14 gadiem
Janus rakstīja: Vai vareetu kaads ,kas pieraksta speeles protokolu. Piesleegt Web KAMERU un pagriezt uz speeles laukumu pusi LUDZU !!!!!!!
labāk aizej šodien uz Volvo halli, kur Latvijas U20 spēle Žoltoka kausā. Tur ieeja par brīvu - varēsi "uz šaru" skatīties hokeju dzīvajā.

     [+] [-]

, 2010-09-03 11:27, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: labāk aizej šodien uz Volvo halli, kur Latvijas U20 spēle Žoltoka kausā. Tur ieeja par brīvu - varēsi "uz šaru" skatīties hokeju dzīvajā.
Sekli domaajossiem neiet runa par naudu. Ko dariit tiem kas fiziski nevar ierasties. Piemeram kas atrodas arzemes vai otrpus Latvijas .

     [+] [-]

, 2010-09-03 11:29, pirms 14 gadiem
Janus rakstīja: Sekli domaajossiem neiet runa par naudu. Ko dariit tiem kas fiziski nevar ierasties. Piemeram kas atrodas arzemes vai otrpus Latvijas .
tad atliek baudīt vien to, kas tuvumā pieejams. dzīve no hokeja vien nesastāv.

  +2 [+] [-]

, 2010-09-03 11:39, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: vakar Volvo halle bija pilna! pieļauju, kādi 1.000 kakli bij atvilkušies...
Joptvaj.... tas nav Volvo halles rekords???

  +2 [+] [-]

, 2010-09-03 11:49, pirms 14 gadiem
als rakstīja: Joptvaj.... tas nav Volvo halles rekords???
nezinu - godīgi sakot, uz hokeju Volvo hallē biju pirmo reizi. Katrā ziņā, ja viņi būtu tirgojuši biļetes kaut vai par 1 Ls, labu summu būtu ieguvuši. Bet kafejnīca konkrēti uzvārījās - tur ļaudis mudžēja kā bišu stropā.
1 2 3 4 120 komentāri