Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Rotenbergs: "Helsinku derbija vietā "Jokerit" spēlēs pret SKA"

Rotenbergs: "Helsinku derbija vietā "Jokerit" spēlēs pret SKA"
Borisa Rotenberga dēls un "Arena Events Oy" vadītājs Romāns Rotenbergs
Foto: www.championat.com

"Vietējie hokeja čempionāti lēnām mirst. Dzīvoju Somijā un esmu to pamanījis, tāpēc Eiropas mēroga līgas izveide ir laba lieta," pēc Helsinku arēnas iegādes sarunās ar Krievijas medijiem uzsvēris jaunais zāles pārvaldnieks Romāns Rotenbergs.

Krievijas miljardieri Genādijs Timčenko, Arkādijs un Boriss Rotenbergi piektdien, 28. jūnijā, paziņoja, ka iegādājušies 100% “Hartwall Arena” akciju, vienlaikus iegūstot tiesības nopirkt Helsinku hokeja kluba “Jokerit” akcijas. Arēnas pārvaldei uzņēmēji izveidoja kompāniju “Arena Events Oy”, kuru vada Borisa Rotenberga dēls Romāns. Puse uzņēmuma pieder Timčenko, puse brāļiem Rotenbergiem. Jāpiebilst, ka arēnas iegādi formāli veica Romāna vadītā firma. Sarunā ar vietnes Всё о спорте на SOVSPORT.RU. Советский Спорт... žurnālistu Pāvelu Lisenkovu viņš sniedza plašāku ieskatu notikušajā.

Par darījumu

“Helsinku arēna nav mūsu pēdējais darījums. “Arena Events” plāno paplašināt biznesu, izskatot līdzīgus projektus Eiropas un Krievijas teritorijā. Ņemot vērā, ka “Jokerit” pēc gada iestāsies KHL, spēsim divkāršot arēnas apgrozījumu. Ar darījumu esam ļoti apmierināti. Neveicām pirkumu, lai kādu ievilktu KHL. Izdarījām veiksmīgu ieguldījumu.

Pelnīsim ne tikai hokejā. Arēnā bieži notiek koncerti, izklaides programmas, uzstājas Solē cirks. Varam visu uzlabot, izmantojot uzkrāto pieredzi darbā ar SKA, jo tas ir viens no veiksmīgākajiem Eiropas klubiem. Helsinku un Sanktpēterburgas arēnam pat ir vienāda konstrukcija, tādējādi iestrādes var izmantot abpusēji.”

Par "Jokerit" iestāšanos KHL

“Ar Helsinu arēnas un “Jokerit” īpašnieku Harri Harkimo pārrubas veicām gada garumā. Visu saglabājām pilnīgā slepenībā. Neviens neko nezināja līdz pašām beigām. Baidījāmies, ka mūsu teicamo darījumu var izjaukt. Tāpēc neziņojam pirkuma summu. Arī turpmāk strādāsim šajā tirgū. Kāpēc radīt priekšrocības konkurentiem?

“Jokerit” nopirkām daļēji, gadu gatavosimies, lai iestātos KHL. Harkimo paliek komandas galvenais īpašnieks. Meklējam partnerus, sponsorus. Apspriežam mūsu daļas lielumu. Negatavojamies mainīt zīmolu, tā vēsturi. Tas radītu kaitējumu.

Somus uztrauca, ka klubs pāriet Krievijas īpašnieku rokās. Mēs to noraidījām. Un visas šaubas atkrita. Jā, somi pārdzīvo “Jokerit” iestāšanos KHL. Galu galā viņiem pastāv Helsinku derbijs pret HIFK. Tas ir galvenais notikums SM līgā, kas pulcē izpārdotas spēles. Tagad varēs rīkot derbijus pret SKA, kuram ir labāka infrastruktūra un vairāk līdzjutēju. “Jokerit” ir viens no apmeklētākajiem klubiem Eiropā (vidēji gandrīz 10 tūkstoši skatītāju), taču pagaidām neapdzen SKA.”

Par budžetu

“Pēc gada kluba budžets vairāk nebūs astoņi miljoni eiro. Harkimo kungs veic pārrunas ar sponsoriem, kuri agrāk nevēlējās ieguldīt līdzekļus hokejā. Taču “Jokerit” iestāsies KHL, tas ir pavisam cits līmenis. Harkimo plāno, ka ar jaunajiem sponsoriem izdosies nosegt izdevumus (neskatoties uz augstajiem nodokļiem Somijā). Vidējā biļetes cena būs 20 eiro. Centīsimies to saglabāt, izvairoties no pārspīlējumiem. Kad arēnai beigsies līgums ar alus ražotāju “Hartwall”, domāsim par arēnas nosaukuma maiņu. Mūsu prioritārais uzdevums ir arēnas noslogojums katru dienu. Krievijas izlase te noteikti aizvadīs Eirotūres spēles.

Mūsu stratēģija neparedz NHL kluba iegādi. Neredzam tam iemeslu. Eiropā pētām līdzīgus objektus un iespējas gadījumā pirksim arēnu pēc tādas pašas shēmas kā Helsinkos. Mēs jūs vēl pārsteigsim.”

Hokeja magnāti un Putina draugi

Timčenko ir Sanktpēterburgas SKA prezidents, savukārt Arkādijs Rotenbergs ieņem līdzīgu amatu Maskavas “Dynamo”. Boriss Rotenbergs pie bagātības tika, pārdodot cauruļvadus un būvējot cauruļvadu līnijas valsts kontrolē esošajam gāzes gigantam “Gazprom”. Arkādijam pieder uzņēmums “Strojgazmontaž”. Pirms Soču spēlēm valstij piederošais uzņēmums “Krievijas dzelzceļš” (RŽD) nolīga Rotenbergu pārraudzībā esošo firmu “Mostotrest” un Putina sabiedrotā Timčenko kompāniju “MOST”, uzticot tām lielāko līgumu 8,3 miljardu dolāru vērtībā.

Varēsim no iekšpuses izpētīt “Jokerit” veiksmīgo biznesa modeli un piedāvāt to krievu klubiem, kuri atpaliek sporta menedžmenta jautājumos,” Timčenko uzskata, ka Helsinku kluba pieredze sekmēs KHL attīstību.

Izmantotie resursi:
Финский «Йокерит» вступает в КХЛ - Газета -...
Ъ-Газета - В хоккейной колоде завелись "Джокеры"


, 2013-07-02 16:20, pirms 11 gadiem
Krievam nekad nebūs labi kamēr visa pasaulē nebūs viņu kontrolē. Skumji. Labāk būti attīstījuši savus reģionus
, 2013-07-02 16:22, pirms 11 gadiem
ir pretīgi un zemiski Izjaukt Jokerit un HIFK attiecības daudzu gadu garumā!!
Gluži kā SKA būtu ņēmuši un izvarojuši HIFK sievu Jokerit !
neciešami un zemiski!
nekad neesmu un nebiju par jau eksistējoša čempionāta komandu pievienošanos KHL!
ne Bratislavas Slovan
un ne Helsinku Jokerit
žēl man ir Somu tautas! un žēl man ir HIFK !
Tiek pazaudēts lielisks ienaidnieks un lielisks derbija biedrs Jokerit

RIP Jokerit 1967-2013
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-02 16:35, pirms 11 gadiem
Cerams, ka Somijas hokeja federācija neļaus spēlēt KHL. Tas ir absurds, ka krievi nopērk citu valstu klubus, lai ievilktu savā līgā! Somi nedrīkst to pieļaut! Jo viņu rīcība var paglābt zviedru un vāciešu klubus no krievu naudas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-02 16:40, pirms 11 gadiem
Piekritu,KHL nav savas robezas,grib visu Eiropu iekarot,lai visa Eiropa butu KHL liga.
Viniem ir naudas un vini to liek lieta izjaucot mazas ligas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-02 17:05, pirms 11 gadiem
tātad no to naudas maisu tekstiem reāla iespēja, ka tiks nopirkta arī Rīgas Arēna.

bet par komandu diezgan brutāli, tiešām žēl fanu kā viņiem uzspļauj - pat Abromovičs un citi slāvi kas iepirkuši Eiropā futbola klubus - neviens nav pat ieminējies, ka varētu pārcelt klubus spēlēt uz Krievijas līgu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-02 17:07, pirms 11 gadiem
Nē nu, prieks ka ir plāni , es gan palikšu pie NHL, katram savs, kā nekā.
, 2013-07-02 17:07, pirms 11 gadiem
Argo#1 rakstīja: suņi rej, bet karavāna iet tālāk
precizē kas ir kas? - varbūt kaulu sagrābušie suņi ir austrumpusē, bet tālāk ejošā karavāna ir tradīcijām bagātie Eiropas klubi kas turpina darboties pēc biznesa principiem
, 2013-07-02 17:13, pirms 11 gadiem
zigiss rakstīja: tātad no to naudas maisu tekstiem reāla iespēja, ka tiks nopirkta arī Rīgas Arēna.

bet par komandu diezgan brutāli, tiešām žēl fanu kā viņiem uzspļauj - pat Abromovičs un citi slāvi kas iepirkuši Eiropā futbola klubus - neviens nav pat ieminējies, ka varētu pārcelt klubus spēlēt uz Krievijas līgu
Abramovičs, tāpat kā Rotenbergs nav slāvs, jeb tu arī latviešus par slāviem sauksi?
, 2013-07-02 17:16, pirms 11 gadiem
Gan jau viss ir "sakārtots".
Nedomāju, ka tiktu iegādata arēna + tas klubiņs. Tomēr "pārrunas" esot veiktas gada garumā, slepenībā.

Lai nu kā - man ir prieks, ka Jokerit būs KHL - Latvijas hokejs tikai no tā iegūs, turklāt arī mazāki pārlidojumi + ar prāmi varēs aizšaut
Te var dažādi spriest, kurš kuru ir čakarējis - krievi somus vai otrādi vai arī tāpat skandināvi Baltiju vai otrādi.

kafijas pauze rakstīja: Cerams, ka Somijas hokeja federācija neļaus spēlēt KHL. Tas ir absurds, ka krievi nopērk citu valstu klubus, lai ievilktu savā līgā! Somi nedrīkst to pieļaut! Jo viņu rīcība var paglābt zviedru un vāciešu klubus no krievu naudas
, 2013-07-02 17:18, pirms 11 gadiem
Kāda šobrīd ir starpība - kāds derbijs kurā valstī ir noticis - vai mums uztrauc somi vai Latvijas izlase?
Jebkurā gadījumā Latvija iegūs stipri vairāk un, pieļauju, Dinamo sponsori arī varētu parādīties vairāk, kuriem interesē Skandināvija.

Vai ir daudz LV cilveki, kas skatījās internetā tos somu derbijus?

Rietumu_Fronte rakstīja: ir pretīgi un zemiski Izjaukt Jokerit un HIFK attiecības daudzu gadu garumā!!
Gluži kā SKA būtu ņēmuši un izvarojuši HIFK sievu Jokerit !
neciešami un zemiski!
nekad neesmu un nebiju par jau eksistējoša čempionāta komandu pievienošanos KHL!
ne Bratislavas Slovan
un ne Helsinku Jokerit
žēl man ir Somu tautas! un žēl man ir HIFK !
Tiek pazaudēts lielisks ienaidnieks un lielisks derbija biedrs Jokerit

RIP Jokerit 1967-2013
, 2013-07-02 17:21, pirms 11 gadiem
Nekas, līdz ar nākamā Eiropas pārpirktā kluba, šis būs aizmirsies un somus iekš khl, ja tie tur startēs, uzņems kā pašsaprotamu lietu .
Patērētāji jau ir samierinājušies ar Slovan pievienošanos KHl, nerunājot par surogātklubu Lev. Tā vietā,lai boikotētu KHL agresīvo paplašināsanos rietumu virzienā, krievijas atklātā čempionāta popularitāte ir joprojām augsta un arī lielākie tās pretinieki joprojām seko līdz aktualitātēm un daži pat paspēj pafanot play-off par kādu no klubiem, neskatoties uz lielo nepatiku pret KHL
, 2013-07-02 17:29, pirms 11 gadiem
KHL apēd vietējās līgas. Paskatamies uz Latviju. Tagad bez Rīgas Dinamo mums citu profesionālu klubu vairs nav.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-02 17:32, pirms 11 gadiem
Vēl jau Somu federācija nav nekādas atļaujas devusi - tā kā nekas nav skaidrs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-02 17:50, pirms 11 gadiem
Helmiss rakstīja: KHL apēd vietējās līgas. Paskatamies uz Latviju. Tagad bez Rīgas Dinamo mums citu profesionālu klubu vairs nav.
Godīguma pēc jāsaka gan, ka nebija jau nemaz šeit īsti ko graut. Vienīgais, ko daļēji var novelt uz DR ir HK Rīga 2000 izzušanu, pārējais vai nu ir nomiris citu iemeslu dēļ (piemēram ASK) vai arī palicis tajā pašā (ne)līmenī.
Slovāki ar nemaz ar tik daudz ko neriskēja, jo jau labu laiku atpakaļ viņu vietējais čempis gadu no gada kļuva vājāks. Somiem gan ir par ko pabaidīties.
Lai vai kā, es šo darījumu nevērtētu tik viennozīmīgi negatīvi. Ir savi plusi un savi mīnusi visām pusēm.
, 2013-07-02 17:52, pirms 11 gadiem
Shodien Jokerit. Riit Pinkju halle ar visu sms.
, 2013-07-02 18:28, pirms 11 gadiem
VIPmember rakstīja: Kāda šobrīd ir starpība - kāds derbijs kurā valstī ir noticis - vai mums uztrauc somi vai Latvijas izlase?
Jebkurā gadījumā Latvija iegūs stipri vairāk un, pieļauju, Dinamo sponsori arī varētu parādīties vairāk, kuriem interesē Skandināvija.

Vai ir daudz LV cilveki, kas skatījās internetā tos somu derbijus?
es skatos! es tiesam veeroju SM liigu! - patika un patiks! ..bet tici man..bez Jokerit? ...veel vot lai iznjemt HIFK aaraa un Blues..tad varat visi juus pokemoni kaarties aiz laimes!
, 2013-07-02 18:31, pirms 11 gadiem
Rotenbergu ģimene!? Un krievi ir tie par ko jūs uztraucieties.
Par SM- līgu nevajag satraukties! Daži te uztraucās arī par Somijas hokeja federācijas zaļo gaismu. Come on!! Puikas tak var piesolīt divus klubus, naudas kā nekā daudz!
Fārmklubs protams spēlēs somu līgā, pārejais ir formulitātes
, 2013-07-02 18:33, pirms 11 gadiem
Necepjaties - ātrāk krievu ''jaunbagātnieki'' savu piķi nogrūdīs pārmaksātās superzvaigznēs, ātrāk viss šis milzīgais ''Jaunais vilnis'' beigsies...
, 2013-07-02 18:37, pirms 11 gadiem
Ogļracis Feodosijs rakstīja: Nekas, līdz ar nākamā Eiropas pārpirktā kluba, šis būs aizmirsies un somus iekš khl, ja tie tur startēs, uzņems kā pašsaprotamu lietu .
Patērētāji jau ir samierinājušies ar Slovan pievienošanos KHl, nerunājot par surogātklubu Lev. Tā vietā,lai boikotētu KHL agresīvo paplašināsanos rietumu virzienā, krievijas atklātā čempionāta popularitāte ir joprojām augsta un arī lielākie tās pretinieki joprojām seko līdz aktualitātēm un daži pat paspēj pafanot play-off par kādu no klubiem, neskatoties uz lielo nepatiku pret KHL
Paskaties uz bildi un uz uzvārdu!!
Protmas, ka krievu nauda tur arī spēlē lielu lomu, vēl šausmīgāk, ja krievu lielā nauda ir tikusi žīda rokās!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-02 18:57, pirms 11 gadiem
zigiss rakstīja: tātad no to naudas maisu tekstiem reāla iespēja, ka tiks nopirkta arī Rīgas Arēna.

bet par komandu diezgan brutāli, tiešām žēl fanu kā viņiem uzspļauj - pat Abromovičs un citi slāvi kas iepirkuši Eiropā futbola klubus - neviens nav pat ieminējies, ka varētu pārcelt klubus spēlēt uz Krievijas līgu
KHL tiek uzskatīta par 2. spēcīgāko līgu aiz NHL un stiprāko Eiropā.
Jautājums TEV!
No kura laika Krievijas Premjerlīga futbolā ir spēcīgākā Eiropā vai kaut 2. spēcīgākā līga pasaulē?
Krievijas premjerlīga futbolā tada nav, tad kāpēc futbola klubs, piemēram, "Chelsia" būtu jāpārceļ uz zemāku līgu utt.
Manuprāt, tas būtu totāls murgs
, 2013-07-02 19:01, pirms 11 gadiem
Dinamo lauž līgumu ar Skvorcovu
, 2013-07-02 19:53, pirms 11 gadiem
artis12342 rakstīja: Dinamo lauž līgumu ar Skvorcovu
značit spruktu ņems!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-02 22:07, pirms 11 gadiem
Tiešām žēl JOKERIT un HIFK fanus...tas bija derbijs par ko runaja un sekoja līdzi ne tikai Somijā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.