Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Treneris: "Kad svaru zālē ierodas Znaroks, spēlētāji bēg prom"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Treneris: "Kad svaru zālē ierodas Znaroks, spēlētāji bēg prom"
Oļegs Znaroks. Foto: Darja Isajeva, sport-express.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas "Spartak" fiziskās sagatavotības treneris Hasans Saīds (Kanāda) atklāj, ka pie viņa vadībā darbojies ar komandas galvenais treneris Oļegs Znaroks. Pakistāņu izcelsmes kanādietis Krievijā strādā kopš 2013. gada un apguvis vietējo valodu.

Sezonas laikā bieži trenējāt Znaroku. Tā bija viņa vēlme?
- Jā. Sezonas pirmajā pusē palūdza padarboties ar viņu, tas bija lieliski. Spēlētājiem ir vērtīgs piemērs, ka tik daudz uzvarējis cilvēks strādā ar sevi. Kad Oļegs Znaroks ienāk zālē, tur darbojošies spēlētāji cenšas ātrāk aizbēgt.

Kā viņam ar fizisko formu?
- Redzams, ka cilvēks savulaik daudz strādājis pie Vladimira Jurzinova. Kad sākas darba process, Znaroka seja kļūst nopietna, viņš darbojas pareizi.

Vai divas alus pudeles palīdz atjaunoties pēc spēlēs vai treniņa?
- Varbūt. Kad pēc lielas slodzes spēlētājs atgriežas mājās, viņam ir sava izpratne, kā atjaunoties. Tas ir viņa lēmums. nevaru pateikt, ka alus atjauno labāk nekā viskijs vai vīns. Galvenais, lai spēlētāji saprot, ka atjaunošanās process ir galvenais. Ja alus kauss palīdz, tad nav problēmu. Iļja Kovaļčuks teica, ka pēc spēles viņam vajag izdzert trīs 0.33 litru alus pudeles, lai atjaunotos. Ja palīdz, tad labi, es nevienam neaizliegšu. Jaunajam spēlētājam ieteiktu dzert sulu vai kvalitatīvu limonādi. Bet katram savs.

Esat lieliski iemācījies krievu valodu. Piekrītat, ka krievu valodā lamu vārdi ir daudz bagātīgāki nekā angļu?
- Krievu lamu vārdi ir emocionālāki. Kad ierados, man stāstīja, ka lamu vārda nozīme lielā mērā atkarīga no toņa, kādā tu to izsaki. Kaut gan ir lamu vārdi, kuri jau pēc savas nozīmes var būt labi. Tur daudz kas atkarīgs no konteksta. Sākumā ne īpaši sapratu un vienreiz pat apvainojos uz cilvēku, nesapratu, ko viņš ar to bija domājis.

Izmantotie resursi:
spartak.ru

  -3 [+] [-]

, 2020-06-02 17:26, pirms 4 gadiem
Boļšoi Moskovskij krug! (jā nezināt,ko tas nozīmē,- droši lieciet mīnusus!!)