Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Ābola vadītās un Sotnieka pārstāvētās "Lada" liktenis kļūs zināms līdz 30. martam

Ābola vadītās un Sotnieka pārstāvētās "Lada" liktenis kļūs zināms līdz 30. martam
Artis Ābols
Foto: Andrejs Holmovs, hclada.ru

Kontinentālā hokeja līga pēc sezonas plāno samazināt dalībnieku skaitu, bet pagaidām nav zināms, kuras komandas aizvadījušas pēdējo spēli. Starp atskaitāmajiem klubiem izskanējis arī Rīgas "Dinamo" vārds, un neziņā turpina dzīvot arī Toljati "Lada".

"Reģionam Kontinentālās hokeja līgas klubs ir vajadzīgs. Lēmums par to, vai Toljati "Lada" paliks, tiks pieņemts līdz 30. martam," sacīja kluba viceprezidents un Samaras apgabala sporta ministrs Dmitrijs Šļahtins. "Lada" galvenais treneris ir Artis Ābols, kurš strādā arī Latvijas izlasē, bet aizsardzību cementē Kristaps Sotnieks, kurš ilgāku laiku nevarēja komandai palīdzēt, bet pirms regulārās sezonas beigām atgriezās ierindā.

Ar 56 spēlēs sakrātajiem 50 punktiem Toljati "Lada" Austrumu konferences kopvērtējumā apsteidza tikai vienu komandu – Hantimansijskas "Yugra". Savukārt līgas kopvērtējumā izdevās tikt garām arī Rīgas "Dinamo" – abām komandām bija 50 punkti, bet "Lada" pamatlaikā uzvarēja 12 spēlēs, kamēr rīdzinieki – tikai deviņās.

Kontinentālās hokeja līgas vadība vēlas dalībnieku skaitu samazināt līdz 24 komandām, tādējādi trīs pēc sezonas būs liekas. Tika izstrādāts mehānisms, pēc kura vērtēt klubu lietderību. Vērā ņemti gan sportiskie rezultāti, apmeklētība, televīzijas reitingi un citi kritēriji. Decembrī tika vēstīts, ka trīs pēdējās vietas ieņem Toljati "Lada", Hantimansijskas "Yugra" un Čerepovecas "Severstal".

Taču pirms divām dienām izskanēja informācija, ka līga varētu atvadīties no diviem ārzemju klubiem – Bratislavas "Slovan" un Rīgas "Dinamo". Sākotnēji rīdzinieku padomes priekšsēdētājs Juris Savickis informāciju nekomentēja, bet vakar viņš paziņoja, ka komanda pēdējo maču Kontinentālās hokeja līgas ietvaros vēl nav aizvadījusi.

Izmantotie resursi:
https://rsport.ria.ru/hockey/201803...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-03-02 15:12, pirms 6 gadiem
Atceros, tad kad kolhozs startēja bija uzstādījums, ka jābūt par vienu komandu vairāk nekā NHL. Tagad ar katru gadu arvien mazāk- puskoka lēcēji,)))))))))))))
, 2018-03-02 16:13, pirms 6 gadiem
No austrumiem nav divdomu, tur jāmet ara Admiralis, jo milzīgi paradi un Yugra ar nelielo budžetu, ka ari nav ne panākumi, ne senas hokeja tradīcijas.
Rietumu puse lai iepauze, te var atbirt pats no sevis Slovan vai Dinamo. Prasītos mest ara Vitjaz, bet viņiem ir stabili līdzekli, tāpēc ķeras klāt Severstal.
, 2018-03-02 16:36, pirms 6 gadiem
Есть только два способа платить меньше за электроэнергию, первый - уменьшать потребление, второй - сделать вот так ЛЕГАЛЬНАЯ ЭКОНОМИЯ ЭЛЕКТРОЭНЕРГИИ - РЕАЛЬНА! и ограничивать себя ни в чем. Отличная вещь, плачу на половину меньше, очень доволен, рекомендую!q
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.