Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Koziols: "KHL ziedošu mārketinga direktoru"

Koziols: "KHL ziedošu mārketinga direktoru"
Viesturs Koziols, HK "Dinamo" prezidents
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Esam gatavi pierādīt, ka ar salīdzinoši mazu naudu, lai gan mums tā ir liela, varam paveikt lielas lietas," intervijā krievu žurnālistam atzinis hokeja kluba Rīgas "Dinamo" prezidents Viesturs Koziols.

Jākonstatē, ka vienīgais „biznesa-klubs” Kontinentālajā hokeja līgā ir Rīgas „Dinamo” – ar šādu secinājumu sākas Championat.ru intervija. Mazāk naudas spēlētāju algām tērē tikai Minskas „Dinamo” un Voskresenskas „Himik”, atzīst Championat.ru žurnālists un tālāk norāda uz redzamākajām „dinamiešu” ienākumu straumēm. Par kluba simbolikas pārdošanu iekasēti vairāk nekā 100 tūkstoši eiro, bet biļetes izdevies pārdot vairāk nekā viena miljona latu vērtībā.

„Kad tikāmies ar Krievijas klubu vadību un KHL prezidentu Aleksandru Medvedevu, teicu, ka mums ir produkts,” stāstījumu iesāk Koziols. „Tagad to jāiesaiņo. Labas komandas, laba līga. Un to ir jāiesaiņo. Un priecājos, ja mums tas izdodas. Taču vēl var izdarīt daudz.”

Viss sākas no infrastruktūras, saka „Dinamo” prezidents. „Ir liela arēna, var rīkot pasākumus tajā un ap to. Lai cilvēki nāktu gan uz hokeja spēli, gan citiem pasākumiem. Lai, atnākot, trīs stundas kļūtu par vienu minūti. Un aizietu, domājot par atgriešanos. Tas ir mūsu mērķis. Mūsu bizness.”

Daudzas iespējas jāattīsta, ir pārliecināts Koziols. „Iespējams, spēsim izdomāt ko tādu, kas kļūs par mūsu „know how”. Runājot par cilvēkiem, cenšos savākt komandu, ar kuru varētu iet karā, vismaz izlūkos. Mēs fanojam par to, ko darām. Ne tikai par hokeju, par KHL. Līdz līgas izveidei nepiedalījāmies tāda mēroga cīņās, nedaudz zinājām baltkrievu hokeju. Tāpēc, iestājoties līgā, sākām iepazīstināt ar krievu klubiem. Veltījām uzmanību tiem, kas atbrauc. Lai cilvēki zinātu, kas tie ir un ietu uz arēnu. Kādas zvaigznes tur spēlē, kas guvis tūkstoš vārtu, kas tūkstoš minūšu nosēdējis uz soliņa. Fanojam par hokeju, par lietu.”

Koziols ir pārliecināts par KHL attīstības perspektīvām. „Uzskatu, ka KHL divu četru gadu laikā var kļūt par tiešām kontinentālu, Eiropas mēroga līgu. Jābūt pacietīgiem un jāturpina cītīgi strādāt. Ja ko dari, jācenšas to darīt labāk-labāk-labāk. Kā ejot augšup pa kāpnēm. KHL redzu nākotni.”

Pagaidām par līgu interesi izrādījusi tikai Čehijas pilsētas Karlovi Varu komanda. Koziols domā, ka KHL vadībai jābūt aktīvākai. „Viņiem tagad jāstrādā bez brīvdienām, domājot par nākamo sezonu. Līgas interesēs pat uz gadu būtu gatavs ziedot vienu no saviem labākajiem darbiniekiem – mārketinga direktoru. Lai viņš gadu strādātu Maskavā. Esam jau piedāvājuši, pagaidām atbilde nav saņemta. Gribam taču piesaistīt rietumvalstis? Jau zvanījuši zviedri, šodien man ložā ir somi. Īsti „spiegi”, labā nozīmē. Visi jautājumi mums. Izmantojiet mūs, puiši!”

"Nevaram pat domāt par to, ka pirmajā gadā nopelnīsim lielu naudu. Pat palikt „pa nullēm” uzreiz nav iespējams. Divus trīs gadus jāiegulda, pēc tam var nopelnīt. Esmu pārliecināts, ka tirgus ekonomika jau klauvē pie krievu klubu durvīm. Tā piespiedīs rīkoties."

"Saprotam, ka nevaram nopelnīt, ignorējot KHL. Ļoti vēlētos šeit redzēt KHL mārketinga ģenerāldirektoru Iļju Kočevrinu. Man viņam ir 100 000 jautājumu. Nesaprotu, kā var tā strādāt, kā viņi strādā! Man bija skolotājs: viņš teica, nebaidies lielu izdevumu, baidies mazu ienākumu. Ļoti vēlos, lai līga palielinātu tirgvedības apgriezienus. Esam gatavi pierādīt, ka ar salīdzinoši mazu naudu, lai gan mums tā ir liela, varam paveikt lielas lietas.”

Izmantotie resursi:
championat.ru


Slēpts komentārs: pikis
, 2009-02-02 20:16, pirms 15 gadiem
Lai veicas Dinamo Rīgai...
, 2009-02-02 20:18, pirms 15 gadiem
Kā tad tagad ir ar lielajiem ienākumiem pašam Viesturam? Nekustamo īpašu tirgu jau paši tirgoņi kopā ar bankām sagrāva, Kirovam vismaz ir fabrika kas kaut ko ražo un zāles ir vajadzīgas arī krīzes laikā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-02-02 20:19, pirms 15 gadiem
Jevropa
, 2009-02-02 20:20, pirms 15 gadiem
pikis rakstīja: Ja godīgi tad maz kas saprotams no šā visa!!
tad tas nav domāts tev laikam .. nav ko lieki komentēt
Slēpts komentārs: karliss
, 2009-02-02 20:24, pirms 15 gadiem
Lai, atnākot, trīs stundas kļūtu par vienu minūti. Un aizietu, domājot par atgriešanos. Tas ir mūsu mērķis. Mūsu bizness.” --- Teikums vnk dodu 10 acis
, 2009-02-02 20:24, pirms 15 gadiem
Viestur - buutu labaak sakaartojis staavvietu probleemu pie areenas riiga. Tas kas notiek uz apmekleetaakajaam speeleem nav normaali. Pusi no staavet aizliegts ziimeem buutu jaaizklaaj, nevis shmurguljiem no CP, kas atziimeejushi kalendaaraa Arena Riga pasaakumus, jaamaksaa.
, 2009-02-02 20:24, pirms 15 gadiem
karliss rakstīja: Vai tad fabrika nebija Kiram?
Nu viņš jau raksta, ka Grindex pieder Kirovam!
, 2009-02-02 20:26, pirms 15 gadiem
lai jau tā būtu,ko viņš tur saka!!!
, 2009-02-02 20:27, pirms 15 gadiem
Da viss jau ir pareizi...ir vismaz reaali plaani, un kautko grib arii dariit lietas labaa...nevis kaa tie iesiiksteejoshie krievi....ja neko nedariis, tad viss tas pasaakums nogrims...taadiem pasaakumiem tieshi ir vajadziigi taadi aktiivi cilveeki..bet izskataas ka no krievu puses ir kautkaada vienaldziiba par visu KHL...bik noziimeejaas un viss..
, 2009-02-02 20:30, pirms 15 gadiem
nu veiksmi Koziolam. Viņš Lv hokejam ir devis milzīgu ieguldījumu ar šo projektu, par to liels paldies. Kurš būtu domājis pirms pāris gadiem, ka Rīgā mēs visa gada garumā redzēsim kvalitatīvu un skaistu hokeju. Tā hokeja svētki bija tikai PČ laikā, a tgd hokeja svētki ir visa gada garumā!
Nekad vēl nav bijis tik emocijām bagāts laiks, tas vnk super.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-02-02 20:45, pirms 15 gadiem
Ja Koziolam pietiks pacietiibas, tad Dinamo tieshaam kluus gan par lielisku sporta, gan biznesa projektu. Vins vairaakkaart ir izgaajis cauri nepatikshanaam. Bijis uz pilniigas nulles un atkal uzkaapis, nezinu cik godiigi cik nee. Attieciibaa uz Dinamo, galvenais, lai neatmet tai lietai ar roku. KHL arii nepajuks.
, 2009-02-02 21:42, pirms 15 gadiem
pikis rakstīja: Ja godīgi tad maz kas saprotams no šā visa!!
10 gadu vecumā tā varētu būt!
, 2009-02-02 22:04, pirms 15 gadiem
lielīb naudu nemaksā
piedirs bikses-izmazgā
jeb
kas sunim asti cels ja ne pats

Baigi atgādina viņa čoma Šlesera-teļaģīmja puicisko lielīšanos.
, 2009-02-02 22:45, pirms 15 gadiem
ceru ka nakosaja sezona nebus puse r2000 un puse ask/ogre speletaju...plani lieli,bet vai macins notures hosu,hartiganu u.t.t.vietejie diez vai pavilks,tapat ka minskas din.,bus ap pedejo vietu.un skatitaju velme kritisies pec katras speles...ka futene
, 2009-02-02 22:46, pirms 15 gadiem
aizmirsu pierakstit lai izdodas viss ieceretais!!!
, 2009-02-02 23:37, pirms 15 gadiem
Baigi optimistiskais. Par to atribūtiku runājot, šogad visi sapērk, bet nākamsezon tiem vairs nevajadzēs jaunus kreklus, cepurītes utt. Tā, ka tajā ziņā rezultāti ne tuvu nebūs tādi, kā tagad.
Arī apmeklējums ir slidena lieta. Būs panākumi, nāks skatītāji, nebūs, nenāks. Jo nu biļetes ir salīdzinoši dārgas.
Ar šo visu gribu teikt, ka šobrīd RD viss balstās uz eiforijas bāzes. kad tā apsīks, tad būs kā būs. Turklāt veiksmīgi ir sanācis nokomplektēt komandu, necerēti veiksmīgi. Tam pašam Hosam pirms spēlēšanas RD statistika bija krimināla, bet tagad stārs.
, 2009-02-02 23:59, pirms 15 gadiem
taapeec jau tas ir maarketings lai naakoshgad atribuutika buutu veel jaukaaka un itneresantaaka un daudzveidiigaaka, lai cilveei peerk atkal un atkal, reaali ja tu ej uz hokji pa 10Ls biljetei un pateeree sezonaa ap 100-150Ls kas ir sezonaa 20-30Ls par jaunu atribuutiku?
, 2009-02-03 00:04, pirms 15 gadiem
Nu kaut tie varenie plāni Viesturam īstenotos,no tā tikai Dinamo būs ieguvēja.Līdz ar to nāks vairāk naudas un būs lielākas iespējas.Lai izdodas!
, 2009-02-03 00:54, pirms 15 gadiem
maris777 rakstīja: Kā tad tagad ir ar lielajiem ienākumiem pašam Viesturam? Nekustamo īpašu tirgu jau paši tirgoņi kopā ar bankām sagrāva, Kirovam vismaz ir fabrika kas kaut ko ražo un zāles ir vajadzīgas arī krīzes laikā.
Vēl viens duraks, kurš noticēja pasakām par briesmīgajiem nekustamajiem. Krīzi izraisīja resursu augstā cena + dažādas finansu spekulācijas. Un kāds tev sakars ar Viestura ienākumiem. Vīņš prot gan nopelnīt, gan izveidot biznesu, kurš visā gada garumā silda fanu sirdis.
, 2009-02-03 09:33, pirms 15 gadiem
Laba intervija. Un RD mārketinga speci tiešām ir īstie cilvēki īstajā vietā. Pārējām LR komandām sen jau būtu no viņiem jāpamacās!
Par KHL - protams, ka turpmākie gadi nebūs viegli tai ziņā, ka nedrīkstēs kļūdīties ar lēmumiem, kas skars visu līgu (un Krievijas hokeju starp citu arī). Noteikti, ka vajag iesaistīt jaunas Eiropas komandas, vienīgi jautājums ir cik un kādos termiņos. Nākamgad visticamāk, ka būs klāt tikai čehi, varbūt vēl somi. Vēlāk jau varētu ukraiņi un citi. zviedri diez vai būs ātrāk kā pēc 3-4 gadiem, jo pirmkārt KHL ir milzīgs trieciens viņu lepnībai par skandināvijas hokeja iespaidīgumu, otrkārt viņi vēl nav atteikušies no saviem mistiskajiem plāniem par skandināvijas līgu, treškārt zviedru tauta vnk ir bremzes, tapēc, ja grib viņus KHL savā līgā redzēt, tad ideāli būtu uzņemt kādu somu komandu, lai zviedri varētu braukt un vērot kas tas par zvēru ir. Te derētu komandas tuvāk tam krastam, kā TPS vai Tappara.
, 2009-02-03 10:39, pirms 15 gadiem
nja intresanti palasit
, 2009-02-03 13:00, pirms 15 gadiem
Ja šo sporta veidu iemīl, tad atpakaļceļa vairs nav - tā arī izklausās! Tikai uz priekšu! =))
, 2009-02-03 13:01, pirms 15 gadiem
blaaa rakstīja: nu veiksmi Koziolam. Viņš Lv hokejam ir devis milzīgu ieguldījumu ar šo projektu, par to liels paldies. Kurš būtu domājis pirms pāris gadiem, ka Rīgā mēs visa gada garumā redzēsim kvalitatīvu un skaistu hokeju. Tā hokeja svētki bija tikai PČ laikā, a tgd hokeja svētki ir visa gada garumā!
Nekad vēl nav bijis tik emocijām bagāts laiks, tas vnk super.
Tieši tā - kaifs katru mīļu dienu! =))
, 2009-02-03 13:45, pirms 15 gadiem
rafiks rakstīja: Laba intervija. Un RD mārketinga speci tiešām ir īstie cilvēki īstajā vietā. Pārējām LR komandām sen jau būtu no viņiem jāpamacās!
Par KHL - protams, ka turpmākie gadi nebūs viegli tai ziņā, ka nedrīkstēs kļūdīties ar lēmumiem, kas skars visu līgu (un Krievijas hokeju starp citu arī). Noteikti, ka vajag iesaistīt jaunas Eiropas komandas, vienīgi jautājums ir cik un kādos termiņos. Nākamgad visticamāk, ka būs klāt tikai čehi, varbūt vēl somi. Vēlāk jau varētu ukraiņi un citi. zviedri diez vai būs ātrāk kā pēc 3-4 gadiem, jo pirmkārt KHL ir milzīgs trieciens viņu lepnībai par skandināvijas hokeja iespaidīgumu, otrkārt viņi vēl nav atteikušies no saviem mistiskajiem plāniem par skandināvijas līgu, treškārt zviedru tauta vnk ir bremzes, tapēc, ja grib viņus KHL savā līgā redzēt, tad ideāli būtu uzņemt kādu somu komandu, lai zviedri varētu braukt un vērot kas tas par zvēru ir. Te derētu komandas tuvāk tam krastam, kā TPS vai Tappara.
Ha-ha-ha, baigā māka tērēt miljonus! Tu maz zini, kāds ir RD budžets? Ja ar biļetēm ieņem 1 mlj Ls un ar simboliku 0,1 mlj. EUR, tad tas ir daudz daudz par maz, lai klubs būtu kaut vai pa nullēm, jo reālu sponsoru ta nav! Nebūtu Itera šogad aizbāzusi milzīgo iztrūkumu, RD jau sen būtu aizgājis pa burbuli.

domāju, ka čehus Tu esi pāragri iecēlis KHLā - sākotnēji, jau krievi lielījās, ka čehi (Karlovi Vari) 100% būšot KHL nākamajā sezonā un pat paziņoja, ka decembra beigās čehi oficiāli tikšot uzņemti KHL... pagāja decembra beigas, pagāja janvāris... kā redzi - šīs runas ir beigušās...

a par zviedriem - pasaki man, kāpēc viņiem būtu vajadzīgs KHL??? viņiem ir sava konkurētspējīga līga ar mazākiem izdevumiem - ko viņi iegūtu KHLā iemetot daļu no savām komandām? domā, skatītāji par biļetēm tāpēc vien 3x vairāk maksātu???
a par to, ka zviedru brauktu uz Somiju KHL spēles skatīties - Tu gan sasmīdināji kā redzēji, Somijā uz KHL spēlēm pat somi nenāca

arī somiem KHL nav vajadzīgs - tas ir pārāk dārgi viņu klubiem.

P.S. izskatās, ka Tev KHL ir dieva vietā!
, 2009-02-03 13:58, pirms 15 gadiem
viss jau ir OK,bet paliek arvien mazāk ģimeņu,kas var ziedot hokejam lielu daļu savu ienākumu apmeklējot hokeju.saliekot kopā biļetes,atribūtiku,stāvvietas maksu,uzkodas,dzērienus +ikgadējo čempionāta trakumu izmaksas vidēji iznāk paprāva summiņa.Un ja hoķi skatās visa ģimene tas viss x3,x4.Grūti laiki gaidāmi RD pat neskatoties uz tautas nedalīto mīlestību pret hokeju.
, 2009-02-03 15:23, pirms 15 gadiem
oratora un demagoga spējas izkopis ne pa jokam
, 2009-02-03 16:25, pirms 15 gadiem
Abrags rakstīja: Ha-ha-ha, baigā māka tērēt miljonus! Tu maz zini, kāds ir RD budžets? Ja ar biļetēm ieņem 1 mlj Ls un ar simboliku 0,1 mlj. EUR, tad tas ir daudz daudz par maz, lai klubs būtu kaut vai pa nullēm, jo reālu sponsoru ta nav! Nebūtu Itera šogad aizbāzusi milzīgo iztrūkumu, RD jau sen būtu aizgājis pa burbuli.

domāju, ka čehus Tu esi pāragri iecēlis KHLā - sākotnēji, jau krievi lielījās, ka čehi (Karlovi Vari) 100% būšot KHL nākamajā sezonā un pat paziņoja, ka decembra beigās čehi oficiāli tikšot uzņemti KHL... pagāja decembra beigas, pagāja janvāris... kā redzi - šīs runas ir beigušās...

a par zviedriem - pasaki man, kāpēc viņiem būtu vajadzīgs KHL??? viņiem ir sava konkurētspējīga līga ar mazākiem izdevumiem - ko viņi iegūtu KHLā iemetot daļu no savām komandām? domā, skatītāji par biļetēm tāpēc vien 3x vairāk maksātu???
a par to, ka zviedru brauktu uz Somiju KHL spēles skatīties - Tu gan sasmīdināji kā redzēji, Somijā uz KHL spēlēm pat somi nenāca

arī somiem KHL nav vajadzīgs - tas ir pārāk dārgi viņu klubiem.

P.S. izskatās, ka Tev KHL ir dieva vietā!
Dieva vietā man ir Dievs.
Par čehiem jau tāpēc teicu - "visticamāk", jo tas process tur tiešām no malas skatoties liekas pieklusis.
Kapēc zviedriem (un somiem un visiem pārējiem) vajadzētu KHL? Nu tad atbildi, kad naudai nav bijusi vajadzīga vēl lielāka nauda, a?!
Somijā somi nenāca uz KHL, jo informācija par spēlēm bija ļoti maz un turklāt nespēlēja somu komanda. Cik latvieši 2006.gadā Rīgā gāja teiksim uz Kazahstānas vai Slovēnijas spēlēm?
Kapēc braukt, ja var lidot?
, 2009-02-03 16:55, pirms 15 gadiem
rafiks rakstīja: Dieva vietā man ir Dievs.
Par čehiem jau tāpēc teicu - "visticamāk", jo tas process tur tiešām no malas skatoties liekas pieklusis.
Kapēc zviedriem (un somiem un visiem pārējiem) vajadzētu KHL? Nu tad atbildi, kad naudai nav bijusi vajadzīga vēl lielāka nauda, a?!
Somijā somi nenāca uz KHL, jo informācija par spēlēm bija ļoti maz un turklāt nespēlēja somu komanda. Cik latvieši 2006.gadā Rīgā gāja teiksim uz Kazahstānas vai Slovēnijas spēlēm?
Kapēc braukt, ja var lidot?
par zviedriem: a kur Tu redzi, ka KHL varētu nopelnīt vairāk naudu??? cik man zināms, šobrīd KHL nav neviena PELNOŠA kluba - visi dzīvo tikai uz dotācijām... tā kā Tavs arguments neiztur kritiku.

pareizi saki, somi nenāca, tāpēc, ka nespēlēja Helsinku (arī uz kādu Tamperes vai Turku kluba spēli ar neko daudz vairāk nenāktu) vai Espo klubs. Tieši tāpat zviedriem būtu "po barabanu", ja kāds somu klubs spēlētu KHL.
Starp citu, tai pat laikā uz NHL spēli halle Helsinkos bija pilna. ar to gribēju teikt, ka priekš "vidēja eiropieša" NHL ir NHL ("zvaigžņu" līga) , savukārt KHL, zviedru Elite, DEL u.t.t. ir parasti Eiropas nacionālie čempionāti.
, 2009-02-04 08:39, pirms 15 gadiem
Ja kāds domā, ka somu vai zviedru klubi atšķirībā no KHL klubiem baigi pelna, tad tie maldās. Piemēram, Espoo Blues klubs katru gadu cieš zaudējumus 3,5 milj. eiro apmērā, kurus sedz kluba un halles īpašnieks. Līdzīgi ir arī citiem klubiem. Skaidrs, ka viņi atšķirībā no Krievijas klubiem vismaz spēj lielāko daļu ienākumu nopelnīt, piemēram, fin vai swe līgas klubiem apmēram 40% ienākumu daļu sastāda ienākumi no biļešu tirdzniecības, vēl 15-20% viņi saņem no līgas kā kompensāciju par TV tiesībām un līgas sponsoru atsrādāšanu. Pārējie ieņēmumi jānopelna ar sponsoriem, tad arī viss ir atkarīgs cik šis darbs ir veiksmīgs, kā arī cik liels ir kluba budžets un ambīcijas!
, 2009-02-04 22:59, pirms 15 gadiem
Bumba rakstīja: Ja kāds domā, ka somu vai zviedru klubi atšķirībā no KHL klubiem baigi pelna, tad tie maldās. Piemēram, Espoo Blues klubs katru gadu cieš zaudējumus 3,5 milj. eiro apmērā, kurus sedz kluba un halles īpašnieks. Līdzīgi ir arī citiem klubiem. Skaidrs, ka viņi atšķirībā no Krievijas klubiem vismaz spēj lielāko daļu ienākumu nopelnīt, piemēram, fin vai swe līgas klubiem apmēram 40% ienākumu daļu sastāda ienākumi no biļešu tirdzniecības, vēl 15-20% viņi saņem no līgas kā kompensāciju par TV tiesībām un līgas sponsoru atsrādāšanu. Pārējie ieņēmumi jānopelna ar sponsoriem, tad arī viss ir atkarīgs cik šis darbs ir veiksmīgs, kā arī cik liels ir kluba budžets un ambīcijas!
nemuldi par lietām, ko nezini!
Espoo Blues budžets vispār ir tikai ~4,5- 5 mlj EUR liels! arī tālāk Tev diezgan ačgārna info... piem. Zviedrijas Elitē pagājušajā sezonā 10 no 12 klubiem bij plusos...
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.