Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Atlaistā Skabelkas vietā KHL Zvaigžņu spēles komandu vadīs Vesterlunds

Atlaistā Skabelkas vietā KHL Zvaigžņu spēles komandu vadīs Vesterlunds
Erka Vesterlunds
Foto: hs.fi

LETA. Latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētās Ufas "Salavat Julajev" vienības galvenais treneris Erka Vesterlunds kļuvis par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Zvaigžņu spēles Čerņiševa divīzijas komandas stūrmani, vēsta KHL.

Sākotnēji Čerņiševa divīzijas komandas trenera pienākumi tika uzticēti Omskas "Avangard" vadītājam Andrejam Skabelkam, taču viņš pagājušajā nedēļā tika atbrīvots no amata, līdz ar to KHL nozīmējusi jaunu treneri.

Kā vēstīts, Rīgas "Dinamo" uzbrucēja Mika Indraša pārstāvēto Bobrova divīzijas komandu vadīs Helsinku "Jokerit" stūrmanis Jalonens. Sākotnēji šie pienākumi tika uzticēti Latvijas speciālistam Oļegam Znarokam, bet ģimenes apstākļu dēļ viņš nepiedalīsies KHL Zvaigžņu spēlē.

Tikmēr Tarasova divīzijas komandu vadīs Maskavas CSKA stūrmanis Igors Ņikitins, bet pie Harlamova divīzijas vienības stūres būs Andrejs Nazarovs no Ņižņekamskas "Ņeftehimik". Zīmīgi, ka no starp sākotnēji nozīmētajiem četriem treneriem bija tikai Ņikitins. Kā vēstīts, Harlamova divīzijas komandu veselības problēmu dēļ atteicās trenēt Kazaņas "Ak Bars" stūrmanis Zinetula Biļaļetdinovs.

KHL Zvaigžņu spēle 14. janvārī norisināsies Kazahstānas galvaspilsētā Astanā. Otro gadu pēc kārtas KHL Zvaigžņu spēlē piedalīsies četras komandas, katru no tām veidojot vienas divīzijas klubu hokejistiem. Savukārt dienu iepriekš gaidāmi meistarības konkursi.

Zvaigžņu spēles dalībniekus noteica līdzjutēju un žurnālistu balsojumā, bet pārējos nosauca līgas vadība. Katrā komandā būs pa 11 spēlētājiem - vienam vārtsargam un deviņiem laukuma spēlētājiem, piedevām katrā vienībā būs arī pa vienam hokejistam no Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) klubiem, kurus noteiks MHL Izaicinājuma kausa spēlē, kas pirms tam arī notiks Astanā. MHL izaicinājuma kausā spēlēs arī "Rīga" komandas aizsargs Pauls Svars.

Zvaigžņu spēlē vispirms notiks pusfināla cīņas, kuru uzvarētāji sacentīsies finālā. Komandas spēlēs četratā pret četriem, bet, ja būs nepieciešami pagarinājumi, notiks cīņa trīs pret trīs.

Izmantotie resursi:
LETA


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.