Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

KHL apmaksātākie spēlētāji: vairāk par miljonu algā saņem tikai Šipačovs un Jaškins

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

KHL apmaksātākie spēlētāji: vairāk par miljonu algā saņem tikai Šipačovs un Jaškins
Dmitrijs Jaškins (2. vieta), Vadims Šipačovs (1. vieta) un Dmitrijs Kagarļickis (20. vieta). Foto: Sergei Savostyanov/TASS/Scanpix

Respektablais Krievijas izdevums Sport-Express ceturto reizi publicējis Kontinentālās hokeja līgas algu apkopojumu. Šosezon visvairāk saņem Maskavas “Dynamo” līderi Vadims Šipačovs un Dmitrijs Jaškins. Starp desmit apmaksātākajiem hokejistiem tikai divi ir krievi.

Sarakstā apkopoti visi 85 spēlētāji, kuri šosezon algā (bez jebkādiem bonusiem) saņem vismaz 45 miljonus rubļu jeb 494 tūkstošus eiro. No līgas 23 komandām rangā nav pārstāvētas deviņas. Rietumos pusmiljonu algā neviens nesaņem Rīgas “Dinamo”, Minskas “Dinamo”, Čerepovecas “Severstal”, Podoļskas “Vityaz” un “Sochi”. Austrumu konferencē tādas ir četras komandas - Ņižņijnovgorodas “Torpedo”, Novosibirskas “Sibir”, Ņižņekamskas “Neftekhimik” un Pekinas “Kunlun Red Star”.

No šīm deviņām vienībām play-off pozīcijā atrodas tikai četras - Minskas “Dinamo” ir 5. vietā, “Torpedo” ieņem 7. pozīciju, bet gan “Sibir”, gan “Severstal” atrodas 8. vietā.

Iepriekšējais saraksts tika izveidots 2020. gada sākumā, un arī toreiz pirmās divas vietas ieņēma Maskavas “Dynamo” komandas biedri Vadims Šipačovs un Dmitrijs Jaškins. Abi saņem tikpat, cik iepriekš, tiesa, Jaškina alga nākamajā sezonā pieaugs par 220 tūkstošiem eiro.

Martā publicētajā sarakstā trešo aili aizņēma Svens Andrigeto - Šveices uzbrucējs, kurš pārstāvēja Omskas “Avangard”. Tomēr viņa sniegums neattaisnoja cerības, un “Avangard” ar lielām pūlēm no viņa atbrīvojās. Andrigeto neesot saņēmis nekādu kompensāciju par līguma laušanu, bet par mierinājumu kalpoja piecu gadu līgums ar Cīrihes “Lions”. Viņš trešo vietu dalīja ar Tēmu Hartikainenu un Jakubu Kovāržu, kuri gan palikuši savās vietās.

Laikraksts norādījis, ka algu griestu ieviešana izlīdzinājusi situāciju līgā, kaut gan starp līderiem joprojām atrodami ierastie klubi. No spēlētājiem bijusi spiesta atvadīties Maskavas CSKA, tāpat tiek izcelts, ka vairāki Ziemeļamerikas hokejisti bijuši gatavi doties uz Krieviju, tomēr vadošajām komandām vairs nav bijušas iespējas atvēlēt nepieciešamos līdzekļus zem algu griestiem.

Visvairāk pelnošāko spēlētāju ranga dalībnieku (11) nāk no Sanktpēterburgas SKA, taču neviens no viņiem nav starp 15 apmaksātākajiem spēlētājiem. Sanktpēterburgā neviens nepelna vairāk par 660 tūkstošiem eiro. Toties Top15 ir četri Jaroslavļas “Lokomotiv” spēlētāji. Ja rangs būtu iznācis pirms pāris dienām, būtu pat pieci, taču Magnuss Pējervi nule aizmainīts uz Maskavas “Dynamo”.

Sport-Express arī norādījis, ka pie autsaideriem pieskaitāmas tikai divas komandas - Rīgas “Dinamo” un Pekinas “Kunlun Red Star”.

KHL vislabāk apmaksātie spēlētāji

VSpēlētājsPozīcijaKlubsAlga (miljonos)
1.Vadims ŠipačovsUzbrucējsDynamo1.31
2.Dmitrijs JaškinsUzbrucējsDynamo1.04
3.Jakubs KovāržsVārtsargsAvtomobilist0.98
Tēmu HartikainensUzbrucējsSalavat Yulaev0.98
5.Džastins AzeveduUzbrucējsAk Bars0.93
Antons LandersUzbrucējsLokomotiv0.93
7.Filips LarsensAizsargsSalavat Yulaev0.87
Juha MetsolaVārtsargsSalavat Yulaev0.87
9.Darens DicsAizsargsBarys0.82
Aleksejs MarčenkoAizsargsLokomotiv0.82
Andrē PetešonsUzbrucējsLokomotiv0.82
Sergejs PlotņikovsUzbrucējsMetallurg0.82
Magnuss PējerviUzbrucējsDynamo0.82
Antons SļepiševsUzbrucējsCSKA0.82
Vladimirs TkačovsUzbrucējsLokomotiv0.82

Komandu pārstāvniecība

KomandaTop15Top35Top85
SKA211
Metallurg139
Avangard29
Lokomotiv458
Salavat Yulaev358
CSKA148
Dynamo357
Avtomobilist147
Ak Bars137
Traktor5
Spartak13
Barys111
Jokerit1
Amur1

Izmantotie resursi:
https://www.sport-express.ru/hockey...

     [+] [-]

, 2020-12-01 17:15, pirms 3 gadiem
KHL tāda līga kur zem galda maksā vairāk

     [+] [-]

, 2020-12-01 18:10, pirms 3 gadiem
IAmJamesHarden rakstīja: KHL tāda līga kur zem galda maksā vairāk
gan jau ir arī pilns pretējiem variantiem, kur darbojas "otkata" sistēma...

     [+] [-]

, 2020-12-02 21:31, pirms 3 gadiem
Diezgan jau apšaubāma tā situācija ar algu griestiem KHL
Bagātie klubi gan jau atrod variantus, kā vērtīgākajiem labus bonusus iedot