Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Da Kosta pievienojas "Lokomotiv", Sekāčs nonāk CSKA, treneris Siliņš - Kazaņā

Da Kosta pievienojas "Lokomotiv", Sekāčs nonāk CSKA, treneris Siliņš - Kazaņā
Jirži Sekāčs vēl "Ak Bars" formā pret savu jauno komandu CSKA. Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Šodien oficiāli atvēries brīvo aģentu tirgus Kontinentālajā hokeja līgā, un vairākas līgas favorītes jau veikušas nozīmīgus papildinājumus, kamēr Kazaņas „Ak Bars” oficiāli galvenā trenera amatā apstiprinājusi Dmitriju Kvartaļnovu, ar kuru kopā Kazaņā strādās arī latviešu treneris Normunds Siliņš.

Francijas uzbrucējs Stefans da Kosta savu karjeru turpinās Jaroslavļas „Lokomotiv” sastāvā. 29 gadus vecais spēlētājs šopavasar atteica Francijas izlasei, kuru pasaules čempionātā nepārstāvēs, bet aizvadītajā sezonā viņš guva 48 punktus „Avtomobilist” sastāvā. Da Kosta KHL aizvadījis četras sezonas, to laikā izceļoties ar 175 punktiem 199 spēlēs.

Sanktpēterburgas SKA tikmēr papildinājusi savu sastāvu ar Somijas uzbrucēju Jonasu Kempainenu, 31 gadu veco spēlētāju, kurš iepriekš pārstāvēja „Salavat Yulaev”. Aizvadītajā sezonā Kempainens 59 spēlēs guva 33 punktus, bet lieliski sevi pierādīja izslēgšanas mačos, tiekot pie 14 punktiem 17 spēlēs.

Kazaņas „Ak Bars” tikmēr par savu galveno treneri oficiāli apstiprināja krievu speciālistu Dmitriju Kvartaļnovu. 53 gadus vecais treneris Kazaņā ieradies ar saviem palīgiem, kuru vidū ir arī Latvijas speciālists Normunds Siliņš – viņš strādās kā „Ak Bars” fiziskās sagatavotības treneris. Kvartaļnovs iepriekšējās divās sezonās strādāja ar „Lokomotiv” vienību, bet iepriekš trīs gadus vadīja Maskavas CSKA. Kazaņā Kvartaļnovs ieradies, aizstājot Zinetulu Biļaļetdinovu.

Savukārt Siliņam šī ir ceturtā KHL komanda, kurā viņš strādā kā treneris - iepriekš arī Rīgas "Dinamo", "Torpedo" un aizvadītajā sezonā kopā ar ar Kvartaļnovu Jaroslavļā. Siliņš arī strādājis ar Latvijas junioru izlasi 2014. gadā un iepriekš kā sportists kļuva par seškārtēju Latvijas čempionu vieglatlētikā.

„Ak Bars” šodien veica arī maiņas darījumu ar Maskavas CSKA, atvadoties no viena no saviem līderiem, čehu uzbrucēju Jirži Sekāča. 26 gadus vecais Sekāčs palīdzēja Kazaņai kļūt par KHL čempioni, bet aizvadītajā sezonā 60 mačos tika pie 47 punktiem (23+24). Pret Sekāču Maskavas klubs atdeva tiesības uz aizsargu Igoru Ožiganovu, kurš CSKA bija aizvadījis lielāko daļu savas karjeras, nospēlējot 186 KHL mačus, kuros guva 57 punktus. Taču šo sezonu Ožiganovs jau pavadīja Ziemeļamerikā, spēlējot „Maple Leafs” sastāvā Toronto un 53 mačos tika pie septiņiem punktiem.

Izmantotie resursi:
Официальный сайт Локомотив Ярославль | Стефан...
https://www.ska.ru/news/view/ioonas...
https://www.ak-bars.ru/news/17208.html
https://cska-hockey.ru/news/Novosti...


, 2019-05-01 18:16, pirms 5 gadiem
Visas komandas baigi sastāvu sāk vākt. Tie paši Dinamo arī.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.