Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Rainers Rogs

Trīs "hat-trick" autors Zaripovs - KHL mēneša labākais uzbrucējs

Trīs "hat-trick" autors Zaripovs - KHL mēneša labākais uzbrucējs
Daniss Zaripovs
Foto: Sputnik/Scanpix

Kontinentālā hokeja līga (KHL) paziņojusi aizvadītajā mēneša labākos spēlētājus. Šajā nogrieznī atzinību izpelnījās trīs Magņitogorskas "Metallurg" hokejisti - Vasilijs Košečkins, Daniss Zaripovs un Grigorijs Dronovs -, kā arī Jaroslavļas "Lokomotiv" aizsargs Vladislavs Gavrikovs.

Par labāko vārtsargu pasludināts "Metallurg" ripu ķērājs Vasilijs Košečkins, ar kura palīdzību pašreizējā čempione divas reizes nosargāja savu cietoksni neieņemtu, izcīnīja uzvaras visos deviņos mačos un trešo reizi pēdējo četru gadu laikā iekļuva Gagarina kausa izcīņas finālā. Košečkins atvairīja 95,73% sāncenšu metienu, vidēji spēlē izlaižot 1,53 ripas.

Labākā aizsarga godu ieguva Jaroslavļas "Lokomotiv" pārstāvis Vladislavs Gavrikovs. 21 gadu vecais aizsargs 11 mačos atzīmējās ar vienu precīzu metienu, gūstot uzvaras vārtus piektajā spēlē pret Maskavas CSKA, kā arī divas reizes rezultatīvi asistēja partneriem un ieguva pozitīvu lietderības koeficientu +3.

Par labāko uzbrucēju atzīts Daniss Zaripovs, kurš martā izcēlās ar trim "hat-trick" (divas reizes pret Astanas "Barys", vienu - Pekinas "Kunlun Red Star"), gūstot 14 vārtus un veicot četras rezultatīvas piespēles. Pieredzējušais uzbrucējs ar 15 precīziem metieniem pārliecinoši ir labākais izslēgšanas spēļu vārtu guvējs, bet 13 cīņās sakrātie 22 punkti Zaripovu ierindo otrajā pozīcijā rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Tikmēr viņa komandas biedrs Grigorijs Dronovs izpelnījās labākā jaunā spēlētāja statusu. 19 gadus vecais Magņitogorskas "Metallurg" aizsargs laukumā devās septiņās no deviņām spēlēm, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli un ieguva pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Izmantotie resursi:
Кошечкин, Гавриков, Зарипов и Дронов – лучшие...


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.