Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Šosezon – trīs debitanti

Šosezon – trīs debitanti
Latvijas hokejisti NHL
Foto: NHL.com

Nu jau izvadītajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonā Latviju pārstāvēja pieci hokejisti, no kuriem trīs šajā sezonā debitēja "lielajā līgā". Kāda viņiem bija šī sezona? To arī mēģināsim noskaidrot.

Ja uz šo sezonu raugās virspusēji, tad tā noteikti Latvijas hokejam ir vērtējama ar plus zīmi. Kopā līgā ir uzspēlējuši pieci hokejisti, no kuriem trīs bija līgas debitanti. Divi no šiem trim debitantiem, kā pašlaik izskatās, NHL ir uz palikšanu. Taču vērtējot mazliet stingrāk, ir jāsaka, ka viss nebūt tik spoži negāja. Vispirms jau prātā nāk Mārtiņa Karsuma, potenciāla NHL spēlētāja, neiekļūšana "Lightning" sastāvā un tam sekojošā pārcelšanās uz Eiropu, pēc tam – Raita Ivanāna "sausā" sērija un vietas zaudēšana komandas pamatsastāvā..., bet nu par visu pēc kārtas.

SpēlētājsKomandaPozīcijaSVPPSM+/-
Kārlis SkrastiņšDalasas "Stars"Aizsargs792111324-4

Kārlim Skrastiņam šī bija īpaša sezona, jo vasaras vidū viņš no saulainās Floridas pārcēlās uz ne mazāk saulaino Teksasu – Dalasas "Stars" vienību. Vienību, kurai, lai arī pēdējos gados tik labi vis neiet, vienalga ir augsti mērķi ik sezonu. Taču šīs sezonas galvenais vadmotīvs bija komandas pēc iespējas "nesāpīgāka" pārbūve. Vienības veterāniem tika dota iespēja spēlēt un palīdzēt jaunajiem censoņiem, taču galvenās lomas spēlēja jau citi hokejisti.
Tieši šāda loma bija arī Kārlim Skrastiņam, kurš lielāko sezonas daļu nospēlēja otrajā aizsargu pārī kopā ar Trevoru Deiliju. Un spēlēja tā kā mēs esam pieraduši un tā, kā no viņa prasīja komandas vadība – aizsardzībā, bez lieka riska uzbrukumā.
Vērtējot kopumā var secināt, ka neko jaunu Kārlis neparādīja, taču neviens no viņa to arī neprasīja. Savus pienākumus "Dzelzs vīrs" pildīja atzīstami un tādējādi palīdzēja Dalasas "Stars" vienībai saglabāt konkurētspēju arī "pārbūves" laikā. Jau pašlaik ir zināms, ka nākamsezon "zvaigznes" izskatīsies savādāk, taču tāpat ir zināms, ka Skrastiņa nozīmīgā loma, kas, atjauninot sastāvu var tikai pieaugt, komandā saglabāsies arī turpmāk.

Sezonas "zvaigžņu stunda":
19.12.09 pret Detroitas "Red Wings". Kārlis ar diviem metieniem pa vārtiem guva divus vārtus, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli un pelnīti tika atzīts par mača pirmo zvaigzni.

SpēlētājsKomandaPozīcijaSVPPSM+/-
Raitis IvanānsLosandžleosas "Kings"Uzbrucējs61000136-8

Vērtējot Raita Ivanāna sezonu tā ir jāsadala divās daļās – spēles un kautiņi. Ja vērtē pirmajā aspektā, tad šī Raitim ir bijusi pati neveiksmīgākā sezona visā NHL hokejista karjeras laikā un, īstenībā, arī visā profesionāļa karjeras laikā. Aizvadītas vairāk kā 60 spēles, taču punkti nav gūti. Vēl vairāk, pēc "dedlaina" viņa vietu komandā nosacīti ieņēma Fredriks Modīns, un Latvijas "policists" sāka NHL laukumos parādīties aizvien retāk.
Savukārt ja vērtē Ivanāna varējumu dūru cīņās, tad šī viņam ir bijusi, gluži pretēji, viena no karjeras labākajām sezonām. Aizvadīti 18/20 (Hockeyfights.com/Dropyourgloves.com versijas – aut.) kautiņi, kas ir NHL karjeras labākais rādītājs un otrs labākais rādītājs visā karjerā. Bilance arī visai laba 7-9-2 pēc Dropyourgloves.com domām un 7-7-3 Hockeyfights.com versijā. Vienīgi, kas, iespējams, šosezon prasījās vairāk – cīņas pret līgas "TOP" kaušļiem. Jo "smagsvaru reitinga cīņās" no šīs sezonas kautiņiem var ieskaitīt tikai kādus četras cīņas.
Vērtējot abus aspektus kopumā jāsaka, ka Ivanāns aizvien vairāk "transformējas" uz klasisku supersmagsvaru-"policistu", kurš spēlē maz un ne visai regulāri, taču dūru cīņās kļūst aizvien bīstamāks. Atgādināsim, ka šosezon Raitim beidzas līgums ar "Kings" un kā viņš pats izteicās, tad Losandželosā viņš vairs nepaliks. Atliek vien gaidīt, kad un kā pārējās NHL komandas novērtēs Latvijas "policista" varējumu.

Sezonas "zvaigžņu stunda":
06.10.09 pret Sanhosē "Sharks". Pēc "Sharks" spēlētāju asa spēka paņēmiena pret Ivanāna komandas biedru, Raitis iesaistās masu grūstīšanās juceklī līdz beidzot nonāk aci pret aci ar Džodiju Šelliju, kurš no sākuma tika iznīcināts dūru cīņā, bet kautiņa beigās, kā jau "policistam" pienākas, Ivanāns Šelliju piespieda pie laukuma apmales uz "aizlauza" roku aiz muguras.

SpēlētājsKomandaPozīcijaSVPPSM+/-
Oskars BārtulisFiladelfijas "Flyers"Aizsargs5318928-12

Ja pagājušās sezonas laikā kādam Latvijas hokeja līdzjutējam un arī zinātājam paprasītu nosaukt Latvijas AHL hokejistu reitingu pēc viņu iespējām debitēt NHL, tad Oskars, noteikti, nebūtu starp pirmajiem šajā sarakstā. Taču saraksti un reitingi ir viena lieta, bet reālā spēlēšana, pavisam kas cits.
Lai arī uz NHL Oskaru šosezon izsauca divreiz, taču pie spēlēšanas viņš tika tikai otrajā reizē un kā uzvilka "Flyers" kreklu 12. novembrī, tā vēl aizvien ir komandas sastāvā un nu jau ir kļuvis par vienu no šīs sezonas stabilajām "lidotāju" aizsardzības vērtībām. Protams, pirmās spēles pie NHL "večiem" Bārtulim bija visai "viļņainas" un lietderības koeficienta plusi mijās ar mīnusiem līdz beigu beigās, vienubrīd, sasniedza līgas sliktāko rādītāju "topu". Taču šajā gadījumā ir jāņem vērā situācija kādā Oskars nokļuva Filadelfijā, t.i., tieši tajā laikā kad komanda pamatīgi "buksēja". Taču uzkrājot NHL pieredzi arī statistikas cipari uzlabojās un tika gūti arī pirmie vārti "lielajā līgā", kas jebkuram hokejistam ir zīmīgs notikums.
Rezumējot var teikt, ka Bārtulis savu pirmo sezonu aizvadīja neslikti, taču tāpat nevar neatzīmēt, ka vēl ir daudz aspektu, kuros ir "jāpieliek". Taču, kā par laimi, vismaz nākamajās trijās sezonās viņam būs iespēja to izdarīt.

Sezonas "zvaigžņu stunda":
2.12.09 Oskars Bārtulis un Filadelfijas "Flyers" noslēdza jaunu trīs gadu līgumu par kopējo summu 1.8 miljoni ASV dolāru, kas nozīmē, ka arī nākotnē "Flyers" sistēma rēķinās ar Latvijas aizsargu.

SpēlētājsKomandaPozīcijaSVPPSM+/-
Artūrs KuldaAtlantas "Thrashers"Aizsargs40222+2

2006. gada draftā ar kopējo 200. drafta numuru izvēlētais Artūrs Kulda šosezon kā pēdējais no mūsējo piecinieka tika izsaukts uz NHL. Taču jāsaka, ka viņa izsaukums vairāk bija likumsakarīgs, nekā pārsteidzošs, jo pēdējās sezonās Latvijas aizsargs bija kļuvis par vienu no "Thrashers" sistēmas vadošajiem jaunajiem spēlētājiem. Vēlāk, pirms Olimpiādes pārtraukuma, viņš tika nosūtīts atpakaļ, bet jau aprīlī, uz sezonas pēdējām divām spēlēm tika izsaukts vēlreiz.
Vērtējot uz ledus parādīto spēli, Kulda spēlēja tā kā no viņa gaidīts – vienkārši, taču pārliecinoši. Vispirms tika domāts par savu vārtu aizsargāšanu un tikai tad par uzbrukumu. Un par šādu spēli Artūrs tika arī atalgots, jo jau savā otrajā NHL mačā tika pie pirmā rezultativitātes punkta, kad asistēja Maksima Afinogenova vārtu guvumā.

Sezonas "zvaigžņu stunda":
Visa 2009./2010. gada sezona. Lai arī par Artūru Kuldu Ziemeļamerikā zināja arī pirms tam, šosezon viņš sevi pieteica jo īpaši skaļi. Lai arī tas vairāk bija AHL sakarā, arī NHL apskatnieki izcēla Latvijas hokejistu, vairākas reizes atzīmējot viņu arī vienā no pasaules autoritatīvākajiem hokeja izdevumiem "The Hockey News".

SpēlētājsKomandaPozīcijaSVPPSM+/-
Kaspars DaugaviņšOtavas "Senators"Uzbrucējs100000

2010. gada 14. janvārī uz NHL komandu Otavas "Senators" tika izsaukts arī Kaspars Daugaviņš. Lai arī šāds solis vairāk ir izskaidrojams ar "Sens" pamatsastāva spēlētāju savainojumiem, tas nemazina prieku par Latvijas hokejista debiju un spēlēšanu NHL. Lai arī šī spēlēšana nebija diez ko ilga, tikai viena spēle, šajā gadījumā būtisks ir cits aspekts – pati izsaukšana.
2008./2009. gada sezona Kasparam noteikti nepagāja tā kā viņš to bija vēlējies, jo AHL (un potenciālas cīņas par vietu NHL) vietā viņam nācās pavadīt vēl vienu gadu OHL. Šo sezonu gan Daugaviņš uzsāka daudz labāk, pie tam viņam palīdzēja krievu uzbrucēja Iļjas Zubova došanās uz KHL. Līdz ar to, laikā, kad "Senators" bija nepieciešams papildinājums, viņi izsauca tieši Kasparu, kas parāda to, ka ar viņu komanda vēl saista dažādas cerības. Arī sezonas otrajā pusē, jau spēlējot AHL, Kaspars rāda visai patīkamu sniegumu, kas var likt "Sens" vadībai padomāt par līguma pagarināšanu.

Sezonas "zvaigžņu stunda":
14.01.10. pret Ņujorkas "Rangers". Kaspars Daugaviņš debitē NHL ar spēli "Madison Square Garden" arēnā pret Ņujorkas "Rangers".

Visbeidzot gribētos pieminēt arī Mārtiņu Karsumu, kuram bija labas iespējas turpināt savu NHL hokejista karjeru pirms gada, taču sezonas gaitā tās "izkūpēja".
Vasarā ticis pie ilgi gaidītā vienvirziena līguma, Mārtiņš devās uz Tampabejas "Lightning" treniņnometni, kurā... izrādījās īsti nevajadzīgs NHL klubam, tāpēc tika nosūtīts uz Norfolku, kur AHL līmenī varēja palīdzēt vietējam "Admirals" klubam.
Iemesli? Iespējams, vienkārši "Bolts" kluba vadībai vēlējās mazliet pārmācīt Latvijas hokejistu, kurš uzstājīgi vēlējās vienvirziena līgumu – sak, ņem, ja gribi, tikai šis līgums vēlāk tevi pašu arī "noraks". "Norakšana" gluži nesanāca, jo parādījās variants spēlēt Eiropā, taču šo sezonu savā aktīvā (vērtējot no NHL spēlētāja viedokļa) īsti ieskaitīt nevar.
Taču viss nav arī tik slikti kā kādam tas varētu likties, jo pašlaik "Lightning" ir tikusi pie jauna īpašnieka, kurš, kā pašlaik aizvien "skaļāk" tiek ziņots, vēlas nomainīt gan komandas direktoru, gan ģenerālmenedžeri, gan arī galveno treneri. Šāda situācija var nākt par labu Mārtiņam, jo jauns treneris un ģenerālmenedžeris vēlēsies redzēt visus pieejamos sistēmas spēlētājus, lai izveidotu maksimāli labāku vienību. Tā Karsumam varētu būt unikāla otrā iespēja sevi parādīt vēlreiz un pierādīt, ka Toketam ar Lautonu (Tampabejas kluba galvenajam trenerim un ģenerālmenedžerim) nebija taisnība.

Foto: AP/AFP/Scanpix

Kā jūs vērtējat Latvijas hokejistu sniegumu NHL šajā sezonā?

  • 36

  • 953

  • 345

  • 43

  • 22



, 2010-04-12 07:25, pirms 14 gadiem
Visi malači tikai žel ,ka Ivanāns sausajā
, 2010-04-12 07:32, pirms 14 gadiem
Interesants raksts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: cesinieks7
, 2010-04-12 08:38, pirms 14 gadiem
cesinieks7

Karsums vājākais uzbrucējs? Informācijai:

Karsums:
12 spēles regulārajā čempionātā - 8 punkti, jeb 0.67 punkti spēlē.

Tas (vid. punkti spēlē) ir TOP5 rādītājs komandā un, piemēram, tam pašam Dārziņam vidēji spēlē ir gūti 0.57 punkti, bet viņš, redz, ir labāks (es nesaku, ka viņš ir sliktāks).
Un te, piedevām pie visa, ir situācija, ka abiem spēlētājiem ir +/- viens uzdevums - uzbrukt (tb nav tā, ka vienam būtu kkādi papildus uzdevumi, tāpēc rezultativitāte sliktāka).

Par Ivanānu un punktiem rakstīju jau vakar, neatkārtošos. Pie tam, ne viņš pirmais, ne pēdējais tāds.
Slēpts komentārs: edijs333
, 2010-04-12 09:06, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: cesinieks7

Karsums vājākais uzbrucējs? Informācijai:

Karsums:
12 spēles regulārajā čempionātā - 8 punkti, jeb 0.67 punkti spēlē.

Tas (vid. punkti spēlē) ir TOP5 rādītājs komandā un, piemēram, tam pašam Dārziņam vidēji spēlē ir gūti 0.57 punkti, bet viņš, redz, ir labāks (es nesaku, ka viņš ir sliktāks).
Un te, piedevām pie visa, ir situācija, ka abiem spēlētājiem ir +/- viens uzdevums - uzbrukt (tb nav tā, ka vienam būtu kkādi papildus uzdevumi, tāpēc rezultativitāte sliktāka).

Par Ivanānu un punktiem rakstīju jau vakar, neatkārtošos. Pie tam, ne viņš pirmais, ne pēdējais tāds.
Pilnīgi piekrītu Karsums priekš NHL nekur vēl nav zudis. Pēc spēles stila viņš atbilst NHL 3-4 maiņas spēlētājam un pie laba darba un veiksmes viņš tur var vēl tikt. Bet Dārziņa spēles maniere vairāk atbilstu 3-2 maiņas spēlei un viņam tikt NHL ir daudz grūtāk ,gan ātrumā jāpieliek ,gan spēka cīņā , gan fiziskajā sagatavotībā.
Slēpts komentārs: edijs333
, 2010-04-12 09:21, pirms 14 gadiem
edijs333 rakstīja: Tad izstāsti,kāda jēga maksāt piķi ja tu neredzi ka čalis progresē.Komandā vietas ir cik ir.Un vispār ko tu murgo par nhl,tā tač ir elite!Kad dinamo spēlēs nhl,un tu būsi īpašnieks tad arī viņi spēlēs haaaa!!!!
Visu rādīs laiks, ja viņš netiks NHL tev taisnība ,ja tiks man.
, 2010-04-12 09:24, pirms 14 gadiem
coffijs rakstīja: Pilnīgi piekrītu Karsums priekš NHL nekur vēl nav zudis. Pēc spēles stila viņš atbilst NHL 3-4 maiņas spēlētājam un pie laba darba un veiksmes viņš tur var vēl tikt. Bet Dārziņa spēles maniere vairāk atbilstu 3-2 maiņas spēlei un viņam tikt NHL ir daudz grūtāk ,gan ātrumā jāpieliek ,gan spēka cīņā , gan fiziskajā sagatavotībā.
Pie tam, parasti jau šajās "čekotāju" maiņās spēlē "veči", kuri hokejā jau ir apēduši ne vienu vien pudu sāls.
Karsums šādai lomai, lai arī ir visai atbilstošs pēc tehniski-taktiskajiem parametriem, pieredzes ziņā viņiem zaudē, līdz ar to ir kā ir. Galvenais turēties visu laiku kādas komandas sistēmā, un tad, ar laiku, gan jau, ka būs izdevība.
Cita lieta, ka kurš gribēs līdz gadiem 30 visu laiku dzīvot no solījumiem par NHL (un kad būs NHL, dzīve labāka [līguma ziņā] arī ne visai ātri paliks).
, 2010-04-12 09:24, pirms 14 gadiem
coffijs rakstīja: Pilnīgi piekrītu Karsums priekš NHL nekur vēl nav zudis. Pēc spēles stila viņš atbilst NHL 3-4 maiņas spēlētājam un pie laba darba un veiksmes viņš tur var vēl tikt. Bet Dārziņa spēles maniere vairāk atbilstu 3-2 maiņas spēlei un viņam tikt NHL ir daudz grūtāk ,gan ātrumā jāpieliek ,gan spēka cīņā , gan fiziskajā sagatavotībā.
Tikai ir viens jautājums, proti, vai Karsums morāli ir gatavs spēlēt 4. maiņā zinot, ka praktiski visu savu līdzšinējo hokejista mūžu ir bijis "scorers".
, 2010-04-12 09:30, pirms 14 gadiem
kino rakstīja: Tikai ir viens jautājums, proti, vai Karsums morāli ir gatavs spēlēt 4. maiņā zinot, ka praktiski visu savu līdzšinējo hokejista mūžu ir bijis "scorers".
NHL praktiski visi 4. maiņu spēlētāji dažādos karjeras posmos (juniori, minori) ir bijuši "skoreri", tas pats mans mūžīgais piemērs ar Darenu Makartiju - OHL šamam bija 2 punkts-spēlē sezonas, viena no tām gandrīz vai 2 punkti spēlē, bet NHL kļuva par izteiktu 3 maiņas energy spēlētāju/policistu.
, 2010-04-12 09:33, pirms 14 gadiem
kino rakstīja: Tikai ir viens jautājums, proti, vai Karsums morāli ir gatavs spēlēt 4. maiņā zinot, ka praktiski visu savu līdzšinējo hokejista mūžu ir bijis "scorers".
Nu viņam jāizdara izvēle, vai joprojām viņa mērķis ir NHL, vai nesaspringt un pilnībā koncentrēties spēlei Eiropā.
, 2010-04-12 09:44, pirms 14 gadiem
Nu tu kino laid!Vai viņš vēl izvēlēsies?Varbūt komandā sliktā arī nespēlēs?
, 2010-04-12 09:45, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: NHL praktiski visi 4. maiņu spēlētāji dažādos karjeras posmos (juniori, minori) ir bijuši "skoreri", tas pats mans mūžīgais piemērs ar Darenu Makartiju - OHL šamam bija 2 punkts-spēlē sezonas, viena no tām gandrīz vai 2 punkti spēlē, bet NHL kļuva par izteiktu 3 maiņas energy spēlētāju/policistu.
Jā, jo viņš ir Ziemeļamerikānis, bet tagad mēģini iestāstīt eiropietim/metējam, ka viņam jākļūst par "čekeri".
, 2010-04-12 09:48, pirms 14 gadiem
kino rakstīja: Jā, jo viņš ir Ziemeļamerikānis, bet tagad mēģini iestāstīt eiropietim/metējam, ka viņam jākļūst par "čekeri".
Nu kas Karsums par eiropieti?
QMJHL - AHL - NHL. Pēdējās septiņās sezonās Eiropā (klubu hokejā) ir nospēlējis kādas 20 spēles. Tb visu tādu nopietno hokejista attīstības laiku ir malies pa Z-Ameriku.
Protams, pēc pases ir jau eiropietis, taču pa šiem gadiem viņa spēlē ir daudz vairāk Z-Amerikāniskā, līdz ar to nedomāju, ka būtu baigās problēmas ar saprašanu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-04-12 09:53, pirms 14 gadiem
Raiča dod galvā Džodijam #45, kurš gan pats nebija ne tuvu pieminētajam asajam paņēmienam. Iedeva galvā, tā teikt, profilakses dēļ.
hockeyfights.com: Jody Shelley vs Raitis Ivanans, Oct 6, 2009 -...

Galvā vajadzēja dot vai nu Štaubicam #59(Satubitz), vai vismaz Nikolam #21(Nichol), kurš pastūma to nabaga Dreviski# 44(Drewiske) Štaubicam pa tesienam bortā.

Būtu skaisti, ja šķirotu, kam dot galvā un pārmaiņas pēc sodītu vainīgo, nevis pirmo, kurš zem smagās rokas trāpās.
Tur režisori sižeta beigās arī to piemin!

Bet nu respect vecim...
, 2010-04-12 09:55, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nu kas Karsums par eiropieti?
QMJHL - AHL - NHL. Pēdējās septiņās sezonās Eiropā (klubu hokejā) ir nospēlējis kādas 20 spēles. Tb visu tādu nopietno hokejista attīstības laiku ir malies pa Z-Ameriku.
Protams, pēc pases ir jau eiropietis, taču pa šiem gadiem viņa spēlē ir daudz vairāk Z-Amerikāniskā, līdz ar to nedomāju, ka būtu baigās problēmas ar saprašanu.
Jā, bet ziemeļamerikāņi (īstie) ļoti labi apzinās kāds ir konkurences līmenis un tāpēc viņiem pat esot metējiem ir vieglāk pārorientēties uz 4. maiņu. Līdzīgi kā Ivananāns ZA ātri vien apzinājās, ka jāsāk kačāt musīšus savāda nebūs nekāda aršana. Vai Karsums, sen vairs nebūdams juniors, ir sapratis kas viņam ir jādara?
, 2010-04-12 09:58, pirms 14 gadiem
melnaiz

Šellijs bija tā laika "Sharks" policists-smagsvars un ja laukumā ir divu komandu smagsvari, tad viņi kaujas tikai savā starpā.

Reaktors

Tampabejas "Lightning" iesauka un pusoficiālais nosaukums - "Bolts".
, 2010-04-12 10:00, pirms 14 gadiem
Bartulis, Kulda, Daugaviņš jaunā latviešu NHL paaudze. Nākotnē iespējams būs tik pat stabilas NHL vērtības kā savulaik Ozoliņš, Skrastiņš, Žoltoks.

Jānovēl lai Kārlim vismaz reizi izdodas pacīnīties par Stenliju un jaunajiem veselība turās!
, 2010-04-12 10:16, pirms 14 gadiem
EmilS OzerS rakstīja: Bartulis, Kulda, Daugaviņš jaunā latviešu NHL paaudze. Nākotnē iespējams būs tik pat stabilas NHL vērtības kā savulaik Ozoliņš, Skrastiņš, Žoltoks.

Jānovēl lai Kārlim vismaz reizi izdodas pacīnīties par Stenliju un jaunajiem veselība turās!
Ozo tā ir dzīva leģenda!!Lai veicas,un kāds paveic,kaut desmito daļu.
, 2010-04-12 10:31, pirms 14 gadiem
Klau, par Rišāra trofejas laureātiem nebūs raksts? Un par Dženingsa (kas jau 5 reizi nonāk pie Brodēra)?
, 2010-04-12 10:36, pirms 14 gadiem
kino rakstīja: Klau, par Rišāra trofejas laureātiem nebūs raksts? Un par Dženingsa (kas jau 5 reizi nonāk pie Brodēra)?
Tagad jau varētu uzcept par pleijofiem,kad zivis lidos ārā,kā Detrotai ies.
, 2010-04-12 15:05, pirms 14 gadiem
Gribētu zināt vai tie 11 pesimisti, kuri uzspieda uz "slikts" vispār var bez lamāšanās aiziet gulēt un cik bieži pieceļoties no rīta paši sev paziņo, ka diena būs sūdīga... ? Un galu galā, vai tādiem ir vērts dzīvot...
, 2010-04-12 15:13, pirms 14 gadiem
Paldies par rakstu, jauki bija palasīt....
, 2010-04-12 15:14, pirms 14 gadiem
cesinieks7 rakstīja: lai kadas pārmaiņas būtu tampā,bet karsumam tas vilciens ir aizgājis...
un kad jūs te rakstat,ka vinš saņemsies,ka viss vēl priekšā,jāpierod pie komandas,tad viss ir skaidrs par komentāru autoriem...
nemaz nerunājotr par tampu,ari dinamo iegrābās ar karsumu...
un pagaidām nekāda progresa....tad kad tas notiks....?????
dinamo karsums viens no vājākajiem uzbrucējiem...tad kāda tampa...!!!!!
pārējie latviešu spēlētāji dinamo ir krietni labāki...
pārējie latviesu spēlētāji viņpus okeāna ir labi to cik labi bvini ir..viss pašu rokās...jācīnās,kamer vēl ir tur...no eiropas uz turieni aizbraukt jau būs ļoti grūti...
nu ivanāns ari ir beidzies...biškiņ par traku....100 spēlēs uzbrucējs neviena punkta..kaut ari policists...
atceries, kad karsumu nodrafteeja viņš pirmajaa sezonaa vienaa no Amerikas liigaam jaunieshu bija finaala MVP! Un tad Apskatnieki teica, ka visi, kas ieguvushi to MVP bija nhl zvaigznes vai tuvu tam, bet visu izchakareeja Bruins un Tampabeja! Buutu viņš tajos 18,19 gados kaadaa citaa klubaa jau speleetu sen nhl! Bet taa ir kad Kanaadieshiem un Amerikaaņiem dod priekshroku to Irbe ir atzinis un arii Skrastins! Tatad kaa no LV ir jabuut galvas tiesu parakam! Taa pat kaa Krosbiju visi saka, ka ir l;abaakais, bet taa nav vnk Kanaadieshiem tas grauzh, ka labakais speleetaajs ir krievs!
, 2010-04-12 15:16, pirms 14 gadiem
chubaki

Pirmkārt tā bija Kvebekas, tātad Kanādas, junioru līga - QMJHL, otrkārt, tā viņam bija trešā sezona šajā līmenī, treškārt draftēts viņš bija pirms divām sezonām (uz to laiku).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-04-12 15:47, pirms 14 gadiem
chubaki rakstīja: atceries, kad karsumu nodrafteeja viņš pirmajaa sezonaa vienaa no Amerikas liigaam jaunieshu bija finaala MVP! Un tad Apskatnieki teica, ka visi, kas ieguvushi to MVP bija nhl zvaigznes vai tuvu tam, bet visu izchakareeja Bruins un Tampabeja! Buutu viņš tajos 18,19 gados kaadaa citaa klubaa jau speleetu sen nhl! Bet taa ir kad Kanaadieshiem un Amerikaaņiem dod priekshroku to Irbe ir atzinis un arii Skrastins! Tatad kaa no LV ir jabuut galvas tiesu parakam! Taa pat kaa Krosbiju visi saka, ka ir l;abaakais, bet taa nav vnk Kanaadieshiem tas grauzh, ka labakais speleetaajs ir krievs!
Varbūt tev grauž, ka kanādietis ir labāks?

Vispār tas ko tu sarakstīji ir tīrākās muļķības. Labi pārzinu ZA junioru līgu principus un droši varu teikt, ka neviens uz Karsumu kā uz potenciālu NHL spīdekli neskatījās, arī ar visu MVP kabatā (galu galā viņš tobrīd jau bija praktiski over age spēlētājs).
, 2010-04-12 15:55, pirms 14 gadiem
naakamais NHL dabitants - Roberts Bukarts
, 2010-04-12 16:22, pirms 14 gadiem
Karsums Dinamo sastāvā brīnumus netaisīja, bet pie saviem punktiem tika un spēlēja pārliecinoši. Protams, gaidīju, ka viņš gūs vairāk vārtus, bet arī parādītais rezultāts noteikti nav slikts. Olimpiādes laikā apliecināja to, ka amerikas laukumi un spēles stils ir daudz piemērotāks un uz tiem pašiem dinamo spēlētājiem vairāk izcēlās, īpaši situācijās, kad bija vairāk jāspēlē spēka spēle. Kamēr citi mēģinādami spēlēt ziemeļamerikāniski kirta un vāļājās pa zemi, Karsums kā stabs stāvēja un dabūs guļus viņu ir pagrūti. Tā kā Karsuma iespējas spēlēt NHL noteikti nav izsmeltas.
, 2010-04-12 16:32, pirms 14 gadiem
nja loti zel pa karsumu!! :S vinam tiesam potensiaals!!
, 2010-04-12 16:45, pirms 14 gadiem
..par Ivanānu gan šaubas vai spēlēs nākamsezon NHL..
Starp citu - tvnetā var izlasīt rakstu, ka Ivanāns atzīts par šīs sezonas sliktāko spēlētāju NHL, godu tas nerada..
, 2010-04-12 17:02, pirms 14 gadiem
cesinieks7 rakstīja: lai kadas pārmaiņas būtu tampā,bet karsumam tas vilciens ir aizgājis...
un kad jūs te rakstat,ka vinš saņemsies,ka viss vēl priekšā,jāpierod pie komandas,tad viss ir skaidrs par komentāru autoriem...
nemaz nerunājotr par tampu,ari dinamo iegrābās ar karsumu...
un pagaidām nekāda progresa....tad kad tas notiks....?????
dinamo karsums viens no vājākajiem uzbrucējiem...tad kāda tampa...!!!!!
pārējie latviešu spēlētāji dinamo ir krietni labāki...
pārējie latviesu spēlētāji viņpus okeāna ir labi to cik labi bvini ir..viss pašu rokās...jācīnās,kamer vēl ir tur...no eiropas uz turieni aizbraukt jau būs ļoti grūti...
nu ivanāns ari ir beidzies...biškiņ par traku....100 spēlēs uzbrucējs neviena punkta..kaut ari policists...
Mārtiņš Karsums izrādījās ļoti labs pastiprinājums sezonas noslēgumā. tieši ar cīņassparu, emocijām, aktīvu līdzdalību come back spēlēs (pāris no 0:3 un viena no 0:4) izbraukumā un citiem komandai noderīgiem elementiem. turklāt ar labu rezultativitāti – 12 regulārā čempionāta spēlēs 4+4 (koeficients “+6″) un play off 9 spēlēs 2+1 (koeficients “-1″). Karsuma ienākšana Dinamo sakrita ar komandas labākajām sezonas spēlēm, un sakritības ir tajā tikai nedaudz. jo Karsums “pienesa” dinamiešiem dzirksteli un savu odziņu, kapājot pa īstam. nešaubīgi varētu novēlēt Mārtiņam Karsumam labu karjeru Ziemeļamerikā, kur gan ar tikšanu NHL klubu sastāvos viņam gājis “raibi”, bet Dinamo vadībai būtu vērts pacensties Karsumu noturēt Rīgā, padarot viņu par stabilu komandas daļu, nevis tikai sezonas noslēguma “desantu”. komanda no tā iegūtu un arī līdzjutēji novērtētu.

detalizētāk: petrovich27.wordpress.com: Dinamo uzbrukums 2009./2010. g. sezonā «...
Kārlis Čukste pēc vārtu guvuma. Foto: Jens Carlsson/Bildbyrån
2

Čukstem divu minūšu laikā izšķirošs 1+1 "Allsvenskan" otrajā finālcīņā

Zviedrijas "Allsvenskan" hokeja līgas otrajā finālspēlē galvenā varoņa lomā izvirījās latviešu aizsargs Kārlis Čukste, kurš trešās trešdaļas pirmajās sešās minūtēs rezultatīvi piespēlēja un guva savus pirmos vārtus kluba rindās, palīdzot Jēvles "Brynäs" atspēlēties un ar 2:1 pieveikt Stokholmas "Djurgården".
Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
6

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Kaspars Daugaviņš. Foto: LHF
17

Latvijas hokeja izlasei pievienojas Slovākijas pusfinālisti – kapteinis Daugaviņš un Bindulis

Latvijas Hokeja federācija (LHF) šodien pavēstījusi, ka izlases treniņprocesam, gatavojoties 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, pievienojies Kaspars Daugaviņš un Kristofers Bindulis.