Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

“Prizma” atspēlējās trīs reizes, bet tomēr zaudē “Zemgale/LLU”

HK Zemgale
HK Zemgale

“Prizma” atspēlējās trīs reizes, bet tomēr zaudē “Zemgale/LLU”
Spēka paņēmiens pret Tomu Tauriņu
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2015. gada 27. oktobrī, Volvo ledus hallē notika pirmā 1/4 spēle “Optibet sporta bārs” 2016. gada Latvijas kausa izcīņa starp HK “Zemgale/LLU” un HK “Prizma”. Kopš pagājušā sezonā jelgavnieki nolaupīja HK “Prizma” Latvijas čempiona titulu, savstarpējās spēles notiek īpašā revanša gaisotnē un šoreiz nebija izņēmums. Vārtu birumā veiksmīgāki izrādījās HK “Zemgale/LLU” spēlētāji, kas izcīnīja uzvaru ar rezultātu – 8:5.

Pirmā spēles trešdaļa sākusies ar abpusējiem uzbrukumiem un bīstamām izspēlēm, kuras uzreiz lika abu komandu vārtsargiem sasvīst. Nedaudz vairāk uz vārtiem meta HK “Prizma” spēlētāji, bet arī jelgavnieki neatpalika no viņiem. Tomēr pirmie pie vārtu guvuma trešdaļas vidū tika HK “Zemgale/LLU” spēlētāji. Pretinieka aizsardzības zonā, pēc Anda Āboliņa piespēlēs, mērķtiecīgi cīnās Raimonds Vilkoits. Atņem ripu pretiniekam un ar korpusu bloķē aizsargu un vienlaicīgi piespēlē ripu gar vārtiem uz pretējo pusi, kur neviena netraucēts to vārtos ieraida Aldis Āboliņš – 1:0. Nākamās minūtes laikā Mārtiņš Mežulis met uz vārtiem, bet trāpa vārtu pārliktnī. HK “Prizma” atbild ar pretuzbrukumu un cīņā pie vārtiem veiksmīgāks ir Mihails Bogdanovs, kurš izlīdzina spēles rezultātu – 1:1. Pēc trim minūtēm pretinieku aizsardzības zonā Olafs Aploks un Sandis Zolmanis noorganizē piespēli Jurim Ziemiņam, kurš slīd paralēli vārtiem un neskatoties uz vārtiem ripu ieraida augšējā stūrī – 2:1. HK “Prizma” uz mirkli samazina savu spēles tempu un pēc veiksmīgas Danielus Nomanovas un Artūra Batraka piespēlēm, vārtus gūst Māris Miezis – 3:1. Ledus saimnieki ir spiesti pieprasīt 30 sekunžu pārtraukumu, lai apturētu jelgavnieku spiedienu. Par labu HK “Prizma” nospēlē arī tas, ka noraidījumu saņem Iļja Četvertak un jelgavnieki spiesti spēlēt aizsardzības stilā. Pēdējās spēles minūtē, jau vienādos sastāvos rīdzinieki sadrūzmējās vārtu priekšā un Hedijs Pļeskačovs spēcīgi raida ripu uz vārtiem, tā atsitās pret viena no spēlētāju slidām, augsti paceļas gaisā un piezemējas vārtos, tieši aiz Nikolaja Žurkova muguras – 3:2.

 

Otrās trešdaļas sākumā HK “Prizma” spiesta spēlēt mazākumā, bet veiksmīgi tiek galā ar uzdevumu un pat dodas uzbrukumā. Veiksme beidzās tad, kad ripa tiek zaudēta pretinieka aizsardzības zonā un pēc Edgara Kamoliņā un Māra Mieža piespēles nonāk pie HK “Zemgale/LLU” jaunā lietuviešu uzbrucēja Danielus Nomanovas, kurš ar elegantām māņkustībām apspēlē aizsargu un tad arī vārtsargu un gūst skaistus vārtus – 4:2. HK “Prizma” uzreiz pēc spēles atsākšanas gūst vēl vienu noraidījumu, dodot jelgavniekiem nostiprināt savu rezultātu. Diemžēl šī iespēja netika izmantota un rīdzinieki atbildēja ar presingu viesu aizsardzības zonā un kā rezultātā HK “Zemgale/LLU” spēlētāji pieļauj smagas kļūdas pie saviem vārtiem. Divu minūšu laikā HK “Prizma” guva divus vārtus un otro reizi spēles gaitā izlīdzināja rezultātu – 4:4. Nākamās sešās minūtēs jelgavnieki mēģināja atgūt savu pārsvaru, bet bez jūtamiem panākumiem, kamēr pie lietas neķērās komandas pieredzes bagātākā maiņa. Bez liekas skriešanas un vadīšanas ripa pēc Anda un Alda Āboliņu piespēlēm nonāca pie komandas kapteiņa Raimonda Vilkoita, kurš precīzi to ieraida no aizsardzības zonas vidus, panākot vēlamo lūzumu – 4:5. Panākums gan ilgi nesaglabājas. Māris Miezis nonāk uz sodītā soliņa un HK “Prizma” izmanto šo izdevību un trešo reizi spēles gaitā izlīdzina rezultātu – 5:5.

 

Pēc divām trešdaļām, ar pamatīgo gūto vārtu skaitu, prognozēt spēles gaitu kļūst praktiski neiespējami. Komandas uzsāk trešo trešdaļu līdzīgā spēles manierē, bet pavisam negaidīti trešdaļas pirmās minūtes izskaņā uz laukuma atrodas HK “Prizma” seši spēlētāji un jelgavnieki saņem “dāvanu”, lai mēģinātu izvirzīties vadībā. Tas notiek nedaudz kuriozi. Ripa tiek raidīta starp vārtsarga Edgara Lūsiņa kājsargiem. Viņš paspēj tos sakļaut tā, ka ripa izslīd starp tiem, bet palecās gaisā un uzkrīt uz kājsargiem, bet nešķērso vāru līniju. Pirmais to pamana Raimonds Vilkoits un palīdz tai nokļūt vārtos un kārtējo reizi izvirza HK “Zemgale/LLU” vadībā (piespēles Aldim Āboliņam un Mārtiņam Mežulim) – 6:5. Bet kā izrādās līdz uzvarai viesiem vēl tālu. Jau pusotra minūtes jelgavnieki, pēc diviem noteikuma pārkāpumiem, paliek uz ledus trijatā pret pretinieku piecinieku. HK “Prizma” metas izmantot radušos izdevību, bet nespēj tikt galā ar jelgavnieku spēlētājiem un vārtsargu Nikolaju Žurkovu. Izturot lielo mazākumu, HK “Zemgale/LLU” mazāk nekā pēc minūtes atkal spiesta mazākumā un liekas, ka šoreiz vadzis lūzīs. Nesalūza. HK “Prizma” spēlētājs arī pārkāpj noteikumus un komandas atkal spēlē vienādos sastāvos. Nākamās astoņas minūtes pavadīja abpusējos uzbrukumos un katra varēja mainīt spēles gaitu. Tomēr, pēc Jāņa Bullīša piespēles, solo gājiena to paveica Olafs Aploks, kurš trīs ar pusi minūtes līdz spēles beigām gūst vārtus, stiprinot pārliecību par uzvaru – 7:5. Atlikušajās spēles minūtēs HK “Prizma” paliek mazākumā un līdz ar to atvieglojot jelgavnieku uzdevumu. Piecas sekundes līdz spēles beigām, kad komandas jau spēlē vienādos sastāvos, HK “Zemgale/LLU” uzbrucēji Māris Miezis un Sandis Zolmanis aktīvi uzbrūk pretinieka aizsardzības zonā un piespiež kļūdīties tā aizsargam, kurš piespēlē tieši Sandim Zolmanim, kurš atrodas vārtu priekšā. Bez liekas gatavošanās un domāšanas, Sandis ar spēcīgu metienu ieraida ripu vārtos tā it kā iedzītu naglu dēlī – 8:5.  

Ruslans Antropovs