Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

“Zemgale/LLU” izbraukumā pieveic HS “Rīga”

HK Zemgale
HK Zemgale

“Zemgale/LLU” izbraukumā pieveic HS “Rīga”
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2015. gada 26. septembrī HK “Zemgale/LLU” devās pirmā izbraukumā, lai Latvijas Virslīgas hokeja čempionātā tiktos ar HS “Rīga”. Tā ir pirmā savstarpējā komandu spēle čempionātā, bet jau pēc iepriekš aizvadītām spēlēm var prognozēt, ka pārsvars būs jelgavnieku pusē.

No pirmām spēles sekundēm spēle norit saskaņā ar to scenāriju, kuru paredzēja pirms tikšanas. HK “Zemgale/LLU” pārņem vadību savās rokās un četrdesmit astotā pēc Sanda Zolmaņa un Jura Ziemiņa piespēlēm vārtus gūst Olafs Aploks – 1:0. Spēles ritējumu izjauc divi noraidījumi katrā no komandām, bet pēc to soda izciešanas komandas atkal spēlē savā stilā. Astotā minūtē Sandis Zolmanis cieši spēlē pret pretinieka aizsargu, kurš kļūdās un ieraida ripu savos vārtos – 2:0. Trešdaļa turpinās ar HK “Zemgale/LLU” pārsvaru, kas vienā laidā raida ripas uz Denija Romanovska vārtiem. Deviņpadsmitā minūtē pēc Artūra Āboliņa un Iļjas Četvertak piespēlēm no zilās līnijas precīzi met Didzis Jansons – 3:0.

 

Otrā trešdaļā jelgavnieki saglabā pārsvaru, bet rīdzinieki cenšas aizstāvēt savus vārtus. Trešā minūtē HS “Rīga” nopelna noraidījumu un jau pēc 28 sekundēm, pēc Mārtiņa Mežuļa un Anda Āboliņa piespēlēm, neatvairāmu metienu no neērtas puses izdara Rihards Grigors – 4:0. HK “Zemgale/LLU” turpināja uzbrukt līdz trešdaļas beigām, bet vārtus gūt vairs nespēja.

 

Trešā trešdaļā jelgavnieki savu pārsvaru izmantoja divreiz un abas reizes to izdara Andis Āboliņš. Pirmo reizi izmantojot vairākumu, bet otro reizi jau spēlējot vienādos sastāvos. Andim vārtu gūšanā veiksmīgi asistēja Aldis Āboliņš (divas reizes), Mārtiņš Mežulis un Rihards Grigors – 6:0. Trešdaļas izskaņā HS “Rīga” radās iespējas gūt vismaz vienus vārtus, bet teicami vārtus aizstāv Nikolajs Žurkovs un HK “Zemgale/LLU” gūst pirmo “sauso” spēli sezonā. Par labāko spēlētāju HK “Zemgale/LLU” sastāvā tika atzīts aizsargs Didzis Jansons.

 

Ruslans Antropovs