Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

“Zemgale/LLU” zaudē ar vienu vārtu deficītu

HK Zemgale
HK Zemgale

“Zemgale/LLU” zaudē ar vienu vārtu deficītu
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2015. gada 16. septembrī, Jelgavas ledus hallē norisinājās Latvijas hokeja Virslīgas čempionāta pirmā tikšanās starp HK “Zemgale/LLU” un HK “Liepāja”. Abu komandu savstarpējās spēles vienmēr notiek ļoti sīvā cīņā. Pagājušā sezonā komandas aizvadīja garāko izslēgšanas spēļu sēriju par trešo vietu. Jaunas sezonas spēle liecina, ka šī spēkošanās turpināsies arī turpmāk.

Pārsvaru no pirmām spēles minūtēm ieguva HK “Liepāja”, kas veica lielu spiedienu uz jelgavnieku vārtiem. Tikai pašu pieļautie spēles noteikumu pārkāpumi to bremzēja. HK “Zemgale/LLU” neizmantoja vairākumu un vēl vairāk, sāka paši pelnīt noraidījumus. Līdz sestajai spēles minūtei, katra no komandām paspēja nopelnīt pa trim noraidījumiem, bet spēlētāju skaitlisko pārsvaru spēja izmantot HK “Liepāja”. Sestajā spēles minūtē vairākumā vārtus gūst uzbrucējs Māris Diļevka – 0:1. Trešdaļas turpinājumā spēku samērs izlīdzinās. Komandas uzbrūk viena otrai vienā laidā, bet uzbrucēji sastopas ar agresīvu aizsargu spēli un līdz ripas izspēlei netiek neviena no komandām.

 

HK “Zemgale/LLU” aktīvi uzsāk otro trešdaļu un jau pirmās minūtes beigās pēc Jura Ziemiņa un Alda Āboliņa piespēlēm, rezultātu izlīdzina Sandis Zolmanis – 1:1. Seko noraidījumi abās komandās un spēle turpinās ar četriem spēlētājiem katrā komandā. Pēc Jorena Grauda piespēles uz pretinieka vārtiem izraujas Kristaps Millers. Vārtsargs Vadims Miščuks atvaira viņa metienu, bet ne aizsargi, ne viņš pats nespēj atvairīt Raivja Kurņīgina sitienu pa atlēkušo ripu un jelgavnieki izvirzās vadībā – 2:1. HK “Liepāja” pēc zaudētiem vārtiem nopelna divus noraidījumus, bet ne tikai spēj nosargāt vārtus, bet arī spēj izlīdzināt rezultātu, jo vārtus gūst Kārlis Liepiņš – 2:2. Trešdaļas pēdējā daļā mazākumā spiesti spēlēt jau saimnieki. Viena maiņa spiesta bez apstājas un bez maiņas nospēlēt visas divas minūtes. Puiši pašaizliedzīgi pretojās un neļauj gūt vārtus. Bet tikko komandas sāk spēlēt vienādos sastāvos, HK “Liepāja” uzbrucēji diezgan viegli nonāk vārtu priekšā pret vienu aizsargu. Meistarīgi apspēlējot to vārtus gūst Dmitrijs Korņilovs un otro reizi spēles gaitā izvirza viesus vadībā – 2:3.

 

Trešā trešdaļā spēles ātrums nedaudz samazinās, jo abas komandas daudz spēku patērējušus spēles sākumā. HK “Liepāja” pārkāpj spēles noteikumus un vairākumu šoreiz izmanto jelgavnieki. Pēc Sanda Zolmaņa piespēles no zilās līnijas spēcīgu metienu izdara Kalvis Ozols – 3:3. Skaidrs, ka spēles iznākumus tagad būs atkarīgs no tā, kura komanda spēs izmantot sāncenša kļūdu. Trešdaļas vidū izceļas kautiņš starp Kalvi Ozolu un Dmitriju Korņilovu. Abi saņem noraidījumus, bet Dmitrijs Korņilovs vēl paspēj pakašķēties ar skatītājiem un dodas uz ģērbtuvi. Incidents izjauca spēles ritmu un to veiksmīgi izmanto HK “Liepāja”. Burzmā pie Toma Konrada vārtiem ripa lēkā no nūjas pie nūjas, bet veiklāks izrādās Bruno Zabis, kas ieraida to vārtos – 3:4. Vārtu guvums izraisa aktīvus protestus, mēģinot pierādīt, ka vārtu gūšanas brīdī vārtsarga laukumā atradās HK “Liepāja” spēlētājs. Burzma tiešām bija liela, bet vārtsarga laukumā bija tikai HK “Zemgale/LLU” spēlētāji un ripa tika ieskaitīta. Līdz trešdaļas beigām atlika vēl astoņas minūtes, kurās viesi acīmredzami vilcināja laiku, bet jelgavniekiem trūka spēku, lai pārņemtu iniciatīvu. Pēdējā minūtē HK “Liepāja” izpelnījās vēl vienu noraidījumu un jelgavnieki gāja uz visu banku, nomainot vārtsargu uz sesto laukuma spēlētāju. Tomēr 39 sekundes bija par maz, lai izlīdzinātu rezultātu un HK “Zemgale/LLU” ar vienu vārtu starpību nācās atzīt liepājnieku pārākumu.

 

Par spēles labākajiem spēlētājiem tika atzīti Sandis Zolmanis (HK “Zemgale/LLU”) un Bruno Zabis (HK “Liepāja).

 

Ruslans Antropovs