Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

“Zemgale/LLU” uzvar “Prizma” un izlīdzina sērijas rezultātu

HK Zemgale
HK Zemgale

“Zemgale/LLU” uzvar “Prizma” un izlīdzina sērijas rezultātu
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2016. gada 09. martā, Jelgavas ledus hallē norisinājās Latvijas Virslīgas ceturtdaļfināla otrā izslēgšanas spēle starp HK “Zemgale/LLU” un HK “Prizma”. Jelgavnieki šoreiz spēja pavērst spēli sev par labu un guva uzvaru ar rezultātu 2:1, izlīdzinot serijas rezultātu – 1:1.

Pirmā trešdaļa aizsākas pavisam citādāk nekā pirmā spēle. HK “Prizma” spēles ātrums bija krasi mazinājies un jelgavniekiem pat nebija īpaši jāpiepūlas, lai iegūti pārsvaru. Pat divi mazākumi spēles sākumā nespēja apturēt HK “Zemgale/LLU” no uzbrukumiem. Nevienlīdzīgos sastāvos viņiem izdevās četras reizes izveidot bīstamus uzbrukumus un rīdziniekus no vārtu zaudēšanas glāba tikai vārtsarga Edgara Lūsiņa perfektais špagats. Trešdaļas četrpadsmitā minūtē HK “Prizma” kārtējo reizi tika iespiesta zonā un jelgavnieki varēja netraucēti meklēt pozīcijas metienam uz vārtiem. Uzbrucējs Raivis Kurnigins atdeva piespēli uz zilās līnijas stāvošam aizsargam Atvaram Tribuncovam. Atvars būdams pilnīgi brīvs izdara spēcīgu metienu uz vārtiem, kur Juris Ziemiņš ar savu nūju maina ripas lidojumu un tā starp kājsargiem ielido vārtos – 1:0.

 

Otrā trešdaļā HK “Prizma” atguvās no miega un palielināja spēles ātrumu līdz vakardienas līmenim. Automātiski jelgavnieki tika iespiesti savā zona un nevarēja no tās izkļūt. Pārsteidzošas spēles rakstura izmaiņas lika bažīties par spēles iznākumu. Tomēr uz trešdaļas otro pusi HK “Zemgale/LLU” spēja lauzt spēli un sākt veidot uzbrukumus, kuri pārsteidza ar skaistumu, bet nebija rezultatīvi. Trešdaļas izskaņā ārkārtīgi elegantu individuālo meistarību izrādīja uzbrucējs Juris Ziemiņš, kurš lielā ātrumā ielauzās pretinieku aizsardzības zonā, apspēlēja visus pretiniekus un ieraidīja ripu vārtos – 2:0.

 

Trešā trešdaļā HK “Prizma” spēki nedaudz mazinājās un jelgavniekiem bija lielākas iespējas gūt vārtus, lai nostiprinātu jau sasniegto rezultātu. Diemžēl ar piekto minūti HK “Zemgale/LLU” sāk vājāt noraidījumi un komanda spiesta trīs laukumu spēlētāju sastāvā spiesta aizstāvēties pret viesiem, kuri ir apņēmības pilni izlīdzināt spēles rezultātu. Jelgavniekiem gan pietika gara un spēka, lai nosargātu savus vārtus, kaut tas arī prasīja daudzus spēkus. Jau vienādos sastāvos HK “Prizma” turpināja uzbrukt, izmantojot gūto spēku pārsvaru, bet jelgavnieki spēja uzbrukumus atraidīt. Tikai vienā no momentiem ripa neveiksmīgi atsitās no aizsarga kājas un atleca tieši pie uzbrūkošiem rīdziniekiem. Izmantojot to, ka viņi jau bija kustībā uz priekšu, HK “Prizma” uzbrucēji atrāvās no jelgavnieku aizsargiem un ar grūstīšanos pie vārtiem panāca, ka ripa ielidoja vārtos – 2:1. Turpinājuma jelgavnieki atgrieza sev ripas kontroli, bet spēja aktīvi uzbrukt līdz brīdim, kad komandas lietuviešu leģionārs Danielius Nomanovas guva smagu traumu, kas liegs viņam turpmāko dalību izslēgšanas spēlēs. Pēc šī momenta jelgavnieki divas reizes nopelnīja noraidījumus un tas neļāva viņiem attīstī uzbrukumus. HK “Prizma” no visiem saviem spēkiem mēģināja izlīdzināt spēles rezultātu, bet pat seši laukuma spēlētāji bez vārtsarga nespēja to izdarīt un HK “Zemgale/LLU” varēja svinēt patīkamu uzvaru, izlīdzinot izslēgšanas spēļu sērijas rezultātu – 1:1.

 

Ruslans Antropovs