Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

Zemgale/LLU sāk ar uzvaru

HK Zemgale
HK Zemgale

Zemgale/LLU sāk ar uzvaru
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2015. gada 05. septembrī, Jelgavas ledus hallē pirmo spēli 80. jubilejas Latvijas čempionātā hokejā uzsāka hokeja komanda HK “Zemgale/LLU”. Pagājušo sezonu komanda noslēdza ceturtā vietā un jaunā sezonā cer iesaistīties medaļu izcīņā.

Jelgavniekiem pirmā spēlē pretī stājās hokeja komanda “HASC Tukums”, kura pirms sezonas sākuma pārbrauca no Jūrmalas uz Tukumu. HK “HASC Tukums” tiek veidot no gados jauniem spēlētājiem, kuri ir motivēti parādīt sevi katrā spēlē un tāpēc nav no vieglākiem pretiniekiem, neskatoties, ka iepriekšējā sezonā ieņēma pēdējo vietu.

No pirmām spēles minūtēm iniciatīvu savās rokās pārņēma HK “Zemgale/LLU”, kas šosezon ir pamainījusi savu spēles taktiku un to pilnīgi noteikti ir paveicis jaunais komandas treneris Aigars Cipruss. Jelgavnieki no pirmām minūtēm pārgāja agresīvos uzbrukumos un nemainīja savu taktiku līdz spēles beigām. Pirmā trešdaļā pielietotā taktika vainagojās ar diviem vārtu guvumiem, kuru paveica Sandis Zolmanis un Olafs Aploks. Rezultatīvās piespēlēs izdarīja Aldis Āboliņš, Didzis Jansons, Rihards Grigors un Māris Miezis. “HASC Tukums” arī nepalika parādā un trešdaļas beigās vienus vārtus guva, iepriekšējās sezonas “Zemgale/LLU” spēlētājs, Daniels Riekstiņš – 2:1.

Ņemot vērā, ka pirmajā trešdaļā “Zemgale/LLU” nerealizēja daudzu potenciālus vārtu gūšanas momentus, varēja paredzēt ka treneris Aigars Cipruss dos norādījumus, kas izmainīs situāciju. Otrā trešdaļā vēl nebija beigusies pirmā minūte, kad Olafs Aploks solo gājiena gūst vārtus – 3:1. Jelgavnieku spiediens neatslābst un ceturtā minūtē vārtus gūst leģionārs no Lietuvas – Iļja Četvertak 4:1. Desmitā minūtē pēc Raivja Kurņīgina skaistā izgājiena gar labo bortu un precīzas piespēles, vārtus gūst Artūrs Batraks – 5:1. Turpmāko spēles gaitu pamainīja noraidījumi jelgavnieku sastāvā un līdz trešdaļas beigām neizdodas vairs gūt vārtus. Otrā trešdaļā rezultatīvās piespēles izdarīja Raimonds Vilkoits, Sandis Zolmanis, Raivis Kurņigins un Jorens Grauds.

Trešā trešdaļā “Zemgale/LLU” valdīja uz laukuma, bet vārtu gūšana vairs neritēja tik raiti, kā gribētos. Iespēju bija daudz un katra no tām tika pavadīta ar daudz skatītāju smagām nopūtām. Sestā minūtē jelgavnieki nedaudz samazina savu spēles tempu un to atkārtoti izmanto “HASC Tukums” uzbrucējs Daniels Riekstiņš – 5:2. Sarūgtinājums par zaudētiem vārtiem pāraug atbildes uzbrukumos, kas vainagojās ar tālo aizsarga Didža Jansona metienu un ripas ieslīdēšanu vārtos – 6:2. Vārtu gūšanu sekmēja Sanda Zolmaņa un Jura Ziemiņa piespēles. Līdz trešdaļas beigām neviena no komandām vārtus vairs negūst un spēle noslēdzās ar pārliecinošo mājinieku uzvaru. Par labāko spēlētāju “Zemgale/LLU” tika atzīts Olafs Aploks.

Ruslans Antropovs