Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

Autors: HK Zemgale

“Zemgale/LLU” spēj atspēlēties un uzvarēt HS “Rīga 99”/HK “Tukums”

“Zemgale/LLU” spēj atspēlēties un uzvarēt HS “Rīga 99”/HK “Tukums”
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2016. gada 03. februārī, Jelgavas ledus hallē norisinājās Latvijas Virslīgas hokeja čempionāta regulārā turnīra spēle starp HK “Zemgale/LLU” un HS “Rīga 99”/HK “Tukums”. Neskatoties uz to, ka jelgavniekiem ir spēcīgāka komanda, līdz otrās trešdaļas vidum viņa divas reizes nonāca iedzinēju lomā un tikai atlikušajā spēles gaitā spēja sagraut jaunos hokejistus ar rezultātu 9:3.

HK “Zemgale/LLU” uzsāka pirmo trešdaļu ar lielu pārliecību un totālu ripas kontroli. Neskatoties uz visu pārsvaru un iespēju gūzmu jelgavnieki nekādi netika pie vārtu gūšanas. Komandu, šī sezonas savstarpējo tikšanas laikā, tas ir garākais laika sprīdis, kamēr HS “Rīga 99”/HK “Tukums” spēj nosargāt savus vārtus neskartus. Četrpadsmitā minūtē rīdziniekiem izdodas izrauties ātrā pretuzbrukumā, seko precīza piespēle vārtu priekšā, kur pretinieka uzbrucējs, aizsarga aizsegā met ripu uz vārtiem. Vārtsargs Toms Konrads, būdams pret kustībā uz otru vārtu pusi un neredzot metienu, nespēj atvairīt raidījumu un viesi izvirzās vadībā – 0:1. Trešdaļas turpinājumā HK “Zemgale/LLU” turpināja dominēt uz laukuma un vienā no uzbrukumiem, pēc Olafa Aploka un Jura Ziemiņa piespēlēm, uz vārtu tukšo stūri ripu raida Sandis Zolmanis. Pretinieka vārtsargs, guļot uz ledus, ar kāju paspēj apturēt ripas slidojumu, bet Sandis ar komandas biedru palīdzību ir nelokami un iebakstija ripu vārtos, izlīdzinādams spēles rezultātu – 1:1.

 

Lielu pārsteiguma sagādāja arī otrās trešdaļas sākums. Jelgavnieki iegūst ripu, bet neprecīzas piespēles aprauj vairākus uzbrukumus un ripas kontrole jau pārgāja HS “Rīga 99”/HK “Tukums” spēlētāju rokās. Trīs minūtes HK “Zemgale/LLU” spēlētāji ir iespiesti savā aizsardzības zonā un tas noved pie noteikumu pārkāpumu un spēles mazākumā. Jaunie rīdzinieki ilgi nevilcinājās un ar skaistu izspēle atkal izvirzās spēles vadībā – 1:2. Ar negatīvu rezultātu sakaitināti ledus saimnieki izcīnīja ripas kontroli un pat ieguva iespēju spēlēt lielā vairākumā pret trim pretiniekiem. HS “Rīga 99”/HK “Tukums” teicami izturēja lielo vairākumu, bet jau būdams četratā nespēj apturēt lietuviešu leģionāra Iļja Četvertak precīzu ripas metienu, kas izlīdzināja spēles rezultātu – 2:2. Jāpiezīmē, ka Iļja pievienojās komandai pēc garas pauzes un gūtie vārti viņam palīdzēs ātrāk atgūt sportisko formu. Lielā mazākumā iztērētie spēki nogurdināja rīdziniekus un HK “Zemgale/LLU” netraucēti varēja atjaunot savu status quo. Jelgavnieki iespieduši pretinieku aizsardzības zonā, uzsāka izrēķināšanas kampaņu. Pēc Matīsa Gelažis piespēles, Sandis Zolmanis izslidoja plašā lokā gar vārtiem, izdarīja metienu, bet Juris Ziemiņš ar savu nūju pielaboja ripas lidojumu – 3:2. Pēc trim minūtēm, asistējot Jurim Ziemiņam un Olafam Aplokam, Sandis Zolmanis ieraidīja nākamo ripu – 4:2. Viesi izpelnījas noraidījumu, Riharda Grigora un Atvara Tribuncova piespēļu rezultātā pie ripas nonāk Aldis Āboliņš, kurš apslido vārtu un ieraidīja ripu neaizsargātā vārtu stūrī – 5:2. Divdesmit sekundes vēlāk pēc ripas iemetiena aizsargs Rinalds Rosinskis atrod pie vārtiem brīvu Māri Miezi, kurš spēcīgi un precīzi iemet nākamo ripu – 6:2.

 

Trešo trešdaļu HS “Rīga 99”/HK “Tukums” iesāka mazākumā un automātiski pārsvars pārgāja ledus saimnieku rokās. Vairākumu gan viņi nerealizēja, jo pārāk aizrautīgi vēlējās izspēlēt kombinācijas līdz tukšiem vārtiem. Toties jau pilno sastāvos, pēc Matīsa Gelažis un Jāņa Bullīša piespēlēm, savu trešo ripu vārtos ieraida Sandis Zolmanis – 7:2. Tad seko HK “Zemgale/LLU” kapteiņa Raimonda Vilkoita kārta saņemt skatītāju aplausus. Raimonds bija pamatīgi noskaņojies uz vārtu gūšanu trīsdesmit piecu sekunžu laikā (!!!) izdarīja to divreiz – 9:2. Pie šīm diviem gūtiem vārtiem asistēja Māris Miezis, Aldis Āboliņs (2 reizes) un Iļja Četvertak. Nedaudz aizrāvušie uzbrukumā, jelgavnieki sešpadsmitā minūtē izlaiž ātru pretinieku pretuzbrukumu un zaudē trešos vārtus – 9:3. HK “Zemgale/LLU” trešdaļas gaitā bija guvuši vēl divus vārtus, bet tie netika ieskaitīti dēļ augsti paceltās nūjas un izgrūsto vārtu dēļ. Neskatoties uz neveiksmīgu spēles sākumu, jelgavnieki spēja saņemties un nezaudēt vieniem no čempionāta pastarīšiem. Nākamā spēle 06. februārī Tukuma ledus hallē komandas atkal tiksies savā starpā un HK “Zemgale/LLU” būs iespēja pierādīt, ka neveiksmīgais spēles sākums bija tikai sagadīšanās.

 

Ruslans Antropovs


Izglāb Laumu!

2015. gada 23. decembrī, plkst. 19:30 Jelgavas ledus hallē HK „Zemgale/LLU” aizvadīs labdarības spēli ar HK „Astana” no Kazahstānas.

HK "Zemgale" pirmssezonas sapulce

Hokeja klubs "Zemgale/LLU" aicina potenciālos spēlētājus 3.augustā plkst.18:00 viesnīcā "Zemgale" (Skautu iela 2, Jelgava) uz pirmssezonas sapulci.
Reinis Demiters - februāra MVP.
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

Reinis Demiters – februāra vērtīgākais spēlētājs virslīgā

Par aizvadītā mēneša spēlētāju Latvijas hokeja virslīgā ir atzīts HK „Zemgale/LLU” aizsargs – Reinis Demiters. Viņš februārī sešās spēlēs sakrājis 16 rezultativitātes punktus (7+9). Demitera pārstāvētā HK „Zemgale/LLU” komanda februārī izcīnīja piecas uzvaras, kas deva otro vietu regulārajā turnīrā. Tādējādi jelgavnieki izslēgšanas spēles uzsāks no 1/2fināla.