Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Ābols: "Skatāmies, kuri izlases spēlētāji ir interesanti "Dinamo""

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ābols: "Skatāmies, kuri izlases spēlētāji ir interesanti "Dinamo""
Artis Ābols
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Lai gan Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo" sezona noslēdzās ar zaudējumu Gagarina kausa pirmajā kārtā, spēlētāji galvenā trenera Arta Ābola vadībā pēc nedēļas pārtraukuma atgriezušies laukumā. Viņš vada arī Latvijas valstsvienības kandidātu treniņu, sarunā ar portālu Sportacentrs.com sadarbību novērtējot kā atzīstamu abām pusēm. "Dinamo" ieguvums ir ar skatu nākotnē - iespējams novērtēt, kuri spēlētāji ir interesanti "Dinamo" komandai.

"Pagaidām spēlētāji mēģina atcerēties, ko nozīmē slidošana, jo laukumā viņi nav bijuši nedēļu," sarunā ar portālu Sportacentrs.com teica Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols, kurš vadīja arī Latvijas izlases kandidātu treniņu. "Paslidosim, pastrādāsim pie nūjas tehnikas. Šī būs iesildīšanās nedēļa, bet pēc tam redzēsim, kuri spēlētāji paliks mūsu rīcībā."

"Varbūt no sākotnējā plāna nekas neizdosies, jo izlasei tāpat ir nepieciešami visi mūsējie. Vismaz visi nākamnedēļ brauks uz Ozolniekiem, laikam pēc tam arī dosies uz Somiju. Rīgas "Dinamo" pulkam neviens vairs nepievienosies. Sākotnējais plāns bija par treniņiem līdz 30. aprīlim, tomēr nezinājām, cik daudz spēlētāju dosies uz valstsvienības treniņnometni," sacīja Ābols.

Viņa vadītā komanda izstājās Kontinentālās hokeja līgas Gagarina kausa izcīņas pirmajā kārtā, septiņās spēlēs atzīstot Doņeckas "Donbass" pārākumu. Taču Ābolam izdevās sasniegt labāko rezultātu Rīgas "Dinamo" sešas sezonas ilgajā vēsturē, pēc regulārā čempionāta finišējot Rietumu konferences piektajā vietā.

"No Rīgas "Dinamo" un Latvijas izlases sadarbības ieguvējas ir abas puses. Ir rasta iespēja trenēties arī tiem, kas ir valstsvienības redzeslokā, tādēļ darbojāmies divās grupās, kurām uzdevumi neatšķīrās. Izlasei ir labi, jo čaļi, kuri ir ieradušies, var trenēties gan uz ledus, gan zālē. Rīgas "Dinamo" deva iespēju treniņus sākt nedēļu ātrāk, jo izlases treneri ieradīsies tikai nedēļas nogalē," pauda Ābols.

"Savukārt Rīgas "Dinamo" iegūst citā ziņā - uz izlases redzeslokā esošajiem spēlētājiem skatās mūsu ģenerālmenedžeris, novērtējot, kuri spēlētāji varētu būt interesanti "Dinamo"."

Piņķos joprojām trenējas arī Rīgas "Dinamo" zviedru vārtsargs Mikaels Telkvists, kurš ar klubu risina pārrunas par jaunu kontraktu. Tomēr vārtus sargāja Edgars Masaļskis un Rihards Cimermanis, kamēr laukumā darbojās gan, piemēram, pamatsastāva aizsargs Kristaps Sotnieks un uzbrucēji Andris Džeriņš, Roberts Bukarts, Gints Meija, Gunārs Skvorcovs, gan jaunatnes hokeja kluba "Rīga" līderi Edgars Siksna un Artūrs Kuzmenkovs.

  +5 [+] [-]

, 2014-03-31 17:23, pirms 10 gadiem
Beidzot LV izlase sāk kaut cik darboties kopā ar DR . Sen bija laiks !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-03-31 17:53, pirms 10 gadiem
objektiivais rakstīja: Beidzot LV izlase sāk kaut cik darboties kopā ar DR . Sen bija laiks !
Zirnis kaut kādā universitātē par treneri strādā ASV, ko Kūlens vēl dara ZA man nav skaidrs...
Slēpts komentārs: pleesonja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: maris777

  +3 [+] [-]

, 2014-03-31 19:37, pirms 10 gadiem
Man interesanti ir:
*Masaļskis
*Štāls
*K.Jass - šādi cilvēki komandās lieti noder, gan jau punktu ziņā no Upīša, Skvorcova un Bičevska un vēl daža neatpaliktu, bet papildus iedotu jaudu un emocijas komandas biedriem un skatītājiem!

  +5 [+] [-]

, 2014-03-31 20:06, pirms 10 gadiem
Vajag Masaļski, Brahmani, varbūt Štālu.

  +2 [+] [-]

, 2014-03-31 20:14, pirms 10 gadiem
sandis44444 rakstīja: Par Tedu viss skaidrs viņš strādā Sabres, bet ar ko šobrīd nodarbojas Kūlens un Zirnis un kāpēc viņi jau šodien nav Rīgā?

Man kaut kā tas nav skaidrs ar ko nodarbojas šie it kā izlases treneri kuri nav kopā ar izlasi!
Varbūt tāpēc ka viņiem ir līgums kurā ir pateikts no kura datuma līdz kuram viņiem ir jāstrādā?!! Padomā pirms bļauj...

     [+] [-]

, 2014-03-31 21:23, pirms 10 gadiem
zaipis rakstīja: Zirnis kaut kādā universitātē par treneri strādā ASV, ko Kūlens vēl dara ZA man nav skaidrs...
bīda sporta zinātni
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-04-01 08:55, pirms 10 gadiem
Jekimovs, Saulietis, Brahmanis, Štāls ļoti iespējams ir labāki par vairākiem dinamiešiem , kuri spēlē 3. un 4. maiņā. Piemēram Brahmanim ir vārtu sajūta, viņš var iemest, ar ko ir problēmas daudziem dinamiešiem. Kāds gads jaunāks vai vecāks nav galvenais arguments, galvenais ir spēlētprasmi konkrēti šajā laika posmā. Ja runājam par jauniem talantiem, kuri jau 18 gados stabili konkurē ar vecākiem, pašreiz tādus neredz. Atceroties vēsturi, kādreiz tādi bija Juris Repsis un Helmuts Balderis .

     [+] [-]

, 2014-04-01 09:04, pirms 10 gadiem
bombex rakstīja: Ok Masalu un stalu... man nav pretenziju...Bet kops kura laika brahmanis , dailslidotajs ir labs hokejists?
kas vainas Brahmanim?

  -1 [+] [-]

, 2014-04-01 10:28, pirms 10 gadiem
Viens no labākajiem spēlētājiem ir Lobačovs!
Kāpēc viņu neredz Ābols...lūk jautājums?
Cik noprotams tad patreiz nopietnu interesi izraisa Sibirj un nebūs brīnums ja šo spēlētāju arī paņems.Lobačovam ļoti laba nūjas tehnika....laukuma pārredzēšana(ar kuru klibo vairums jauno)un labs slidošanas ātrums ar negaidītām virzienu maiņām.
M ūsēji kā parasti neko neredz vai arī izliekas ka neredz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja