Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Rautakalio: "Vairs nevaru viņus saukt par jaunajiem spēlētājiem"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Rautakalio: "Vairs nevaru viņus saukt par jaunajiem spēlētājiem"
Peka Rautakalio
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64.

Šodien 2012. gada Latvijas Dzelzceļa kausa finālā uzvaru ar 3:1 izcīnīja mājiniece Rīgas "Dinamo", kas tika galā ar citu Kontinentālās hokeja līgas klubu - Jaroslavļas "Lokomotiv". Pēcspēles preses konferencē "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakalio atzina, ka izdevies sniegumu pacelt augstāk un viņš ir apmierināts ar situāciju, kad komandai ir divi pirmie vārtsargi.

"Ņemot vērā šo sezonas stadiju, manuprāt, šovakar bija ļoti laba spēle – augsta intensitāte, divcīņas. Galvenais mērķis bija latiņu pacelt vēl augstāk. Esmu lepns par puišiem," atklāja "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakalio.

Kā viņš vērtē situāciju "Dinamo" pēdējā frontē? "Priecājos, ka mums tagad ir divi pirmie numuri. Viņi abi ir lieliski vārtsargi, ar viņiem kopā strādāju katru dienu un to redzu," par vārtsargiem pārdomās dalījās Rautakalio.

"Puiši, kurus redzējāt šodien, būs kopā ar komandu arī regulārajā sezonā. 1991. gadā dzimušie hokejisti kopš treniņnometnes sākuma kāpj arvien augstāk. Pēc tā, kā viņi spēlēja šodien, nevaram teikt, ka viņi ir jaunie spēlētāji," komplimentus padotajiem izteica Rautakalio.

"Kā pērn palaidu garām Indraši? Tas ir garš stāsts. Viņš parādījās vēlu. Lieliska treniņnometne pirms pasaules čempionāta, un Latvijas izlasē viņš spēlēja pirmajā maiņā. Viņš bija kopā ar "Dinamo", bet tobrīd neredzēju neko īpašu. Miks vasarā paveicis lielisku darbu."

""Dinamo" aizvadīja ļoti labu spēli. Pirms mača teicām spēlētājiem, ka šovakar būs pavisam cita spēle ar citu raksturu. Runājām, ka vajag gūt vārtus pirmajās piecās minūtēs un iegūt iniciatīvu, pieklusināt arēnu," pēc zaudējuma finālā atzina "Lokomotiv" galvenais treneris Toms Rovs.

Viņš par turnīru izteica atzinīgus vārdus: "Tā bija lieliska pieredze. Ziemeļamerikā treneri viens ar otru parasti nerunā, bet šeit varēju aprunāties ar daudziem speciālistiem. Tāpat pretinieki bija līmenī. Rīga ir krāšņa pilsēta ar jaukiem cilvēkiem. Pagaidām mana pieredze KHL ir veiksmīga."

Rovs arī atzina, ka viņu apmierina Miķeļa Rēdliha sniegums: "Miķelis ir labs spēlētājs. Neuztraucieties par viņa atrašanos ceturtajā maiņā, ja vēlaties to tā saukt. Parasti pārvietoju spēlētājus šurp un turp, notiek rotācija. Ticiet man, viņš ir liela daļa mūsu komandas."

 +14 [+] [-]

, 2012-08-30 00:01, pirms 12 gadiem
"Dinamo" THE BEST!!!

  +7 [+] [-]

, 2012-08-30 00:02, pirms 12 gadiem
Svars... pieredze...

 +26 [+] [-]

, 2012-08-30 00:10, pirms 12 gadiem
Peka malacis, ka novērtē mūsu jaunos un dod iespēju!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +22 [+] [-]

, 2012-08-30 00:11, pirms 12 gadiem
ehh cerēju ieraudzīt kādu labu vārdu par brīdi kad visa arēna skandēja: ''Loko, Loko''
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2012-08-30 00:45, pirms 12 gadiem
Kā jau paredzēju jaunie šogad ir krietni labāki nekā pērn Podziņš...Arī HK Rīga spēlēs Biezais ar Bičevski spēlēja 1.maiņā,bet Podziņš 4.maiņā...Viss lēnām nostājās savās vietās...

 +16 [+] [-]

, 2012-08-30 01:03, pirms 12 gadiem
dinam1ts rakstīja: ehh cerēju ieraudzīt kādu labu vārdu par brīdi kad visa arēna skandēja: ''Loko, Loko''
Jā,lūk tas bija ļoti zolīds žests no Dinamo puses !
Prieks par to ,ka uz to ir spējīga viena neliela Eiropas valstiņa,kura vēl nesen bija ''sarkanā mēra'' jūgā!Lielā Brāļu zeme,šajā gadījumā, varētu šo to pamācīties no mazās Latvijas!!!

  +4 [+] [-]

, 2012-08-30 01:10, pirms 12 gadiem
Kas vēl viens vārtusargs pa kluso nopirkts, ka tagad divi pirmie?:-) Nu laikam jau tā ir - uz to caurumu, kas vakar vārtos bija jau nu loģiski, ka nevar kā uz otro paļauties...:-)))

     [+] [-]

, 2012-08-30 01:45, pirms 12 gadiem
Dinamo Lieli Malači!
Un fani tāpat ,tāds prieks,ka skandēja Loko,Loko tik skaļi,ka skudriņas skrēja!
Un Āboltiņa to izsvilpšanu bija pelnījusi ,tauta izteica savu viedokli nav ko līst uz ledus,ja neatbalsta sportu!

  +5 [+] [-]

, 2012-08-30 02:24, pirms 12 gadiem
Vidziņš rakstīja: Jā,lūk tas bija ļoti zolīds žests no Dinamo puses !
Prieks par to ,ka uz to ir spējīga viena neliela Eiropas valstiņa,kura vēl nesen bija ''sarkanā mēra'' jūgā!Lielā Brāļu zeme,šajā gadījumā, varētu šo to pamācīties no mazās Latvijas!!!
jauki un patiesi vārdi. asara noripoja uz klaviatūras..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja