Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Jučers: ''Lieliskās attiecības ar Holtu ļoti palīdz''

Jučers: ''Lieliskās attiecības ar Holtu ļoti palīdz''
Māris Jučers
Foto: Nils Bormanis/dinamoriga.eu

Straujiem soļiem tuvojas ceturtā Kontinentālās hokeja līgas sezona. Rīgas ''Dinamo'' jaunā galvenā trenera Pekas Rautakalio vadībā atlikušas pēdējās pārbaudes spēles, lai 9. septembrī varētu līdzvērtīgi spēkoties ar pašreizējo Gagarina kausa glabātāju - Ufas ''Salavat Yulaev''. Somu speciālists ienesis jaunas vēsmas, un viena no visvairāk aprunātajām ir stabila pirmā vārtsarga izvēle. Otrais numurs tiks atvēlēts 24 gadus vecajam latviešu hokejistam Mārim Jučeram. Intervijā portālam Sportacentrs.com viņš atzīst, ka ir apmierināts ar šādu lomu, viņu ar Krisu Holtu saista cieša draudzība, vārtsargu trenera loma ir neatsverama un garie pārlidojumi uz Krieviju nebaida.

Pirmais būs klasisks jautājums – kā nonāci līdz hokejam?
Bērnībā spēlēju volejbolu. Liepājā atvērās jaunā halle, un brālis pievērsās hokejam. Es sākumā neparko nevēlējos, bet, braukājot līdzi un skatoties, pašam arvien vairāk iepatikās. Sāku diezgan vēlu – kādos 12 gados. Pirmo gadu nospēlēju Liepājā, pēc tam aizbraucu uz Rīgu, spēlēju ''Aisbergā''. Pēc diviem gadiem komanda pajuka, sezonu pavadīju Jelgavā, un tad sekoja brauciens uz Zviedriju, jo vienkārši nebija, kur spēlēt.

Un kā izvēlējies vārtsarga pozīciju?
Sākumā spēlēju laukumā, bet komandā bija maz spēlētāju un kādam bija jādodas arī vārtos. Nedaudz arī tēvs pabīdīja, atkal bija nē un nē, bet vienu reizi iestājos, lieta aizgāja. Sākumā jau tikai trenējāmies, kad sākās spēles, protams, no visiem dabūjām iekšā, bet, manuprāt, tas bija noderīgi.

Kā raksturotu posmu Zviedrijā?
Noderīga pieredze. Nebūtu aizbraucis, nebūtu, kur spēlēt. Pirmās divas sezonas pavadīju junioru komandā, kas spēlēja tikai trešajā līgā. Tā bija maza pilsētiņa, bija gan U-18, gan U-20 komandas, bet abās spēlēja praktiski vieni un tie paši hokejisti, bija tikai minimālas izmaiņas. Man pavērās ļoti laba situācija – spēlēju abās un sezonā bija ap 60 spēlēm. Pirmo sezonu spēlēju tikai junioros, vēlāk izdevās tikt līdz pieaugušo komandai, kur gan galvenokārt sildīju beņķi. Komanda apmaksāja dzīvošanu, ekipējumu un visas sadzīves lietas, bet uz rokas nekas nepalika.

Kāda ir tava līdzšinējā saskarsme ar traumām?
[Pārspļauj pār kreiso plecu un piesit pie galda] Pagaidām viss ir normāli, tikai nelielas mikrotraumas.

Uz pasaules čempionātu Slovākijā izdevās aizbraukt tikai Edgara Lūsiņa savainojuma dēļ...
Paveicās. Vienam nelaime, otram veiksme. Apstākļu sakritība, viss mainījās strauji. Prieks, ka beidzot kaut kas notiek, citādi visu laiku sēdi Liepājā, trenējies, trenējies, bet uz priekšu netiec. Aizbraucu, apostīju gaisu, redzēju, kā viss notiek. Līmenis ir pavisam cits, nekā esmu pieradis spēlēt, jo man aiz muguras viena nopietna sezona Baltkrievijā. Arī Rīgā viss ir vēl ātrāk, spēcīgāk.

Čempionāts izlasei neizvērtās pārāk labs...
Iegrieza zaudētā spēle pret Dāniju noslēdzošajā apakšgrupas spēlē. Spēlējām līdzīgi, bet neizmantojām iespējas. Nebija tā, ka zaudējām bez variantiem. Nākamajā dienā bija jāspēlē pret slovēņiem, bija psiholoģiskais pagrimums. Pieredzējušie spēlētāji uztaisīja sapulci, izrunājām, ka tā nedrīkst, jādara viss, lai paliktu A divīzijā. Izdevās.

Tagad karjerā sācies jauns posms – Rīgas ''Dinamo''. Noslēdzi divu gadu un divu virzienu līgumu. Noteikti arī finansiālajā ziņā esi ieguvējs?
Esmu apmierināts ar līgumu. Nonākot atpakaļ Liepājā, saņemšu vairāk nekā iepriekš. Nav iemesla sūdzēties.

Kā tu salīdzinātu Rīgu ar Liepāju?
Vienkārši sakot, šeit viss notiek nopietnāk. Protams, nav tā, ka Liepājā ir nenopietni, ''Dinamo'' ir pārākā pakāpē, katru treniņu ir jācīnās. Liepājā pamosties, izkāpis ar kreiso kāju no gultas, aizej notrenējies un brauc mājās. Rīgā tā nevar – treniņā neķer vienu, otru ripu, uzreiz klāt [Sergejs] Naumovs un prasa: ''Kas par lietu, vecīt?'' Baltkrievijā daudz metienu, šeit mazāk, bet katrs var būt iekšā. Tur šķēlieni no zilās līnijas, kur tu visu redzi, pret KHL komandām neredzi praktiski neko.

Arī spēlētāju līmenis treniņos ir krasi atšķirīgs, salīdzinot ar Liepāju?
Daudz spēcīgāki un ātrāki metieni. Saspēles ir ātrākas. Liepājā vari pastāvēt, pagaidīt, tagad ātrāk jākustas. Protams, ar laiku pielāgojies līmenim, bet sākumā bija grūti.

Ir dzirdēts par pamatīgām slodzēm treniņos.
Ir, protams, bet vairs nav tik traki. Čaļiem viss šobrīd ir jauns, jo jāpārorientējas – no Juliusa Šuplera uz Pekas Rautakalio stilu. Viņi paši saka, ka viss ir pilnīgi citādāk. Sapratīsim, ko Peka grib, un tad jau viss aizies. Arī viņš ļauj improvizēt – treniņos viss jādara pēc viņa prāta, bet spēļu laikā uzbrukumā ir atļauts improvizēt.

Vārtsargu trenera esamība noteikti ir ļoti noderīga?
Jā, tas dod ļoti daudz. Liepājā vārtsargu trenera nebija, vienkārši stāvēji un ķēri ripas, bet šeit tas jādara pareizi. Pirmajā gadā gan Mihails Vasiļonoks vēl nāca uz ledus, pamācīja, vēlāk visu darīja galvenais treneris, arī vadīja sausos treniņus. Arī Zviedrijā nebija vārtsargu trenera, tur bija grūtības atrast pat galveno.

Līmeņa atšķirības? Tavuprāt, vari spēlēt KHL?
Domāju, ka jā. Jācenšas, jāstrādā. Katru dienu, katru spēli kaut kas var mainīties. Laiks rādīs.

Kuram aizsargu pārim esot laukumā, jūties visdrošāk?
Nevaru nevienu izcelt. Reizēm spēlē pat nepamani, kurš tobrīd ir laukumā.

Šobrīd ap vārtsargu līniju tiek celta trauksme, arī Kriss Holts nav bijis pārliecinošs.
Jā, bet galvenais ir būt gataviem 9. septembrī. ''Dinamo'' vēsturē jau ir bijuši gadījumi, kad tiek uzvarētas teju visas pārbaudes spēles, bet sezonas sākums… Šobrīd rit treniņu process, top formai jābūt uz pirmo regulārās sezonas spēli.

Tavuprāt, esi spējīgs spēlēt šādā līmenī. Kā uztver baumas par vēl viena vārtsarga-leģionāra piesaisti, kas ik pa laikam parādās?
Jā, arī esmu dzirdējis. Tomēr domāju, ka varu spēlēt un darīt to labi. Ja Holts ir stabils pirmais numurs, otrajam sanāks krietni mazāk spēļu. Domāju, savas 10 varētu aizvadīt attiecīgajā līmenī. Šajā situācijā, kad tas ir pirmais gads līgā, tas mani apmierinātu. Jācenšas katrā spēlē sevi parādīt no labākās puses.

Kādas ir tavas attiecības ar Holtu?
Ļoti labas, draudzīgas. Cenšamies viens otram palīdzēt, un no savas pieredzes varu pateikt, ka tas ļoti palīdz. Nav tā kā Zviedrijā – otrs vārtsargs ar tevi nerunā, visu laiku skatās šķībi un gaida kļūdas. Ar Krisu daudz ko darām kopā, treniņnometnē Valmierā divatā gājām trenēties, iesildīties, veicām vingrinājumus ar bumbiņu. Ļoti forši.

Un kolektīvā kopumā?
Visi ir draudzīgi. Principā lielākā daļa jau pazīstama no izlases. Loģiski, ka ārzemnieki nedaudz turas savrup, taču tas ir tikai normāli un nav tik izteikti. Piemēram, zviedri [Bjerns Melīns un Fredriks Varjs] var parunāt savā valodā.

Ievēroju, ka Holtam ir cita ķivere, bet tev pagaidām – tikai balta.
Kriss nevarēja sagaidīt savu, tāpēc aizņēmās no Sergeja. Mana ir tapšanas procesā. Virsū būs Latvijas karogi, komandas simbolika, uz zoda numurs. Vismaz tā es izstāstīju, nezinu, vai mākslinieks nebūs ieviesis kādas korekcijas. [Smejas]

Ķivere ir viens no nozīmīgākajiem vārtsarga atribūtiem...
Nav patīkami dabūt ar ripu pa galvu. Nodžinkst, kādu laiku sāp galva, bet ar laiku pāriet. Spēles laikā koncentrējies un tas vienkārši piemirstas, nav tik traki.

Pēc pirmās spēles LDz kausā Peka teica, ka ''Arēnā Rīga'' esot daudz, daudz grūtāk nekā saunā.
Jā, pirmajā treniņā bija karsts, bet tagad esmu pieradis. Piņķos ir vēsāks, bet Somijā bija pat auksts. Bet tas droši vien tāpēc, ka mazāka halle.

Aiz muguras lielākā daļa pārbaudes spēļu. Ir kļūdas, kuras apzinies un centies labot?
Protams. Pēc zaudētiem vārtiem vai citām situācijām saprotu, izrunājam ar Sergeju. Nav mums tādas video vērošanas kā spēlētājiem, bet tāpat visu redzi pats. Reizēm tiek filmēti arī treniņi, dažādi vingrinājumi, pēc tam analizējam. Ļoti daudz runājam, kas ir ļoti labi, vārtsargu trenera klātesamība ir neatsverama.

KHL sagaida diezgan tāli pārlidojumi...
Septiņi tūkstoši lidmašīnā vai tūkstotis, pusotrs autobusā, manuprāt, ir līdzvērtīgi. Jo 18 stundas dienā braukt autobusā nav patīkami. Tiesa, nav gan laika zonu. Tomēr, cik esmu dzirdējis, apstākļi ir labi, lai gan nedaudz baida ziemas. Redzēsim, kā būs. Pie labiem apstākļiem Baltkrievijā neesmu pieradis – viesnīcas, ēdināšana… [Smejas]

Kurš no līdz šim ''Dinamo'' spēlējušajiem vārtsargiem tev patika vislabāk?
Mikaels Telkvists. Ļoti mierīgs, nosvērts. Noteikti palīdz pieredze – kabatā olimpiskais zelts, aiz muguras NHL.

Tavuprāt, vari aizspēlēties līdz NHL?
Nezinu… Ikdienā cenšos par to nedomāt, bet viss var ļoti strauji mainīties. Kā Liepājā – pirmās divas sezonas tikai trenējies, tad viss apgriežas kājām gaisā, tiec pie spēlēšanas, viss iet no rokas, ripas ķeras. Tad ir sajūta, ka vari sasniegt ļoti daudz ko. Labi jāspēlē, jo šī nav līga, kur vari plēsties uz pusēm un neviens to neredzēs. Ir iespējas, pat ja esi daudz vecāks par mani. Tas pats Tims Tomass – daudz spēlēja Eiropā, beigās tika tur, kur gribēja un tagad ieguva Stenlija kausu. Nav tikai, bet lielākoties viss atkarīgs no tevis. Protams, arī no treneriem. Jo, piemēram, Šuplers neuzticējās jauniem, nepieredzējušiem vārtsargiem.

Pastāsti, ar ko vārtsargs Māris Jučers nodarbojas ārpus hokeja. Daudzi hokejisti iemīļojuši golfu, varbūt aizraujies ar to?
Golfu vēl neesmu spēlējis, bet gan jau pamēģināšu. Tagad gan sanāk tikai vasarā, bet patīk kopā ar draugiem pludmalē uzspēlēt volejbolu. Interesē arī mašīnas, pat ļoti.

Ar kādu auto tad pārvietojies?
BMW. [Smiekli]. Bet stereotipiem es neticu, viss atkarīgs no katra cilvēka individuāli. Esmu mierīgs, uznāk gan reizes, kad gribas patrakot, bet ļoti, ļoti reti.

Vārtsargam jau kopumā jābūt miera mikai.
Jā, nevari pēc vārtiem lauzt nūjas vai sabrukt psiholoģiski. Ir, protams, vārtsargi, kas ārpus laukuma ir aktīvāki, bet tā robežās jābūt nosvērtam.

Atgriežoties pie stereotipiem, runā, ka hokeja vārtsargi ir ''citādāki''…
[Veselīgi smiekli] Mums pat Liepājā treneris teica: hokeja vārtsargs – tas ir pavisam cits sporta veids. Manuprāt, viss atkal slēpjas psiholoģijā – tev jābūt mierīgam, bet spēlētājs tāds nedrīkst būt, viņam jālien, jācīnās. Vārtsargam jākoncentrējas tikai uz ripu, nav kontakta spēles.

Pavēroju treniņus, beigās redzēju, ka metāt bullīšus. Kā veicas ar šo elementu?
Slikti. [Smejas] Somijā bija pieci metieni un trīs – iekšā. Ir grūti, bet jāstrādā un gan jau būs labāk. Protams, ir padomi no malas. Kā tu ielaid, Naumovs uzbļauj, ko izdarīju nepareizi. Ja stāvi, kā vajag stāvēt, tad nemaz nav tik grūti. Ir jāpiedomā, bet spēles beigās traucē nogurums. Jāatstrādā tiktāl, lai nebūtu jādomā un viss notiktu automātiski.

Droši vien treniņos uzspēlējat uz derībām?
Gadās. Uz kūleņiem, kolām, kaut ko interesantu.

Pret Aleksandru Ņiživiju riskē spēlēt?
[Smejas] Viņam ir pāris finti, ja zini, ko darīs, tad nemaz nav tik grūti. Tomēr vienalga ir sarežģīti – viņš jau redz, ka neuzķeries, uzreiz maina lēmumu. Šobrīd viņam neiet, bet jācer, ka vajadzīgajā brīdī nepievils.

Ja izvēle būtu tavās rokās, kurus trīs spēlētājus tu izvēlētos pēcspēles metienu sērijai?
Saša, protams. Manuprāt, arī Roberts Bukarts ļoti labi met, kaut gan viņam vēl trūkst pieredzes. Trešais? Mārtiņš Karsums vai Jānis Sprukts. Jā, viņi nav paši tehniskākie, bet var precīzi iemest.

Pirms sezonas tika runāts, ka KHL varētu pāriet uz Somijas izmēru laukumiem, tomēr lēmumu atcēla. Kādi laukumi tev pie sirds iet vislabāk?
Nezinu, manuprāt, tas vairāk atšķirību ievieš spēlētājiem. Tiesa, metienu skaits arī var būt dažāds. Neciešu spēles, kad jāstāv pusstundu aukstam, tad dabūjam mazākumu un mani nobombardē. Iespējams, nepietiek pieredzes.

Rīgā norisinājās Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrs U-20 izlasēm. Mačā pret Baltkrieviju rokas sanāca izvicināt Kristeram Gudļevskim, kurš tika noraidīts līdz spēles beigām. Pašam ir gadījies iesaistīties asumos?
Tā, ka mani nodzen nost, nekad nav bijis. Pēc dabas vienmēr esmu bijis mierīgs. Protams, ir reizes, kad uzsit pa rokām un rodas emocijas, bet lielākoties galā tiek aizsargi. Nav tā, ka sāpētu, ja uzsit pa cimdu, – tas vairāk ir princips, ka tā nedrīkst darīt.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-08-29 18:22, pirms 13 gadiem
Turies.
Lai viss izdodās.
, 2011-08-29 18:25, pirms 13 gadiem
Laba intervija . Jau liepājā tīri Ok tvēra ripas . Gan būs labi ar KHL .
, 2011-08-29 18:28, pirms 13 gadiem
Labs raksts!!!Lai čalim veicas!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-08-29 18:48, pirms 13 gadiem
plikadīda rakstīja: "Pie labiem apstākļiem Baltkrievijā neesmu pieradis – viesnīcas, ēdināšana… [Smejas]" Te tev nu bija sābru paradīze
tulit krokodils bus klat ar savam baltkrievijas jaunuzbuvetajam hallem un infrastrukturu
, 2011-08-29 18:58, pirms 13 gadiem
playthegame rakstīja: tulit krokodils bus klat ar savam baltkrievijas jaunuzbuvetajam hallem un infrastrukturu
Ko tu atļaujies, tūliņ atnāks dižais krokodīls un tad tu redzēsi
Blogs: Baltkrievija – hokeja talantu sprādziena...
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
, 2011-08-29 19:31, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Māris vel nav bijis Sibīrijā un Maskavas lētajās viesnīcās.
Nedomāju,ka KHL komandām tiek piedāvātas vairāk par trīszvaigžņu viesnīcām.
Protams, ieraudzīs žurku izgrauztus numuriņus un tarakānus pa griestiem- skriešus atskries atpakaļ uz Liepājas Metalurgu un BAČ, lai var 5zvaigžņu viesnīcā izbaudīt kaviāru prezidenta apartmentu džakuzi..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Kidd
, 2011-08-29 19:43, pirms 13 gadiem
Galvenais grūtos brīžos nesabrukt un tad varēs Jučers pierādīt pēc smagiem treniņiem un Sergeja Naumova piezīmēm, ka ir labs #2 RD komandā.Kā arī pietaupīs Sējēja pūles meklēt jaunu vārtusargu un iepsējams tālākā nākotnē, proti nākošā gada PČ hokejā sagādās jaunu vārtusargu pievedumu- SEVI!Novēlu, lai izdodās
, 2011-08-29 19:45, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Turies.
Lai viss izdodās.
Būtu čalis no, piemēram, Jelgavas nācis tu te citu dziesmu dziedātu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-08-29 20:22, pirms 13 gadiem
Reizēm pamatīgi kaitina Rīgas un Liepājas konfrontācija komentāros. Cik to letiš i, tad tie paši nevar sadzīvot. Būtu labāk priecājušies par otru panākumiem.
, 2011-08-29 20:25, pirms 13 gadiem
Komandas vadībai nevajadzētu viņu čakarēt un konkrēti pateikt ,šajā sezonā būsi otrais vārtsargs.Tas noteikti dotu viņām pārliecību.Vispār pie jaunā izlases trenera,kurš cerams ir neiespaidojams no vietējiem padomdevējiem,varētu sanākt laba cīkstēšanās par otrā vārtsarga vietu izlasē Muštukovs,Jučers,Raitums.
, 2011-08-29 20:32, pirms 13 gadiem
coffijs rakstīja: Komandas vadībai nevajadzētu viņu čakarēt un konkrēti pateikt ,šajā sezonā būsi otrais vārtsargs.Tas noteikti dotu viņām pārliecību.Vispār pie jaunā izlases trenera,kurš cerams ir neiespaidojams no vietējiem padomdevējiem,varētu sanākt laba cīkstēšanās par otrā vārtsarga vietu izlasē Muštukovs,Jučers,Raitums.
Vēlu viņam visu labāko, bet, tomēr, palikt ar Holtu un Jučeru kā n#2, manuprāt, ir ļoti riskanti. Protams, atkarīgs, vai komandai ir sportiski mērķi līgā, vai prevalē olimpiskais princips . Ja ir, tad vajag nopietnāku otro numuru - IMHO.
, 2011-08-29 20:42, pirms 13 gadiem
purva_velns rakstīja: Vēlu viņam visu labāko, bet, tomēr, palikt ar Holtu un Jučeru kā n#2, manuprāt, ir ļoti riskanti. Protams, atkarīgs, vai komandai ir sportiski mērķi līgā, vai prevalē olimpiskais princips . Ja ir, tad vajag nopietnāku otro numuru - IMHO.
Kurš ko daudz zināja par A.Irbi pirms 1987-88 sezonas,veči bija atvadījušies Bistrovs,Vasiļonoks bija psrs izlases līmeņa vārtsargs Samoilovs. Jurzinovs laikam pirms sezonas bija paslinkojis un nebija atvilcis nevienu vērā ņemamu krievu vārtsargu[kaut gan kaut kādu Jerohinu atminos] un pēc OS pirmajā mačā Samoilovs bija nekāds un Irbe izmantoja šo iespēju,viņš taču pirms tam bija tikai otrās līgas komandas RASMS vārtsargs,bet redz spēja pārlēkt uz virslīgu. Protams nav zināms ,vai Jučeraram tas var sanākt,bet iespēja sezonas pirmajā pusē viņam ir jādod,kur tad lai aug vārtsargs izlasei ,ja ne Dinamo.
, 2011-08-29 20:53, pirms 13 gadiem
coffijs rakstīja: Kurš ko daudz zināja par A.Irbi pirms 1987-88 sezonas,veči bija atvadījušies Bistrovs,Vasiļonoks bija psrs izlases līmeņa vārtsargs Samoilovs. Jurzinovs laikam pirms sezonas bija paslinkojis un nebija atvilcis nevienu vērā ņemamu krievu vārtsargu[kaut gan kaut kādu Jerohinu atminos] un pēc OS pirmajā mačā Samoilovs bija nekāds un Irbe izmantoja šo iespēju,viņš taču pirms tam bija tikai otrās līgas komandas RASMS vārtsargs,bet redz spēja pārlēkt uz virslīgu. Protams nav zināms ,vai Jučeraram tas var sanākt,bet iespēja sezonas pirmajā pusē viņam ir jādod,kur tad lai aug vārtsargs izlasei ,ja ne Dinamo.
Nedomāju, ka RD gatavi upurēt sezonas rezultātu viena cilvēka potenciālās izaugsmes dēļ.Bez tam, kā uz to paskatīsies citi partneri - mēs sitamies, skrienam, sviedriem vaigā gūstam vārtus un nākamajā brīdī tos viegli atdodam, kā pirmos divus pret Minsku. Te jau ir tā dilemma, čals jāiespēlē, bet kā?
, 2011-08-29 20:59, pirms 13 gadiem
coffijs rakstīja: Kurš ko daudz zināja par A.Irbi pirms 1987-88 sezonas,veči bija atvadījušies Bistrovs,Vasiļonoks bija psrs izlases līmeņa vārtsargs Samoilovs. Jurzinovs laikam pirms sezonas bija paslinkojis un nebija atvilcis nevienu vērā ņemamu krievu vārtsargu[kaut gan kaut kādu Jerohinu atminos] un pēc OS pirmajā mačā Samoilovs bija nekāds un Irbe izmantoja šo iespēju,viņš taču pirms tam bija tikai otrās līgas komandas RASMS vārtsargs,bet redz spēja pārlēkt uz virslīgu. Protams nav zināms ,vai Jučeraram tas var sanākt,bet iespēja sezonas pirmajā pusē viņam ir jādod,kur tad lai aug vārtsargs izlasei ,ja ne Dinamo.
Nu- un cik Irbe bija vecs un cik Jučers? Un nesalīdzini vārtsargu skolas PSRS un LV.. Pie tam 18 gadu vecumā jau debitēja PSRS junioru izlasē.. Irbe jau bija pieteicis savu vārdu- tik tas bija jānovērtē pieaugušo līmmenī.. Nevajag Jučeru salīdzināt ar Irbi.. Būs ideāli, ja viņš sasniegs Raituma, Muštukova līmeni, lai nākotnē aug izlases vārtsargiem konkurence.. Un tie, kas oponē- esiet reāli.. Nav man nekas pret Liepājas Metalurgu..
, 2011-08-29 21:01, pirms 13 gadiem
purva_velns rakstīja: Nedomāju, ka RD gatavi upurēt sezonas rezultātu viena cilvēka potenciālās izaugsmes dēļ.Bez tam, kā uz to paskatīsies citi partneri - mēs sitamies, skrienam, sviedriem vaigā gūstam vārtus un nākamajā brīdī tos viegli atdodam, kā pirmos divus pret Minsku. Te jau ir tā dilemma, čals jāiespēlē, bet kā?
Protams nepaveicās ar pirmajiem diviem vārtiem,bet jebkurš vārtsargs tam gājis cauri. Masaļskis pat pret Ungāriem OS kvalifikācijas turnīrā spēles sākumā ielaida divus taurenīšus.
, 2011-08-29 21:05, pirms 13 gadiem
coffijs rakstīja: Protams nepaveicās ar pirmajiem diviem vārtiem,bet jebkurš vārtsargs tam gājis cauri. Masaļskis pat pret Ungāriem OS kvalifikācijas turnīrā spēles sākumā ielaida divus taurenīšus.
Tur jau tā lieta - kas atļauts Jupiteram, nav atļauts vērsim.
, 2011-08-29 21:10, pirms 13 gadiem
Kasparens rakstīja: Nu- un cik Irbe bija vecs un cik Jučers? Un nesalīdzini vārtsargu skolas PSRS un LV.. Pie tam 18 gadu vecumā jau debitēja PSRS junioru izlasē.. Irbe jau bija pieteicis savu vārdu- tik tas bija jānovērtē pieaugušo līmmenī.. Nevajag Jučeru salīdzināt ar Irbi.. Būs ideāli, ja viņš sasniegs Raituma, Muštukova līmeni, lai nākotnē aug izlases vārtsargiem konkurence.. Un tie, kas oponē- esiet reāli.. Nav man nekas pret Liepājas Metalurgu..
Ar ko tad atšķiras LPSR vārtsargu skola no LV ,tas pats Gudļevsvis uzspēlēja MHL izlasē,ja pastāvētu psrs varētu tikt sbornajā.Es protams nesalīdzinu Irbi un Jučeru,betar labu darbu viņš noteikti var kļūt par vismaz otro Dinamo vārtsargu.Nav ko noniecināt savējos,jo arī Muštukovstās pāris spēlēs ,ko Jūlis viņam iedeva nospēlēja labi,nav ko pārspīlēt KHL līmeni,ka tur neviens jaunais nevar spēlēt.
, 2011-08-29 21:14, pirms 13 gadiem
coffijs rakstīja: Ar ko tad atšķiras LPSR vārtsargu skola no LV ,tas pats Gudļevsvis uzspēlēja MHL izlasē,ja pastāvētu psrs varētu tikt sbornajā.Es protams nesalīdzinu Irbi un Jučeru,betar labu darbu viņš noteikti var kļūt par vismaz otro Dinamo vārtsargu.Nav ko noniecināt savējos,jo arī Muštukovstās pāris spēlēs ,ko Jūlis viņam iedeva nospēlēja labi,nav ko pārspīlēt KHL līmeni,ka tur neviens jaunais nevar spēlēt.
Un tagad pats padomā, ko esi uzrakstījis.. Ja domā, ka viss ir kārtībā- izlasi vēlreiz.. Nekad neesmu noniecinājis savējos, bet nevajag salidzināt p***pi ar pirkstu.. Tas, protams, nebija domāts uz Jučeru.. Tieši to pašu varētu teikt par Gudļevski- tavuprāt, viņš varētu būt kaut 3. Krievijas izlases u-20 vārtsargs? Vienmēr būšu par LV izlasi- bet vārtsargu skola LV tik tagad sāk veidoties k-cik normālā līmenī.. Vēl 5 gadus atpakaļ vārtsargi trenējās ārpus LV..
, 2011-08-29 21:16, pirms 13 gadiem
coffijs rakstīja: Ar ko tad atšķiras LPSR vārtsargu skola no LV ,tas pats Gudļevsvis uzspēlēja MHL izlasē,ja pastāvētu psrs varētu tikt sbornajā.Es protams nesalīdzinu Irbi un Jučeru,betar labu darbu viņš noteikti var kļūt par vismaz otro Dinamo vārtsargu.Nav ko noniecināt savējos,jo arī Muštukovstās pāris spēlēs ,ko Jūlis viņam iedeva nospēlēja labi,nav ko pārspīlēt KHL līmeni,ka tur neviens jaunais nevar spēlēt.
Viņam vēl vismaz Muštukova līmenis jāsasniedz.. Jā- varu pateikt- perspektīva nākotnē viņam ir- bet vēl ir par agru.. Čalis pret tāda līmeņa komandām var arī salūzt..
, 2011-08-29 21:20, pirms 13 gadiem
Kasparens rakstīja: Un tagad pats padomā, ko esi uzrakstījis.. Ja domā, ka viss ir kārtībā- izlasi vēlreiz.. Nekad neesmu noniecinājis savējos, bet nevajag salidzināt p***pi ar pirkstu.. Tas, protams, nebija domāts uz Jučeru.. Tieši to pašu varētu teikt par Gudļevski- tavuprāt, viņš varētu būt kaut 3. Krievijas izlases u-20 vārtsargs? Vienmēr būšu par LV izlasi- bet vārtsargu skola LV tik tagad sāk veidoties k-cik normālā līmenī.. Vēl 5 gadus atpakaļ vārtsargi trenējās ārpus LV..
Vārtsargi junioru izlasēs visu laiku bijuši perspektīvi ,tikai tā arī nav spējuši pāriet pieaugušo kārtā ,jo nav normāla vietējā čempionāta.Varētu nosaukt beidzamo 10 gadu junioru izlašu vārtsargus ,bet slinkums rakstīt.Un ne jau visi no viņiem trenējās ārpus LV.
, 2011-08-29 21:26, pirms 13 gadiem
coffijs rakstīja: Vārtsargi junioru izlasēs visu laiku bijuši perspektīvi ,tikai tā arī nav spējuši pāriet pieaugušo kārtā ,jo nav normāla vietējā čempionāta.Varētu nosaukt beidzamo 10 gadu junioru izlašu vārtsargus ,bet slinkums rakstīt.Un ne jau visi no viņiem trenējās ārpus LV.
Labi- pieņemsim, ka ne visi ir trenējušies ārpus LV. Kurš no viņiem ir sasniedzis kaut cik vērā ņemamus panākumus? Jučers nav bijis pat LV izlases u-18, u-20 izlasē.. Protams, arī slotaskāts var reizi mūžā izšaut, bet viņa gadījumā- vērā ņemams panākums būs Raituma/Lūsiņa/Muštukova līmeņa sasniegšana. Viņa stati un redzētās spēles cerības par reinkarnāciju gulbī- cerības neievieš. Iespēja jādod- bet cik ilgi? Labāk būtu izmēģinājis sevi Slovāku līgas līmenī vai Mestis līgas līmeņa komandu līmenī. Bet KHL vārtsargs manās acīs viņš nav- ja sezonas gaitā- viņš pierādīs pretējo- ar prieku savus vārdus norīšu atpakal..
, 2011-08-29 21:27, pirms 13 gadiem
arhivs X rakstīja: Nav nekāda hokeja meka, bet, kur tad Latvijā ir tā vieta, kur notiek baigā izaugsme?
nu nav jau tādas vietas.. bet nu nav arī tā Liepāja tāda meka, kā Ivariņš te būvē.. jo tomēr visi grib tikt ātrāk prom no tās Liepājas? tad kapēc? tapēc ka tur ir forši un baigā izaugsme?
protams ir labi ka vispār tur kas notiek.. bet nevajag arī dziedāt nepamatotas slavas dziesmas..
, 2011-08-29 21:29, pirms 13 gadiem
Tagad viss ir paša Māra rokās.
Ja spēs izmantot Pekkas uzticību,tad būs zirgā, bet ja nē,tad welcom in Liepaja.
, 2011-08-29 21:37, pirms 13 gadiem
coffijs rakstīja: Kurš ko daudz zināja par A.Irbi pirms 1987-88 sezonas,veči bija atvadījušies Bistrovs,Vasiļonoks bija psrs izlases līmeņa vārtsargs Samoilovs. Jurzinovs laikam pirms sezonas bija paslinkojis un nebija atvilcis nevienu vērā ņemamu krievu vārtsargu[kaut gan kaut kādu Jerohinu atminos] un pēc OS pirmajā mačā Samoilovs bija nekāds un Irbe izmantoja šo iespēju,viņš taču pirms tam bija tikai otrās līgas komandas RASMS vārtsargs,bet redz spēja pārlēkt uz virslīgu. Protams nav zināms ,vai Jučeraram tas var sanākt,bet iespēja sezonas pirmajā pusē viņam ir jādod,kur tad lai aug vārtsargs izlasei ,ja ne Dinamo.
tieši tā..Irbe izmantoja iespēju.. un iespējas vairāk vai mazāk ir visiem.. nu tad ņem un izmanto.. un nevajag domāt ka kāds tev kautko dāvinās.. vai nu izcīni savu vietu, vai sorry vecais... būs cits kas nāks un cīnīsies..
, 2011-08-29 21:40, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tagad viss ir paša Māra rokās.
Ja spēs izmantot Pekkas uzticību,tad būs zirgā, bet ja nē,tad welcom in Liepaja.
vot tur es tev piekrītu..ja spēs izmantot uzticību, tad viss būs bumbās...ja nē, tad nejau treneris vainīgs jeb vel kautkas.. jasaprot ka trenerim darbs ir uzvarēt, un viņš nevar dot bezgalīgu uzticības kredītu... arī NHL tā nenotiek.
, 2011-08-29 21:41, pirms 13 gadiem
Normunds Sējējs, Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris: "Zināju, ka Liepājā ir tāds Jučers, taču nebiju interesējies, kas viņš un kā spēlē. Pavasarī apstākļu sakritības dēļ puisi izsauca uz izlasi. Tur ar vārtsargiem darbojās Sergejs Naumovs un viendien man prasīja, vai zinu Jučeru. Izskatoties baigi labi, ar stabilu psihi. Teicu, lai pavēro vairāk, parunājas. Māris gribēja spēlēt, bija brīvs no līgumsaistībām, un nolēmām viņu uzaicināt uz "Dinamo". Kāpēc mums meklēt kādu kanādieti, ja varam dot iespēju savējiem? Viņam ir divvirzienu līgums, tāpēc varianti ir dažādi – varbūt būs pirmais Rīgā, bet varbūt arī sūtīsim atpakaļ uz Liepāju. Viss būs atkarīgs no tā, kā Jučers spēlēs. Pēc pirmajām pārbaudes spēlēm mums pretenziju nav, arī treniņos izskatās labi.

viss Maara rokaas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.