Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Dinamo" uzņems agresīvo "Sibir", tiešraide Sportacentrs.com TV

"Dinamo" uzņems agresīvo "Sibir", tiešraide Sportacentrs.com TV
Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Normunds Sējējs
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Otro pārbaudes spēli pirms jaunās sezonas aizvadīs Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas pulksten 19:00 Piņķos uzņems nemiera cēlāju Novosibirskas "Sibir". Tiešraide Sportacentrs.com televīzijā.

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas pilnvērtīgu gatavošanos uz ledus jaunajai sezonai sāka pirms divām nedēļām, aizvadījis vienu pārbaudes spēli, Valmierā ar 4:1 pieveicot Toljati "Lada", kuras galvenais treneris ir Artis Ābols, par vārtu drošību gādāja Edgars Masaļskis, bet vadošajā aizsargu duetā darbojās Kristaps Sotnieks. Neizšķirtu ar metienu no zilās līnijas panāca komandas kapteinis Krišjānis Rēdlihs. Sekoja Frenka Razgala meistarības demonstrēšana vārtu priekšā, bet pēc septiņām sekundēm Edgars Kulda šāva tuvajā devītniekā un dubultoja pārsvaru.

Punktu pielika apņēmīgais vācietis Deniss Reimers, kurš pēc pirmā metiena visātrāk tika līdz atlēkušajai ripai. Tomēr ar to nepietika, lai uzkavētos Rīgas "Dinamo" nometnē, un bez viņa atskaitīti arī čehs Mihals Hlinka, kurš pirmajā trešdaļā meta garām tukšiem vārtiem, un Izraēlas izlases uzbrucējs Eliezers Šerbatovs, kurš prata izveidot momentus partneriem un bija nemiera cēlājs gar apmalēm. No latviešiem nometni atstāja Koba Jass un Miks Lipsbergs, kurš pirmajā trešdaļā iedzīvojās pleca savainojumā un laukumā vairs neatgriezās.

Taču pēdējo dienu laikā Rīgas "Dinamo" izdevies sagaidīt papildinājumu no ārzemēm - aizsargu un uzbrucēju ar nūjas labo satvērienu. 30 gadus vecais amerikānis Patriks Mulens pagājušajā sezonā pārstāvēja Amerikas Hokeja līgas klubus Binghemtonas "Senators" un Milvoki "Admirals", 65 regulārās sezonas spēlēs izceļoties ar trim vārtiem un 30 punktiem. 24 gadus vecais Džastins Šags, kurš pirms gada aizvadīja trīs spēles Nacionālās hokeja līgas klubā Karolīnas "Hurricanes", pārstāvot Šarlotes "Checkers", 59 mačos izcēlās ar 13 rezultatīviem trāpījumiem un 35 punktiem.

Pirmajā pārbaudes spēlē Rīgas "Dinamo", kas vakar galvenā trenera amatā apstiprināja ģenerālmenedžeri Normundu Sējēju, malā atstāja visus vadošos uzbrucējus, Latvijas izlases labāko aizsargu pēdējā pasaules čempionātā Oskaru Cibuļski un pirmo vārtsargu Jakubu Sedlāčeku, taču sagaidāms, ka šovakar laukumā dosies lielākā daļa no viņiem.

Šovakar pretī stāsies Novosibirskas "Sibir" - komanda, kas pirmo četru gadu laikā izslēgšanas spēles sasniedza tikai vienu reizi, taču pēdējās sezonās, neskatoties uz finansiālajām problēmām un ierobežotajiem resursiem, kļuvusi par Kontinentālās hokeja līgas nemiera cēlāju. 2015. gadā izdevās aizsniegties līdz Austrumu konferences otrajai vietai un Gagarina kausa pusfinālam, bet pērn tika atzīts vien nākamās čempiones Magņitogorskas "Metallurg" pārākums. Pretinieku rokraksts ir agresīvais spēles stils un augstais temps, un Rīgas "Dinamo" vadība nav slēpusi, ka vēlas to kopēt.

Pašlaik Novosibirskas "Sibir", kas treniņnometni aizvada Latvijā, rīcībā ir četri ārzemnieki, no kuriem pagājušajā sezonā komandu pārstāvēja tikai viens - čehu vārtsargs Aleksandrs Salāks, kurš 52 spēlēs atvairīja 93,8% sāncenšu metienu un otro reizi piedalījās Zvaigžņu spēlē. Prāgas "Sparta" pārstāvējušais Adams Polāšeks 2015. gadā kļuva par Čehijas Ekstralīgas rezultatīvāko un labāko aizsargu. Uzbrucējs Ēro Elo pērn pirmoreiz izmēģināja laimi ārpus Somijas un pievienojās Jekaterinburgas "Avtomobilist", bet Jūnass Kempainens aizvadīja 44 mačus Nacionālās hokeja līgas klubā Bostonas "Bruins".

Komandā palikuši trīs rezultatīvākie spēlētāji - Sergejs Šumakovs (33 punkti), Maksims Šalunovs (30) un Oļegs Gubins (29). Taču prom devušies viņu trīs tuvākie sekotāji - zviedri Davids Ulstrēms (uz Minskas "Dinamo") un Kalle Ridervāls (uz "Djurgårdens IF"), kā arī čehs Tomāšs Vincours, kurš pagaidām nav atradis jaunu komandu.

Spēle starp Rīgas "Dinamo" un Novosibirskas "Sibir" startēs šovakar pulksten 19:00, un tiešraidi meklējiet gan Sportacentrs.com portālā, gan televīzijā. Komandas pārbaudes mačā tikās arī pērn, un neiztika bez emocijām un asumiem - tieši pret "Sibir" pirmoreiz rīdzinieku rindās izkāvās Tims Sestito.


, 2016-07-29 10:03, pirms 8 gadiem
Dinamo ir neprognozējama komanda,varam uzvaret uz zaudet jebkuriem!
, 2016-07-29 10:03, pirms 8 gadiem
Tūlīt noreklamēs DR kā nākās. Tautas klubs paliek tautas klubs. nekas nav sliktāks par vienaldzību
, 2016-07-29 10:15, pirms 8 gadiem
Artyuhins buus nez?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-07-29 11:17, pirms 8 gadiem
Cerams ,ka video atkārtojumā būs arī spēka paņēmieni !
, 2016-07-29 11:24, pirms 8 gadiem
Nu kobu jau nu varēja atstāt tā pat kā to šebatovu... abi pa lētām naudām un varētu kādam štangā iedot... a tā tik meiveidīgie un dārzeņveidīgie ņuņņas... treneru kolektīvs ar graujošs... nu šitā svētais sev pat pusi arēnas nepielasīs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-07-29 11:56, pirms 8 gadiem
A-Burts-ibio rakstīja: Tu domā ka Koba ar to Izraelieti arēnu piepildītu? Vienīgais, kas var piepildīt arēnu ir UZVARAS, nevis kautiņi un asumi Ja pirmā mēneša laikā būs plova zonā, plus vēl ja izlase kvalificēsies uz OS (tas arī būs svarīgs faktors priekš DR), tad publika uz Hokeju nāks
Izlase un dināmo ir 2 dažādas lietas.. nevajag pirkstu ar impi salīdzināt... viss tas bardaks ar spēlētājiem .treneriem naudām un visu pārējo.... domāju ka uzvaras tur neko nedos
, 2016-07-29 12:00, pirms 8 gadiem
Kads nezin,kapec optibeta nav sis speles un nevar uzlikt likmi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-07-29 12:03, pirms 8 gadiem
Par zaudējumu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-07-29 12:06, pirms 8 gadiem
tie legi speles par sviestmaizi,viniem ir labi sevi paradit ,lai tiktu krutaka khl kluba.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-07-29 12:12, pirms 8 gadiem
Cik tie žurnālistiem atsevišķi piemaksā, lai kaut kādu krievu hokeja līgas pārbaudes spēli liktu pie galvenajām ziņām? Sen jau novērots, ka dažādu portālu celtā ažiotāža ap Dinamo izskatās nedabīga.
, 2016-07-29 12:12, pirms 8 gadiem
Šobrīd KHL bez līgumiem ir tādi spēlētāji kā Videls, Veske, Vincours, brīnos, ka nevienam klubam nav vajadzīgi tik augsta līmeņa spēlētāji
, 2016-07-29 12:15, pirms 8 gadiem
Pilns KHL ar zolīdiem free agentiem, bet Dinamo labāk ņem Eiropā nespēlējušus Z-Amerikāņus...
, 2016-07-29 12:16, pirms 8 gadiem
patik dinamo bet riebjas tas ka nav mums trenera .lai veicas Let's go Dinamo
, 2016-07-29 12:21, pirms 8 gadiem
Ja trenē Sejejs tad dinamo spēles var neskatīties, tas nav treneris.
, 2016-07-29 12:22, pirms 8 gadiem
lacis67 rakstīja: Ja trenē Sejejs tad dinamo spēles var neskatīties, tas nav treneris.
Man ar tada sajuta ,labi ka GM vins ir labs .Bet kapec vaig vinu ka treneri ?
butu panemusi kadu kaut apakal rautakalio vai ko tadu
, 2016-07-29 12:28, pirms 8 gadiem
A-Burts-ibio rakstīja: Tu domā ka Koba ar to Izraelieti arēnu piepildītu? Vienīgais, kas var piepildīt arēnu ir UZVARAS, nevis kautiņi un asumi Ja pirmā mēneša laikā būs plova zonā, plus vēl ja izlase kvalificēsies uz OS (tas arī būs svarīgs faktors priekš DR), tad publika uz Hokeju nāks
Jājautā, vai Eliazaram ir pietiekams ergonu skaits priekš hokeja.
, 2016-07-29 12:30, pirms 8 gadiem
MaryJane rakstīja: Cik tie žurnālistiem atsevišķi piemaksā, lai kaut kādu krievu hokeja līgas pārbaudes spēli liktu pie galvenajām ziņām? Sen jau novērots, ka dažādu portālu celtā ažiotāža ap Dinamo izskatās nedabīga.
pats pieliki pirkstu lai DR būtu pie galvenām ziņām
, 2016-07-29 13:08, pirms 8 gadiem
Kaut kāda pārbaudes spēle nesvarīga un tiešraide. Čekistu pakaļskrējēji.
, 2016-07-29 13:26, pirms 8 gadiem
Ceru, ka krievu līga pazudīs no Latvijas. Tā jau turās ar galiem..
, 2016-07-29 13:27, pirms 8 gadiem
Kāds ir vidējais latviešu komentāru rakstītājs pie rakstiem par DR.
1)Latviešiem ir siltumnīcas apstākļi komandā. Kad uzaicina ārzemniekus kas rada konkurenci vietējiem- TAD IR SLIKTI.
2) Dārziņš spēlē slikti , daiļslidotājs, nav atdeves. Ja lauž līgumu ar Dārziņu un piedāvā vietā sliktāku līgumu - TAD IR SLIKTI.
3) Neskatīšos DR spēles , ja tur būs daudz ārzemnieku , jābūt vietējiem.
Ja treneru korpuss, vadība, spēlētāji pamatā ir latvieši - TAD IR SLIKTI.
4) Kas tā par komandu, kura neuzstāda augstus mērķus, nedomā par augstām vietām un kausu. Komandai jāstāda augsti mērķi. Kad pirms sezonas vadība ierunājas par kausu nākotnē - TAD IR SLIKTI.
Jautājums - KAD BŪS LABI?
Tie kuri grib DR likvidāciju - skaidrs, labi kad nebūs DR.
Jautājums tiem, kuri grib lai DR būtu. Kādam jābūt sastāvam kas patīk, cik % vietējiem aptuveni jābūt, kādiem mērķiem, ko darīt ar vietējiem ja nespēlē kā vajag utt...
Pamatā jāatceras ka naudas nekad nebūs daudz. Budžets ir tāds kāds ir. Ko mēr īsti gribam ar šo budžetu.
8 sezonās DR pamatā no neitrāliem skatītājiem(pamatā ārzemnieku speciālistu vidū) tiek raksturota kā komanda cīnītāji, ledus grauzēji, bez lieliem meistariem. Pamatā tā ir - esam iemācījušies cīnīties un ar zemu /ne visai augstu meistarības līmeni kādreiz arī kaut ko sasniegt.
Prieks par DR kā cīnītājiem, bet kādu sezonu gribētos redzēt ka ir arī labs meistarības līmenis, bet... nav hokejisti kas to īsteno
, 2016-07-29 13:50, pirms 8 gadiem
FUNS rakstīja: Kāds ir vidējais latviešu komentāru rakstītājs pie rakstiem par DR.
1)Latviešiem ir siltumnīcas apstākļi komandā. Kad uzaicina ārzemniekus kas rada konkurenci vietējiem- TAD IR SLIKTI.
2) Dārziņš spēlē slikti , daiļslidotājs, nav atdeves. Ja lauž līgumu ar Dārziņu un piedāvā vietā sliktāku līgumu - TAD IR SLIKTI.
3) Neskatīšos DR spēles , ja tur būs daudz ārzemnieku , jābūt vietējiem.
Ja treneru korpuss, vadība, spēlētāji pamatā ir latvieši - TAD IR SLIKTI.
4) Kas tā par komandu, kura neuzstāda augstus mērķus, nedomā par augstām vietām un kausu. Komandai jāstāda augsti mērķi. Kad pirms sezonas vadība ierunājas par kausu nākotnē - TAD IR SLIKTI.
Jautājums - KAD BŪS LABI?
Tie kuri grib DR likvidāciju - skaidrs, labi kad nebūs DR.
Jautājums tiem, kuri grib lai DR būtu. Kādam jābūt sastāvam kas patīk, cik % vietējiem aptuveni jābūt, kādiem mērķiem, ko darīt ar vietējiem ja nespēlē kā vajag utt...
Pamatā jāatceras ka naudas nekad nebūs daudz. Budžets ir tāds kāds ir. Ko mēr īsti gribam ar šo budžetu.
8 sezonās DR pamatā no neitrāliem skatītājiem(pamatā ārzemnieku speciālistu vidū) tiek raksturota kā komanda cīnītāji, ledus grauzēji, bez lieliem meistariem. Pamatā tā ir - esam iemācījušies cīnīties un ar zemu /ne visai augstu meistarības līmeni kādreiz arī kaut ko sasniegt.
Prieks par DR kā cīnītājiem, bet kādu sezonu gribētos redzēt ka ir arī labs meistarības līmenis, bet... nav hokejisti kas to īsteno
Labi meistari maksā labu naudu..Un arī tas neko negarantē - lielisks paraugs Minskas Dinamo..
Un es labprātāk skatos, kā vietējie cīnās, nevis Vef variants, kur vietējie bakstās un pienes ūdeni leģionāriem, beigās tik un tā zaudējot praktiski visiem..
, 2016-07-29 13:51, pirms 8 gadiem
Labi,ka beidzot hokejs! Par sastāvu lai domā Dinamo vadība,par to viņi saņem naudu. Nevajag sākt uzreiz kritizēt jo komanda vel nav neko sliktu ne labu parādījusi. Labi,ka hokejisti nelasa tos stulbos,negatīvos komentārus kas viņus pazemo un rada nepatiku pret valsti un"līdzjutējiem". Ja nekā laba nav ko teikt-nesakiet neko! Patīkamu skatīšanos!...
Slēpts komentārs: M8archa
, 2016-07-29 14:21, pirms 8 gadiem
M8archa rakstīja: NHL sākas tikai 12. Oktobrī...
NHL ir vienīgais hokejs pasaulē? KHL,LHV,Del,Ahl,PK,OK,PČ,NLA,SWE,Fin u.c. līgas, čempji neskaitās?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-07-29 15:02, pirms 8 gadiem
FUNS rakstīja: Kāds ir vidējais latviešu komentāru rakstītājs pie rakstiem par DR.
1)Latviešiem ir siltumnīcas apstākļi komandā. Kad uzaicina ārzemniekus kas rada konkurenci vietējiem- TAD IR SLIKTI.
2) Dārziņš spēlē slikti , daiļslidotājs, nav atdeves. Ja lauž līgumu ar Dārziņu un piedāvā vietā sliktāku līgumu - TAD IR SLIKTI.
3) Neskatīšos DR spēles , ja tur būs daudz ārzemnieku , jābūt vietējiem.
Ja treneru korpuss, vadība, spēlētāji pamatā ir latvieši - TAD IR SLIKTI.
4) Kas tā par komandu, kura neuzstāda augstus mērķus, nedomā par augstām vietām un kausu. Komandai jāstāda augsti mērķi. Kad pirms sezonas vadība ierunājas par kausu nākotnē - TAD IR SLIKTI.
Jautājums - KAD BŪS LABI?
Tie kuri grib DR likvidāciju - skaidrs, labi kad nebūs DR.
Jautājums tiem, kuri grib lai DR būtu. Kādam jābūt sastāvam kas patīk, cik % vietējiem aptuveni jābūt, kādiem mērķiem, ko darīt ar vietējiem ja nespēlē kā vajag utt...
Pamatā jāatceras ka naudas nekad nebūs daudz. Budžets ir tāds kāds ir. Ko mēr īsti gribam ar šo budžetu.
8 sezonās DR pamatā no neitrāliem skatītājiem(pamatā ārzemnieku speciālistu vidū) tiek raksturota kā komanda cīnītāji, ledus grauzēji, bez lieliem meistariem. Pamatā tā ir - esam iemācījušies cīnīties un ar zemu /ne visai augstu meistarības līmeni kādreiz arī kaut ko sasniegt.
Prieks par DR kā cīnītājiem, bet kādu sezonu gribētos redzēt ka ir arī labs meistarības līmenis, bet... nav hokejisti kas to īsteno
Tādiem faniem nav jāpievērš uzmanība.... viņie pēc katras spēles mainās viedokļi !
, 2016-07-29 15:32, pirms 8 gadiem
HMB-IZGULEEJOS rakstīja: Naktssargi jau nezin ka pa dienaam arii citur pasaulee spele hokeju
Viniem viss grozas tikai ap Naktssargu liigu
Tāpēc jau naktssargs arī ir SC izplatītākā profesija.
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.