Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Sestito: "Arēna atklāšanas mačā - skaļākā, kurā esmu spēlējis"

Sestito: "Arēna atklāšanas mačā - skaļākā, kurā esmu spēlējis"
Tims Sestito
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Kontinentālās hokeja līgas klubam Rīgas "Dinamo" ceturtdienas vakarā izdevās izglābt vienu punktu pret Čerepovecas "Severstal" - 2:3 pagarinājumā. To 21 sekundi pirms pamatlaika beigām paveica pirmās maiņas centra uzbrucējs Tims Sestito, un amerikānis sarunā ar portālu Sportacentrs.com vērtēja gan komandas sniegumu, gan iemetienu nianses, gan došanos izbraukumā uz Habarovsku un Vladivostoku, gan atmosfēru Rīgā un aktivitāti sociālajos tīklos.

"Palikusi vilšanās par sniegumu. Pirms mača domājām par trīs punktu izcīnīšanu, taču neizmantojām momentus, atdeve un enerģija nebija nepieciešamajā līmenī. Mācīsimies un centīsimies uzlabot spēli," pēc Rīgas "Dinamo" pirmā zaudējuma jaunajā sezonā - 2:3 pagarinājumā pret Čerepovecas "Severstal" - norādīja neizšķirtu 21 sekundi pirms pamatlaika beigām panākušais centra uzbrucējs Tims Sestito. "Labi kustinājām ripu un meklējām metienus. [Stīvens] Saigo dabūja ripu garām pirmajiem bloķētājiem, un tad es pieliku nūju. Nemaz neredzēju, kā ripa ielidoja vārtos, tikai dzirdēju visu reakciju un svinības."

"Bija patīkami izcīnīt vismaz vienu punktu. Tāpat ir prieks par pirmajiem vārtiem Rīgas "Dinamo", it īpaši pēdējās sekundēs panākot izlīdzinājumu, kas radīja papildus emocijas. Cerams, ka neapstāšos un būs vēl daudz rezultatīvu metienu. Taču atkārtošos: neesam apmierināti ar parādīto sniegumu, bet vismaz ir viens punkts," sacīja amerikānis. Pirmajā trešdaļā mājiniekiem pagalam neveicās ar ripas ievadīšanu pretinieku zonā, un Sestito to skaidroja ar pretinieku taktiku: "Viņi aizslēdza neitrālo zonu, sēdēja aizsardzībā. Daudz metām ripu iekšā un tad skrējām pakaļ, bet plāns izdevās pārāk reti."

Sestito uzvarēja 13 no 18 iemetieniem, un dominējošais sniegums īpaši noderīgs bija beidzamajās minūtēs. Pirms iemetiena, kas ļāva Rīgas "Dinamo" panākt 2:2, viņš aizrādīja līnijtiesnesim uz kādu sāncenša netikumu: "Pretinieku centram slida nebija tur, kur vajadzēja. Iemetienos vienmēr centies iegūt jebkādas priekšrocības, īpaši pēdējos momentos, pašās beigās. Ir svarīgi kontrolēt ripu, tāpēc gribēju, lai iemetiens ir godīgs.

Starp Eiropu un Ziemeļameriku iemetienos nav nekādu lielo atšķirību. Vienīgi tagad pamainījušies noteikumi - agrāk pēdējais nūju pie ledus lika mājinieks, bet tagad priekšrocība tiek dota aizsargājošās komandas spēlētājam. Mazliet jāpierod, bet nekas sevišķs." Tāpat Sestito atklāja, ka pusminūtes pārtraukuma laikā uzzīmēts rīcības plāns gan uzvarētam, gan zaudētam iemetienam, lai katrs spēlētājs atrastos pareizajā vietā un laikā.

Salīdzinot Kazaņas "Ak Bars" un Čerepovecas "Severstal", Sestito norādīja uz pirmajā mačā atstātajām emocijām: "Abas komandas bija labas. Bet pirmajā spēlē atstājām vairāk emociju, atdevāmies un rādījām labāko. Tomēr pretinieks pagājušajā sezonā spēlējis finālā, mums bija atklāšanas mačs. Enerģija, satraukums. Šodien bija vilšanās, un tas gulstas tikai uz spēlētāju un komandas pleciem. Laukumā jābūt labākiem!"

"Arī citās Kontinentālās hokeja līgas komandās spēlē mani draugi, bet nezinu komandu nosaukumus. Pirms spēles paskatos pretinieku sastāvu, tad ir spēlētāji, kurus zinu, pret kuriem esmu spēlējis. Mačs pret Čerepovecas "Severstal" bija pirmais, kad nezināju nevienu pretinieku," norādīja Sestito.

Tagad Rīgas "Dinamo" septiņas spēles pēc kārtas aizvadīs izbraukumā, un tas ietvers arī ceļojumu pie Habarovskas "Amur" un Vladivostokas "Admiral". "Nē, nekad neesmu bijis Habarovskā," Sestito sacīja smejoties. "Taču gaidu izbraukumu. Nespēju noticēt, ka komandas atrodas tik tālu prom. No turienes tuvāk ir Ziemeļamerika, Kalifornija ir tupat blakus. Bet būs labi kopā ar komandu doties izbraukumā, saliedēties. Šucijs [Fēlikss Šics] spēlēja Vladivostokā, teica, ka viss esot bijis kārtībā. Čaļi ir stāstījuši par citām Krievijas pilsētām. Daudziem cilvēkiem nav tādu iespēju doties un apskatīties pasauli."

Protams, nepamanīta nepalika "Arēnas Rīga" atmosfēra, un Sestito bija sākams tikai labākais, lai gan ausis vēl nav pieradušas: "Man patīk, ļoti. Pirmā spēle - skaļākā arēna, kurā esmu spēlējis, pat ieskaitot Nacionālo hokeja līgu. Bungas, saukļi, viss. Šovakar nebija tik daudz cilvēku, bet tāpat bija skaļi. Spēlēt kārtīgā atmosfērā ir patīkami. Esmu pārliecināts, ka viesiem tas pārāk nepatīk."

Centra uzbrucējs arī atklāja, ka sezonas laikā centīsies izmantot sociālos medijus. "Ņūdžersijas "Devils" mums tas bija aizliegts. Tagad ir citādi, tagad cenšos pēc iespējas vairāk. Komunicēju ar faniem, ar cilvēkiem mājās, ar cilvēkiem, kas nezina par Kontinentālo hokeja līgu, kur es spēlēju. Ir patīkami viņiem parādīt," noslēdza Sestito.


, 2015-08-28 06:40, pirms 9 gadiem
Laba intervija . Sakarigs calis,novelu lai ir rezultativa sezona,un lai sezonas beigas atceras par Dinamo,jo lai atkal nav ta,kad beigas paliksim bez legionariem,un pardosim citiem.. Sis sastavs tomer reaali ir CERIGS!!
Slēpts komentārs: Zoom Mode
, 2015-08-28 07:38, pirms 9 gadiem
Zoom Mode rakstīja: skali ir tapec ,ka arena ir sanakusi sikie blauj un spiedz ,kuri neko no sporta nesajedz,tikai atnak paspiegt ,tada lidzjusana nav vajadziga vispar ,NHL nak isti lidzjuteji ,kas atbalsta komandu istajos brizos ,ne ta ka seit ,neaudzinata publika un sikie spiedeji ,kas rada so nevajadzigo troksni un viss izskaidrojums tam
Skaists sapnis! NHĻ nāk sukāt popkornu un gaidīt, kad varēs sevi ieraudzīt arēnas kubā, lai var izbāzt mēli!
, 2015-08-28 08:13, pirms 9 gadiem
Var redzēt, ka vel nav spēlējis Zagrebā. Kaut gan tur arī vairs ne tuvu nav tas, kas bija pirmajā sezonā.
, 2015-08-28 08:34, pirms 9 gadiem
Arēnas atmosfēra ir ,kas tik ļoti pievelk. Hokeju ļoti labi atspoguļo TV, bet tieši patīkamā atmosfēra velk uz arēnu.
, 2015-08-28 08:34, pirms 9 gadiem
Kliegt protam, bet tādu fanošanas kultūru, kāda ir dienvidu un rietumu valstīs - neredzu!
, 2015-08-28 08:39, pirms 9 gadiem
FUNS rakstīja: Arēnas atmosfēra ir ,kas tik ļoti pievelk. Hokeju ļoti labi atspoguļo TV, bet tieši patīkamā atmosfēra velk uz arēnu.
Patīk kā bērni auro?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-08-28 08:58, pirms 9 gadiem
Baurojošie bērni ir tikai noteiktos sektoros, citos sektoros tie pārāk netraucē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-08-28 09:24, pirms 9 gadiem
es ar mājā bļāvu kopā ar visiem pēc SSSR himnas atskaņošanas!!
, 2015-08-28 09:25, pirms 9 gadiem
zzk rakstīja: Baurojošie bērni ir tikai noteiktos sektoros, citos sektoros tie pārāk netraucē.
Pēdējos pāris gados arī tādu nav. Bet cilvēki atceras kaut ko no 3 g vecas pagātnes (un "piemirst", ka līdzīgas akcijas tika veiktas arī Liepājā, un tad pēkšņi tribīnēs parādījās dzīvība)

Nē, šķiet, šur tur var redzēt puikas vienādos hokeja komandu tērpos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-08-28 09:41, pirms 9 gadiem
AlexUSA rakstīja: Ulvi Brože, tu patieshám esi cirvis! Tik daudzi jau tev ir aizrádíjushi, ka ir Felikss Shucs, un Sestito arí saka Šucijs, bet tu konsekventi laid lazhu [Fēlikss Šics] un apsauká hokejistu. Kádas tev tiesíbas ir apsaukáties, pietam publiski un regulári? TU, PAMULKI, PATS ESI SHITS!!!
Īsti nav saprotams kāpēc žurnālistiem būtu jāklausās idiotu aizrādījumi, pat, ja to ir daudz. Saprotu, ka cepurnieki latviešu valodu neciena, bet tomēr.
, 2015-08-28 09:48, pirms 9 gadiem
AlexUSA rakstīja: Ulvi Brože, tu patieshám esi cirvis! Tik daudzi jau tev ir aizrádíjushi, ka ir Felikss Shucs, un Sestito arí saka Šucijs, bet tu konsekventi laid lazhu [Fēlikss Šics] un apsauká hokejistu. Kádas tev tiesíbas ir apsaukáties, pietam publiski un regulári? TU, PAMULKI, PATS ESI SHITS!!!
Priecājies, ka viņi neraksta Šits.
, 2015-08-28 10:16, pirms 9 gadiem
Onslov tu cirvi, kāda tev dir** fanošanas kultūra dienvidu valstīs. Diez vai tu gribētu ar bērnu iet uz tādu pasākumu, kur jebkurš ar nazi var iedurt vai dūmeni acīs iemest.
, 2015-08-28 10:20, pirms 9 gadiem
Jā,no mūsu līdzjūtējiem ir ko pamācīties,ne tikkai decibelu ziņā,bet arī dinamikas jomā... hokejs ir ātrākais komandu sporta veids un notikumi laukumā mainās ik pa sekundēm...noskatījos spēli Zagrebā pret Amur,spēle intresanta,bet līdzjušana atklāti runājot stulba,ja neteiktu vairāk,jo tiek dziedātas kaut kādas dziesmas,kas der futbolā,bet noteikti ne hoķī,brīžiem bija pat komiski,ka mājiniekiem pie vārtiem ir bardaks,kā rezultātā ieliek banku,bet tribīnēs tas kaķu koris mauc tik tālāk to monotono meldiņu,itkā uz laukuma vispār nekas nebūtu noticis!
, 2015-08-28 10:22, pirms 9 gadiem
Gabiitis rakstīja: Onslov tu cirvi, kāda tev dir** fanošanas kultūra dienvidu valstīs. Diez vai tu gribētu ar bērnu iet uz tādu pasākumu, kur jebkurš ar nazi var iedurt vai dūmeni acīs iemest.
Esot Grieķijā pirms gadiem 10 (šaubos, vai kas mainījies), parunājos ar vietējem par sportu. Gan čaļi gan onkas, protams, stāstīja, cik ļoti mīl futeni. Kad prasīju, vai iet uz spēlēm, visi kā viens (!) purināja galvu. Bail esot. Tur sadzērušies, sanarkojušies, kautiņus rīkojot. Kur nu vēl bērnu uz tādu ņemt līdzi...
, 2015-08-28 10:29, pirms 9 gadiem
Erikovič rakstīja: Jā,no mūsu līdzjūtējiem ir ko pamācīties,ne tikkai decibelu ziņā,bet arī dinamikas jomā... hokejs ir ātrākais komandu sporta veids un notikumi laukumā mainās ik pa sekundēm..
Notikumi mainās? Rezultāts gan strauji nemainās. Iesēdies aizsardzībā un būs kā spēlē pret CAN, OS.
, 2015-08-28 10:45, pirms 9 gadiem
Biedri, nelieši atkal uzdarbojas! Dodam pretsparu un Plusojam Funi!
, 2015-08-28 11:02, pirms 9 gadiem
Lai nepielien, nemaz tik skaļi vakar nebija.
, 2015-08-28 11:04, pirms 9 gadiem
skaļā arēna par neko labu neliecina
Irbe reiz precīzi salīdzināja ar NHL, ka tur tā nebļaustās, jo skatītājiem lielāks intelekts, sapratne par hokeju,
, 2015-08-28 11:29, pirms 9 gadiem
pleesonja rakstīja: skaļā arēna par neko labu neliecina
Irbe reiz precīzi salīdzināja ar NHL, ka tur tā nebļaustās, jo skatītājiem lielāks intelekts, sapratne par hokeju,
Tas intelekts gan tur vairāk izpaužas visu periodu staigājot turp/atpakaļ pēc alus, picas un popkorna.
, 2015-08-28 11:34, pirms 9 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Patīk kā bērni auro?
Kāpēc lai bērni nenāktu un nebaudītu hokeju? Tev laikam patīk, kad bērni osta līmi un tup pie datoriem žļembājot čipsus ar kolu?
, 2015-08-28 11:38, pirms 9 gadiem
pleesonja rakstīja: skaļā arēna par neko labu neliecina
Irbe reiz precīzi salīdzināja ar NHL, ka tur tā nebļaustās, jo skatītājiem lielāks intelekts, sapratne par hokeju,
Lielaks intelekts, tu smejies? Kad Irbe ir taa teicis? Asv cilveki veljovairak iet, lai uzeestu un alu iedzertu. Protams, ir arii tadi, kuri kaut ko no taa hokeja saprot, tachu tas procents ir daudz mazaks, nekaa Eiropaa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-08-28 12:27, pirms 9 gadiem
Dinamo fani ir ar humoru ,jo abus savus galvenos saukļus nozaguši.Tikai Rīga ,tikai Dinamo nočiepa no Rīgas ASK faniem ,bet to garo baurojumu d..i..n..a..m..o no Maskavas Dinamo futbola faniem.
, 2015-08-28 12:48, pirms 9 gadiem
coffijs rakstīja: Dinamo fani ir ar humoru ,jo abus savus galvenos saukļus nozaguši.Tikai Rīga ,tikai Dinamo nočiepa no Rīgas ASK faniem ,bet to garo baurojumu d..i..n..a..m..o no Maskavas Dinamo futbola faniem.
Vispār tikai Rīga, tikai Dināmo nāca no Maskavas Dinamo. Un visādi citādi labāk jāpriecājas, ka ir tik labi, cik ir. Jauni saukļi aizķeras ar lielām grūtībām. Un tad tad vēl ir tie varianti, kā LDz kausa SPĒKS, SPĒKS..., ka labi vien ir, ka neaizķeras. Bet ar radošiem priekšlikumiem vienmēr ir iespēja vērsties fanu sektorā. Tev noteikti ir daudz labu ideju!
, 2015-08-28 12:58, pirms 9 gadiem
sweet.caramel rakstīja: Vispār tikai Rīga, tikai Dināmo nāca no Maskavas Dinamo. Un visādi citādi labāk jāpriecājas, ka ir tik labi, cik ir. Jauni saukļi aizķeras ar lielām grūtībām. Un tad tad vēl ir tie varianti, kā LDz kausa SPĒKS, SPĒKS..., ka labi vien ir, ka neaizķeras. Bet ar radošiem priekšlikumiem vienmēr ir iespēja vērsties fanu sektorā. Tev noteikti ir daudz labu ideju!
Protams priekšlikumu pietiek ,vairāk jādzied nevis jāblēj ,piemēram ,kad pretiniekam vairākums varētu dziedāt ...daudz zābaku pa mūsu zonu staigā,kad pretinieku noraida varētu uzraut Gustavo stabs ,stabs ,tā vietā dziedot gols ,gols,bet kad komanda slikti spēlē jādzied mājās jāiet ,mājās jāiet es nevaru šeit palikt u.t.t.
, 2015-08-28 12:59, pirms 9 gadiem
Ja reiz runa sākās par fanu kultūrām, tad man nešķiet, ka hokejā dziesmas neiederētos. Gelzenkirhenes stadionā, kad pasaules čempionāts bija Vācijā, tīri ok skats bija. Tāpat basketbols arī samērā dinamiska spēle, bet Balkānos superskati tribīnēs. Par piemēru- https://www.youtube.com/watch?v=d4H...
, 2015-08-28 13:04, pirms 9 gadiem
ekspertu eksperts rakstīja: Lielaks intelekts, tu smejies? Kad Irbe ir taa teicis? Asv cilveki veljovairak iet, lai uzeestu un alu iedzertu. Protams, ir arii tadi, kuri kaut ko no taa hokeja saprot, tachu tas procents ir daudz mazaks, nekaa Eiropaa.
pilnīgi tas pats notiek Dinamo spēlēs, tikai ar skaļu bļaušanu
, 2015-08-28 13:14, pirms 9 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Patīk kā bērni auro?
Biju uz atklāšanas maču, tāpēc varu padalīties ar pieredzēto. Bērnu bļaušanas vsp.netika manītas, varbūt kādos citos sektoros tas bija aktīvāk, bet vispārīgi runājot, nemaz tik daudz to sīko tur arī nebija.

Tālāk, tika novērots, ka aptuveni savi 60-70% regulāri piedalās saukļu skandināšanās, kas arī to atmosfēru hallē paceļ augšā, un smalkās bērnu balstiņas tajos brīžos klausīdamies nesaklausīsi (ja vien kāds sīcis blakus nesēž).
Mazākumos - svilpšanas un buuu`ošana, spēles laikā - saukļu skandināšana, vārtu guvumu brīžos - tad gan notiek bļaušana (reāli 3x spēles).
Lieliska atmosfēra, lai kā tas citiem arī nepatiktu.
, 2015-08-28 13:22, pirms 9 gadiem
Tieši tā, ZA fani tiešām iet hokeju skatīties, nevis bezjēdzīgi aurot.
Protams, fanošana, kā zināms, paceļ komandu kaut kādā ziņā, bet to ar mēru vajag darīt.(un arī daudzveidīgāk )
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.