Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Vai "Dinamo" no izbraukuma pārvedīs punktus?

Vai "Dinamo" no izbraukuma pārvedīs punktus?
Normunds Sējējs un Aigars Cipruss joprojām atrodas pirmās uzvaras meklējumos
Foto: Sergey Litvak

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" jauno sezonu sācis ar divām neveiksmēm, bet šodien tiks pielikts punkts pirmajam izbraukumam, pulksten 17:00 tiekoties ar Maskavas "Spartak".

Kontinentālās hokeja līgas devītās sezonas ievads Rīgas "Dinamo" bija pagalam neizdevies - duelī pret "Sochi" pirmajā trešdaļā trīs reizes nācās samaksāt par noraidījumiem. Lai gan kanādietis Koltons Gilīss otrajā trešdaļā samazināja deficītu un kļuva par trešo leģionāru, kurš guvis komandas pirmos vārtus sezonā, izglābties rīdziniekiem nebija pa spēkam - 1:3.

Sekoja viesošanās pie Kaspara Daugaviņa, Pētera Skudras, Ģirta Ankipāna un Ņižņijnovgorodas "Torpedo", un tieši Latvijas izlases kapteinis kļuva par Rīgas "Dinamo" kapraci. Vispirms viņš aizsāka pretuzbrukumu, ar lielisku piespēli nokārtojot izgājienu divatā pret vienu, bet 57. minūtē Daugaviņš vairākumā ar plaukstas metienu no labās puses trāpīja tuvajā devītniekā un pielika punktu sāncenšu cerībām - 2:0.

Rīgas "Dinamo" realizējis tikai vienu no 55 metieniem, un 1,82% realizācija ir sliktākā Kontinentālajā hokeja līgā. Arī četras ielaistās ripas mazākumā dod pēdējo vietu, taču 63,6% neitralizācija nav pati sliktākā. Aiz visām komandām atrodas nākamā pretiniece Maskavas "Spartak", kas spējusi neitralizēt tikai pusi no mazākumiem - vienu no diviem.

Otrdien Maskavas "Spartak" savā laukumā ar 1:2 atzina Helsinku "Jokerit" pārākumu. Rezultātu vairākumā atklāja Raiens Stoa, kurš pēc metiena no zilās līnijas bija izveicīgākais vārtu priekšā un ar komandas biedra palīdzību tika pie atlēkušās ripas, tomēr pēdējais vārds piederēja Somijas klubam, kas, pateicoties 49. un 54. minūtē gūtajiem vārtiem, tika pie kārotajiem trim punktiem.

29 gadus vecais amerikāņu uzbrucējs Stoa pagājušajā sezonā pārstāvēja Novokuzņeckas "Metallurg" un Ņižņekamskas "Neftekhimik", 53 regulārās sezonas spēlēs gūstot 18 vārtus un sakrājot 29 rezultativitātes punktus. Starpsezonā Maskavas "Spartak" papildināja vēl divi leģionāri - zviedru vārtsargs Markuss Svensons un aizsargs Markuss Hegstrēms.

32 gadus vecais Svensons pirmoreiz spēlē ārpus dzimtenes, taču var lepoties ar labiem rādītājiem. Pagājušajā sezonā viņš kļuva par Zviedrijas čempionāta labāko vārtsargu, bet pirms diviem gadiem ielaida vismazāk ripu vidēji mačā. Abās sezonās viņš gan zaudēja finālā, bet 2013. un 2014. gadā ieguva zelta medaļu. Savukārt 27 gadus vecais Hegstrēms pērn 50 spēlēs izcēlās ar astoņiem vārtiem un 20 piespēlēm, kļūstot par "Djurgardens" otro rezultatīvāko aizsargu.

Maskavas "Spartak" palika trīs no pieciem rezultatīvākajiem spēlētājiem - čehs Lukāšs Radils (32 punkti), Konstantīns Glazačovs (31) un Sergejs Šmeļovs (26). Taču komandu pameta pirms tam Rīgas "Dinamo" spēlējušais kanādietis Čejs Genovejs (29), kurš pievienojās Helsinku "Jokerit", un uzbrucējs Jevgeņijs Bodrovs (24), kurš pārcēlās uz Ufas "Salavat Yulaev".

Rīgas "Dinamo" ir saistība arī ar Latviju - galvenā trenera Germana Titova viens no palīgiem ir Viktors Ignatjevs. Viņš iepriekš strādāja Maskavas "Dynamo" un pie rīdziniekiem, bet Latvijas valstsvienību pārstāvējis piecos pasaules čempionātos un 2002. gada olimpiskajās spēlēs.

Spēles sākums pulksten 17:00, tiešraide kanālā "Viasat Sport Baltic". Sekos pārtraukums sakarā ar olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, bet nākamo maču Rīgas "Dinamo" aizvadīs 6. septembrī izbraukumā pret Ufas "Salavat Yulaev".

Rīgas ”Dinamo” sastāvs sezonas pirmajā izbraukumā

Vārtsargi: Jakubs Sedlāčeks un Jānis Kalniņš;
Aizsargi: Georgijs Pujacs, Oskars Cibuļskis, Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Patriks Mulens, Aleksandrs Jerofejevs, Kristaps Zīle, Jēkabs Rēdlihs, Ralfs Freibergs, Ēriks Ševčenko;
Uzbrucēji: Tims Sestito, Miks Indrašis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Gints Meija, Pjotrs Ščastļivijs, Kaspars Saulietis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Filips Toluzakovs , Nikolajs Jeļisejevs, Edgars Kulda, Māris Bičevskis, Frenks Razgals, Koltons Gilīss un Džastins Šags.

Rīgas "Dinamo" pirmās desmit spēles

DatumsSpēleRezultātsVārtu guvēji
23. augustsviesos pret "Sochi"1:3Gilīss
25. augustsviesos pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo"0:2
27. augustsviesos pret Maskavas "Spartak"
6. septembrisviesos pret Ufas "Salavat Yulaev"
8. septembrisviesos pret Magņitogorskas "Metallurg"
11. septembrisviesos pret Čeļabinskas "Traktor"
13. septembrismājās pret Helsinku "Jokerit"
15. septembrisviesos pret Minskas "Dinamo"
17. septembrismājās pret Novosibirskas "Sibir"
19. septembrismājās pret Novokuzņeckas "Metallurg"

Vai

  • 150

  • 125



, 2016-08-27 08:25, pirms 8 gadiem
Kādus punktus??? Ja iesitīs kaut vienu banku permumbukānis ar funi un je
notu bučosies un dejos.
, 2016-08-27 08:29, pirms 8 gadiem
Pirms pirmās spēles lūdzu izteikties meitenes. Atsaucība bija redzēti liela - pāri par 100 komentāriem. Mūsos ir spēks!
Šodien - KEPKAS. Jūsu diena ir klāt.
Kamēr stiprais dzimums ar daiļo mežā lasa sēnes, šodienas prognozes par spēli izsaka kepkas.
, 2016-08-27 08:30, pirms 8 gadiem
Vai spēs gūt kādus vārtus un vai nebūs jāved mājās kārtējā baranka.????
, 2016-08-27 08:34, pirms 8 gadiem
Vispār jau kādreiz pārvedīs! Šoreiz vēl gan ne!
, 2016-08-27 08:46, pirms 8 gadiem
Spartaks vēsturiski Rīgas Dinamo parocīgs pretinieks.Varbūt aizķers kādu punktu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-08-27 09:02, pirms 8 gadiem
Klubu sportā viss slēpjas naudā! Krievi savam dinaburgas klubam iedo tik naudu lai varētu eksistēt ne cīnīties par gagarinu! Tā kā rezultātus negaidiet no šo nīkuļojošo klubiņu! Un ja arī būtu liels budžets krievi nekad neļautu kkādam rigas dinamo izcīnīt kausu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-08-27 09:29, pirms 8 gadiem
Arhīvu nobanoja!!! 😂😂😂 nu, burt, atpakal melno krānu zemē? Man liekas LV ir daudzreiz foršāk. Tev tak gadu daudz, laiks atgriezties Salātu ielā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-08-27 09:31, pirms 8 gadiem
Un kurš tēica ka KHL ir švaks līmenis aizej paprovē punktu paņemt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-08-27 09:39, pirms 8 gadiem
Par ko Arhīvu nobloķēja, nav skaidrs nudien. Viņš taču pat sakarīgus apvainojumus nespēja uzrakstīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-08-27 09:42, pirms 8 gadiem
Atkartosu sevi. Lai atkratas no Zurkas, lai komanda nav negativa atmosfera un vieta dabun kadu legi, un spele ari aizies. Nevienam nepatik Zurkas! Zurkam pat nepatik Zurkas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-08-27 09:44, pirms 8 gadiem
A-Burts-DR73 rakstīja: Tie noraidījumi bija strīdīgi, Sējējam ir nopietni jāpiestrādā pie strīpaino labvēlības, to ļoti labi pieprot Znaroks, kur nežļēmbā kā mērkaķis bublgumus, bet gan prot zobus parādīt, un ne tikai parādīt, bet arī iekost vai arī vajadzības gadījumā kādam pa tiem zobiem iekraut!
Znaroks bija ļoti nesavaldīgs hokejists, to atceras visi. Dažreiz domāju par viņa īso Amerikas karjeru. Pieļau, ka viens atgriešanās iemesliem varēja būt arī tas, ka Z-amerikā viņš nevarēja tik brīvi izpausties kā Eiropas salīdzinoši mīkstajā hokejā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-08-27 09:47, pirms 8 gadiem
SakuKoivu rakstīja: Par ko Arhīvu nobloķēja, nav skaidrs nudien. Viņš taču pat sakarīgus apvainojumus nespēja uzrakstīt.
Nobanoja par to ka apkauno latviešus, łaudams mīzt svensonam sev virsū
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.