Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Matulis: "Pārbaudes spēlēs der zaudēt, lai vēlāk uzvarētu čempionātā"

Portāla Sportacentrs.com spēles „Dinamo” – „Ak Bars” eksperts, hokeja apskatnieks Jānis Matulis dalījās iespaidos par redzēto mačā, kā arī pauda viedokli, ka pārbaudes spēlēs dažkārt ir lietderīgi arī zaudēt, lai vēlāk uzvarētu čempionāta laikā.

„Kopējais iespaids par mača sākumu bija ļoti labs. Sākumā likās, ka būs tāpat kā Prāgā – „Ak Bars” uzbruka daudz, taču mūsējie ātri prata spēli izlīdzināt, lai gan pašā mača sākumā pretinieku pārsvars bija ievērojams. Vienā no epizodēm Sedlačeks parādīja, ka viņam ir ātras ne tikai rokas, bet arī domāšana (galva). Ripa tobrīd jau bija uz vārtu līnijas, bet viņš neļāva dinamiešiem nonākt iedzinēju lomā. Man pagaidām nav izdevies noformulēt, kā Dinamo spēlē uzbrukumā, taču ir skaidrs, ka spēle ir ļoti mainījusies – kļuvusi krietni sakarīgāka,” teica Jānis Matulis.

Šajā starpsezonu periodā daudz runāts par „Dinamo” spēli laukuma viduszonā, taču eksperts pauž viedokli, ka „tā ir tikai trešā svarīgākā zona hokeja laukumā.”

„Pirmajā trešdaļā mūsējiem viss nāca pārāk vienkārši, tāpēc čaļi nedaudz nomierinājās. Pirmo trešdaļu es raksturotu kā tikpat vieglu kā manu pastaigu ar suņu kucīti pa Dikļu ielu. Otrajās 20 minūtēs mūsējiem jau klājas krietni smagāk. Dažas kļūdas un Ak Bars uzreiz mūs sodīja! Nebija tā, ka Ak Bars kāpināja apgriezienus, bet spēle kļuva nedaudz asāka. Tam visam ir pamatojums – Kazaņa nevēlējās zaudēt vēl vienu reizi. Viņi salīdzinājumā ar mūsējiem tomēr ir multimiljonāri,” viedokli pauda Matulis.

„Es esmu par to, ka pārbaudes spēlēs pat labāk ir zaudēt, lai vēlāk uzvarētu čempionātā. Tagad gan laikam runāju kā treneris,” smejot teica Matulis. „Mēs starp citu ar kolēģiem pārtraukumā jokojām, mēģinot prognozēt, ko tribīnēs pārrunā Juliuss Šuplers un Peka Rautakalio. Secinājām, ka laikam atgādina Ābolam, ka Latvijas Dzelzceļa kausu izcīnīt nedrīkst. Abi savulaik ir ieguvuši šo kausu, bet, kas notika vēlāk sezonas laikā, mums visiem ir labi zināms,” atgādināja „Sporta Avīzes” hokeja apskatnieks.

„Jau lielais vairākums (piecatā pret trim pretiniekiem) bija nekāds, ko tad varam gribēt spēlējot piecatā pret četriem. Vakardienas spēlē vairākumā gols iekrita, šodien spēle īsti nevedās. Ripas kustība bija, bet noslēguma fāzē kaut kas pietrūka,” rīdzinieku spēli vairākumā īsi raksturoja Matulis. „Man šajās abās spēlēs patika Upītis, viņam ir vārtu gūšanas „ņuhs”, domāju, ka viņš jāpatur komandā,” uzskata eksperts.


, 2013-08-27 22:24, pirms 11 gadiem
Viss jau labi, var piekrist vina teiktajam. Bet kapec jaliek bilde, kuraa ar fotosopu atnemti matulim abi alus kausi?
, 2013-08-27 22:24, pirms 11 gadiem
cik ta Janka speeles laikaa izkaava Valmiermuizhniekus?
, 2013-08-27 22:26, pirms 11 gadiem
Kakliņu pudeles redzēt vēl varVecais kārumnieks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-08-27 22:36, pirms 11 gadiem
inis rakstīja: Upīts labs,viņu tik tiešām jāpatur....
Labāk tā zaudēt šodien,lai regulārajā sezonas spēlēs tādas kļūdas vairs neatkārtotu....
jāspēlē labāk kā šodien, citādi zaudēs arī regulārajā... par Upīti prieks, jā, jau vakar teicu patika visa ceturtā maiņa
, 2013-08-27 22:42, pirms 11 gadiem
pārbaudes spēle ,kā visas citās spēles ir jastiprina uzvarētāju gars ..
, 2013-08-27 22:48, pirms 11 gadiem
Šito visu Autors ir salicis, no Live sportacentrs spēles Šos visu es izlasīju tur.. Nice job.. Apsveicu, ar 50sant
, 2013-08-27 22:58, pirms 11 gadiem
Matulis : "Pārbaudes spēlēs der zaudēt, lai vēlāk uzvarētu čempionātā, ka ari ja sajaukt melno un balto varetu sanakt peleks"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-08-28 00:45, pirms 11 gadiem
Un kā ar pārliecības iegūšanu par saviem spēkiem? Kā ar vārtu gūšanas garšu?? Šī ūdens liešana jau pieriebusies. Izcīnījām LDz kausu un sabojājām sezonu. Tagad obligāti jāzaudē, lai būtu veiksmīga sezona... ĀRPRĀC! Kā var profesionāls žurnālists šādus murgus rakstīt?!? Būtu labāk kādu sīkāku analīzi uztaisījis, kas mainījies spēles ziņā šajā pirmssezonā salīdzinot ar 2012./2013. sezonas pārbaudes spēlēm.
, 2013-08-28 01:03, pirms 11 gadiem
Kas tā par loģiku? Nav starpība, vai uzvari vai zaudē visas pārbaudes spēles, tās ir spēles, kuras nekādi neietekmē sezonu. Labāk katrā spēlē uzvarēt, jo visam citam nav jēga.
, 2013-08-28 07:25, pirms 11 gadiem
Ko te stresot,Matulis jau to saka caur humoru vienīgi tādēļ,ka pieredze rāda,ja ārdamies pirmssezonas laikā,tad slikti sākam regulāro čempionātu.Tā teikt,iedarbojās neliela māņticība.Tas arī viss.
, 2013-08-28 07:52, pirms 11 gadiem
Pārbaudes spēles būs regulārā sezona, čempionāts - cerības kauss!
, 2013-08-28 08:23, pirms 11 gadiem
Hossa, Indrašis - spēlē mazākumā(( Tas gan nav labi((
Ābolam vēl ir kur augt.
, 2013-08-28 08:32, pirms 11 gadiem
Kā, nu ietekmēt jau ietekmē. Mūsējie sajūtas dikti stipri, tad, ja pārbaudes spēles visas vinnē... Un kad nāk nopietnie mači, tad jau pretinieks spēlē pavisam savādāk, bet mūsējiem skaistās atmiņas nepalīdz nekādi
, 2013-08-28 08:43, pirms 11 gadiem
inis rakstīja: Upīts labs,viņu tik tiešām jāpatur....
Labāk tā zaudēt šodien,lai regulārajā sezonas spēlēs tādas kļūdas vairs neatkārtotu....
taciņa jau būs iestaigāta!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.