Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Skudra: "Karsums, Sotnieks, Bārtulis, Cibuļskis – vēl runāšu un piedāvāšu"

Skudra: "Karsums, Sotnieks, Bārtulis, Cibuļskis – vēl runāšu un piedāvāšu"
Pēteris Skudra. Foto: Raimonds Volonts, Dinamo Rīga

Šodien pirmo treniņu pirms jaunās sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo". Komandas galvenais treneris Pēteris Skudra pēcāk sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda prieku par laukumā redzēto un ieskicēja sastāva veidošanos – sākumā svarīgākais bijis atlasīt latviešus, bet tagad uzmanība pievērsta ārzemnieku tirgum.

Pirmais treniņš aiz muguras. Kas jauns?
Beidzot jāsāk strādāt! Man patika. Mūsu rīcībā ir čaļi ar vienpusējiem un ar divpusējiem līgumiem, un tad citi ir pārejas etapā – ar pārbaudes kontraktiem. Čaļi ir motivēti un jau no pirmās dienas saprot, ko vēlamies izdarīt. Saprot, kādai jābūt attieksmei, darba ētikai un disciplīnai. Šosezon tas ir svarīgi ne tikai uz ledus un trenažieru zālē, bet arī tajā, ko viņi dara ārpus arēnas. Esmu ļoti apmierināts ar šodien paveikto, ir labs garstāvoklis. Kas saistīts ar fizisko sagatavotību, var redzēt, ka procenti 90 ir strādājuši, ir gatavojušies. Ir čaļi, kuriem sirds vēl nav tajā vietā, kur vajag, bet visi cenšas. Centība un gribēšana – tas šobrīd ir pats galvenais.

Tie, kuri bija uz ledus – viņi arī ir kluba redzeslokā?
Jā, šobrīd jā. Mēs gaidām, liekam kopā puzli. Šie ir latvieši, kurus redzējām komandā uzreiz, un tad liekam klāt visus pārējos. Lai komanda būtu tāda, kādu vēlamies redzēt. Neskatoties ne uz pases krāsu, ne uz spēlētāja vecumu. Vēl runāsim, skatīsimies, kā situācija attīstās ar ārzemju spēlētājiem noteiktās pozīcijās. Vēl ir latviešu hokejisti, ar kuriem parunāšu. Šodien nebija Kristapa Sotnieka, Mārtiņa Karsuma, Oskara Cibuļska, Oskara Bārtuļa. Ar kādu no viņiem vēl runāšu, izdarīsim piedāvājumus, ko varam izdarīt. Tagad viennozīmīgi ir etaps, kad nāk klāt ārzemju hokejisti. Tā tagad ir prioritāte.

Kā tehniski notiks ārzemnieku pievienošanās – viņi trenēsies atsevišķi no latviešiem?
Nē, kanādiešiem, somiem, slovākiem nav jāsēž karantīnā. Spēlētāji, kuri ierodas no labvēlīgajām zonām, iziet cauri Covid-19 testiem, visiem pārējiem medicīnas testiem, un uzreiz startē kopā ar pārējiem čaļiem grupā. Kontaktējos, strādāju, ar mums interesantajiem spēlētājiem katru dienu runāju par treniņprocesu. Lielākās problēmas ir ar krievu hokejistiem – saprast, kā viņi var iebraukt iekšā un kad drīkst pievienoties pēc karantīnas. Tas viss ir jāizdara pareizi.

Ārzemnieku skaits komandā būs liels. Cik leģionārus redzi komandā – 15, 20?
Skaits būs nepieciešamais. Puzle vēl liekas kopā. Man ir budžets, kurā jāiekļaujas, izspiežot maksimumu – līdz pēdējai kapeikai. Ir svarīgi sastādīt komandu, kas sasniedz rezultātu. Čaļi, kuri brauc uz šejieni spēlēt – viņi tic, viņi redz, viņiem ir interesanti, kāda būs komanda. Vienkārši tāpat – tikai, lai dabūtu algu – neviens šeit nebrauc. Viņi zina manas ambīcijas. Liekam kopā no latviešiem maksimumu, un tad iet otrais vilnis – ārzemju hokejisti. Pēc tam skatīsimies – varbūt būs vajadzīgs arī trešais vilnis. Tagad ir jāparaksta pareizie cilvēki pareizajās pozīcijās. Dabūt parakstus – tas ir pats galvenais. Trešajā vilnī skatīsimies, ko vēl varam izspiest no vietējiem hokejistiem, kurus vēl varam dabūt komandā. Redzēsim, kā saliksies kopā. Mēs veidojam komandu, kurai ne tikai jātiek astotniekā, bet tur kaut kas arī jāizdara.

Kuri būs tavi asistenti?
Pašlaik strādājam četratā – es, Raimonds Vilkoits, Aleksandrs Ņiživijs un Raivis Miezāns. Tālāk nāks klāt vēl cilvēki.

Nojaušu, ka vārtsargu treneris būs no Krievijas.
Strādājam pie šī jautājuma.

Tagad trenējaties Piņķos. Plānā ir braukt arī kur citur?
Nē, paliksim uz vietas, netērēsim laiku. Mēs ievelkam komandu, stresam nav pamata – laiks ir pietiekami daudz, lai varētu kvalitatīvi sagatavoties. Čaļi ir atnākuši labā kondīcijā. Vēl uztaisīsim pāris testus, vēl dziļāk paskatīsimies uz viņiem, bet principā paši čaļi ir labi sagatavojušies. Mēs nepārspīlēsim. Sāksim Piņķos, katru dienu ledus un zāle. Ievilksim iekšā, cītīgi pētīsim komandas stāvokli, jo mums ir svarīgi sagatavot spēlētājus, nevis viņus nodzīt. Skatāmies uz pulsiem, pakāpeniski iesim uz priekšu. Protams, vēlāk sāksim likt iekšā taktiku.

Cik daudz uz ledus jānostrādā, cik dziļa bāze jāieliek apakšā, lai varētu pievērsties taktikai?
Uz niansēm jau tagad strādāju. Ir lietas, kas man ir svarīgas, un pie tā jau strādājam. Lai tīri taktiski sāktu strādāt – ir jāieliek pāris nedēļas, pāris cikli pa piecām vai sešām dienām. Kādi divi vai trīs cikli. Domāju, vismaz 12 dienas, un tad varam domāt par taktiku. Spēles vingrinājumi, spēlējoši vingrinājumi. Kad čaļi būs nedaudz pieēdušies, tad liksim iekšā taktiku, jo tie treniņi neņem daudz enerģiju, vairāk prasa koncentrēšanos. Skriešana vairs tik daudz nav nepieciešama, vairāk vajag domāt ar galvu.

Kuras ir akūtās pozīcijas, kurās tiek meklēti leģionāri?
Visās.

Klasiskais "Dinamo" komplektēšanas modelis bijis ārzemēs vispirms atrast aizsargu ar labo satvērienu un centru.
Man komandā ir jābūt četriem aizsargiem ar labo satvērienu. Vismaz. Cik ir Rīgā? Tagad ar pārbaudes laika līgumu ir Eduards Jansons. Četri ar labo satvērienu, lai varam spēlēt to, ko gribam spēlēt uzbrukumā, lai būtu daudzveidīgi, lai pret mums būtu grūtāk lasīt, ko darīsim ar ripu. Tām pozīcijām ir jābūt. Ir jābūt centriem, lai iemetienos varam dabūt priekšrocības. Jābūt daudzveidīgiem centriem – gan ar kreiso, gan ar labo satvērienu. Mums ir jābūt spēlētājiem, kuri māk spēlēt gan centrā, gan malā. Tas viss ir ļoti svarīgi. Sākuma periodā mums ir jāiedod sev iespēja un jāsaliek puzle pareizi. Ja iesāksim nepareizi jau sākumā – esam iešāvuši sev kājā. Tāpēc sākumā viss ir jāizdara pareizi. Neforsējam situāciju un gaidām tos spēlētājus, kuri mums ir vajadzīgi.


, 2020-07-27 15:29, pirms 4 gadiem
Kāds tad ir tas īstais try-out saraksts?
, 2020-07-27 15:50, pirms 4 gadiem
Jābūt daudzveidīgiem centriem – gan ar kreiso, gan ar labo satvērienu. Mums ir jābūt spēlētājiem, kuri māk spēlēt gan centrā, gan malā. Tas viss ir ļoti svarīgi.

Varbūt, derētu atcerēties ģinamas budžetu? Runāt skaisti ir viens, bet ņemot vērā komandas modeli - kas ir absolūti nekāds, bez jebkāda skata nākotnē - Skudras rokās ir viens šāviens uz katru spēlētāju - netrāpīja, viss. Jo rezerves jau nav - izvēles, skautings - nekāds.
Tādas komandas eksistē tikai vietu aizpildīšanai līgā.
, 2020-07-27 16:01, pirms 4 gadiem
Bet ir kāds, kas zem 30? Lidz šim nav pat pieminēts. Pensionāru forčekings
, 2020-07-27 16:02, pirms 4 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Bet ir kāds, kas zem 30? Lidz šim nav pat pieminēts. Pensionāru forčekings
Viņš jau teica - neskriesim, bet domāsim ar galvu. 😁😁
, 2020-07-27 16:05, pirms 4 gadiem
Viņiem pirms budžeta dabūšanas bija laiks vismaz 2 mēneši, lai vismaz mutiski vienotos ar iecerētajiem ārzemniekiem. Tad kur problēma tagad viņus jau dabūt lidmašīnās uz Rīgu, lai atbrauc un uzreiz paraksta līgumus? Atbrauks pēc mēneša, bez fiziskās sagatavotības un sāks strādàt uzreiz pie taktikas.
, 2020-07-27 16:14, pirms 4 gadiem
Gūža rakstīja: Viņiem pirms budžeta dabūšanas bija laiks vismaz 2 mēneši, lai vismaz mutiski vienotos ar iecerētajiem ārzemniekiem. Tad kur problēma tagad viņus jau dabūt lidmašīnās uz Rīgu, lai atbrauc un uzreiz paraksta līgumus? Atbrauks pēc mēneša, bez fiziskās sagatavotības un sāks strādàt uzreiz pie taktikas.
Kurš nopietns ārzemnieks ies vienoties ar klubu, kuram tobrīd nebija ne naudas ne ka cita. Labi ja vietējos tagad savāks. Citādi būs tie 20 krievi. Tā vai citādi, būs veterānu komanda, kas uz sezonas otro pusi atšālēsies.
, 2020-07-27 16:37, pirms 4 gadiem
Es gan teiktu ka dzīvojot šīs dienas realitātē, lielākā daļa KHL komandu būs 'atšālējušies" kādā momentā un tas negatīvais efekts Lielajām komandām būs daudz grūtāk sagremojams. Vienīgi kā viņi izies vieglāk cauri tam ir garāks beņķis... Bet protams komandu veidot uz gadiem 32+ vidēji ir pilnīgs un galīgs bezceris, nav jau play-off uzreiz jāmauc
, 2020-07-27 16:46, pirms 4 gadiem
Galvenais lai bedres nebūtu
, 2020-07-27 16:55, pirms 4 gadiem
Gūža rakstīja: Viņiem pirms budžeta dabūšanas bija laiks vismaz 2 mēneši, lai vismaz mutiski vienotos ar iecerētajiem ārzemniekiem. Tad kur problēma tagad viņus jau dabūt lidmašīnās uz Rīgu, lai atbrauc un uzreiz paraksta līgumus? Atbrauks pēc mēneša, bez fiziskās sagatavotības un sāks strādàt uzreiz pie taktikas.
Tavuprāt, tie ārzemnieki, kas būtu labāki par vietējiem - tā mētājās bez darba, un rindā stāv uz Djinamku? Šajā brīdī, Dinamo atrast leģionārus ir grūtāk - Kolhozs ir ļoti nestabila līga, Krievijā ir nestabila situācija ar COVID, minimāls budžets, un Dinamo ne ar ko šobrīd neatšķiras no Krievijas kluba, jo bāzēs visticamāk Krievijā!
, 2020-07-27 16:56, pirms 4 gadiem
hokejists77 rakstīja: Galvenais lai bedres nebūtu
Vajadzīgs ļoti labs fiziskās sagatavotības treneris. Ar Ankipāna kolēģiem aršanas nebija.
, 2020-07-27 17:17, pirms 4 gadiem
Man komandā ir jābūt četriem aizsargiem ar labo satvērienu. Vismaz. Cik ir Rīgā? Tagad ar pārbaudes laika līgumu ir Eduards Jansons.
Paga... Ališausks nebija ar labo satvērienu? Ja vajag četrus, varēja atstāt
, 2020-07-27 18:55, pirms 4 gadiem
tas ir tik sarežģīti visu sastāvu nosaukt, kas bija uz ledus?
, 2020-07-27 18:59, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Paga... Ališausks nebija ar labo satvērienu? Ja vajag četrus, varēja atstāt
Bija gan! Laikam padomā ir kāds labāks.
, 2020-07-27 19:24, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: tas ir tik sarežģīti visu sastāvu nosaukt, kas bija uz ledus?
valsts noslēpums
, 2020-07-27 19:38, pirms 4 gadiem
Labi ka sāk kaut ko darīt,cerēsim un jau tagad nerakstīsim savu negatīvo.
Var gadīties ka kāds hokejists šo murgu arī lasa,varu iedomāties,kāds noskaņojums viņā rodas.
, 2020-07-27 21:34, pirms 4 gadiem
Kas ar Miku Indraši?
, 2020-07-27 21:49, pirms 4 gadiem
RonaldoCR rakstīja: Kas ar Miku Indraši?
izlasot rakstu ir 2 varianti:
- piekritis Petkas piedāvājumam un slidos ģinamā!
- nepiekritis un pasūtījis Petku, ka vairs nerunās pat par līgumu!
nu vismaz te (sc skribenta rakstā) par viņu nekas nav teikts
Slēpts komentārs: Maikl30
Slēpts komentārs: Maikl30
, 2020-07-28 00:01, pirms 4 gadiem
Nu pie nabagu budžeta Ališausks ir patiešām labs prospekts
Arī gados salīdzinoši jauns, čakls, ar labu darba ētiku
Nav zvaigzne, bet līmeni tur
, 2020-07-28 02:28, pirms 4 gadiem
Visi molodčiki! Vēl var dabūt abonementu?
Maiklu par tafgaju ar 150k/sezonā.
Baigais dalbajobs, bet līgumu atpelnīs!
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.