Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Dinamo" uzņems Austrumu konferences vicelīderi "Avangard"

"Dinamo" uzņems Austrumu konferences vicelīderi "Avangard"
Gunārs Skvorcovs
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas galvenā trenera Ģirta Ankipāna vadībā pie punktiem ticis četros no astoņiem mačiem, šovakar pulksten 19:30 uzņems Omskas "Avangard", kam zaudēja atklāšanas spēlē. Tiešraide kanālā TV6.

Pirmdien Rīgas "Dinamo" bija izcila iespēja tikai otro reizi sezonā un pirmo reizi kopš 28. augusta izcīnīt divas uzvaras pēc kārtas – pēc Denija Kristo un Ansi Salmelas precīzajiem metieniem laukuma saimnieki ieguva 2:0 pārsvaru. Taču Novosibirskas "Sibir" iemeta 54 un deviņas sekundes līdz pamatlaika beigām, brīnumainā kārtā panākot izlīdzinājumu.

Kā pēc mača norādīja komandas galvenais treneris Ģirts Ankipāns, atrašanās vieta kopvērtējumā – Rīgas "Dinamo" ieņem pēdējo vietu Kontinentālajā hokeja līgā – spēlētājos rada pārliecības trūkumu, un tas bijis redzams arī pēdējā minūtē. Uzvarētāja noskaidrošana nonāca līdz bullīšiem, un ciemiņi bija prasmīgāki, tiekot pie diviem punktiem – 3:2.

Rīdzinieku rindās vienīgo bullīti realizēja krievu uzbrucējs Nikolajs Žerdevs, kurš izcēlās ar precīzu metienu augšējā stūrī, un šovakar pret Omskas "Avangard" viņš, visticamāk, spēlēs vienā virknējumā ar citu krievu uzbrucēju – 34 gadus veco Staņislavu Čistovu. Ar viņu līgums tika parakstīts tikai šonedēļ. Čistovs sezonu sāka Maskavas "Spartak", taču aizvadīja tikai vienu maču, daudz vairāk laika pavadot fārmklubā.

Pret Omskas "Avangard" tika aizvadīta pirmā spēle sezonā, 22. augustā jeb pirms 65 dienām piedzīvojot zaudējumu ar 1:3. Pateicoties Mika Indraša realizētajam vairākumam, Rīgas "Dinamo" pirms noslēdzošās trešdaļas bija pārsvars, bet strīpu izredzēm tikt pie punktiem pārvilka trīs ielaisti vārti nepilnās divās minūtēs.

Omskiešiem panākums ielika stabilus pamatus sezonai, un komanda atrodas otrajā vietā Austrumu konferencē, atpaliekot tikai no Kazaņas "Ak Bars" – 47 punkti 25 spēlēs. Turklāt uz Rīgu komanda brauc pozitīvā noskaņojumā – pēdējās četrās spēlēs izcīnītas trīs uzvaras, un divas no tām gūtas izbraukumā. Vispirms ar 3:1 tika apspēlēts Čerepovecas "Severstal", kam sekoja 2:1 pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Čehu vārtsargs Dominiks Furhs pēdējās dienās ticis galā ar 52 no 54 metieniem, pierādot, ka pieder Kontinentālās hokeja līgas labākajiem. Sezonas griezumā Furhs atvairījis 94,1% sāncenšu metienu, un tas viņam dod trešo vietu līgā – tikai aiz Igora Šestjorkina no Sanktpēterburgas SKA un Raiena Zapolska no Helsinku "Jokerit". 2016. gada pasaules čempionātu Furhs noslēdza ar vislabāko statistiku.

Ja vārtsargu līnijā līderis ir leģionārs, tad Omskas "Avangard" rezultatīvākais aizsargs un uzbrucējs gan ir krievi – Jegors Martinovs savācis 12 punktus, bet Iļjas Mihejeva kontā ir 17 punkti. Tiesa, viņu tuvākie sekotāji ir zviedri – Ēriks Gustafsons sakrājis desmit punktus, kamēr Andrē Pētešona kontā arī ir 17, bet viņš aizvadījis par diviem mačiem vairāk nekā Mihejevs.

Kopumā astoņiem omskiešiem izdevies aizsniegties līdz desmit punktu atzīmei, kamēr Rīgas "Dinamo" rindās cipars ir daudz zemāks – divi. Indrašim ir 14 punkti, bet Kristo – par vienu mazāk. Kā pēdējos gados ierasts, komandas lielākā problēma ir vārtu gūšana, un, klusējot līderiem, palīgi parasti neparādās. Vai duelis pret Omskas "Avangard" būs izņēmums?


, 2017-10-26 09:31, pirms 7 gadiem
Nevis spēles diena bet kauna diena
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-10-26 09:41, pirms 7 gadiem
hokejists77 rakstīja: Nevis spēles diena bet kauna diena
kauna diena nebūs...
sēdēs aizsardzībā... 1 golu iemocīs...
1:3 vai 1:4
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-10-26 10:19, pirms 7 gadiem
ģērēs kā mazos, nav varianti, dinamo starpgalaktiku čempions
, 2017-10-26 10:34, pirms 7 gadiem
Lai kā arī šodien (ne)veiktos komandai, uz hokeju taču var aiziet vai skatīties pa tv, kā labu teātra izrādi. Pat neskatoties uz sportisko aspektu. Lai veicas, RD!
, 2017-10-26 10:42, pirms 7 gadiem
Kā var iet uz sporta spēli "neskatoties uz sportisko aspektu" ?!
Tā jau ir impotences pazīme !
, 2017-10-26 10:42, pirms 7 gadiem
Shovakar paredzu ripu sabirumu dinamo vaartos.
, 2017-10-26 10:58, pirms 7 gadiem
Vienu iemocīs, trīs vai pat 4 apēdīs.
, 2017-10-26 10:59, pirms 7 gadiem
ej dillēs rakstīja: Kā var iet uz sporta spēli "neskatoties uz sportisko aspektu" ?!
Tā jau ir impotences pazīme !
Iet uz spēli un jūt līdzi. Neatkarīgi no rezultāta bauda spēli, hokeju, atmosfēru un uzvara dubultprieks , zaudējums tad prieks par pašu pasākumu, par hokeju. Īsts makšķernieks var visu dienu nosēdēt neko neizvilkt un priecāties par pavadīto laiku. Var braukt ar laivām pa Gauju , iekrist ūdenī , saslimt un priecāties par pasākumu kopumā. Tev zaudējums uzreiz drūma seja, neizdevies vakars, slikts garīgais. Tad labāk vispār nesekot līdzi sporta notikumiem vai arī sākt just līdzi tikai stiprajiem.
, 2017-10-26 11:03, pirms 7 gadiem
Dinamo Rīga- Sirsnīgas sarunas !
, 2017-10-26 11:08, pirms 7 gadiem
FUNS rakstīja: Iet uz spēli un jūt līdzi. Neatkarīgi no rezultāta bauda spēli, hokeju, atmosfēru un uzvara dubultprieks , zaudējums tad prieks par pašu pasākumu, par hokeju. Īsts makšķernieks var visu dienu nosēdēt neko neizvilkt un priecāties par pavadīto laiku. Var braukt ar laivām pa Gauju , iekrist ūdenī , saslimt un priecāties par pasākumu kopumā. Tev zaudējums uzreiz drūma seja, neizdevies vakars, slikts garīgais. Tad labāk vispār nesekot līdzi sporta notikumiem vai arī sākt just līdzi tikai stiprajiem.
Pilnīgi piekrītu, Funi! Un paldies, ka papildināji manu domu par makšķernieku un braukšanu pa Gauju.
, 2017-10-26 11:13, pirms 7 gadiem
Lūzeriem ar lūzeru psiholoģiju, loģiski zaudējums.
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
, 2017-10-26 11:28, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Lūzera filozofijas paraugs!
Gribētu dzirdēt pamatojumu, bet eh... atkal jau nebūs. Tikai nolamāsies, nosauks vēlreiz par lūzeru un viss. Cilvēki, kuri spēj priecāties par pozitīvām lietām ir lūzeri. Uz sportu skatos kā uz mākslu, kaut ko ļoti interesantu. Neskatos to kas bojā noskaņojumu (Degpunktus un tml.). Zaudējums hokejā nav smagas slimības, nāves, dabas katastrofas utt.
Tie kas spēj baudīt pasākumu ir lūzeri, Droši vien tie kuri priecājas par Sauli, pirmo taureni, skaistu dabas skatu arī nav normāli, jo pensijas mazas, pasaulē cilvēki mirst no bada utt. Nīgrie vienmēr atradīs par ko būt neapmierinātiem.
, 2017-10-26 11:49, pirms 7 gadiem
Šodien vērtēsim, vai Dinamieši būs spējuši attapties no sāpīgā un nepelnītā zaudejuma. Labākās zāles būs viena no līgas smagsvaru Avangard ğērēšana.
, 2017-10-26 11:55, pirms 7 gadiem
FUNS rakstīja: Gribētu dzirdēt pamatojumu, bet eh... atkal jau nebūs. Tikai nolamāsies, nosauks vēlreiz par lūzeru un viss. Cilvēki, kuri spēj priecāties par pozitīvām lietām ir lūzeri. Uz sportu skatos kā uz mākslu, kaut ko ļoti interesantu. Neskatos to kas bojā noskaņojumu (Degpunktus un tml.). Zaudējums hokejā nav smagas slimības, nāves, dabas katastrofas utt.
Tie kas spēj baudīt pasākumu ir lūzeri, Droši vien tie kuri priecājas par Sauli, pirmo taureni, skaistu dabas skatu arī nav normāli, jo pensijas mazas, pasaulē cilvēki mirst no bada utt. Nīgrie vienmēr atradīs par ko būt neapmierinātiem.
Pamatojums ir pavisam vienkāršs, jo šāda līdzjutēju attieksme, konkrēti sportā, veicina to ka sportisti spēlē/sporto tieši tāpat kā to dara HrHuLv pelavmaisi.
Neskaties Degpunktu, bet aizstāvi un slavē komandu, kura tekoši zaudē, un kuras teātra izrāde regulāri ir ar sliktām beigām.
Te Tu kārtējo reizi izcelies ne tikai ar savu lūzera domāšanu, bet demagoģiju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-10-26 12:03, pirms 7 gadiem
Par play offu !
, 2017-10-26 12:19, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Pamatojums ir pavisam vienkāršs, jo šāda līdzjutēju attieksme, konkrēti sportā, veicina to ka sportisti spēlē/sporto tieši tāpat kā to dara HrHuLv pelavmaisi.
Neskaties Degpunktu, bet aizstāvi un slavē komandu, kura tekoši zaudē, un kuras teātra izrāde regulāri ir ar sliktām beigām.
Te Tu kārtējo reizi izcelies ne tikai ar savu lūzera domāšanu, bet demagoģiju.
Par šīs sezonas sniegumu komandu neesmu slavējis. Par aizstāvēšanu. Ja esi komandas fans , tad neatkarīgi no visa pārējā jūt tai līdzi ir kopā priekos un bēdās. Tu esi kopā ar savu komandu tikai priekos-patiešām "īsts" fans. Tev ļoti jocīga domāšana. Ja līdzjutēji priecājās par komandu, tad profesionāls sportists spēlēs ar pusspēku, neizliksies par visiem 100%. Kaut kādi murgi tev galvā. Kārtīgs sportists laukumā atdod visus spēkus neatkarīgi no līdzjutēju attieksmes.
Izejot no tavas loģikas nevajag sekot līdzi Girgensonam ,jo komanda regulāri zaudē, nevajag just līdzi nevienam Latvijā par Bufalo,jo tad viņš ir lūzeris. Nevajag just līdzi futbolistam Dāvim Ikauniekam, jo viņa komanda ir pēdējā vietā Čehijā.
Iznāk laukumā hokejists un padomā, faniem jau vienalga vai es centīšos, tad jau es varu ar pusspēku spēlēt. Padomju domāšanas veids mūsos spēcīgi sēž.
Janīna Kursīte: Padomju okupācija mūs ir...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-10-26 12:26, pirms 7 gadiem
Nu spēles kvalitāte uzlabojas ar katru maču. Var redzēt, ka oktobrī puiši sākuši trenēties. Vai ar to pietiks pret Avangard?
Vai ir kaut kas dzirdams par jauno treneri uz nākamajiem 3 gadiem? Loģiski spriežot, līgumam jābūt, vēlākais, decembrī.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-10-26 12:36, pirms 7 gadiem
Neko šodien neēdu. Tikai Dinamo.
, 2017-10-26 12:38, pirms 7 gadiem
pernambucano rakstīja: Šodien vērtēsim, vai Dinamieši būs spējuši attapties no sāpīgā un nepelnītā zaudejuma. Labākās zāles būs viena no līgas smagsvaru Avangard ğērēšana.
Nezinu, ka tur ar to geresanu, bet nu man nak prata Mielava un Parcelaju dziesma Varis. Vari, vari vai nevari? Ari mums ir savs spits... Tad nu vakara redzesim, varam vai nevaram. Jacer jau, ka tomer VARAM!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-10-26 12:42, pirms 7 gadiem
Varbūt roltons viens, bet tā Dinamo. Vēl par maizi neesmu piedomājis, ēst klāt vai nē?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-10-26 12:54, pirms 7 gadiem
Āgenslana baltmaize. Visa nauda pārejā aiziet par Dinamo.
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.