Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Atceroties Helsinku brīnumu: vai "Dinamo" zaudējumu sērija pārtrūks Somijā?

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Atceroties Helsinku brīnumu: vai "Dinamo" zaudējumu sērija pārtrūks Somijā?
Jānis Kalniņs. Rīgas "Dinamo" vārtsargi pēdējos mačos atstāti likteņa varā
Foto: spartak.ru

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" šovakar aizvadīs pēdējo izbraukuma maču pirms olimpiskā pārtraukuma, pulksten 18:30 tiekoties ar Helsinku "Jokerit", kam zaudēts deviņos no 12 savstarpējiem dueļiem. Tiešraide kanālā "Viasat Sport Baltic" un "Viaplay".

Rīdzinieku sezona jēgu zaudējusi pirms laba laika, un secinājumus ļauj izdarīt arī sniegums laukumā – piedzīvoti septiņi zaudējumi pēc kārtas. Pirms divām dienām viesos ar 2:5 nācās atzīt Maskavas "Spartak" pārākumu, un vairāki pretinieku vārti atstāja Rīgas "Dinamo" hokejistus jaņos. Jānis Kalniņš vairākas reizes tika izmests saplosīšanai, un pēc piektajiem ielaistajiem vārtiem viņu aizstāja Mants Armalis.

Vienīgais cerību stariņš bija 18 gadus vecā uzbrucēja Emīla Ģēģera pirmie un otrie vārti Kontinentālajā hokeja līgā. 19. minūtē viņš sodīja laukuma saimniekus par rupju kļūdu un panāca izlīdzinājumu, un arī 37. minūtē Ģēģera cīņa vārtu priekšā ļāva Rīgas "Dinamo" līdzsvarot rezultātu. Tomēr turpinājums piederēja Maskavas "Spartak" līderiem, kamēr rīdzinieku labākie spēki noskatījās.

"Kopumā bija laba spēle, bet mazas nianses izšķīra likteni. Mums ir daudzi jaunie spēlētāji, vēl vairāk iesaistīsim viņus un skatīsimies uz priekšu," pēc zaudējuma solīja galvenais treneris Ģirts Ankipāns. Tomēr pat zaudējumā, kurā Ģēģeris iemeta abus komandas vārtus, viņam netika dotas desmit minūtes uz ledus – tikai 9:21. Kamēr kanādietis Brendons Makmilans, kurš dueli pabeidza ar lietderības koeficientu -3, aizvadīja 19 minūtes.

Šovakar rīdzinieki viesosies pie Helsinku "Jokerit", kas garantējusi vietu Gagarina kausa izcīņā. Ar 97 punktiem Somijas komanda ieņem Rietumu konferences trešo vietu, priekšā palaižot tikai bagātos grandus Sanktpēterburgas SKA un Maskavas CSKA. Vienu punktu aiz muguras atrodas Jaroslavļas "Lokomotiv", kas gan aizvadījusi par diviem mačiem vairāk. Protams, "Jokerit" mērķis ir pašreizējās pozīcijas nosargāšana, jo tā izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā dotu vājāku pretinieku, bet otrajā kārtā ļautu izvairīties no SKA nagiem.

Arī somi nepiedzīvo labākos laikus, jo otrdienas vakarā izdevās pārtraukt trīs zaudējumu sēriju, viesos ar 5:4 bullīšos pārspējot Ufas "Salavat Yulaev". Izšķirošo metienu realizēja amerikānis Stīvs Mozess, kurš komandai pievienojās sezonas gaitā un kurš 2015. gada sezonā iemeta 36 vārtus, bet izlīdzinājumu panāca dānis Peters Regins.

Rezultatīvākais spēlētājs ir cits dānis Niklass Jensens, rezultatīvākais aizsargs ir amerikānis Mets Gilrojs, pirmais vārtsargs ir vēl viens amerikānis Raiens Zapolskis, tomēr Helsinku "Jokerit" kodolu veido pašmāju spēlētāji. Starp viņiem lielākā zvaigzne ir 18 gadus vecais uzbrucējs Ēli Tolvanens, kurš 45 spēlēs savācis 33 punktus. Viņš Kontinentālajā hokeja līgā debitēja ar četru punktu spēli, un tādas Tolvanena kontā ir pat divas.

Latvijas un Somijas komandas spēkus samērojušas 12 reizes, un ievērojams pārsvars piederējis Helsinku "Jokerit" – deviņas uzvaras, visas izcīnot pamatlaikā. Savukārt Rīgas "Dinamo" kontā ir trīs uzvaras, un katra izcīnīta pa savam – pamatlaikā, pagarinājumā un bullīšos. Protams, slavenākais mačs ir pēdējā trešdaļā atspēlētais 0:5 deficīts un panākums pēcspēles metienos ar 6:5, kas tika izcīnīts 2015. gada oktobrī. Bet nedrīkst aizmirst, ka pēcāk Rīgā tika piedzīvota sagrāve ar 0:7.

1 2 55 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2018-01-26 10:43, pirms 6 gadiem
No sportiska viedokla jau jegas sim macam nav, lai gan jokeriem janostabilize 3. vieta Rietumos. Kaut gan, liela beda nebus, ja paliks ceturtie - nav isti starpibas attieciba uz pretinieku play off 1.karta - Torpedo vai Sochi. Mums jasak modelet jaunas sezonas sastava varianti un solita jauno iesaistisana. Iepriekseja maca s4vi labi paradija Gegeris, varbut soreiz kads cits jaunais to daris. Jebkura gadijuma es ceru uz aizraujosu, interesantu un skatamu macu, kurs, protams, saksies no 0:0. Lai veicas, RD!

  +3 [+] [-]

, 2018-01-26 10:44, pirms 6 gadiem
RD zaudējumu sēriju (KHL ietvaros) pārtrauks labi ja septembrī.

     [+] [-]

, 2018-01-26 10:45, pirms 6 gadiem
Kā kāds paziņa teiktu: ''Ģēre garantēta!'' Es tikai piebilstu, ka Jokerit ģērēs!

     [+] [-]

, 2018-01-26 10:51, pirms 6 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: No sportiska viedokla jau jegas sim macam nav, lai gan jokeriem janostabilize 3. vieta Rietumos. Kaut gan, liela beda nebus, ja paliks ceturtie - nav isti starpibas attieciba uz pretinieku play off 1.karta - Torpedo vai Sochi...
Jēga ir domājot par otro kārtu - SKA vai CiSKA, kurš pašiem parocīgāks.

  +2 [+] [-]

, 2018-01-26 10:56, pirms 6 gadiem
KHL izcēlies ar kalendāra sastādīšanu...
27.janārī spēlē, tad mēnesi ilga pauze, tad 2 spēles...
Pēc tam brīvs vai PLAY-OFF...
it kā čempionātu nevarēja sākt 4 dienas ātrāk....
Pēc olimpiādes spēlēt turpina tikai labākie...

Tā pat DR čīkstēs, ka zaudējumā pie vainas ir garais pārtraukums...

     [+] [-]

, 2018-01-26 11:07, pirms 6 gadiem
valduks rakstīja: Jēga ir domājot par otro kārtu - SKA vai CiSKA, kurš pašiem parocīgāks.
Gan SKA, gan CSKA ir no vienas "svara kategorijas", tāpēc pa lielam vienalga, manuprāt. Bez tam, vispirms jau būs jāpārvar 1. kārta, neatkarīgi no tā, kas būs pretiniekos - Torpedo vai Sochi.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-26 11:26, pirms 6 gadiem
krievu prese par šodienas spēli ,ja kādam interese,
https://allhockey.ru/article/show/3...

  -1 [+] [-]

, 2018-01-26 11:28, pirms 6 gadiem
Gatis rakstīja: KHL izcēlies ar kalendāra sastādīšanu...
27.janārī spēlē, tad mēnesi ilga pauze, tad 2 spēles...
Pēc tam brīvs vai PLAY-OFF...
it kā čempionātu nevarēja sākt 4 dienas ātrāk....
Pēc olimpiādes spēlēt turpina tikai labākie...

Tā pat DR čīkstēs, ka zaudējumā pie vainas ir garais pārtraukums...
Par kalendāru var turpināt ar citām dīvainībām.
Kunlun cempionāts beidzās 28.janvārī.
Maskavas Dinamo ir aptuveni 40 dienu pauze un pēc tam 1 oficiāla spēle. Ja netiek PO tad 40 dienas gaida vienu spēli un viss.
DR no pēdējām 4 spēlēm 3 ir pret Jokerit.
Protams ka NHL arī ik pa brīdim redzu kalendāra dīvainības, bet tās var iedalīt kuras viegli novēršamas vai ne tik viegli. Šeit redzu lietas, kuras ne tik grūti bija novērst.
Šādos brīžos interesanti vērot kāds cīņas spars ir katram atsevišķam hokejistam laukumā. Un cīņa par 25.vietu nav beigusies.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-26 11:30, pirms 6 gadiem
Seit var but dross tikai pa vienu, ka FUNS uzdzejos kadu dzejoli. Bet tomer tas neparspes dzejoli kuru kads lietotajs publiceja pec speles ar Spartak;
Atskan pirdiens zilā tālē
Perņaks atkal Funi vālē!
Lūpu krāsa, vobla, spreji,
Re kā tusē divi ge.ji!

  -1 [+] [-]

, 2018-01-26 11:38, pirms 6 gadiem
amatieru liģā tas KHL ir loģistikas izpratnē

     [+] [-]

, 2018-01-26 11:41, pirms 6 gadiem
Punktus vairs neredzu

  -3 [+] [-]

, 2018-01-26 11:48, pirms 6 gadiem
Vai FUNS kādu dzejoli uzskribelēs
Jautājums grūts, jo Dinamo nonākusi ķibelēs
Jurčiku padzīt svētais vēlas
Raganai pret Dinamo jūtas ir kvēlas.

Sezonu jānoslēdz ar uzvaru kādu
Kaut vai ar kādu cūceni savādu
Somijā gaidām ledu kad griezīs
Nākotnes cerības komanda viesīs.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-26 12:10, pirms 6 gadiem
Izrādās Dināmo uzvara ir tikpat liels brīnums, kā atspēlēšanās no 0:5 pēdējā trešdaļā.

     [+] [-]

, 2018-01-26 12:11, pirms 6 gadiem
DR vieno mūsu latviešu tautu
Ar saukļiem vareniem pretiniekus gabalos rautu
Desmito sezonu klubs priecē mūs
Ticēsim un PO zona nākošās sezonās būs.

Auseklīšus pie krūtīm liksim
Tad uz priekšu ātri tiksim
DR - Latvijas zelts
Ar latviešu mīlestību tas augšup tiek celts.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-26 12:14, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: Izrādās Dināmo uzvara ir tikpat liels brīnums, kā atspēlēšanās no 0:5 pēdējā trešdaļā.
Ja runa ir par šo sezonu, tad jā - uzvara RD izpildījumā ir brīnums. Bet nu RD jau izsenis ir bijuši tā saucamie atspēlēšanās karaļi. Minētais 0:5 ir vienīgais tāds gadījums KHL vēsturē. Bet bija vēl pirms tam arī citas atspēlēšanās - no 0:4, 0:3 utt. utjp.

     [+] [-]

, 2018-01-26 12:19, pirms 6 gadiem
Vai tas vispār ir nepieciešams? Pat fuņi un pļerņaki apmierinās tv ekrānā skatoties ģinamkas zaudējumus. Savukārt latviešiem tā krievu kluba zaudējums ir kā balzams dvēselei.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-26 12:25, pirms 6 gadiem
DinamoR Ziemassvētku dāvināšanas prieks vēl nav beidzies

  +4 [+] [-]

, 2018-01-26 12:46, pirms 6 gadiem
Rīdzinieki būs lieliski punktu piegādātāji Jokeritam,kuram jānostiprinās rietumu zonā trešajā vietā.Tā raksta allhockey.ru mājas lapā un vēl raksta šādi.Atvainojos ,bet slinkums tulkot-В Риге давно сбились с пути. А ведь на заре КХЛ очень круто все начиналось. Рижане выбивали из плей-офф куда как более богатых и мастеровитых соперников. Сейчас знаменитый советский хоккейный бренд влачит "подвальное" существование. 7 поражений подряд и 38 в 52 матчах сезона - безнадега и ничего больше.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-26 12:48, pirms 6 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Ja runa ir par šo sezonu, tad jā - uzvara RD izpildījumā ir brīnums. Bet nu RD jau izsenis ir bijuši tā saucamie atspēlēšanās karaļi. Minētais 0:5 ir vienīgais tāds gadījums KHL vēsturē. Bet bija vēl pirms tam arī citas atspēlēšanās - no 0:4, 0:3 utt. utjp.
Atceros pie Šuplera bija dažas spēles pēc kārtas, vai ļoti īsā brīdī, tais skaitā slavenais Dārziņa dzimšanasdienas mačs. Bet tās ir epizodes. Protams vecā dinamo ciskas izvēlēšana okupantu armijas dienā 23. februārī no 2:5. Tās ir epizodes, bet nekādi karaļi šamie nav šajā frontē, šaubos vai tu 10 sezonās atradīsi 15 spēles, kur baigi atspēlējušies.

     [+] [-]

, 2018-01-26 12:58, pirms 6 gadiem
Rastorgujevs labi skrien šodien. Līderis pēc otrās šautuves.

     [+] [-]

, 2018-01-26 12:59, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Rīdzinieki būs lieliski punktu piegādātāji Jokeritam,kuram jānostiprinās rietumu zonā trešajā vietā.Tā raksta allhockey.ru mājas lapā un vēl raksta šādi.Atvainojos ,bet slinkums tulkot-В Риге давно сбились с пути. А ведь на заре КХЛ очень круто все начиналось. Рижане выбивали из плей-офф куда как более богатых и мастеровитых соперников. Сейчас знаменитый советский хоккейный бренд влачит "подвальное" существование. 7 поражений подряд и 38 в 52 матчах сезона - безнадега и ничего больше.
Visi saprot, ka Rīgas Dinamo ir padomju brends. Žēl, ka mums nekādi neizdodas attaisnot šo statusu.

     [+] [-]

, 2018-01-26 13:00, pirms 6 gadiem
Bļin, 3,7 sekundes vairs.

     [+] [-]

, 2018-01-26 13:03, pirms 6 gadiem
O, priekšā Loginovam arī finišā

     [+] [-]

, 2018-01-26 13:04, pirms 6 gadiem
biskaps rakstīja: O, priekšā Loginovam arī finišā
un kas tagad? tip gaida kad pārējie finišēs?

     [+] [-]

, 2018-01-26 13:06, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: un kas tagad? tip gaida kad pārējie finišēs?
Tā sprintā notiek, ka jāgaida
Diemžēl Garaničevs arī labi iet - 0 pirmajā un zaudē tik 2,5 sekundes(Rastorgujevam 1 kļūda stāvus).

     [+] [-]

, 2018-01-26 13:08, pirms 6 gadiem
biskaps rakstīja: Tā sprintā notiek, ka jāgaida
Diemžēl Garaničevs arī labi iet - 0 pirmajā un zaudē tik 2,5 sekundes(Rastorgujevam 1 kļūda stāvus).
nu es tak nezin ko tu tur skaties, sprintu vai ģinamas vecos ierakstus

     [+] [-]

, 2018-01-26 13:10, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: nu es tak nezin ko tu tur skaties, sprintu vai ģinamas vecos ierakstus
Vispār jau EČ tagad notiek - tik SC par to, laikam, klusē kā par valsts noslēpumu

     [+] [-]

, 2018-01-26 13:13, pirms 6 gadiem
Garaničevs 3 nomāzēja
Laikam, ka Rastorgujevs Eiropas čempions

     [+] [-]

, 2018-01-26 13:21, pirms 6 gadiem
biskaps rakstīja: Garaničevs 3 nomāzēja
Laikam, ka Rastorgujevs Eiropas čempions
Zinot, cik daudz top sportistu tur nestartē, tas tāds vājš mierinājums, bet nu arī EČ biatlonā jāprot uzvarēt.

     [+] [-]

, 2018-01-26 13:23, pirms 6 gadiem
biskaps rakstīja: Vispār jau EČ tagad notiek - tik SC par to, laikam, klusē kā par valsts noslēpumu
Tak SC tik par reni un biatlona PK raksta. Kkas par kalna slēpošanu bija ielikts ar tik tāpēc, ka Kristofersenu ar pikām nometaja

     [+] [-]

, 2018-01-26 13:28, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Tak SC tik par reni un biatlona PK raksta. Kkas par kalna slēpošanu bija ielikts ar tik tāpēc, ka Kristofersenu ar pikām nometaja
Kušš, tikai nesaki Dale, ka SC tik par reni raksta

  -1 [+] [-]

, 2018-01-26 14:13, pirms 6 gadiem
Reeberbahn rakstīja: Seit var but dross tikai pa vienu, ka FUNS uzdzejos kadu dzejoli. Bet tomer tas neparspes dzejoli kuru kads lietotajs publiceja pec speles ar Spartak;
Atskan pirdiens zilā tālē
Perņaks atkal Funi vālē!
Lūpu krāsa, vobla, spreji,
Re kā tusē divi ge.ji!
Lieli prieki bānītim
Mīļo tēmu ieraudzījis
Geji iepatikās šim
Kopš tos tika iemīlējis.

     [+] [-]

, 2018-01-26 14:19, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Zinot, cik daudz top sportistu tur nestartē, tas tāds vājš mierinājums, bet nu arī EČ biatlonā jāprot uzvarēt.
Domāju Rastijam tas svarīgi, jo par šo būs kāposts no valsts

  -1 [+] [-]

, 2018-01-26 14:22, pirms 6 gadiem
Te katrs citē ko vēlas, raksta konteksts- savādāks. Palīdzēsim biedriem atgriezties uz patiesības takas.

     [+] [-]

, 2018-01-26 14:26, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Lieli prieki bānītim
Mīļo tēmu ieraudzījis
Geji iepatikās šim
Kopš tos tika iemīlējis.
Viņam, iespējams, tāpat kā fanotājam a ir kāda dvēseles rēta, savādāk jau tādu necitētu vai arī savulaik norāvis triper' Hamburgas reperbāņa štrāsē
1 2 55 komentāri