Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Klārks: "Rīgas "Dinamo" plusi – skaista pilsēta un joprojām esi Eiropā"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Klārks: "Rīgas "Dinamo" plusi – skaista pilsēta un joprojām esi Eiropā"
Kevins Klārks
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo" jaunpienācējs Kevins Klārks līdz Latvijas Dzelzceļa kausam neguva vārtus tikai divās no sešām pārbaudes spēlēm. Arī pēdējos mačos momentu netrūkst, taču ripa spītīgi atsakās lidot pretinieku vārtos jau trīs cīņās pēc kārtas. Kanādietis par radušos situāciju gan nepārdzīvo – ja komanda uzvar, viss ir vislabākajā kārtībā.

"Aizvadījām pietiekami labu spēli, lai gan uzreiz acīs krīt mūsu sniegums nevienādos sastāvos – domāju, ka varam daudz labāk. Spēlējām labi, taču pārbaudes spēles domātas arī tam, lai mācītos no savām kļūdām. Vajadzētu vairāk kontrolēt ripu, to pieturēt. Ņemot vērā pretinieku, sniegums bija cienījams," pēc uzvaras pagarinājumā ar 2:1 pret Gagarina kausa čempioni Kazaņas "Ak Bars" sarunā ar portālu Sportacentrs.com teica Kevins Klārks. Viņš norādīja, ka sagatavošanās ciklā bijušas divas pretinieces, kas laukumā rādījušas labāko sniegumu – "Ak Bars" un Jaroslavļas "Lokomotiv". "Var redzēt, kāpēc viņi ir čempioni, jo ikviena darbība ir atstrādāta. Pietiek paskatīties rīta treniņu, lai to saprastu."

Skaitliskajā vairākumā Rīgas "Dinamo" treneri turpina meklēt labākos virknējumus, un nevienā spēlē pacietība nav ņēmusi virsroku, jo izmēģināti daudzi un dažādi risinājumi. 30 gadus vecais kanādietis pauda, ka šādos apstākļos atrast kopīgu valodu ar tikko iepazītiem komandas biedriem ir smags uzdevums. "Tā ir cīņa pašam ar sevi. Nezini, vai vispār tiksi laukumā, kur nu vēl par partneriem, tāpēc vairākumā mums iet ļoti grūti," teica Klārks. "Zviedrijā divus gadus vairākumā spēlēju vidū, biju saikne starp zilo līniju un vārtu priekšu. Tomēr viss atkarīgs no nūjas satvērieniem. Mums nav pārāk daudz spēlētāju ar labo satvērienu. Protams, tam ir jāpievērš uzmanība un vairākums jāpielāgo apstākļiem."

Klārks Eiropā nonāca 2013. gada pavasarī, dodoties uz Vāciju. Sekoja pārcelšanās uz Šveici un viena sezona tur, bet pēdējos divus gadus uzbrucējs aizvadīja Zviedrijas čempionātā, 101 spēlē iemetot 40 vārtus. Pēc tam viņš nolēmis lūkoties Kontinentālās hokeja līgas virzienā. "Aģents meklēja variantus KHL, un uzskatīju, ka Rīga ir laba iespēja iepazīties ar līgu. Negribēju gaidīt vasaru, augustu, lai zinātu, kur būšu. Kad plānoju savu vasaru, gribēju zināt, kur pavadīšu nākamo sezonu. Skaista pilsēta, plus joprojām esi Eiropā. Arī tā ir priekšrocība," norādīja kanādietis. "Bija pareizais laiks un pareizā komanda. Nezinu, vai es gribētu spēlēt kaut kur austrumos. Šī bija laba iespēja, kuru uzreiz izmantoju."

Viņš atzina, ka pazīst vairākus hokejistus, kuri gadu gaitā pielaikojuši Rīgas "Dinamo" kreklu – Metu Elisonu, Polu Šehuru, Metu Robinsonu, Čeju Genoveju. Protams, pirms lēmuma pieņemšanas painteresējies, kas viņu sagaida Latvijā. "Uzzināju daudz par pilsētu, komandu, hokejistiem, un pēc tam lēmums bija viegls. Skaista pilsēta, daudz restorānu, jauna un liela arēna ar skaļiem faniem. Un neesi Krievijā. Lai gan nav tā, ka nekad nespēlēšu Krievijā, jo kurš zina, kas notiks nākotnē. Atsauksmes bija tikai pozitīvas."

Taču nosauktie kanādieši nav vienīgie, kuriem Klārks varēja apjautāties par Rīgu. Kad viņš pirmoreiz pārcēlās uz Eiropu, uzbrucējs pievienojās Krēfeldes "Pinguine", un komandas kapteinis bija Herberts Vasiļjevs. Savukārt Šveicē Klārks pārstāvēja "Tigers", un komandas vārtus sargāja Ivars Punnenovs. "Vienmēr cenšos ģērbtuvēs lietām nepieiet pārāk nopietni, cenšos jokot. Ar Herbiju bija viegli. Man tas bija pirmais gads Eiropā, un viņš kā kapteinis palīdzēja, atbildēja uz visiem jautājumiem. Punijs – man patīk ar vārtsargiem uzturēt labas attiecības, jo cenšos uz ledus kāpt pirms pārējiem un pamest pa vārtiem. Sanāk labas sacensības un progress abiem. Labprāt viņu aizvestu vakariņās, jo Punijs man daudz pastāstījis par vietām, kas jāapmeklē."

Pagaidām Klārks dzīvo viens pats – viņa sieva pievienosies vēlāk. Līdz ar to sanāk vairāk laika pavadīt kopā ar citiem ārzemniekiem, un visi kopīgi dodas ārpus mājas pusdienās, kamēr vakariņas parasti tiek gatavotas mājās, pārējos uzaicinot ciemos. "Zini, reizēm ar komandas biedriem sanāk pavadīt tik daudz laika, ka izbaudi vientulību. Jā, man patīk reizēm pabūt tikai ar savām domām," teica Klārks. Brīvajā laikā viņš vislielāko uzmanību velta grāmatu lasīšanai un sarunām ar citiem hokejistiem, kuri spēlē visdažādākajās līgās. "Reizēm arī paskatos un padomāju, ko darīšu pēc karjeras beigām. Šobrīd veicu izpēti, jo domāju par atgriešanos skolas solā."

"Ja salīdzinām līgas, kurās esmu spēlējis, tad Vācija bija lēnākā, taču olimpiskajai komandai veicās ļoti labi, tāpēc tagad Vāciju respektē vairāk. Šveicē bija lieli ātrumi, taču ne pārāk fizisks hokejs. Skriešana uz priekšu un atpakaļ. Zviedrija ir vistuvāk KHL. Ātrāka un jaunāka līga. Daudz labu vārtsargu, kuri pēc tam dodas uz KHL. Būtu interesanti redzēt spēles starp labākajām Krievijas un Zviedrijas komandām. Domāju, ka būtu ļoti sīvi mači," analizēja Klārks. Rīgas "Dinamo" pēdējo pārbaudes spēli pirms jaunās sezonas aizvadīs rīt, pulksten 17:00 tiekoties ar Šveices "Davos".

  +3 [+] [-]

, 2018-08-25 23:27, pirms 6 gadiem
Neiedziļinoties niansēs, klārks ir labs iedvesmas avots tādiem mūsu mazuļiem kā maslovskis, fjodorovs un vēl dažiem, kā var izsisties eiropā tīri tā neko līmenī.

  +4 [+] [-]

, 2018-08-26 00:14, pirms 6 gadiem
30 gadi, bet jau domā, ko darīs pēc karjeras beigām - prātīgs vīrs.

     [+] [-]

, 2018-08-26 11:49, pirms 6 gadiem
Iemetīs šosezon 15 vārtus un spēlēs Krievijā. RD varēs ierīt.

     [+] [-]

, 2018-08-26 12:17, pirms 6 gadiem
''Un neesi Krievijā. Lai gan nav tā, ka nekad nespēlēšu Krievijā, jo kurš zina, kas notiks nākotnē. Atsauksmes bija tikai pozitīvas."

Haha, kā saglāba situāciju, jo uzreiz saprata, ka ja noplosīsies, tad būs peļņa Parašā

     [+] [-]

, 2018-08-26 12:45, pirms 6 gadiem
Kas aykal pūcītei nepatīk. Klarks iemetīs sezonā 15+ vārtus un ja snieguns kopumā būs labs, tiks bagtā KHL klubā. Kas tur slikts? DR daudziem ir tramplīns lai tiktu uz augšu. Tātad DR ir iespējas izaugt un pierādīt sevi.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-26 14:17, pirms 6 gadiem
Rīga!!! KHL!!! Haļava!!! Daudz restorānu, nekad netrūkst vietu, kur apmazgāt uzvaras pārbaudes spēlēs, pēc tam visu sezonu ilgstošs atvaļinājums ar fizkultūras elementiem.