Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Speciālists: "Vai Rīgā spēs nodrošināt iespējas īstenot Skudras plānus?"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Speciālists: "Vai Rīgā spēs nodrošināt iespējas īstenot Skudras plānus?"
Juris Savickis un Pēteris Skudra. Foto: Raimonds Volonts, dinamoriga.lv

Krievijas hokeja pārzinātāji prāto par to, kā Pēterim Skudram varētu veikties Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatā. Var teikt, ka tur ir jūtams piesardzīgs optimisms.

Kā jau ziņots, 20. jūlijā Latvijas hokeja speciālists Pēteris Skudra tika iecelts par Rīgas "Dinamo" galveno treneri. Būs intensīvi jāstrādā, lai līdz jaunās sezonas sākumam paspētu atrisināt iekrājušos problemātiskos jautājumus, tostarp jānokomplektē spēlētāju sastāvs un jāizveido spēcīga komanda.

Krievijas hokeja eksperts Leonīds Vaisfelds: "Visi lieliski zina, kā Skudra darbojas un kādu hokeju viņš ievieš savās komandās. Bet šeit ir jautājums - vai "Dinamo" spēs viņam nodrošināt vismaz minimālas iespējas īstenot plānus? Ja budžeta nepietiek pat vajadzīgajam minimumam, tad uzdevumu nevar atrisināt, lai arī kādu treneri uzaicinātu. Lai treneris dotu rezultātu, viņa darba veikšanai jāizveido apstākļi, nu vismaz kaut kādi. Vai viņi Rīgā to varēs izdarīt? Kluba vadība paziņojusi, ka budžets, kas pagājušajā sezonā bija neliels, tiks samazināts vēl par 30-40 procentiem. Bet vispār Skudras kandidatūra ir diezgan loģiska. Vietējais speciālists, kurš zina gan Latvijas hokeja, gan KHL specifiku. Un arī Pētera komandu stils ir vērsts nevis uz zvaigznēm, bet uz spēles uzdevuma precīzu izpildi. Cienu viņa darbu. Bet šajā situācijā mani mulsina, ka Skudram sezonas laikā patīk pārāk daudz mainīt spēlētājus. Šaubos, vai viņam Rīgā būs tādas pašas iespējas kā Ņižņijnovgorodā vai Čeļabinskā. Latvijā ir daudz mazāk naudas. Un šeit pat nav jautājuma par spēlētāju skaitu, bet gan par viņu kvalitāti."

Aleksandrs Koževņikovs ir pozitīvi noskaņots, ja vien ārzemju treneris nemēģina strādāt Krievijā. "Esmu priecīgs par Skudru, jo viņš savā dzimtenē ir atradis komandu. Esot savējais un zinot vietējo mentalitāti, viņš tur izspiedīs maksimumu. Tur ir ne tikai mentalitāte, bet arī cita izpratne par hokeju. Latvijā ir vairāk rietumu kultūras nekā pie mums," norāda speciālists, kurš ieguvis reputāciju kā krievu hokeja aizstāvis. "Šīs sezonas laikā Rīgai visu laiku būs problēmas. Būs grūti veidot spēli, šajā sakarā Skudru nevar apskaust."

Hokeja apskatnieks Ivans Boguns: "Šajā klubā Skudra atradīsies sev komfortablā realitātē bez meistarīgu spēlētāju gūzmas, būs hokejisti, kuri prot darīt melno darbu un sisties. Turklāt tagad viņu neierobežos leģionāru skaita limits, vienīgi ir jautājums par to, cik viņi būs kvalitatīvi. Nebūs pārsteidzoši, ja viņš pacels "Dinamo" no KHL turnīra tabulas apakšas, liekot akcentu uz pārbaudītiem hokejistiem un mēģinot samazināt riskus."

Izmantotie resursi:
championat.com
matchtv.ru
iz.ru

  +1 [+] [-]

, 2020-07-25 19:51, pirms 4 gadiem
kaut kā neatceros šādus jautājumus Ankipānam, Ābolam, Sējējam.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-25 20:00, pirms 4 gadiem
Indrasis un Karsums bus?

  -3 [+] [-]

, 2020-07-26 00:27, pirms 4 gadiem
Frisk rakstīja: Indrasis un Karsums bus?
Indrasis vajadzigs, bet vai vajag parvertoto Žokli? Labs jautajums...

  +1 [+] [-]

, 2020-07-26 09:32, pirms 4 gadiem
Vai viegli būt speciālistam ?