Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Sējējs vēlas atjaunināt "Dinamo" sastāvu, jādomā arī par treneriem

Sējējs vēlas atjaunināt "Dinamo" sastāvu, jādomā arī par treneriem
Juris Savickis un Normunds Sējējs
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs (47) intervijā laikrakstam "Diena" atklāj, ka kluba līdzšinējie treneri Artis Ābols un Ģirts Ankipāns nākamajā sezonā varētu strādāt Krievijas klubos, tāpēc tiek meklēti jauni speciālisti. Tāpat tiek domāts par svaigām asinīm arī spēlētāju sastāvā.

Nedod mieru jautājums: Rīgas "Dinamo" startēs arī nākamajā KHL sezonā? "Patlaban viss notiek, lēnā garā strādājam. Šajā sakarā sīkāka informācija ir [padomes priekšsēdētājam] Jurim Savickim. Es ceru, ka jau maija beigās saņemsim vairāk apstiprinošu ziņu," saka Normunds Sējējs.

Aizkulisēs cirkulē informācija, ka Artis Ābols nākamsezon varētu būt galvenā trenera asistents Toljati "Lada", bet Ģirts Ankipāns strādās par Pētera Skudras palīgu Ņižņijnovgorodas klubā. "Par Toljati variantu man nav oficiāla apstiprinājuma. Ja reiz ir piedāvājums un tāda ir izvēle, tad manis pēc lai tā būtu," atzīst Latvijas galvaspilsētas kluba ģenerālmenedžeris. "Ģirts Ankipāns bija pie manis atbraucis. Izstāstīja, ka ir interesants piedāvājums, taču negribot aiz sevis aizcirst durvis. Es viņu saprotu, tāpēc teicu: brauc, strādā, un tad jau skatīsimies, kā viss attīstīsies. Cik es saprotu, Ankipāns ir vienojies ar "Torpedo". Tā viņam būs jauna pieredze, kas noderēs turpmākajā karjerā."

Rīgas klubam tiek meklēti jauni treneri. "Uz papīra mums ir varianti, ar vienu otru jau ir arī runāts. Kad būs kaut kas konkrētāks, tad arī ziņosim. Bez treneriem nepaliksim," norāda dinamiešu funkcionārs, kurš dod mājienu, ka tiek domāts par ārzemniekiem. "Vai tad mums ir treneri, kuri šo darbu varētu pienācīgi darīt?"

KHL klubā spēlētāja minimālā alga mēnesī ir apmēram 6 tūkstoši eiro. Rīgas "Dinamo" jaunie spēlētāji sagaidīja, kamēr vecie aiziet, lai ieņemtu viņu vietas. Sējējs nav redzējis viņu vēlmi būt pārākiem, daudzkārt aicinājis šos spēlētājus trenēties ne tikai oficiālajos treniņos, bet arī papildus, taču gandrīz neviens nav pieteicies. Vienīgi uzbrucējs Gints Meija pirms pāris gadiem katru dienu strādāja papildus.

"Man ir jāatzīst, ka spēlētājus esam nedaudz izlaiduši gan naudas, gan arī darba ziņā. Esmu runājis ar Lauri Dārziņu, Miķeli Rēdlihu un Mārtiņu Karsumu, kuri ir spēlējuši vai spēlē Krievijas klubos. Viņi visi apgalvo, ka "Dinamo" treniņi vasaras nometnē esot pielīdzināmi sanatorijai," norāda Normunds Sējējs. "Mums nav īpaši labāku spēlētāju, bet jebkurā gadījumā ir doma atsvaidzināt sastāvu. Ir spēlētāji, kuri ir komandā piecus, sešus vai pat septiņus gadus. Katru gadu mēs gaidām, ka varbūt viņi beidzot izšaus. Visu laiku gaidām, bet šāvieni ir tikai ar tukšām patronām, tāpēc gribam sastāvā ieplūdināt svaigas asinis."

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"


, 2015-05-25 11:39, pirms 9 gadiem
Pagajuso gad sanatorija bija gan ja jau playoff netikam...Un treneri muk no grimstosa kuga
, 2015-05-25 11:41, pirms 9 gadiem
Beļavski par treneri un Lipmanu valdē.
, 2015-05-25 11:43, pirms 9 gadiem
Njaa.. Ābols atkal par trenera palīgu... Žēl...
, 2015-05-25 11:44, pirms 9 gadiem
Tāpēc nav brīnums ,ka arī izlasē daļa trešajā trešdaļā vairs paskriet nevar.
, 2015-05-25 11:48, pirms 9 gadiem
Show must go on!
, 2015-05-25 11:48, pirms 9 gadiem
Ja saka A, tad lai noskaita visu alfabētu un pasaka, ka RD vairs nav ne tikai treneru un ir 5 spēlētāji, bet arī nav neviena štata darbinieka, sākot ar sekretāri/kafijas vāritāju un beidzot ar netīro dveiļu savācēju…
Nafig ar šitādām intervijām muļķot pašiem sevi?
, 2015-05-25 11:50, pirms 9 gadiem
Zem tām runām par sastāva atjaunināšanu visticāmāk slēpjas cits iemesls. Ja tomēr notiks sliktākais un naudu kaut kur sadabūs, tad tāpat tās būs kaut kādas kapeikas(salīdzinoši). Un līdz ar to būs jāņem jauni gurķi, kuriem būs viens milzīgs pluss - LĒTI.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-05-25 11:55, pirms 9 gadiem
arhivs X rakstīja: Nolans vai tad nav brīvs?
Domā viņš pa sviestmaizi būs ar mieru trenēt?
, 2015-05-25 11:55, pirms 9 gadiem
Šis ir mēģinājums iedot virknei spēlētāju "mājienu ar mietu", lai gatavojas jau pirms treniņnometnes. Tā kā līgumi ir tikai dažiem, visiem pārējiem gan jau sākumā būs tikai "try-out" uz nometnes laiku. Principā droši vien pareizi, jo daļa tiešām bija diezgan izlaidušies.

P.S. tas, protams, pie scenārija, ja klubs vispār pastāvēs
, 2015-05-25 12:03, pirms 9 gadiem
Tai pat rakstā, Sējējs saka ka treneri pirms sezonas noraustījusies un paņēmuši zināmas "vērtības", lai gan jau tad vajadzējis parakstīt A. Ozoliņu un Bajarūnu
, 2015-05-25 12:06, pirms 9 gadiem
Tā neko 6 št min alga...tā jau var spēlēt... Tāda sajuta ka galva nezin ko kājas dara... Tik daudz info un katru reizi savādāka.... Galvenais ka pašiem ir jautri
Slēpts komentārs: poxis15
, 2015-05-25 12:08, pirms 9 gadiem
Kādā jēga šādai nabagu komandai vispār eksistēt? Tā pat ir skaidrs, ka sastāvs būs vēl bomzīgāks kā pērn. Skatītāji arī lāgā uz spēlēm neies! Būtu beiguši ākstīties un sākuši darīt ko jēdzīgāku.
, 2015-05-25 12:11, pirms 9 gadiem
Antons Upesdeglis rakstīja: Kādā jēga šādai nabagu komandai vispār eksistēt? Tā pat ir skaidrs, ka sastāvs būs vēl bomzīgāks kā pērn. Skatītāji arī lāgā uz spēlēm neies! Būtu beiguši ākstīties un sākuši darīt ko jēdzīgāku.
Piem., spēlējuši LAČ.
, 2015-05-25 12:14, pirms 9 gadiem
Antons Upesdeglis rakstīja: Kādā jēga šādai nabagu komandai vispār eksistēt? Tā pat ir skaidrs, ka sastāvs būs vēl bomzīgāks kā pērn. Skatītāji arī lāgā uz spēlēm neies! Būtu beiguši ākstīties un sākuši darīt ko jēdzīgāku.
Labāk tā, nekā nekā.
, 2015-05-25 12:25, pirms 9 gadiem
Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs (47) intervijā laikrakstam "Diena" atklāj, ka kluba līdzšinējie treneri Artis Ābols un Ģirts Ankipāns nākamajā sezonā varētu strādāt Krievijas klubos, tāpēc tiek meklēti jauni treneri. Tāpat tiek domāts par svaigām asinīm arī spēlētāju sastāvā.

Kāpēc pārējiem diviem kungiem nav norādīts vecums? Kas tas vispār par stilu?
P.S. TRTD!
, 2015-05-25 12:38, pirms 9 gadiem
retais rakstīja: Njaa.. Ābols atkal par trenera palīgu... Žēl...
viņam piedāvāja, kādēļ atteikt? Karjera Krievijā ir un paliek karjera Krievijā... Protams, ka labāk būt trenerim, bet gan jau Ābols zina, ko dara...
, 2015-05-25 12:39, pirms 9 gadiem
Man jau patīk, ka šīs atziņas par spēlētājiem, treniņu procesu rodas tikai tagad, kad projektam(Dinamo) "deg pakaļa".
Ābolu un Ankipānu var ļoti labi saprast, kāpēc gaidīt un pēc tam, iespējams, palikt bez darba, kuru sezonas sākumā būtu krietni grūtāk atrast, ja ir sakarīgi piedāvājumi?
Anyway, gaidu nākošos Savicka komentārus.
, 2015-05-25 12:40, pirms 9 gadiem
loģiski ka nauda par daudz tiek maksata ,citam jau pohuj spele nespele pikis tapat bus kapec piepulet sevi ,kur nu vel papildus kaut ko darit
Slēpts komentārs: SODNIEKS2
, 2015-05-25 12:43, pirms 9 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs (47) intervijā laikrakstam "Diena" atklāj, ka kluba līdzšinējie treneri Artis Ābols un Ģirts Ankipāns nākamajā sezonā varētu strādāt Krievijas klubos, tāpēc tiek meklēti jauni treneri. Tāpat tiek domāts par svaigām asinīm arī spēlētāju sastāvā.

Kāpēc pārējiem diviem kungiem nav norādīts vecums? Kas tas vispār par stilu?
P.S. TRTD!
Noslēpumainais
, 2015-05-25 12:45, pirms 9 gadiem
ja ir parakstīts līgums kurā ir rakstīts apmēram 6 tūkstoši mēnesī un tie netiek maksāti sezonas sākumā, es nebrīnos kapēc tāds sākums, tukša muca tālu skan
Slēpts komentārs: ..............
, 2015-05-25 13:15, pirms 9 gadiem
coffijs rakstīja: Tāpēc nav brīnums ,ka arī izlasē daļa trešajā trešdaļā vairs paskriet nevar.
daļa jau pirmajā trešdaļā nespēj paskriet.
, 2015-05-25 13:22, pirms 9 gadiem
Par treneri Kirovu.
, 2015-05-25 13:25, pirms 9 gadiem
********** consored.
Jāsāk lamāties, man jautājums, izņemot 4-5 vadošos spēlētājus, kurš ir pelnījus 6 tk mēnesī?? Pāris meistari jau LAČ parādīja savu varējumu.
Liekas, ka vissliktākais ir tas, ka pašmāju sliņķi, kas bik labāki vai vienādā līmenī ar labu amatieri, ir puslīdz droši, jo citu jau NAV ko paņemt.
, 2015-05-25 13:25, pirms 9 gadiem
Abols uz Toljati, Ankipāns pie Skudras uz Nižņinovgorodu!

Puče Overtime izmeta kko šādu!
, 2015-05-25 13:30, pirms 9 gadiem
Iepludinās sastāvās "svaigas" aisinis lai tās tagad šauj ar "tukšām patronām" 6-7 gadus?

Nu nav mums kvalitatīva jaunatne kas 20 gados prot taisīt vai vismaz lidzdarboties rezultāta veidošanā, nav!

Ir tādi, bet tie ir Amerikā un šaubos vai viņi brauks uz Dinamo!
, 2015-05-25 13:30, pirms 9 gadiem
chubaki rakstīja: Par treneri Kirovu.
......Čekistu, Cūkmenu un Rumpīti par galvenā trenera palīgiem. Cūkmens varētu būt labs vārtsargu treneris.
, 2015-05-25 13:31, pirms 9 gadiem
Nu bāc! Atkal sākās, vai, pareizāk sacīt, turpinās. Izskatās, ka patiesais RD mērķis būs nostartēt sezonu līdz galam. Mērķi par vietām būs tukši purkšķi.
Kā spēlētāji var sagatavoties sezonai, ja viņi paši nemaz nezina vai spēlēs RD?
Treneriem bija jābūt jau labu laiku. Komandai jau bija jābūt gatavai par 75% tagad un katram spēlētājam (arī potenciālajam) uz rokām jābūt fizisko treniņu plānam. Ar regulārām atskaitēm par paveikto. Pasaulē ir pilns ar "nažiem", kuri uzbliezīs iPhone vai Android aplikāciju ar kuras palīdzību sportisti atskaitīsies treneriem par paveikto darbu. Komandas vairumam tagad pēdējais laiks sākt cilāt svarus. Tie daži, kas pienāks vēlāk, tie pievilks, jo visticamāk viņiem sezona vēl norit pilnā sparā.
Nē nu var jau būt, ka RD ir noskatījuši NHL trenerus un spēlētājus un tagad gaida sezonas beigas. Var jau būt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-05-25 13:34, pirms 9 gadiem
Omamma rakstīja: ********** consored.
Jāsāk lamāties, man jautājums, izņemot 4-5 vadošos spēlētājus, kurš ir pelnījus 6 tk mēnesī?? Pāris meistari jau LAČ parādīja savu varējumu.
Liekas, ka vissliktākais ir tas, ka pašmāju sliņķi, kas bik labāki vai vienādā līmenī ar labu amatieri, ir puslīdz droši, jo citu jau NAV ko paņemt.
Nu bet ja RD ir privāts klubs, lai tur spēlē kaut vai visi ārzemnieki. Kāda jēga ņemt mūsējo tikai tāpec, ka viņš ir mūsējais? Latviešiem hoķis patīk un viņi pieņem Hosu, Hartiganu, Pruseku, Holtu un citus nelatviešus kā savējos.
, 2015-05-25 13:37, pirms 9 gadiem
poxis15 rakstīja: Beļavski lai ņem, vismaz Dinamo būs iespēlēta Latvijas izlases trešā daļa un neko jaunu nevajadzēs mainīt
Pareizi, tiks KHL play- off un PČ ceturdaļfināls garantēts, atliek tikai Lipmanu piesaistīt.
, 2015-05-25 13:38, pirms 9 gadiem
6 pakas minimālā, izlaisti, kā teļi.
Nekur citur viņi kaut pusi no tā nesaņemtu.
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.