Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Kapteinis Dārziņš pagarina līgumu ar "Dinamo" un spēlēs Latvijas izlasē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kapteinis Dārziņš pagarina līgumu ar "Dinamo" un spēlēs Latvijas izlasē
Lauris Dārziņš. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" šorīt paziņojis, ka izdevies panākt vienošanos par līguma pagarināšanu ar kapteini Lauri Dārziņu, kurš pagājušajā sezonā sakrāja 44 punktus. Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols portālam Sportacentrs.com apstiprināja, ka Dārziņš jau šodien pievienosies Latvijas izlasei.

Aizvadītajā sezonā Dārziņš demonstrēja ļoti rezultatīvu hokeju, piedaloties 62 regulārā čempionāta spēlēs, kurās viņš guva 18 vārtus un pievienoja 26 piespēles. Tādējādi sakrātie 44 punkti kļuva par atkārtotu karjeras rekordu – tikpat uzbrucējs ieguva arī 2010./11. gada sezonā, pēc tam parakstot līgumu ar Kazaņas "Ak Bars". Dārziņu rezultativitātes rangā apsteidza tikai zviedrs Līnuss Vidells un kanādietis Metjū Majone.

34 gadus vecais uzbrucējs šajā pavasarī nebija kopā ar Latvijas izlasi, un tika mēļots, ka par iemeslu tam ir būšana bez līguma. Ar piebildi – ja izdosies laikus vienoties par jaunu kontraktu, tad Dārziņš ir gatavs doties uz pasaules čempionātu. Šorīt sarunā ar portālu Sportacentrs.com to apstiprināja arī federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols, apliecinot, ka Dārziņš devis piekrišanu spēlēt Latvijas izlases sastāvā un jau šodien pievienojies komandai.

Karjeras laikā Dārziņš ir piedalījies astoņos pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs. Kopumā valstsvienības kreklā aizvadītas 127 spēles, gūstot 45 vārtus un izdarot 38 piespēles.

Latvijas izlase šodien un rīt aizvadīs vienīgās pārbaudes spēles savā laukumā, uzņemot Krievijas valstsvienību. Kopā ar komandu ir galvenais treneris Bobs Hārtlijs, kurš pirmo treniņu vadīja vakar.

Izmantotie resursi:
https://www.dinamoriga.lv/lv/zinas/...

1 2 53 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: tampax

 +12 [+] [-]

, 2019-04-24 08:40, pirms 5 gadiem
Laba ziņa...Tagad uz izlasi!

 +13 [+] [-]

, 2019-04-24 08:41, pirms 5 gadiem
tampax rakstīja: Kaut nu viņu neņemtu.
Ej smirdi kaut kur citur!

Galvenais, lai izlasē spēlē. Skatos, ka Juris finansiālās lietas arī nokārtojis, ja paraksta līgumus tik ātri.

 +11 [+] [-]

, 2019-04-24 08:47, pirms 5 gadiem
Ieraugot Dārziņa bildi un neizlasot virsrakstu, protams, viss ir skaidrs - Dārziņš dosies uz pasaules čempi, bet nē, ir noticis kas vēl labāks, tiek pagarināts līgums, kā rezultātā tagad ir ko apdrošināt un Lauris tiešām varēs pievienoties izlasei ahh kā pietrūktu vēl Miķelītis..
Slēpts komentārs: gonetohell

  +5 [+] [-]

, 2019-04-24 08:58, pirms 5 gadiem
juris savu izrāpoja un izdarīja, tagad laura kārta

  +4 [+] [-]

, 2019-04-24 09:04, pirms 5 gadiem
Tad rīt jābūt pret Krieviem jau laukumā!

  +2 [+] [-]

, 2019-04-24 09:05, pirms 5 gadiem
Vēl laika gana līdz PČ, tā ka visas iespējas spēlēt izlasē. Kaut kādam atteikumam te vairs nav attaisnojumu.
Slēpts komentārs: kreesls

  +3 [+] [-]

, 2019-04-24 09:09, pirms 5 gadiem
Number 0 rakstīja: Ieraugot Dārziņa bildi un neizlasot virsrakstu, protams, viss ir skaidrs - Dārziņš dosies uz pasaules čempi, bet nē, ir noticis kas vēl labāks, tiek pagarināts līgums, kā rezultātā tagad ir ko apdrošināt un Lauris tiešām varēs pievienoties izlasei ahh kā pietrūktu vēl Miķelītis..
vrbt nav labs jautājums. Iepriekš nedaudz nesapratu kāpēc nespēlēs Girgensons un tad arī par Dārziņu bija jautājumi. Visi teica, ka nav līgums ar klubu, tāpēc nespēlēs. Bija jautājums kāds sakars viņa tā teikt privātajai karjerai ar LV izlasi? Tad no tava teikuma izsecinot - loģiskā puse esot, ka, ja spēlētājam nav savs klubs (līgums), tad viņam nav ko apdrošināt un līdz ar to, ja spēlētājs gūst traumu PČ, tad nav, kas nosedz izdevumus par ārstiem utt.? Vai tad nav jābūt tā, ka visus apdrošina, jo viņi jau aizstāv izlases godu, pareizi? Tas pats man liekas bija sieviešu hokejā - bija sievietes, kuras spēlēja bez līguma ar "savu" klubu. Varbūt kāds var paskaidrot sīkāk?

     [+] [-]

, 2019-04-24 09:16, pirms 5 gadiem
Priecīga ziņa visiem Dinamo faniem. It kā jābūt izlasē arī. Garantijas nav, bet gaidām paziņojumu par izlasi.

  +3 [+] [-]

, 2019-04-24 09:16, pirms 5 gadiem
Teicami! Lauris molodčiks! Īsts patriots.

  -2 [+] [-]

, 2019-04-24 09:22, pirms 5 gadiem
sūda līga, sūda klubs un sūdi visi hokejisti kuri tur spēlē, babiras...

  +3 [+] [-]

, 2019-04-24 09:28, pirms 5 gadiem
yura rakstīja: vrbt nav labs jautājums. Iepriekš nedaudz nesapratu kāpēc nespēlēs Girgensons un tad arī par Dārziņu bija jautājumi. Visi teica, ka nav līgums ar klubu, tāpēc nespēlēs. Bija jautājums kāds sakars viņa tā teikt privātajai karjerai ar LV izlasi? Tad no tava teikuma izsecinot - loģiskā puse esot, ka, ja spēlētājam nav savs klubs (līgums), tad viņam nav ko apdrošināt un līdz ar to, ja spēlētājs gūst traumu PČ, tad nav, kas nosedz izdevumus par ārstiem utt.? Vai tad nav jābūt tā, ka visus apdrošina, jo viņi jau aizstāv izlases godu, pareizi? Tas pats man liekas bija sieviešu hokejā - bija sievietes, kuras spēlēja bez līguma ar "savu" klubu. Varbūt kāds var paskaidrot sīkāk?
Negribu samelot, bet pieļauju, ka līguma apdrošināšanā ir iekļauta kāds konkrēts procents no līguma summas, piemēram, 70%, ka traumas gadījumā apdrošinātājs sedz 70% no līguma summas, bet veselības apdrošināšana, kura noteikti šā vai tā ir katram profesionālam sportistam, nestāv ne tuvu klāt līguma apdrošināšanai, ja salīdzina kompensējamās summas.

  +3 [+] [-]

, 2019-04-24 09:37, pirms 5 gadiem
yura rakstīja: vrbt nav labs jautājums. Iepriekš nedaudz nesapratu kāpēc nespēlēs Girgensons un tad arī par Dārziņu bija jautājumi. Visi teica, ka nav līgums ar klubu, tāpēc nespēlēs. Bija jautājums kāds sakars viņa tā teikt privātajai karjerai ar LV izlasi? Tad no tava teikuma izsecinot - loģiskā puse esot, ka, ja spēlētājam nav savs klubs (līgums), tad viņam nav ko apdrošināt un līdz ar to, ja spēlētājs gūst traumu PČ, tad nav, kas nosedz izdevumus par ārstiem utt.? Vai tad nav jābūt tā, ka visus apdrošina, jo viņi jau aizstāv izlases godu, pareizi? Tas pats man liekas bija sieviešu hokejā - bija sievietes, kuras spēlēja bez līguma ar "savu" klubu. Varbūt kāds var paskaidrot sīkāk?
Vecīt, ārstniecības izdevumi ir mazākais no tā visa. Padomā, cik viņš zaudē, ja veselu sezonu nevar spēlēt hoķi? Var jau gudri spriedelēt, ka jāiet cīņā par Latvijas karogu, lai tur vai kas, taču cilvēkam ir arī sava privātā dzīve, kur ar 20 gadu ilgajā spēlētāja karjerā jānopelna arī atlikušajiem gadiem, bērnu izglītībai utt.

  +8 [+] [-]

, 2019-04-24 09:47, pirms 5 gadiem
Celmiņš ietvītojis:

"Lauris Dārziņš jau sēž izlases ģērbtuvē. "Dinamo" un LHF tuvās attiecības ļāvušas dokumentus parakstīt jau tagad, ne jūnijā..."

  -2 [+] [-]

, 2019-04-24 09:51, pirms 5 gadiem
Es neticēju ka uzspēs noslēgt to kolhoza līgumu ar savickiju. Tagad tik jāpierāda sevi, varbūt tiešām tiek izlases sastāvā.

  +4 [+] [-]

, 2019-04-24 09:57, pirms 5 gadiem
Kā tiko Koziols paziņoja, ka Laurim tikai nupat kā samaksāta pēdējā daļa no apdrošināšanas par 2017.g., kad izlases gatavošanās periodā guva samagu traumu un nevarēja spēlēt pusgadu. Varbūt Lauris gaidīja ne tikai līgumu, bet arī šo, lai pieņemtu lēmumu.

  +3 [+] [-]

, 2019-04-24 09:58, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Es neticēju ka uzspēs noslēgt to kolhoza līgumu ar savickiju. Tagad tik jāpierāda sevi, varbūt tiešām tiek izlases sastāvā.
Ir bažas, ka varētu arī netikt?

     [+] [-]

, 2019-04-24 10:03, pirms 5 gadiem
als rakstīja: Ir bažas, ka varētu arī netikt?
Man nav nekādu bažu, Bobs lai izvēlas ko ņemt un ko nē.

  -3 [+] [-]

, 2019-04-24 10:12, pirms 5 gadiem
Finālā mēs netiksim, bet bronzu izcelsim. Divas bombardieru maiņas mums ir, un tas nozīmē, ka komanda ir sabalansēta.

Daugaviņš - Indrašis - Dārziņš / Sotnieks - Balinskis
Balcers - Bļugers - Bukarts / Kulda - Zīle
Ķēniņš - Ābols - Dzierkals / Freibergs - Cibuļskis
Meija - Pavlovs - ? / ?

Merzļikins - Gudļevskis - Grigals
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2019-04-24 10:23, pirms 5 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Principā uz Laura pozīciju kreisajā uzbrukuma malā ir virkne pretendentu Abi Bračkas Bukarti, Balcers, Ķēniņš, Jevpalovs, ja parādisies Taču, domāju, ka Dārziņš varētu pabīdīt jebkuru no minētiem
Gan jau viņu paņems, bet ir arī normāla konkurence, 100% es nedotu. Kādus 90% gan, tīri dēļ autoriķeta u.t.t.
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +2 [+] [-]

, 2019-04-24 10:44, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Par cik vel nav info par to, ka pamuļķis FUNS un Mīkstais Juris ir jau izrāpojuši Rīgas ''Aklo zarnu'' budžetu, tad tas līgums šobrīd ir tāds gaisā karājošs, vai arī bez finansiāla seguma.
Tas nav svarīgi, galvenais jau bija parakstīt, lai var apdrošināt jauno līgumu par treknāko summu. gan jau kremlis atmetīs tos 10 mio, sanāks ij komandai, ij savickijam kaut ko ieraut nāsīs. a funarins mīkstjurim kalpo pa brīvu.

  +6 [+] [-]

, 2019-04-24 10:53, pirms 5 gadiem
Kāds kapteinis? Daugaviņš ir kapteinis!

  +6 [+] [-]

, 2019-04-24 11:12, pirms 5 gadiem
yura rakstīja: vrbt nav labs jautājums. Iepriekš nedaudz nesapratu kāpēc nespēlēs Girgensons un tad arī par Dārziņu bija jautājumi. Visi teica, ka nav līgums ar klubu, tāpēc nespēlēs. Bija jautājums kāds sakars viņa tā teikt privātajai karjerai ar LV izlasi? Tad no tava teikuma izsecinot - loģiskā puse esot, ka, ja spēlētājam nav savs klubs (līgums), tad viņam nav ko apdrošināt un līdz ar to, ja spēlētājs gūst traumu PČ, tad nav, kas nosedz izdevumus par ārstiem utt.? Vai tad nav jābūt tā, ka visus apdrošina, jo viņi jau aizstāv izlases godu, pareizi? Tas pats man liekas bija sieviešu hokejā - bija sievietes, kuras spēlēja bez līguma ar "savu" klubu. Varbūt kāds var paskaidrot sīkāk?
Es to saprotu tā, ka Dārziņš ir nospēlējis labu sezonu un uzsitis sev cenu. Vesels Dārziņš pašlaik var parakstīt līgumu par ,piemēram, ~500000 Eur, bet, ja, nedod Dievs, šams norauj traumu, tad viņa cena jau būs krietni mazāka. Laurim vairs nav 25, ka varētu arī upurēt kādu sezonu, jo karjera iet uz loģisku norietu, tāpēc par priritāti viņs noliek savas ģimenes labklājību un nodrošinātas "vecumdienas", kas ir absolūti saprotams spēlētāja lēmums.
Katrā ziņā laba ziņa, jo pagājušā gada jaudai pietrūka meistarības un vēsā prāta tieši vairākumos, kur Lauris un Kaspars tomēr ir augstas klases meistari.
Slēpts komentārs: Maikl30
Slēpts komentārs: Maikl30
Slēpts komentārs: Maikl30

  +2 [+] [-]

, 2019-04-24 11:33, pirms 5 gadiem
Tā Juris atzīmēja savu Vārda dienu- molodec un vēl pirms 1. maija darījums noslēgts- ZILI brīnumi..

  +5 [+] [-]

, 2019-04-24 12:14, pirms 5 gadiem
Maikl30 rakstīja: riktigs patriots, bez liguma nespele izlase, divi dolbajobi Tu un Lauritis
Lasot tavus komentārus, skaidrs, ka pārlieku nesaproti ne hokeju, ne dzīvi.
1. Jā, Miķelis neiemet daudz, bet ar enerģiju, emocijām un ātrumu var dot lielu pienesumu. Hokejs nesastāv tikai no vārtiem. Protams, vārti dod rezultātu, bet, lai tiem gūtajiem vārtiem būtu jēga, tad ir arī jānosargā savējie un jāizveido momenti, bet, lai tos radītu, ir jāstrādā visai komandai.
2. Dārziņš savu patriotismu ir pierādījis, piedaloties daudzos PČ. Tāpat to pierādīja tagad, kad individuāli gatavojās, lai līguma parakstīšanas gadījumā, būtu gatavs pievienoties komandai, lai gan varēja gaidīt to līgumu arī . Tas, ka viņš šajā karjeras posmā domā arī par finansiālo, proti, neriskē ar savu veselību, ja nav līguma, tad tas cilvēcīgi un saprotami. Katra trauma viņam var izrādīties pēdējā viņa hokejista karjerā.
Padomā pats, kā tu rīkotos, ja tava atvaļnājuma laikā tev piedāvātu pārstāvēt valsti PČ palešu klapēšanā vai grāvja rakšanā. Vai tad tavs "patriotisms" būtu tikpat liels?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-04-24 12:30, pirms 5 gadiem
cikos šodien tāspēle ar igauniju?
1 2 53 komentāri