Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Ankipāns: "Agrāk visi labākie jaunie bija "Dinamo", bet tagad viņi brauc uz ārzemēm"

Ankipāns: "Agrāk visi labākie jaunie bija "Dinamo", bet tagad viņi brauc uz ārzemēm"
Ģirts Ankipāns. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

LETA. Pirmajos Kontinentālās hokeja līgas (KHL) gados Latvijas labākie jaunie spēlētāji nonāca "Dinamo", nevis aizbrauca prom no Latvijas, intervijā laikrakstam "Segodna" otrdien atšķirības komandas komplektācijā gadu gaitā skaidro "Dinamo" komandas galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

Jau ziņots, ka marta sākumā Rīgas "Dinamo" paziņoja, ka neturpinās sadarbību ar galveno treneri Ģirtu Ankipānu un viņa asistentiem. Tajā pašā laikā vēl pirmdien sarunā ar portālu "championat.com" kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis. pauda, ka galvenais treneris līdz līguma termiņa beigām joprojām ir Ankipāns, kuram par to tiek maksāta alga. Iepriekšējos sešos gados "Dinamo" nav izdevies iekļūt izslēgšanas spēlēs jeb Gagarina kausa izcīņā. Sarunā ar laikrakstu "Segodna" Ankipāns atgādina, ka komandas komplektācijas principi komandā kopš līgas sākumiem ir mainījušies.

"Komandas kodolu veidoja Latvijas izlases spēlētāji. Jaunie hokejisti - Kristaps Sotnieks, Lauris Dārziņš, Gints Meija, Krišjānis Rēdlihs - jau bija izgājuši labu hokeja skolu. Agrāk visa jaunatne iekļāvās "Dinamo". Tagad jaunie brauc uz Ziemeļameriku vai Eiropu - tā izlemj viņu vecāki. Kas paliek, tas arī nonāk "Dinamo", bet tie nav paši spēcīgākie hokejisti." Tāpat pirmajos gados komandu papildināja spēcīgi ārzemnieki, piemēram, divkārtējais Stenlija kausa ieguvējs Marks Hartigans.

Šosezon klubs ilgi cerēja uz vārtsargu duetu Timurs Beļalovs un Kristers Gudļevskis, beigās ne tajā vienkāršākajā ceļā tiekot pie Aleksandera Salāka. Ankipāns stāsta, ka ar pāris krievu spēlētāju un aizsarga Oskara Bārtuļa iesaistīšanos komanda sāka demonstrēt acij tīkamu hokeju, taču tad no ierindas traumu dēļ izkrita pieci aizsargi un abi vārtsargi. No otras puses tas deva lielisku iespēju jaunajiem hokejistiem, ko vislabāk izmantoja vārtsargs Jānis Voris. "Ļoti grūti vākt katrai jaunai spēlei jaunu komandu apstākļos, kad pirmajā vietā ir komandas saspēlētība, kad katru reizi ir jākompensē no ierindas izkritušie hokejisti. Spēlētāji, kuri guva traumas, bija cita ranga hokejisti nekā tie, kas nāca vietā. Un tas varēja turpināties mūžīgi," par apstākļiem, kad pretinieku meistarībai pretī varēja likt tikai saskaņotu komandas darbu, saka treneris. "Bija spēles, kad jau nolaidās rokas, taču nākamajā mačā hokejisti gāja laukumā un cīnījās."

Treneris stāsta, ka noskaņot komandu viņam izdevās jebkādā sastāvā, taču ne vienmēr ar to pietika uzvarai, un tādos brīžos viņš redzēja spēlētāju sejās rūgtumu, taču jau nākamajā rītā visi bija ierindā treniņā un aizvadīja to ar pilnu atdevi. "Ir jāsaprot, ka KHL ir ļoti augstas klases hokejs," par iespējamo pēcteci "Dinamo" galvenā trenera amatā saka Ankipāns. "Tāpēc tam ir jābūt pieredzējušam trenerim, kurš labi pārzina Krievijas tirgu. Vēlams, ka tas būtu kāds no Latvijas treneriem."

Izmantotie resursi:
LETA


, 2020-03-24 11:00, pirms 4 gadiem

jaunie dodas uz ārzemēm, jo netic tāda DINAMO jēgai...
vienīgie, kas var kaut ko iegūt - progresēt - ir aizsargi un vārtsargi, jo tiem darba daudz... bet jautājums - kurš gribēs zaudēt 9 no 10 spēlēm...
agrāk jaunie gāja uz DINAMO, jo tur tika normalas algas maksātas... bija normāls budžets... tagad pusi budžeta savāc Savickijs un spēlētājiem nekā nepaliek... tad nu 60% ir LV virslīgas līmeņa spēlētāji...
, 2020-03-24 11:03, pirms 4 gadiem
nezinu, Latvijas treneri jau pierādījuši ka ar nekādu komandu, kāda ir dinamo, viņu treneru skils ir arī nekāds.

pa lielam man pofigs uz treneri, ja vien trešdaļa-pus komanda ir no sīkajiem lv spēlētājiem (līdz 23 gadiem), bet ja atkal savāks lētus krievus un nekādus ārzemniekus plus vietējie penši un labi ja 4-5 sīkie tad jēgas tāpat 0.

saprastu ja būtu rezultāts, tad varētu spiegt un gavilēt, bet ja nav rezultāta tad labāk "sasniegt" to ar pus komandu no perspektīviem vietējiem jauniešiem.
, 2020-03-24 11:08, pirms 4 gadiem
Pareizi dara,ka brauc prom,jo ,čekas varza ,visus jaunos norok,arī tos kas no ārzemēm atgriežas.
, 2020-03-24 11:33, pirms 4 gadiem
Cik noprotu Ābolam ar Savicki nav tās labākās attiecības, jo šis nekur vairs nefigurē kā iespējamais kandidāts. Atceramies, ka tieši Ābols bija pēdējais galvenais treneris, kas Dinamo ieveda play-off. Man viņa kandidatūra liktos daudz pieņemamāka. Nekas pret Tambijevu, bet neredzu viņu klasi augstāku par, piemēram, to pašu Ankipānu. Vienas raudzes treneri.
, 2020-03-24 11:35, pirms 4 gadiem
quarterr rakstīja: Cik noprotu Ābolam ar Savicki nav tās labākās attiecības, jo šis nekur vairs nefigurē kā iespējamais kandidāts. Atceramies, ka tieši Ābols bija pēdējais galvenais treneris, kas Dinamo ieveda play-off. Man viņa kandidatūra liktos daudz pieņemamāka. Nekas pret Tambijevu, bet neredzu viņu klasi augstāku par, piemēram, to pašu Ankipānu. Vienas raudzes treneri.
kā to raudzi izmērīji?
, 2020-03-24 12:12, pirms 4 gadiem
Kuri tad būtu tie labākie JAUNIE, kuri spēlē ārzemēs???
Un kas vispār slēpjas zem jēdziena JAUNIE??? 18g? 20g? 25g?
, 2020-03-24 12:26, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: kā to raudzi izmērīji?
Katram 7.5cm. izmēri un darbs darīts
, 2020-03-24 13:01, pirms 4 gadiem
Uzvarēt arī gribas...
Nu nav nav jēgas pat domāt par spēlētājiem, ir jau viss noticis, ka tur lielākā daļa no treneru štāba pazudusi, tad varbūt iespējams būs, kāds cerību stariņš.
, 2020-03-24 13:42, pirms 4 gadiem
quarterr rakstīja: Cik noprotu Ābolam ar Savicki nav tās labākās attiecības, jo šis nekur vairs nefigurē kā iespējamais kandidāts. Atceramies, ka tieši Ābols bija pēdējais galvenais treneris, kas Dinamo ieveda play-off. Man viņa kandidatūra liktos daudz pieņemamāka. Nekas pret Tambijevu, bet neredzu viņu klasi augstāku par, piemēram, to pašu Ankipānu. Vienas raudzes treneri.
Ābols ir tiešs un paskarbs cilvēks, kas nerunā caur puķēm un bieži vien saka acīs to, ko domā, bet savickim patiesība nav vajadzīga un kur nu vēl cilvēki ar savu viedokli un mugurkaulu.
, 2020-03-24 13:47, pirms 4 gadiem
Narkomāns Jānis rakstīja: Katram 7.5cm. izmēri un darbs darīts
hulija izmērs!
, 2020-03-24 14:47, pirms 4 gadiem
Ko var di..t lielākā daļa jauniešu,kas pabijuši RD vnk ir pazuduši,spēlē kkādās ALpu vai fraņču un UK līgās
, 2020-03-24 15:24, pirms 4 gadiem
Čekists algas vietā laikam baro ar palētu zālīti, ja Čičiks gvelž tādu sūdu..
, 2020-03-24 15:51, pirms 4 gadiem
Vai tad traumam nav nekada saistiba ar treniniem un fizisko sagatavotibu? Kapec tiesi Dinamo visi traumejas?
, 2020-03-24 15:59, pirms 4 gadiem
Skatos,kuri tad bija tie perspektīvie jaunie spēletāji pirmajā KHL 2008/09.gada sezonā.Skatāmies tikai uz tiem,kuri nospēleja vismaz 20 spēles.Un tā.22 gadi K.Sotniekam;23 gadi G.Galviņam;23 gadi Dārziņam,24 Miķelim,25 A.Bērziņam.Šie bija tie jaunākie,sen kā no U-20 vecuma izauguši.
, 2020-03-24 16:34, pirms 4 gadiem
Nu un pareizi dara. Spēlējot 4. mainā pāris minūtes spēlē, nekāda izaugsme nebūs
, 2020-03-24 16:42, pirms 4 gadiem
Skaidrs, ka pirmajās sezonās Dinamo izgāja cauri, pateicoties LV izlases džekiem, kuri bija spēlējuši gan OS, gan vairākos PČ, kuriem bija augsta līmeņa spēļu pieredze. Klāt bija paņemti tiešām labi ārzemnieki, un sanāca diezgan labi. Pēc tam izlases džeki aizbrauca uz citiem klubiem, arī ārzemnieki nomainījās, un Dinamo Rīga sāka iet uz leju. Kad spēlēja Džeriņš, Indrašis un Bukarts, Dinamo vēl iekļuva vienu reizi play-off, bet tas arī bija viss. Dinamo sistēma nespēj radīt kvalitatīvus spēlētājus. Kaut kādi iemesli tam ir, bet tā tas ir. Līdz ar to jēga no Dinamo un HK Rīga ir tikai tā, ka vietējie čaļi var spēlēt mājās, ja grib.
, 2020-03-24 16:46, pirms 4 gadiem
Ja Savicka kungs grib palīdzēt LV hokejam, tad viņam kaut kas ir kardināli jāmaina Dinamo sistēmā, cik nu ir iespēja.
, 2020-03-24 16:53, pirms 4 gadiem
Tumanovs rakstīja: Kuri tad būtu tie labākie JAUNIE, kuri spēlē ārzemēs???
Un kas vispār slēpjas zem jēdziena JAUNIE??? 18g? 20g? 25g?
Diezvai 18g.,20g.,25gadīgiem,izlemj vecāki kur spēlēt!
, 2020-03-24 17:11, pirms 4 gadiem
ejiet bekas ar visam cekista palaistuvem...
, 2020-03-24 17:16, pirms 4 gadiem
OILER1981 rakstīja: Ja Savicka kungs grib palīdzēt LV hokejam, tad viņam kaut kas ir kardināli jāmaina Dinamo sistēmā, cik nu ir iespēja.
Kardinālas izmaiņas nav iespējamas. Krievija nedos Savickim vairāk naudas, jo Latvijas klubs KHL ir vajadzīgs tikai ķeksīša dēļ, lai palielītos ar pārstāvētajām valstīm. Bet jāuzvar ir Krievijas klubam.
, 2020-03-24 17:20, pirms 4 gadiem
Ābols bija visu sezonu ar šo komandu, rotācija ar Ankipānu nemainīs pilnīgi neko!
, 2020-03-24 17:55, pirms 4 gadiem
Brauc prom jo nav ne sistēmas ne treneru kolektīvs .visi iedomīgi stagnāti. (Opuļskis.Ankipāns,Savickis)Visā sistēmā tikai Vilkotu redzu kā strādāt gribētāju , pārējiem atsēž savu algu un viss. No šitā purva Dinamo ārā netiks vēl vismaz 3gadus
Žēl bet fakts, attīstības nekādas.
, 2020-03-24 18:16, pirms 4 gadiem
Taisnība Ģirt, visi tur bija un viņus visus tu pats uztaisīji par "čekeriem" - kā piemēram Jevpalovu, E Kuldu, Dzierkalu - viņi visi ļoti talantīgi čaļi, bet Ģirtēns viņus visus sameta uzreiz 4 maiņā lai puikas peld! Kkādas pāris iespējas iedeva uzspēlēt, bet kā kkas nesanāca tā atkal 4 maiņa!!

Protams ka visi bēg no Dinamo ja savējais latviešu treneris tā izrīkojas ar talantīgiem Latvijas čaļiem!
, 2020-03-24 19:40, pirms 4 gadiem
Jaunie brauc prom, jo, ja nespēj nostiprināties sastāvā, tad nav atpakaļceļa. Uz kurieni? Zem Dinamo var nosūtīt tikai uz HK Rīgu, bet, tur ir pārāk liela atstarpe starp KHL un MHL līmeni. Problēma ir tieši rotācijas neesamībai starp lielo komandu un fārmklubu, kura praktiski nav, jo HK Rīgu īsti nevar par fārmklubu uzskatīt. Situāciju var mainīt tikai tas, ja kāda Latvijas komanda kļūst par Dinamo fārmu un spēlē profesionālā līgā. Vai nu Baltkrievija, kur līmenis arī nav ļoti, ļoti augsts, vai arī VHL. Allsvenskan vai Mestis neviens neņems. VHL komandu par 2 - 3 miljoni eiro varbūt arī nokomplektētu, varbūt pat atrastu vietējo sponsoru, kurš grib pareklamēties lielākā tirgū.
Vēl variants ir Baltijas vienotā līga, lai piesaistītu pa 2 klubiem no Lietuvas un Igaunijas... Varbūt Gdaņsku, kam līdz poļu dienvidu klubiem jābrauc tikpat tālu kā līdz Rīgai... bet tie ir gadi un tāda līga būtu diez vai pat Lielbritānijas līmenī.
, 2020-03-24 20:09, pirms 4 gadiem
Jaunajiem djinamkā vnk ir izcilas perspektīvas - pierādi savās 3 minūtes, ka izkonkurē esošo pirmo maiņu, vai esi labākajā gadījumā beņka sildītājs/kaplis ar 3 minūtēm spēlē, vai vēl labāk uz HK.
, 2020-03-24 20:47, pirms 4 gadiem
Vispār jau labu laiku jaunieši brauc prom. Dinamo pirmsākumos Karsums, Bartulis, Daugaviņš, Kulda, Girgensons, Bļugers, J.Rēdlihs. Freibergs, pat Saulietis jau brauca uz Ziemeļameriku.
Elvis ar Ķēniņu jau bija Šveicē.
Jekimovs - Skanadināvijā.
Šis skaitās ka jaunieši nebrauca prom?
, 2020-03-24 22:37, pirms 4 gadiem
alguns , 15:59, pirms 6 stundām
Skatos,kuri tad bija tie perspektīvie jaunie spēletāji pirmajā KHL 2008/09.gada sezonā.Skatāmies tikai uz tiem,kuri nospēleja vismaz 20 spēles.Un tā.22 gadi K.Sotniekam;23 gadi G.Galviņam;23 gadi Dārziņam,24 Miķelim,25 A.Bērziņam.Šie bija tie jaunākie,sen kā no U-20 vecuma izauguši.

Tieši tā
Šie bija dažas sezonas nospēlējuši Rīga2000, profesionālā klubā, ar +- 1 mlj budžetu, tas bija apmēram VHL līmenis, spēlēja BAČ
Un tikai tad bija nosacīti gatavi sākt spēlēt KHL un arī ne vadošās lomas
Tagad šī starpposma nav
Un tad nokłūst DR tādi mamčičveidīgie lipsbergi utt, kā teica Ābols, tad 70% no DR sastāva neatbilst KHL līmenim
, 2020-03-25 01:52, pirms 4 gadiem
KHL sākumos Dinamo uz citu komandu fona izcēlās arī ar ļoti labu komandas organizāciju, kuras savukārt trūka daudziem krievu klubiem. Plus naudas ziņā situācija bija līdzvērtīgāka. Arī labus leģionārus varēja dabūt par daudz mazāku naudu, jo šis tirgus vēl bija diezgan nezināms. Un arī labu pašu čaļu bija vairāk. Taču ar gadiem krievu klubi iemācījās labāk organizēt savu darbu, ieguldīt naudu prātīgāk, nešķiedās pa labi un kreisi, līdz ar to viņu iespējas pieauga. Un viņu hokeja sistēma sāka ražot labus jaunos, kuru ir nesalīdzināmi vairāk nekā mūsējo. Bet labākie mūsējie aizgāja uz turieni, kur vairāk maksā, kamēr Dinamo finanšu iespējas nepalielinājās, atšķirībā no citiem klubiem. Noteikti savu lomu nospēlēja arī VHL jeb fārmklubu faktors, kas ļāva krievu klubiem pamazām audzēt jauno maiņu, kamēr mums bija tikai viens mēģinājums tikt Dinamo. Jo, kā daži pareizi norāda, dažas minūtes mačā 4.maiņā nekādu izaugsmi spēlētājam nedos, viņam vajag spēlēt daudz, lai varētu attīstīties. Būtu mums savs VHL līmeņa fārmklubs, noteikti daudz vairāk vietējo izvēlētos savu mērķi tikt Dinamo, bet cerēt, ka tiks ar pirmo vilcienu, nav īpaši lietderīgi, jo iespējas palikt aiz borta ir daudz lielākas. To pierāda jauno laiku Dinamo vēsture - ļoti maz ir šo veiksminieku, kuri no MHL ir ielēkuši Dinamo uz palikšanu. Tā nu tas ir, tāpēc vadībai būtu jādomā, ko varētu mainīt komandas ilgtermiņa stratēģijā. Varbūt paskatīties uz visu no malas, ņemt vadībā jaunākas un svaigākas asinis, pieņemt drosmīgākus lēmumus par komandas pārbūvi, pamēģināt izveidot vai pat tikai kaut uz sezonu nofraktēt fārmklubu, lai novērtētu efektu (ja par to vispār ir vērts runāt finanšu līdzekļu dēļ)... Bet kaut kas jāmaina ir. Ne tikai spēles, bet visas komandas uzbūves shēmas, jo tas, kas derēja pirms 10 gadiem, sen vairs neder. Turklāt nereti ģeniālais ir vienkāršs. Tik atrast to un saskatīt - lūk, vēl viens uzdevums...
, 2020-03-25 14:03, pirms 4 gadiem
Kuri ir tie ''jaunie'' spēlētāji, kuri brauca uz Dinamo? Perspektīvie Štāls un Meija?
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.